Wat zijn koolhydraten en Hoe krijg je grip op koolhydraten?

Hoe zou Jij Jezelf Voelen Wanneer Je Zonder Honger of JOJO-Effect Je Overtollig (buik)Vet Verbrandt Hebt?

Koolhydraten worden vaak genoemd in dieetvoorschriften. Maar wat zijn koolhydraten eigenlijk? Hoe krijg je grip op koolhydraten?

Hieronder leggen we kort uit wat koolhydraten zijn, waarom ze vaak voor overgewicht zorgen, en wat voor soorten koolhydraatarme diëten er bekend zijn.

Wat zijn Koolhydraten en hoe krijg je er grip op?

koolhydraten

Wat zijn koolhydraten?

Het woord “koolhydraat” is eigenlijk een verzamelnaam voor zetmeel en suikers. Koolhydraten worden over het algemeen door het lichaam omgezet in glucose en gebruikt als brandstof.

Waarom zorgen koolhydraten vaak voor overgewicht?

Wanneer je een overmaat aan (verkeerde) koolhydraten consumeert krijg je meer brandstof binnen dan je lichaam nodig heeft. Dit overschot aan brandstof wordt opgeslagen als vet. Dit geldt vooral voor enkelvoudige koolhydraten die te vinden zijn in o.a. fruit, snoep, wit brood, koek, en frisdranken. Enkelvoudige koolhydraten zijn snel verteerbaar waardoor het lichaam niet genoeg tijd heeft om de vrijgekomen energie te benutten. Daardoor word de glucose uit deze koolhydraten eerder opgeslagen als vet.

Bij de tweevoudige koolhydraten en meervoudige koolhydraten  moet er eerst energie gebruikt worden om de koolhydraten te gebruiken aan de hand van enzymen. Het gevolg is dat het langer duurt wat weer een positieve invloed heeft op de bloedsuikerspiegels en hoeveelheid insuline die moet vrijkomen.

Belangrijk is om bewerkte voedingsmiddelen (met enkelvoudige koolhydraten) zoals koekjes, cakes, wit brood, frisdrank, bier etc. te laten staan en te vervangen door meervoudige complexe koolhydraten. Dit zijn koolhydraten met zetmeel en voedingsvezels wat een gunstig effect voor afvallen en gezondheidsklachten voorkomen.

Verder heb je ook nog verteerbare en onverteerbare koolhydraten. De verteerbare koolhydraten zijn de enkelvoudige (zoals witte suiker), tweevoudige koolhydraten, en zetmeel (volkorenproducten).

Zeer belangrijk zijn de voedingsvezels die aanwezig zijn in de koolhydraten.

Onverteerbare koolhydraten zijn voedingsvezels en gaan via de dunne darm naar de dikke darm en bevorderen de spijsverteringsproces. Deze zijn zeer belangrijk voor een goede darmfunctie en om op lange termijn klachten zoals een prikkelbare darm te voorkomen. In volkorenproducten, groente en fruit zul je vooral voedingsvezels aantreffen en deze zorgen dus mee voor een gezonde balans in je lichaam.

Koolhydraatarme diëten:

Weinig koolhydraten, veel vetJe mag geen koolhydraten eten maar verder alles (vol vette kaas, volle yoghurt etc.). Kan op korte termijn  effectief zijn maar de hoeveelheid vet kan ongezond zijn voor hart en bloedvaten. Wanneer je met dergelijke diëten stopt komt het alombekende JoJO effect te voorschijn omdat je metabolisme volledig uit balans is en je insulinespiegel helemaal ontregeld is.

Voorbeelden van zulke diëten zijn : het Atkins dieet, Dukan en het South Beach dieet.

