Hoe Kun Je Jezelf Aan Het Bewegen Krijgen?

Hoe zou Jij Jezelf Voelen Wanneer Je Zonder Honger of JOJO-Effect Je Overtollig (buik)Vet Verbrandt Hebt?

We weten het stiekem wel, maar toch doen de meesten van ons het gewoon niet: bewegen. Hoe kun je jezelf nu toch aan het bewegen krijgen?

Het is belangrijk voor lichaam (slanke lijn) en geest (energie) dat je lekker actief bent en dat je niet alleen maar op de bank voor de tv zit. Je lichaam is namelijk het huis waarin je woont, je tempel. Je moet er zuinig op zijn, want je moet er je hele leven mee doen.

Positief, positief en nog eens positief!

Bewegen heeft een hele hoop positieve gevolgen en effecten, zoals:

…het geeft je energie en maakt je fit

…het heeft een positief effect op je cholesterolgehalte, botdichtheid, bloeddruk en suikerspiegel

…het voorkomt hart- en vaatziekten, diabetes type 2, overgewicht en botontkalking

…het houdt je darmstelsel gezond en activeert je spijsvertering

…het verbetert je nachtrust, doet je stressbestendigheid en weerstand toenemen

Meer dan alleen maar calorieën verbranden

Bewegen kost dus niet alleen maar calorieën, maar je krijg er juist een hele hoop energie voor terug. Het is heus niet zo dat je na een half uurtje sporten de rest van de avond bekaf op de bank hangt. Juist niet, een half uurtje flink wandelen, fietsen of sporten zal je juist flink wat energie geven waardoor je de energie hebt om van alles te gaan doen.

Nu bedoel ik overigens helemaal niet te zeggen dat je vijf dagen per week een uur in de sportschool moet staan zwoegen en zweten. Als je daar gelukkig van wordt moet je het zeker doen, maar als je daar alleen maar chagrijnig van wordt moet je het gewoon laten en iets zoeken dat wel bij je past.

Stap in de juiste richting

Met een half uurtje bewegen- of dit nu fietsen, wandelen, traplopen of touwtjespringen is- zet je al een stap in de juiste richting.  Meer lichaamsbeweging is in feite heel makkelijk te integreren in je dagelijkse leven, maar het is menseigen liever de auto te pakken dan te lopen. Waarom moeilijk doen als het gemakkelijk kan, nietwaar?

Meer bewegen in je dagelijkse leven

Maar als je nou die auto eens laat staan voor de korte afstanden en gaat lopen of fietsen, dan zul je zien dat je fris op je werk aankomt bijvoorbeeld. Je hebt niet een half uur staan balen in de file, maar lekker gefietst of gewandeld en een frisse neus gehaald. Als je toch met de auto moet, dan kun je de auto een kwartiertje van het werk af parkeren zodat je toch een stukje loopt. Ook op het werk: neem de trap in plaats van de lift en ga in je lunchpauze een blokje om in plaats van in de kantine te zitten. Als je thuis bent kun je lekker bezig zijn door te wandelen met je hond, partner, kinderen of vriendinnen. Ga lekker bezig in de tuin als je die hebt of was je ramen, ga strijken of stofzuigen- daar moet je ook flink bij bukken en bewegen.

Eerlijk zijn

Als je toch iets aan sport wilt gaan doen, moet je eerlijk tegen jezelf zijn en iets kiezen dat bij je past want anders hou je het niet vol. Zo houdt niet iedereen van teamsport bijvoorbeeld. Als je een teamsport doet heb je een leuk sociaal aspect, maar zit je aan de andere kant wel weer vast aan vaste trainingsuren die je misschien niet altijd uitkomen. Als je veel zelfdiscipline hebt maar je houdt niet van vastgelegde trainingsuren, dan past een individuele sport beter bij je.

Denk er ook goed over na of je perse iets dichtbij huis wilt, of dat je het niet erg vindt om naar een sportveld of sporthal te rijden. Vind je het lekker buiten te sporten, of ben jij het type dat bij de eerste de beste regendruppel afhaakt? Wees eerlijk tegen jezelf, want het is demotiverend als een sport niet bij je past.

