10 Tips Om Visceraal Buikvet Te Verminderen

Buikvet is misschien wel het moeilijkste type vet om kwijt te raken.

Hoe zou Jij Jezelf Voelen Wanneer Je Zonder Honger of JOJO-Effect Je Overtollig (buik)Vet Verbrandt Hebt?

En buikvet is niet alleen ontsierend (denk maar aan een blouse die net te strak gespannen over je buik zit), maar ook behoorlijk schadelijk voor je gezondheid. Buikvet is namelijk ‘visceraal vet’ en dit type vet is een grote risicofactor voor onder meer hartaandoeningen en diabetes type 2 .

Heb ik ook buikvet als ik geen ‘uitpuilend’ buikje heb?

visceraalbuikvetJa, en dat is nou net het misleidende ervan. Als je verhoudingsgewijs veel visceraal buikvet hebt, dan loop je een verhoogd risico. Je kan dus gewoon een mooie platte buik hebben, maar nog steeds een hoog gehalte visceraal vet hebben. Maar genoeg over wat het is. De vraag is hoe je er effectief vanaf kunt komen of visceraal vet tot een acceptabel niveau kunt terugdringen. Daarom vandaag: 10 tips om visceraal buikvet te verliezen.

Tip 1: Vermijd voeding met transvetten

Transvetten, brrrr bah! Je vindt transvetten in sommige soorten broodbeleg (denk aan pindakaas of hazelnootpasta) maar ook in bepaalde soorten verpakte voeding. Transvetten zijn gekoppeld aan ontstekingen in je lichaam, hartaandoeningen, insulineresistentie en de toename van buikvet. Lees dus zorgvuldig de etiketten op wat je eet en probeer zo veel mogelijk transvetten te vermijden.

Tip 2: Vermijd overmatig alcoholgebruik

Een glas rode wijn bij het eten, een fris biertje op een hete zomerdag….heerlijk! Alcohol kan in kleine hoeveelheden best gedronken worden, maar overmatig alcoholgebruik is (onder meer) erg slecht voor de hoeveelheid buikvet. Beperk het tot 1 alcoholische consumptie per dag, en je zult zien dat dat al een wereld van verschil maakt.

Tip 3: Eet producten die een hoog eiwitgehalte hebben

Als je bekend bent met het Mentale Dieet Plan, dan weet je wat ik je nu ga vertellen: eiwit is ontzettend belangrijk bij gewichtscontrole. Zorg er dus voor dat je elke dag en bij elke maaltijd goede bronnen van eiwitten eet (vlees, vis, eieren, zuivel, weyproteine of noten).

Tip 4: Zorg voor voldoende nachtrust

Wellicht sta je van deze tip even te kijken, maar een goede nachtrust is cruciaal voor je geestelijke en lichamelijke gezondheid. Ik kan er simpelweg niet genoeg op hameren: pak die 8 uur nachtrust!

Tip 5: Eet wekelijks vette vis

Oei oei, ik ben zo gek op vette vis! Vette vis zit bomvol hoogwaardige eiwitten en omega 3-vetten en die beschermen je weer tegen allerlei vervelende ziektes. Er is ook wetenschappelijk bewijs dat omega 3-vetten helpen bij het verminderen van buikvet (Lees dit cruciale gezondheidsrapport, zeker wanneer je boven de 45 bent). Krill olie-supplementen kunnen ook bijdragen bij een verminderen van buikvet. Eet dus 2 tot 3 keer per week vette vis (zalm, haring, sardines, makreel en ansjovis).

Tip 6: Drink groene thee

Groene thee is zo ontzettend lekker en ook hartstikke gezond voor je! Ik schreef een tijdje geleden al over de gezonde kwaliteiten van groene thee (hier vind je het artikel). Groene thee bevat stoffen die de spijsvertering bevorderen en die daarmee ontzettend effectief zijn voor buikvet te laten verdwijnen.

Tip 7: Vermijd suikerrijke producten

Het oude gezegde dat je van (te veel) suiker dik wordt, klopt nog steeds. Suiker bevat namelijk fructose en dit is in wetenschappelijke onderzoeken veelvuldig in verband gebracht met allerlei chronische ziektes maar ook een toename van het vetgehalte rond de taille.

