Snacks Hebben Invloed Op Jouw Nachtrust

Hoe zou Jij Jezelf Voelen Wanneer Je Zonder Honger of JOJO-Effect Je Overtollig (buik)Vet Verbrandt Hebt?

Of je nou een vroege vogel bent of een nachtvlinder, over één ding zullen we het allemaal eens zijn. Als je eindelijk je hoofd op het kussen legt, dan wil je ook echt slapen.

Niets is vervelender dan slapeloosheid en ik kan je vertellen dat slaap van essentieel belang is voor een goede gezondheid.

Wat je eet voor je gaat slapen, kan je rust behoorlijk beïnvloeden, zowel op de positieve als negatieve manier. Ik heb een lijst voor je samengesteld met good guys en bad guys als het gaat om voldoende slaap krijgen.

Snacks Hebben Invloed Op Jouw Nachtrust

Goede nachtrustsnacks

Kersen. Dit fruit bevat van nature melatonine. Dat is een hormoon dat je lichaam normaal gesproken zelf aanmaakt: zodra het donker wordt komt er melatonine vrij in je lichaam. Wordt het licht, dan stopt de productie. Kortom, melatonine regelt je dag- en nachtritme. Melatomine vind je vaak in slaaptabletten en wordt ook gebruikt om jetlags tegen te gaan. Kersen zijn dus een perfecte avondsnack

Magnesium. Voedsel dat veel magnesium bevat, zoals groene bladgroenten en advocado, kunnen jouw ritje naar dromenland aangenamer maken. Magnesium heeft een gunstig effect op de kwaliteit en lengte van jouw slaap én je staat ’s ochtends makkelijker op. Toast met zelfgemaakte guacamole als avondsnack?

Tryptofaan is een goddelijk natuurlijk slaapmiddel. Het aminozuur stimuleert de aanmaak van serotonine, een hormoon dat de slaap regelt. Tryptofaan komt in de meeste eiwitrijke voeding voor. Aan welk voedsel mag je dan denken: haver, bananen, gedroogde pruimen, melk, tonijn, kaas, brood, gevogelte (kip, kalkoen, fazant, kwartel), pinda’s en chocolade, maar ook zaden als pompoenpitten, sesamzaad, zonnebloempitten, amandelen.

Volle granen. De gedroomde combinatie voor een goede nachtrust, is een avondmaal dat granen met eiwitten combineert. Brood, pasta of rijst gecombineerd met een eierbereiding of eiwitrijk gevogelte zoals kip of kalkoen, vormen een ideale avondmaaltijd voor wie daarna heerlijk wil rusten.

Eten dat je uit je slaap houdt

Vet voedsel. Nee, dus geen pak koekjes, zak chips of een bak ijs voor het slapen gaan. Dit vette eten verstoort onze nachtrust, omdat het voor ons lichaam veel tijd kost om die vette snacks te verteren, waardoor ons lichaam (half) wakker blijft tijdens het verteringsproces. Met als gevolg een onregelmatige nachtrust.

Alcohol. Die twee glaasjes rode wijn ’s avonds maken je inderdaad slaperig, maar in werkelijkheid verstoort alcohol het slaapritme. Je wordt vaak wakker (al heb je dat niet altijd door) en zo wordt je dus niet uigeslapen wakker. Alcohol is dus niet het perfecte slaapmutsje zoals veel graag (willen) geloven.maan nachtrust

Koffie. Koffie houdt je wakker. Verrassing of niet? Om er geen slechte nachtrust aan over te houden, beperk je de cafeïne-inname beter tot 200 à 300 mg per dag. Vermijd ook om ’s avonds nog koffie te drinken. Cafeïne vind je trouwens ook in frisdrank, energiedrankjes en thee. Opletten dus met wat je drinkt voor het slapengaan.

Andere suggesties voor een goede nachtrust

Afgezien van het rekening houden met bovengenoemde voedselsoorten zou ik je toch willen aanraden om een aantal uren voor het naar bed gaan liever niet meer te eten. Kom je laat thuis, of krijg je toch nog trek na het avondeten dan hoef je natuurlijk niet met een hongerig gevoel naar bed. Als je laat eet, neem dan een kleiner bord dan normaal. Zo overbelast je jouw lichaam niet bij de vertering.

Een paar laatste suggesties om je bord mee te vullen:
– een volkoren cracker met pindakaas
– een kop warme melk
– bakje yoghurt met een halve banaan en eventueel wat walnoten
– twee kopjes popcorn met een beetje olijfolie of honing

Naast het in de gaten houden wat je eet, kun je ook nog een aantal andere dingen doen om te zorgen voor een goede nachtrust.

