Vraag: moet ik echt direct eten zodra ik opgestaan ben?

Hoe zou Jij Jezelf Voelen Wanneer Je Zonder Honger of JOJO-Effect Je Overtollig (buik)Vet Verbrandt Hebt?

Een veelgestelde vraag: “Moet ik direct ontbijten als ik ben opgestaan?”

Als je om 7 uur ‘s ochtends opstaat hoef je niet direct je ontbijt naar binnen te werken. Je hebt waarschijnlijk ook helemaal niet zo’n trek als je net uit bed stapt.

Het beste kun je een glas water drinken, gaan douchen of je toilet maken, en daarna ontbijten. Geef je lichaam even de kans om op gang te komen zodat je de rest van de dag niet continu trek hebt.

Ook als je geen trek hebt is het belangrijk dat je eet, omdat je anders te laat eet en op dat moment gaat overeten omdat je zo’n trek hebt. Eet bijvoorbeeld wat yoghurt met fruit, en een glas water. Structureer de rest van je dag met kleine maaltijden, zodat je stofwisseling aan de gang blijft.

Waarom water drinken voor het ontbijt?

 1. Het is een goede gewoonte om op die manier je eerste (flesje) water binnen te hebben.
 2. Wanneer je voor iedere maaltijd een groot glas water of beter een flesje drinkt, zal je automatisch minder gaan eten omdat er al een bepaald volume in je maag zit waardoor je sneller het gevoel gaat hebben dat je voldoende gegeten hebt. Bovendien helpt het bij het verteren van je maaltijd en is het gezonder dan drinken tijdens de maaltijd.

Vraag: “Ik eet drie keer per dag een flinke maaltijd, ontbijt, lunch en avondeten, en eigenlijk niets tussendoor. Is dat goed?”

Antwoord: “Idealiter eet je, om je stofwisseling zo gelijkmatig mogelijk te laten werken, minstens 5 tot 6 kleine maaltijden per dag in plaats van 3 grote.”

Zit je nog steeds met overgewicht dat dagelijks door je hoofd spookt waardoor je jezelf niet vrij en onbezorgd voelt, dan is het misschien de moeite om het eens anders aan te pakken door te kijken hoe Het Mentale Dieet Plan jou gaat helpen om eindelijk de strijd met je overgewicht te winnen.

50-heerlijke-recepten Wil jij ein-de-lijk je overtollig (buik)Vet Verbranden en een EFFECTIEVE oplossing vinden voor je overgewicht?

Wil jij ein-de-lijk verlost worden van die overtollige kilo’s en vetrolletjes zonder nog langer last te hebben van het JOJO-effect of het gevoel te hebben dat je constant zit ‘te lijnen’?

Lees dan mijn Afslank Rapport (27 blz.) en ontdek oa. 10 Redenen Waarom Je Momenteel Geen (Buik)vet Verbrandt
en ontvang 50 Heerlijke Dieetrecepten voor een Platte Buik als extra kadootje.Tot binnenkort,
Vriendelijke groetjes,

Katja Callens
Auteur van “Het Mentale Dieet Plan”

P.S. mdpboekppBen jij er nu klaar voor (mee) om je overtollig (buik)Vet te Verbranden en zoek je een EFFECTIEVE oplossing voor je overgewicht?

Word Weer Slank & Fit Zonder Je Nog Langer Kopzorgen te Maken Over Je Gewicht door vandaag RISICOLOOS Het Mentale Dieet Plan te proberen.

Dit wordt beslist je allerlaatste dieet.

Hoe Zou Jij Jezelf Voelen Wanneer Je Jouw overtollig (buik)Vet Kan Verbranden Met Lekkere Gerechten en Eenvoudige Recepten … Zonder Honger of JoJO-effect?

Vul hieronder je voornaam en email adres in om je 50 Heerlijke Dieetrecepten te ontvangen en De 7 Simpele Stappen Om (buik)Vet Te Verbranden te ontdekken.

