5 Dieetmythes Ontkracht, Deel 2

Hoe zou Jij Jezelf Voelen Wanneer Je Zonder Honger of JOJO-Effect Je Overtollig (buik)Vet Verbrandt Hebt?

In een eerder artikel hebben we gezien dat er nog veel misverstanden bestaan omtrent gezond afvallen. Hier volgen nog eens 5 dieetmythes.

5 Mythes

Mythe #1: Vermijd desserts en toetjes

Feit: ontzeg jezelf geen zoetigheden

Dit is de valkuil van bijna elk dieet. Je mag en kan best een klein toetje hebben na het eten zonder dat je daarmee je dieet naar de filistijnen helpt. Maak er alleen geen groot toetje van, maar een kleine portie en beperk het tot één maal per week. Gun jezelf die beloning, en je zult zien dat je niet de fout ingaat en veel te veel koekjes, cakes of ander snoepgoed gaat eten.

Mythe #2: Je hoeft geen gezond voedingspatroon te volgen- alleen lichaamsbeweging zou voldoende moeten zijn.

Feit: Alleen lichaamsbeweging is niet voldoende

Met alleen lichaamsbeweging verbrand je niet voldoende calorieën om slank te worden of te blijven. Dus een flinke maaltijd compenseer je niet door flink aan beweging te doen. Als je bijvoorbeeld een stuk appeltaart hebt gegeten, is dat al gauw 500 calorieën. Om die 500 calorieën weer kwijt te raken moet je meer dan twee uur snelwandelen.

Mythe #3: Je moet jezelf nooit wegen als je op dieet bent.

Feit: Weeg jezelf elke twee weken een keer


Je hoeft jezelf echt niet elke dag te wegen, maar om een ‘oogje in het zeil’ te houden is het verstandig jezelf 1 keer per 2 weken te wegen en daarna de weegschaal weer weg te zetten. Jezelf wegen moet je overigens niet zien als een straf; je doet het simpelweg om een oogje op je gewicht te houden. Op de weegschaal hoeft helemaal geen slecht nieuws te zijn; je hebt waarschijnlijk helemaal niet in de gaten dat je de afgelopen weken een halve kilo kwijt bent geraakt.

Ga zeker niet elke dag op de weegschaal staan en staar jezelf niet blind op de hoeveelheid kilo’s die de weegschaal aangeeft. Ga wel als je op de weegschaal gaat staan, op dezelfde dag en op hetzelfde moment jezelf wegen zodat je goed vergelijkingsmateriaal hebt.

Mythe #4 Eet nooit ‘s avonds of ‘s nachts!

Feit: calorieën zien het verschil tussen dag en nacht niet.

Het is niet zozeer belangrijk wanneer je eet als wat je eet. Toegegeven, een flinke steak kan zwaar op de maag liggen als je deze een half uur voordat je naar bed gaat eet, maar het is niet ongezond en je zult er niet dik van worden.

Misschien is ‘s avonds of ‘s nachts eten door je werk of je drukke gezin handiger voor je. Als je nachtdiensten draait pas je in feite hetzelfde vijf kleine maaltijden principe van overdag toe. Dat Oprah na haar avondeten niet meer eet wil niet zeggen dat jij dat ook niet moet doen.

Mythe #5 Geen snacks tussen maaltijden eten

Feit: calorieën zijn calorieën

Snacks tussen je maaltijden zijn de valkuil van je dieet niet, maar overbodige calorieën kunnen dit wel zijn. Het maakt op zich niet uit hoe je je dag qua eten invult, zolang je de maaltijden maar evenredig qua calorieën verdeeld over de dag.

Zit je nog steeds met overgewicht dat dagelijks door je hoofd spookt waardoor je jezelf niet vrij en onbezorgd voelt, dan is het misschien de moeite om het eens anders aan te pakken door te kijken hoe Het Mentale Dieet Plan jou gaat helpen om eindelijk de strijd met je overgewicht te winnen.

50-heerlijke-recepten Wil jij ein-de-lijk je overtollig (buik)Vet Verbranden en een EFFECTIEVE oplossing vinden voor je overgewicht?

Wil jij ein-de-lijk verlost worden van die overtollige kilo’s en vetrolletjes zonder nog langer last te hebben van het JOJO-effect of het gevoel te hebben dat je constant zit ‘te lijnen’?

Lees dan mijn Afslank Rapport (27 blz.) en ontdek oa. 10 Redenen Waarom Je Momenteel Geen (Buik)vet Verbrandt
en ontvang 50 Heerlijke Dieetrecepten voor een Platte Buik als extra kadootje.Tot binnenkort,
Vriendelijke groetjes,

Katja Callens
Auteur van “Het Mentale Dieet Plan”

P.S. mdpboekppBen jij er nu klaar voor (mee) om je overtollig (buik)Vet te Verbranden en zoek je een EFFECTIEVE oplossing voor je overgewicht?

Word Weer Slank & Fit Zonder Je Nog Langer Kopzorgen te Maken Over Je Gewicht door vandaag RISICOLOOS Het Mentale Dieet Plan te proberen.

Dit wordt beslist je allerlaatste dieet.

Hoe Zou Jij Jezelf Voelen Wanneer Je Jouw overtollig (buik)Vet Kan Verbranden Met Lekkere Gerechten en Eenvoudige Recepten … Zonder Honger of JoJO-effect?

Vul hieronder je voornaam en email adres in om je 50 Heerlijke Dieetrecepten te ontvangen en De 7 Simpele Stappen Om (buik)Vet Te Verbranden te ontdekken.

OVER DE AUTEUR

Katja Callens

Als gewezen model sukkelde ik mijn hele carrière met het befaamde JoJO-effect. Na zowat alle diëten en afslankmethodes tevergeefs te hebben geprobeerd, ging ik de oplossing zoeken 'tussen mijn oren'. Ik slankte succesvol af, hielp talrijke collega-modellen afrekenen met het JoJO-effect en schreef, op verzoek van collega's en vrienden Het Mentale Dieet Plan Coaching Programma. Tienduizenden afslankers hebben hiermee ondertussen succesvol hun overgewicht kwijt gespeeld Zonder last te hebben van het JoJO-effect. Wanneer jij er klaar voor bent help ik jou ook graag voor eens en altijd van je overgewicht af ;-)

  • Ben blij met het feit dat calorieen het verschil tussen dag en nacht niet zien,is ook logisch.Wanneer je denkt dat je na 8 uur niet meer mag eten krijg je erge trek.Nu kan ik met een gerust hart om een uur of 10 nog een appel eten.

  • Je lichaam is net een houtkachel. Als je er regelmatig hout op gooit, blijft het vuurtje lekker branden!
    Als je ’s avonds met honger gaat slapen, heb je het de volgende dag vaak heel moeilijk.
    Ik ben het dus helemaal met je eens Katja.

  • Groene Thee helpt ook een beetje erbij, maar ik drink het eigenlijk omdat ik daarvan van hou. Ik merkte wel dat ik nou net paar pondjes meer ging afvallen. En je vergeet het hongergevoel

  • {"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
    >