Denk aan:

*Slaap in een zo rustig mogelijke omgeving, waar helemaal geen sprake is van geluid. Gebruik desnoods oorstopjes om de stilte garanderen, zorg voor zware geluiddempende gordijnen en zet desnoods een masker op.

*Zorg voor voldoende lichaamsbeweging wanneer u niet goed slaapt, maar wel minstens twee uur voor het slapengaan. Onmiddellijk gaan slapen na het sporten raad ik niet aan.

*Al het beddengoed moet droog, schoon en zacht zijn. Katoen of zijde is daarom het meest geschikt. Was uw beddengoed minimaal om de twee weken op 60 of 90 graden (dit doodt de huisstofmijt).

*Een zo donker mogelijke slaapkamer zorgt voor rust. Kleine nachtlampjes in de slaap- en de badkamer zijn vaak een goed idee wil je toch wat licht hebben, en dan bedoel ik niet het licht van een mobiel of tv. Vermijd blauwlicht.

*Vermijd zoveel mogelijk te lange middagdutjes.

*Zorg dat uw hersenen tot rust zijn gekomen wanneer het bedtijd is. Stop daarom ongeveer één uur voor het slapengaan met werken.

*Hou huisdieren buiten de slaapkamer, ze kunnen uw nachtrust verstoren

*Verzeker dat uw slaapkamer een goede ventilatie heeft en dat de temperatuur comfortabel is (ideaal is zo´n 18 graden).

*Maak desnoods gebruik van ontspanningsoefeningen (medidatie bijvoorbeeld) om zo snel mogelijk in slaap te komen.

*Vermijd emotionele discussies voor bedtijd.

*En wist je dat ook de kamerkleur van invloed is op het slapen? Mensen in een slaapkamer met kalme kleuren slapen het beste, denk daar bij aan groen, blauw, geel.

Zit je nog steeds met overgewicht dat dagelijks door je hoofd spookt waardoor je jezelf niet vrij en onbezorgd voelt, dan is het misschien de moeite om het eens anders aan te pakken door te kijken hoe Het Mentale Dieet Plan jou gaat helpen om eindelijk de strijd met je overgewicht te winnen.

50-heerlijke-recepten Wil jij ein-de-lijk je overtollig (buik)Vet Verbranden en een EFFECTIEVE oplossing vinden voor je overgewicht?

Wil jij ein-de-lijk verlost worden van die overtollige kilo’s en vetrolletjes zonder nog langer last te hebben van het JOJO-effect of het gevoel te hebben dat je constant zit ‘te lijnen’?

Lees dan mijn Afslank Rapport (27 blz.) en ontdek oa. 10 Redenen Waarom Je Momenteel Geen (Buik)vet Verbrandt
en ontvang 50 Heerlijke Dieetrecepten voor een Platte Buik als extra kadootje.Tot binnenkort,
Vriendelijke groetjes,

Katja Callens
Auteur van “Het Mentale Dieet Plan”

P.S. mdpboekppBen jij er nu klaar voor (mee) om je overtollig (buik)Vet te Verbranden en zoek je een EFFECTIEVE oplossing voor je overgewicht?

Word Weer Slank & Fit Zonder Je Nog Langer Kopzorgen te Maken Over Je Gewicht door vandaag RISICOLOOS Het Mentale Dieet Plan te proberen.

Dit wordt beslist je allerlaatste dieet.

Hoe Zou Jij Jezelf Voelen Wanneer Je Jouw overtollig (buik)Vet Kan Verbranden Met Lekkere Gerechten en Eenvoudige Recepten … Zonder Honger of JoJO-effect?

Vul hieronder je voornaam en email adres in om je 50 Heerlijke Dieetrecepten te ontvangen en De 7 Simpele Stappen Om (buik)Vet Te Verbranden te ontdekken.

OVER DE AUTEUR

Katja Callens

Als gewezen model sukkelde ik mijn hele carrière met het befaamde JoJO-effect. Na zowat alle diëten en afslank methodes tevergeefs te hebben geprobeerd, ging ik de oplossing zoeken 'tussen mijn oren'. Ik slankte succesvol af, hielp talrijke collega-modellen afrekenen met het JoJO-effect en schreef, op verzoek van collega's en vrienden Het Mentale Dieet Plan Coaching Programma. Tienduizenden afslankers hebben hiermee ondertussen succesvol hun overgewicht kwijt gespeeld Zonder last te hebben van het JoJO-effect. Wanneer jij er klaar voor bent help ik jou ook graag voor eens en altijd van je overgewicht af ;-)

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>