OVER DE AUTEUR

Katja Callens

Als gewezen model sukkelde ik mijn hele carrière met het befaamde JoJO-effect. Na zowat alle diëten en afslankmethodes tevergeefs te hebben geprobeerd, ging ik de oplossing zoeken 'tussen mijn oren'. Ik slankte succesvol af, hielp talrijke collega-modellen afrekenen met het JoJO-effect en schreef, op verzoek van collega's en vrienden Het Mentale Dieet Plan Coaching Programma. Tienduizenden afslankers hebben hiermee ondertussen succesvol hun overgewicht kwijt gespeeld Zonder last te hebben van het JoJO-effect. Wanneer jij er klaar voor bent help ik jou ook graag voor eens en altijd van je overgewicht af ;-)

 • Hallo Katja.
  Als ik een lunch klaar maak is het voor mij weleens teveel kan ik hier op 1 dag 2x verspreid van eten anders moet ik steeds veel van wat er over blijf weg gooien of moet het 6x eten verschillende dingen zijn ?
  Groetjes Lia

 • Annelies schreef:

  Super dit soort info !! Héél handig om antwoorden te krijgen over dingen waar je al een langere tijd over loopt te denken…. Dank-je-wel !

 • Van Renterghem Julien schreef:

  Ik eet smorgens direct na opstaan, een zelfgebakken haverkoek met 200 gr rauwe vis.
  smiddags alleen gestoomde groenten
  in de voor- en namiddag fruit als tussendoortjes
  savonds een zelf gebakken haverkoek
  Ik ben 178 cm lang en weeg nuchter 61 kg, ik zou volgens de dokters nog 5 kg meer moeten wegen.
  Dat is mijn probleem.

 • Jeroen van der Veen schreef:

  Met deze regel ben ik het eens:
  Ook als je geen trek hebt is het belangrijk dat je eet, omdat je anders te laat eet en op dat moment gaat overeten omdat je zo’n trek hebt. Eet bijvoorbeeld wat yoghurt met fruit, en een glas water. Structureer de rest van je dag met kleine maaltijden, zodat je stofwisseling aan de gang blijft.

  Ik merk zelf: Al ga ik voor het slapen, 1 droge boterham eet, dan schijt ik een hele berg de volgende dag. En dat zijn juist de afvalstoffen en vet van je lichaam. Dit moet je wel structureel volhouden, maar dan wordt jij niet dikker, maar zie jij er afgeslankter uit.
  Na zo’n maand moet je 1 week meer drinken om het vet in je lichaam te versoepelen en een andere plek te geven. En je begint weer opnieuw…Ik word in ieder geval niet dikker. Gewicht blijft hetzelfde, maar ik voel me afgeslankter. En dat ben ik ook.

 • henriet schreef:

  Ik heb smorgens ind. niet zo veel trek, maar eet dan vaak n rijstewafel, die krijg ik er wel in,met een glas jus d orange en melk. (en natuurlijk voor elke maaltijd zeker twee glazen water!)

 • Tilly van Rijn schreef:

  Beste Katja even een reactie: ik probeer iedere morgen voor het ontbijt een half uur te lopen. dan ontbijt ik.
  water drink ik voor ik ga lopen.
  Nu heb ik het recept van die Godendrank nog nie geprobeerd, maar is het niet inconsequent, tijdens de Turbo beter geen fruit toch?
  En er schijnt in een bonusrapport, wat ik niet heb, gestaan te hebben iets over vetverbrandende groentes. die mag ik deze week niet hebbn, maar zou toch graag willen weten.
  B.v.b. dank
  Gr. Tilly

 • tinco f s lycklama a nyeholt. schreef:

  ik eet s,morgens cornflakes ongeveer 10 m na het opstaan en heb echt honger.
  ik heb het gevoel nu deze periode ik eet veel weinig.gewicht blyft het zelfde sport 1u p.dag of 2 uur heeft geen invloed meer
  heb daar eens over gelezen.het lichaam verteert langzaam als ik weinig eet.ik eet vetarm zuiker arm .veel groente en fruit

  • cornflakes zijn een heleboel koolhydraten. Dus feitelijk veel suikerachtig voedsel. Niet zo goed leer ik overal. Iets beter is natuurlijker graan. Met de zemelen er nog in.

 • elveria schreef:

  Ik neem inderdaad 3 hoofdmaaltijden ipv van 6.
  , maar tussen de hoofdmaaltijden heb ik wel tussendoortjes in de vorm van fruit(appel, druiven of een peer soms kiwi of gewoon sinaasaapel of pompelmoes) Bij hoge uitzondering kan ik iets piitigers pakken zoals een sate of loempia of houzarensla etc.