Kortom…

Lichaamsbeweging integreren in je lichaam hoeft niet moeilijk te zijn en ook geen opgave. Je hoeft niet elke dag in de sportschool te staan maar je moet wel elke dag bewegen. Niet alleen voor een slanke lijn, maar ook voor je algehele gezondheid. Maak die wandeling, pak de fiets en neem de trap, al is het maar 1 verdieping. Je zult zien dat alle kleine beetjes helpen en je je over het geheel gewoon lekkerder voelt.

Zit je nog steeds met overgewicht dat dagelijks door je hoofd spookt waardoor je jezelf niet vrij en onbezorgd voelt, dan is het misschien de moeite om het eens anders aan te pakken door te kijken hoe Het Mentale Dieet Plan jou gaat helpen om eindelijk de strijd met je overgewicht te winnen.

50-heerlijke-recepten Wil jij ein-de-lijk je overtollig (buik)Vet Verbranden en een EFFECTIEVE oplossing vinden voor je overgewicht?

Wil jij ein-de-lijk verlost worden van die overtollige kilo’s en vetrolletjes zonder nog langer last te hebben van het JOJO-effect of het gevoel te hebben dat je constant zit ‘te lijnen’?

Lees dan mijn Afslank Rapport (27 blz.) en ontdek oa. 10 Redenen Waarom Je Momenteel Geen (Buik)vet Verbrandt
en ontvang 50 Heerlijke Dieetrecepten voor een Platte Buik als extra kadootje.Tot binnenkort,
Vriendelijke groetjes,

Katja Callens
Auteur van “Het Mentale Dieet Plan”

P.S. mdpboekppBen jij er nu klaar voor (mee) om je overtollig (buik)Vet te Verbranden en zoek je een EFFECTIEVE oplossing voor je overgewicht?

Word Weer Slank & Fit Zonder Je Nog Langer Kopzorgen te Maken Over Je Gewicht door vandaag RISICOLOOS Het Mentale Dieet Plan te proberen.

Dit wordt beslist je allerlaatste dieet.

Hoe Zou Jij Jezelf Voelen Wanneer Je Jouw overtollig (buik)Vet Kan Verbranden Met Lekkere Gerechten en Eenvoudige Recepten … Zonder Honger of JoJO-effect?

Vul hieronder je voornaam en email adres in om je 50 Heerlijke Dieetrecepten te ontvangen en De 7 Simpele Stappen Om (buik)Vet Te Verbranden te ontdekken.

OVER DE AUTEUR

Katja Callens

Als gewezen model sukkelde ik mijn hele carrière met het befaamde JoJO-effect. Na zowat alle diëten en afslankmethodes tevergeefs te hebben geprobeerd, ging ik de oplossing zoeken 'tussen mijn oren'. Ik slankte succesvol af, hielp talrijke collega-modellen afrekenen met het JoJO-effect en schreef, op verzoek van collega's en vrienden Het Mentale Dieet Plan Coaching Programma. Tienduizenden afslankers hebben hiermee ondertussen succesvol hun overgewicht kwijt gespeeld Zonder last te hebben van het JoJO-effect. Wanneer jij er klaar voor bent help ik jou ook graag voor eens en altijd van je overgewicht af ;-)

 • Hallo,
  Het klinkt zooo simpel en uiteindelijk is het dat ook ! In april begonnen met lijnen en vooral bewegen, was 100 kg op de weegschaal ! Nu, een half jaar later 75 kg. Mijn manier…minder en gezonder eten en meer bewegen, ik loop nu iedere dag minimaal anderhalf uur wat hier helemaal geen straf is, duinen zee en bos naast de deur. Prettige bijkomstigheid…je knapt er ook geestelijk bijzonder goed van op. Nog 6 kg te gaan en daarna voortaan iedere week op de weegschaal, 1kg er bij meteen weer wegwerken en nooit weer wachten tot het er 30 zijn en gezond blijven eten !Voor iedereen die nog moet beginnen…gun het je zelf en succes !