Tip 8: Verminder stress in je leven

Nu weet ik dat dit makkelijker gezegd is dan gedaan, maar stress kan leiden tot meer buikvet doordat het je bijnieren een signaaltje geeft om meer cortisol aan te gaan maken. Cortisol is het zogenaamde stresshormoon van ons lichaam. Dit hormoon zorgt ervoor dat je eetlust toeneemt, waardoor de kans bestaat dat je dingen gaat eten die niet gezond voor je zijn. Zorg er voor dat je voldoende ontspanning krijgt zodat je lichaam de kans krijgt om stress op een gezonde, natuurlijke manier te verwerken.

Tip 9: Integreer oplosbare vezels in je voedingspatroon

Nu denk je wellicht “oplosbare vezels, waar heeft ze het over?” 😉 maar toch klopt het wat ik zeg. Je vindt oplosbare vezels onder meer in lijnzaad, spruitjes, avocado’s en peulvruchten en deze oplosbare vezels zorgen ervoor dat je voeding langzamer door je spijsverteringsstelsel gaat. Hierdoor voel je je langer verzadigd, waardoor je minder grote porties voeding gaat eten.

Tip 10: Combineer de verschillende tips

Als je de tips op de bovenstaande lijst weet te combineren in je dagelijkse leven, dan zul je zien dat dit een groot effect gaat sorteren. Heb geduld, wees consequent, eet gezond en onbewerkt voedsel en drink voldoende water, en je zult zien dat dat koppige buikvet verdwijnt als sneeuw voor de zon! Het belangrijkste is om dergelijke tips als een vaste gewoonte in je leven te integreren en ze spontaan beginnen toe te passen.

Zit je nog steeds met overgewicht dat dagelijks door je hoofd spookt waardoor je jezelf niet vrij en onbezorgd voelt, dan is het misschien de moeite om het eens anders aan te pakken door te kijken hoe Het Mentale Dieet Plan jou gaat helpen om eindelijk de strijd met je overgewicht te winnen.

50-heerlijke-recepten Wil jij ein-de-lijk je overtollig (buik)Vet Verbranden en een EFFECTIEVE oplossing vinden voor je overgewicht?

Wil jij ein-de-lijk verlost worden van die overtollige kilo’s en vetrolletjes zonder nog langer last te hebben van het JOJO-effect of het gevoel te hebben dat je constant zit ‘te lijnen’?

Lees dan mijn Afslank Rapport (27 blz.) en ontdek oa. 10 Redenen Waarom Je Momenteel Geen (Buik)vet Verbrandt
en ontvang 50 Heerlijke Dieetrecepten voor een Platte Buik als extra kadootje.Tot binnenkort,
Vriendelijke groetjes,

Katja Callens
Auteur van “Het Mentale Dieet Plan”

P.S. mdpboekppBen jij er nu klaar voor (mee) om je overtollig (buik)Vet te Verbranden en zoek je een EFFECTIEVE oplossing voor je overgewicht?

Word Weer Slank & Fit Zonder Je Nog Langer Kopzorgen te Maken Over Je Gewicht door vandaag RISICOLOOS Het Mentale Dieet Plan te proberen.

Dit wordt beslist je allerlaatste dieet.

Hoe Zou Jij Jezelf Voelen Wanneer Je Jouw overtollig (buik)Vet Kan Verbranden Met Lekkere Gerechten en Eenvoudige Recepten … Zonder Honger of JoJO-effect?

Vul hieronder je voornaam en email adres in om je 50 Heerlijke Dieetrecepten te ontvangen en De 7 Simpele Stappen Om (buik)Vet Te Verbranden te ontdekken.

OVER DE AUTEUR

Katja Callens

Als gewezen model sukkelde ik mijn hele carrière met het befaamde JoJO-effect. Na zowat alle diëten en afslank methodes tevergeefs te hebben geprobeerd, ging ik de oplossing zoeken 'tussen mijn oren'. Ik slankte succesvol af, hielp talrijke collega-modellen afrekenen met het JoJO-effect en schreef, op verzoek van collega's en vrienden Het Mentale Dieet Plan Coaching Programma. Tienduizenden afslankers hebben hiermee ondertussen succesvol hun overgewicht kwijt gespeeld Zonder last te hebben van het JoJO-effect. Wanneer jij er klaar voor bent help ik jou ook graag voor eens en altijd van je overgewicht af ;-)

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>