 • youssra schreef:

  Ik gaa het probeeren en ik hoop dat het gaat werk en het is malelijke

 • ik doe een beetje volgens LEVEN LANG FIT. Dus ’s morgens een stuk fruit als ontbijt. Heerlijk.
  Vandaag was het een grapefruit.

 • Hallo Katja.
  Ik ben twee weken geleden begonnen met je dieetplan.Sinds 7 dagen met het Turbo dieet.Ik heb niet beseft wat het in hield.Het was na 4 dagen echt afzien.Maar heb het toch overwonnen,vooral toen ik na 7 dagen op de weegschaal stond 4,5 kilo eraf.Niet te geloven,ik heb al heel wat geprobeert.Heb vorig jaar nog een hele zware operatie gehad Nissen plastic en ben toen 12 kilo aangekomen.Ik hoop dat het er weer door jouw dietplan weer afgaat.Ik heb zelfs geen last meer van me maag.Ik ben hier heel blij mee.Ik ben ervan overtuigd dat het me gaat lukken.Heb na de operatie een hele zware tijd gehad van bijna een jaar.

  • Hallo Esther,

   Goede vraag!  Want vele afslankers vragen zich dit af. Dus ik ben blij dat je de vraag gesteld hebt.

   Het antwoord is echter ook eenvoudig :

   1) het is een goede gewoonte om op die manier je eerste (flesje) water binnen te hebben

   2) Wanneer je voor iedere maaltijd een groot glas water of beter een flesje drinkt, zal je automatisch minder gaan eten omdat er al een bepaald volume in je maag zit waardoor je sneller het gevoel gaat hebben dat je voldoende gegeten hebt. Bovendien helpt het bij het verteren van je maaltijd en is het gezonder dan drinken tijdens de maaltijd.

   Veel succes en plezier verder.

   groetjes,

   Katja

 • Ik sla nooit het ontbijt over, geen enkele maaltijd trouwens. Gewoon omdat altijd honger heb.

 • Tiene Durnez schreef:

  Beste, hoelang duurt het na betaling vooraleer ik het boek krijg? Heb reeds betaald op 16/5.
  Dank
  Tiene

  • Hallo Tiene,
   Dank voor je reactie. Gelijk na betaling zou je een mail moeten hebben ontvangen met daarin een downloadlink. Kijk ook even de spamfolder na.
   Niets gevonden? Geen nood, stuur me het betaalbewijsje naar [email protected] en dan maken we alles zsm in orde voor je.
   Groetjes,
   Katja

 • Hallo Katja,

  Wanneer krijg ik het recept van de Godendrank trouwens en vanaf wanneer en hoe vaak mag je dat dan drinken. Ik snak af en toe naar iets van fruit. Terwijl ik toch niet zo’n grote fruiteter ben.
  Verder gaat het top. 3 weken bezig en 8 kilo eraf! Nog maar 32 kilo hahaha! We houden de moed erin!
  Water drinken gaat super goed. 6 flesjes van 1/2 liter gaan moeiteloos naar binnen op een dag.

  • Hallo Paula,
   dank voor je berichtje. Ik stuur je zo het recept toe via de mail met wat uitleg.
   Je kan me beter bereiken via de mail overigens, [email protected]

   Tot zo
   Groet Katja

 • wij willen starten met het 8 weken turbo plan maar hebben nogal moeite met ontbijtbroodjes.. proteinepoeder? waar haal je dat in België? En kan dat niet vervangen worden door iets anders. Het is nogal wat werk om dat te maken heb ik de indruk.
  Dank voor je snelle antwoord.
  Ilse

 • vandenhouwe ronald schreef:

  hallo,

  ik ga nu de vijfde dag turbo in en ben ondertussen al een volledige kledingmaat kwijt.
  Geen honger, enkel vlees als ontbijt voelt wel soms raar aan, maar zoals ze zeggen..
  alles went. Water drinken geen probleem; deed ik voordien ook al zij het in mindere
  mate. Ik heb een vraagje: waarom wordt het recept van de ‘godendrank’ niet direct
  meegegeven? Na enige dagen vlees en magere yoghurt is dit wel een lekkere
  afwisseling. Tezamen met de kilo’s is het sceptisisme ook verdwenen. Goed plan.

  • Hallo,
   Ik stuur je het recept wat later, na een paar dagen, per mail toe. Heb je het ondertussen al wel ontvangen? Zo niet, stuur me dan een mail naar [email protected].
   Groetjes
   Katja

 • {"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
  >