Waarom Kom Je Aan In De Winter?

Hoe zou Jij Jezelf Voelen Wanneer Je Zonder Honger of JOJO-Effect Je Overtollig (buik)Vet Verbrandt Hebt?

De topjes hangen weer in de kast, de dikke truien zijn weer tevoorschijn gehaald en we kunnen de blote benen voorlopig weer verbergen in dikke broeken.

Kortom: het is weer winter. Nu dat we minder ‘bloot’ zijn, zijn we ook minder bezorgd over de lijn. Het is dan ook niet verwonderlijk dat we in deze periode van het jaar zo’n 1 tot 2 kilo bijkomen. 

Waarom Kom Je Aan In De Winter?

Eten we dan zoveel meer in de winter? Of eten we juist minder? Doen we minder aan lichaamsbeweging? Er zijn een hoop mythes rondom onze extra kilootjes en in dit artikel onthul ik welke kloppen en welke niet.

Meer eten om warm te blijven

Veel mensen denken dat ze meer moeten eten om warm te blijven, maar volgens expert dr. Ahmed is niets minder waar en hebben mensen met meer gewicht het eigenlijk kouder. Maar waarom eten we dan meer (of hebben we in ieder geval de neiging om dit te doen) zodra het wat kouder wordt? Een theorie verklaart dit door een zogenaamde genetische programmering.

Onze voorouders ervoeren de wintermaanden vaak als maanden waarin meer honger was. We zijn als het ware genetisch geprogrammeerd om tijdens de herfstmaanden een soort reserve op te slaan als appeltje voor de dorst. Maar doordat tijden nu heel anders zijn, komt die honger er niet en hebben we dat appeltje voor de dorst niet meer nodig, aldus dr. Ahmed.

Doorlopend trek hebben

Als je je warm aankleed zowel binnenshuis als buitenshuis, dan zijn de winterse temperaturen eigenlijk niet van invloed op je eetlust volgens dr. Jeremy Tomlinson. Maar zit het dan tussen de oren? Volgens dr. Perry Barrett niet helemaal. Melatonine (het hormoon dat ons slaperig maakt zodra het donker wordt) kan een rol spelen doordat het niveau hiervan in de herfst- en wintermaanden toeneemt.

Wintervoedsel en zomervoedsel

Je eet elk seizoen weer anders. De meeste mensen eten meer in de lente- en zomermaanden, maar schijnbaar kiezen we voor andere producten in de herfst en winter. Volgens dr. Barrett kiezen we in deze maanden voor vetter voedsel. Dit heeft waarschijnlijk te maken met het verlangen onszelf wat op te vrolijken: het weer is vervelend, de dagen zo kort, het is koud, nat en donker. Een soort emotie-eten dus.

Minder eten en toch dikker worden?

Gewicht wordt volgens onderzoekers ook beïnvloedt door vitamine D of beter gezegd een tekort hieraan. In de zomer krijg je voldoende vitamine D binnen dankzij het zonnetje, maar in de herfst en winter houdt dit al snel op en krijgen we vaak onvoldoende vitamine D binnen. Hierdoor worden vetten minder goed afgebroken en zelfs beter opgeslagen. De calorieën die je opneemt worden opgeslagen in plaats van gebruikt, aldus dr. Dillon.

Voor de tv hangen

We zijn in de koude maanden veel meer geneigd voor de tv te kruipen. In de zomer gaan we een wandeling maken, maar in de winter doe je dit minder snel – en dat is begrijpelijk. En een film is zoveel leuker met een zak chips, chocolade of iets anders zoets.

Zit je nog steeds met overgewicht dat dagelijks door je hoofd spookt waardoor je jezelf niet vrij en onbezorgd voelt, dan is het misschien de moeite om het eens anders aan te pakken door te kijken hoe Het Mentale Dieet Plan jou gaat helpen om eindelijk de strijd met je overgewicht te winnen.

50-heerlijke-recepten Wil jij ein-de-lijk je overtollig (buik)Vet Verbranden en een EFFECTIEVE oplossing vinden voor je overgewicht?

Wil jij ein-de-lijk verlost worden van die overtollige kilo’s en vetrolletjes zonder nog langer last te hebben van het JOJO-effect of het gevoel te hebben dat je constant zit ‘te lijnen’?

Lees dan mijn Afslank Rapport (27 blz.) en ontdek oa. 10 Redenen Waarom Je Momenteel Geen (Buik)vet Verbrandt
en ontvang 50 Heerlijke Dieetrecepten voor een Platte Buik als extra kadootje.Tot binnenkort,
Vriendelijke groetjes,

Katja Callens
Auteur van “Het Mentale Dieet Plan”

P.S. mdpboekppBen jij er nu klaar voor (mee) om je overtollig (buik)Vet te Verbranden en zoek je een EFFECTIEVE oplossing voor je overgewicht?

Word Weer Slank & Fit Zonder Je Nog Langer Kopzorgen te Maken Over Je Gewicht door vandaag RISICOLOOS Het Mentale Dieet Plan te proberen.

Dit wordt beslist je allerlaatste dieet.

Hoe Zou Jij Jezelf Voelen Wanneer Je Jouw overtollig (buik)Vet Kan Verbranden Met Lekkere Gerechten en Eenvoudige Recepten … Zonder Honger of JoJO-effect?

Vul hieronder je voornaam en email adres in om je 50 Heerlijke Dieetrecepten te ontvangen en De 7 Simpele Stappen Om (buik)Vet Te Verbranden te ontdekken.

OVER DE AUTEUR

Katja Callens

Als gewezen model sukkelde ik mijn hele carrière met het befaamde JoJO-effect. Na zowat alle diëten en afslankmethodes tevergeefs te hebben geprobeerd, ging ik de oplossing zoeken 'tussen mijn oren'. Ik slankte succesvol af, hielp talrijke collega-modellen afrekenen met het JoJO-effect en schreef, op verzoek van collega's en vrienden Het Mentale Dieet Plan Coaching Programma. Tienduizenden afslankers hebben hiermee ondertussen succesvol hun overgewicht kwijt gespeeld Zonder last te hebben van het JoJO-effect. Wanneer jij er klaar voor bent help ik jou ook graag voor eens en altijd van je overgewicht af ;-)

 • Hallo KATJA!
  Vraagje wie is expert dr. Ahmed? Wie is dr. Jeremy Tomlinson en wat doet hij? wie of wat is
  dr. Perry Barrett. Wat voor soort dr’s zijn deze mensen? Is wat zij zeggen wetenschappelijk onderzocht? Ik heb er nie veel goesting in namelijk…. Ben benieuwd naar wetenschappelijk onderzoeksresultaten!

 • ik vergeet dr. Dillon.. te vermelden. Maar mijn vraag is hopelijk wel duidelijk? Wie zijn deze experts en wat is wetenschappelijk bewezen en wat niet????

 • Hoi Katja,
  Ik ben het helemaal met je eens, vooral over het minder bewegen en emotie eten. Ben zelf op een goed BMI gewicht. Maar mijn man is 10 kilo te zwaar. Als je, je bewust bent van wat je eet ben je al op de goede weg. Het stoppen met roken is ook een hevige aankom periode. Alles smaak beter en je lichaam verbrand het voedsel langzamer. Mijn man wil geen dieet volgen, dus help ik hem nu om bewuster en langzamer te eten. Gaat goed.
  Met hartelijke groet,
  Ineke

 • {"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
  >