Mythes over Trainen, Afvallen en Vetverbranding

Hoe zou Jij Jezelf Voelen Wanneer Je Zonder Honger of JOJO-Effect Je Overtollig (buik)Vet Verbrandt Hebt?

Denk je dat je strak en slank wordt door uren in de sportschool door te brengen? Niet per se! Er bestaan nogal wat misverstanden over trainen, snel afvallen en vet verbranden. Hier een klein overzicht van veel gehoorde misverstanden.

Misverstanden

Vet kan ‘omgetraind’ worden in spieren.

Nee, dat kan niet. Spieren en vet zijn van een andere substantie en kunnen zodoende niet in de plaats van elkaar komen. Wel kun je je lichaamspercentage vet verminderen en meer spierweefsel ‘kweken’. Hiervoor moet je een goed trainingsschema volgen en uitgebalanceerd eten.

Met elektrische spierstimulatoren wordt je slank en gespierd.

Nee, helaas niet. Dit soort apparatuur laat je spieren samentrekken maar niet in die mate dat je spierweefsel opbouwt. Bij verkeerd gebruik kun je zelfs je huid verbranden in plaats van vet!

Met trilplaten verbrandt je een hoop vet!

Nee, trilplaten spannen de kroon wat betreft loze beloften over de resultaten die je ermee zou kunnen behalen. Volgens diverse onderzoeken leveren dezelfde oefeningen met of zonder triplaat exact dezelfde resultaten. Bovendien: je verbrandt ongeveer evenveel energie met een lekker middagje winkelen als wanneer je op een trilplaat staat. Wil je 1 kilo vet kwijtraken zul je 7000 minuten moeten trillen!

Alleen conditietraining werkt om vet te verliezen.

Nee. Conditietraining is belangrijk, maar spiertraining is wat dat betreft wellicht nog belangrijker als je echt gericht bent op vetverbranding en je houdt van trainen. Spieren verbranden meer calorieen dan vet, ook in rust. Hoe meer spieren je dus hebt, hoe meer je verbrandt en hoe gemakkelijker het wordt om je gewicht onder controle te houden.

Je kan alles eten als je maar genoeg traint.

Die vlieger gaat helaas niet op. Trainen en uren in de sportschool staan zweten vormen geen compensatie voor ‘zondigen’ met ongezond voedsel; je komt eenvoudigweg bedrogen uit. Helemaal niets aan lichaamsbeweging doen is natuurlijk nog ongezonder. Het een gaat niet zonder het ander: doe aan lichaamsbeweging en eet goede brandstoffen in de vorm van hoge kwaliteits voeding.

Zit je nog steeds met overgewicht dat dagelijks door je hoofd spookt waardoor je jezelf niet vrij en onbezorgd voelt, dan is het misschien de moeite om het eens anders aan te pakken door te kijken hoe Het Mentale Dieet Plan jou gaat helpen om eindelijk de strijd met je overgewicht te winnen.

50-heerlijke-recepten Wil jij ein-de-lijk je overtollig (buik)Vet Verbranden en een EFFECTIEVE oplossing vinden voor je overgewicht?

Wil jij ein-de-lijk verlost worden van die overtollige kilo’s en vetrolletjes zonder nog langer last te hebben van het JOJO-effect of het gevoel te hebben dat je constant zit ‘te lijnen’?

Lees dan mijn Afslank Rapport (27 blz.) en ontdek oa. 10 Redenen Waarom Je Momenteel Geen (Buik)vet Verbrandt
en ontvang 50 Heerlijke Dieetrecepten voor een Platte Buik als extra kadootje.Tot binnenkort,
Vriendelijke groetjes,

Katja Callens
Auteur van “Het Mentale Dieet Plan”

P.S. mdpboekppBen jij er nu klaar voor (mee) om je overtollig (buik)Vet te Verbranden en zoek je een EFFECTIEVE oplossing voor je overgewicht?

Word Weer Slank & Fit Zonder Je Nog Langer Kopzorgen te Maken Over Je Gewicht door vandaag RISICOLOOS Het Mentale Dieet Plan te proberen.

Dit wordt beslist je allerlaatste dieet.

Hoe Zou Jij Jezelf Voelen Wanneer Je Jouw overtollig (buik)Vet Kan Verbranden Met Lekkere Gerechten en Eenvoudige Recepten … Zonder Honger of JoJO-effect?

Vul hieronder je voornaam en email adres in om je 50 Heerlijke Dieetrecepten te ontvangen en De 7 Simpele Stappen Om (buik)Vet Te Verbranden te ontdekken.

OVER DE AUTEUR

Katja Callens

Als gewezen model sukkelde ik mijn hele carrière met het befaamde JoJO-effect. Na zowat alle diëten en afslankmethodes tevergeefs te hebben geprobeerd, ging ik de oplossing zoeken 'tussen mijn oren'. Ik slankte succesvol af, hielp talrijke collega-modellen afrekenen met het JoJO-effect en schreef, op verzoek van collega's en vrienden Het Mentale Dieet Plan Coaching Programma. Tienduizenden afslankers hebben hiermee ondertussen succesvol hun overgewicht kwijt gespeeld Zonder last te hebben van het JoJO-effect. Wanneer jij er klaar voor bent help ik jou ook graag voor eens en altijd van je overgewicht af ;-)

 • Ik ben het niet eens met een deel van het artikel.
  Het staan op de trilplaat werkt inderdaad niet.
  Maar het trainen op een goede trilplaat werkt wel degelijk.
  Ook hierbij is het dat je drie maal per week gedurende een langere periode.
  Ik ben er zelf het resultaat van.
  Jammer dat dit zo negatief wordt weergegeven.
  Er zijn zelfs onderzoeken naar gedaan.

 • als ik de turbo dagen doe mag ik dan thee en koffie drinken

 • Ik denk dat sporten op een normale manier wel gezond kan zijn, maar niet perse om af te vallen. Alles wat je te doet is niet gezond.
  Ik wandel zelf, dat doe ik het liefst.

  • Hallo Hilde,

   Wandelen is inderdaad één van de beste dingen die je kan doen. Een haluurtje per dag zou al prima zijn. Succes verder.

   groetjes,

   Katja

 • ik ben het ook niet vooledig eens…sporten kan wel helpen je spieren te versterken en je conditie te verbeteren…maar daarom ni persé iemand doen afvallen…wat die trilplaat betreft…heb geen idee…
  vind het at raar dat je door te trillen zou vermageren?
  ik wandel ook veel …soms wel tot 15 km per dag…mits begeleiding van de hond…dit is wel een goed hulpmiddel om beginnen te wandelen…als je graag wandelt dan…want je bent verplicht buiten te gaan…

 • Ook een goede houding helpt! Ik doe taichi en yoga. daardoor heb ik nu een rechte houding waardoor mijn buikje verdwenen is 😉
  Als ik een tijdje niet getraind heb en mijn houding is niet recht meer, heb ik mijn buikje terug. Het is dus ook belangrijk om een goede rechte houding aan te nemen wat ook beter is voor je rug.

 • {"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
  >