Minder koolhydraten en vet, veel eiwittenJe vermindert de inname van (verkeerde) koolhydraten en slechte (verzadigde) vetten. In plaats daarvan concentreer je je op het eten van goede (onverzadigde) vetten en een verhoogde inname van eiwitten in combinatie met koolhydraten met veel voedingsvezels. De verhoogde inname van eiwitten zorgt ervoor dat je spierweefsels sterker worden. Dit zorgt er dan weer voor dat de opgenomen vetten sneller verbrand worden door je spierweefsels. Je moet bij dit dieet wel letten op een goede balans omdat een verhoogde inname van eiwitten over een lange periode, zonder dat je voldoende water drinkt (min. 1.5l tot 2l/per dag)  nadelig kan zijn voor de nieren. Een afwisselend voedingspatroon, zoals in  Het Mentale Dieet Plan aangeleerd wordt, samen met het drinken van voldoende water, is hiervoor belangrijk.

Ziezo, op deze manier heb je een beter inzicht gekregen over wat koolhydraten zijn en hoe je grip op koolhydraten krijgt.

Nodeloos te vermelden dat Het Mentale Dieet Plan je helpt om op een juiste manier grip op koolhydraten te krijgen en je nieuwe inzichten en eetgewoonten verschaft zodat je weet wat koolhydraten zijn, wat goede en slechte vetten zijn en hoe je op een normale manier gezond kan afslanken.

Zit je nog steeds met overgewicht dat dagelijks door je hoofd spookt waardoor je jezelf niet vrij en onbezorgd voelt, dan is het misschien de moeite om het eens anders aan te pakken door te kijken hoe Het Mentale Dieet Plan jou gaat helpen om eindelijk de strijd met je overgewicht te winnen.

50-heerlijke-recepten Wil jij ein-de-lijk je overtollig (buik)Vet Verbranden en een EFFECTIEVE oplossing vinden voor je overgewicht?

Wil jij ein-de-lijk verlost worden van die overtollige kilo’s en vetrolletjes zonder nog langer last te hebben van het JOJO-effect of het gevoel te hebben dat je constant zit ‘te lijnen’?

Lees dan mijn Afslank Rapport (27 blz.) en ontdek oa. 10 Redenen Waarom Je Momenteel Geen (Buik)vet Verbrandt
en ontvang 50 Heerlijke Dieetrecepten voor een Platte Buik als extra kadootje.Tot binnenkort,
Vriendelijke groetjes,

Katja Callens
Auteur van “Het Mentale Dieet Plan”

P.S. mdpboekppBen jij er nu klaar voor (mee) om je overtollig (buik)Vet te Verbranden en zoek je een EFFECTIEVE oplossing voor je overgewicht?

Word Weer Slank & Fit Zonder Je Nog Langer Kopzorgen te Maken Over Je Gewicht door vandaag RISICOLOOS Het Mentale Dieet Plan te proberen.

Dit wordt beslist je allerlaatste dieet.

Hoe Zou Jij Jezelf Voelen Wanneer Je Jouw overtollig (buik)Vet Kan Verbranden Met Lekkere Gerechten en Eenvoudige Recepten … Zonder Honger of JoJO-effect?

Vul hieronder je voornaam en email adres in om je 50 Heerlijke Dieetrecepten te ontvangen en De 7 Simpele Stappen Om (buik)Vet Te Verbranden te ontdekken.

OVER DE AUTEUR

Katja Callens

Als gewezen model sukkelde ik mijn hele carrière met het befaamde JoJO-effect. Na zowat alle diëten en afslankmethodes tevergeefs te hebben geprobeerd, ging ik de oplossing zoeken 'tussen mijn oren'. Ik slankte succesvol af, hielp talrijke collega-modellen afrekenen met het JoJO-effect en schreef, op verzoek van collega's en vrienden Het Mentale Dieet Plan Coaching Programma. Tienduizenden afslankers hebben hiermee ondertussen succesvol hun overgewicht kwijt gespeeld Zonder last te hebben van het JoJO-effect. Wanneer jij er klaar voor bent help ik jou ook graag voor eens en altijd van je overgewicht af ;-)

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>