 • Wat als je helemaal niet goed KAN!! bewegen door artrosepijnen en met kniebraisen moet lopen!!
  Geef mij aub hiervoor tips Gr. Eros

 • Hoi!!!!!!!Ik werk 5 dagen per week in het Groen bij Pauwbedrijven.Dat is fulltime sport.Maar je hebt gelijk,van meer bewegen krijg je juist meer energie,ik ga nooit bekaf naar huis terwijl ik juist erg hard werk.Dat is volgens de wet van Einstein,E=MC2,energie gaat nooit verloren en des te meer je ervan inzet,des te meer je terugkrijgt.Groetjes Josje

 • men zei tegen mij 3 x per week ½ uur wandelen zou helpen afvallen ,met natuurlijk aanpassen eet gewoonte, maar dat 3 x per week wandelen werkte van geen meter, vandaag regent het, morgen echt geen zin, overmorgen goh zooo druk geweest echt geen puf,maar morge morgen dan ga ik echt wandelen, ha ha en zo was er iedere dag wel iets om niet te wandelen,dus heb ik me zelf de verplichting op gelegd en nu ga je “” ELKE DAG”” min half uur te wandelen, regent het, jammer dan, paraplu mee,of regenjas, en dan ook echt wandelen, flink de pas erin ,had in het begin echt niet altijd zin, maar het moest, ik moest om gezondheids reden{ diabetes type 2} een flink aantal kilo’s kwijt ,heb ook mijn eet gewoonte flink aan gepakt,dus geen friet kroket enz,geen snoep ,koek, choc,chips ,taart….. en mijn gewicht zakte,ben toen in èèn maand 8 kilo,afgevallen,en uit eindelijk bijna 30 kilo,de suiker spiegel was al snel weer op orde,ik heb mijn lesje geleerd en wandelen doe ik nu nog iedere dag, soms maar paar km , soms 8- 10 km,of meer .het is een onderdeel van mijn leven geworden,en het is een weldaad voor lichaam en geest,en hoor vaak om me heen ik heb daar echt geen tijd voor, sorrie is meestal pure onzin,want men heeft wel tijd voor,allerlei t.v programma’s, uitgaan ,uit gebreid in bad , enz enz,dus is er ook wel tijd ook een half uurtje stevig wandelen ,maar ja dit is mijn mening.

 • Bewegen…… ging dat maar zo makkelijk. Ik ben jaloers op mensen die ik voorbij zie wandelen, dat wil ik ook nl. Ik ben jaloers op mensen die mij voorbij fietsen, dat wil ik ook nl.
  Maar helaas zit dat er voor mij niet in, geen trappenlopen, niet fietsen, zelfs niet lopen….. HOE MOET IK DAN IN HEMELSNAAM MEER BEWEGEN……
  Door een heupoperatie 2 jaar geleden die helemaal mislukt is, en waar niets meer aan te doen is, kan ik dus niet meer lopen. Het enige waar ik me mee voortbeweeg, is een tripplestoel zodat ik in ieder geval mijn benen in beweging kan houden..een rolstoel en een scootmobiel………dus wat heeft meer bewegen voor mij voor zin???????
  Als jullie tips weten,……graag ik hou me aanbevolen, want op deze manier zou ik nog dicht groeien.

  • Martha en Eros….hoe frustrerend zal deze teksten voor jullie zijn: bewegen is goed voor je…je wil wel en kunt het niet. Zelf kan ik nog redelijk wat. Dat komt omdat ik een osteopaat en mensendieck therapeut heb gezocht die m.b.v. hun samenwerking mijn lichaam hebben ‘bestudeerd’. Daaruit kwamen erg goede bewegingsadviezen die ik nu dagelijks toepas.
   Vaak komt dit specialisme uit het zorgverzekeringspakket. Probeer maar in overleg met deze disciplines..het kan je écht helpen! succes gewenst!

  • Ik ben het helemaal eens met Eros en Martha. Hoe moet je in vredes naam veel bewegen als je niet kan vanwege pijn. Ik heb ook een rolstoel en een scootmobiel en kan geen afstand of trappen lopen. Graag wat tips. Bovendien ben ik al bijna 80 jaar ! En alle tips die ik lees zijn toch meestal bedoeld voor jongere mensen.

 • Ik heb jaren geprobeerd om te lopen. Ik woon in een wijk waar mensen vanuit andere buurten met de auto komen om te lopen.
  Ik heb verschillende gezondheidsproblemen waaronder ook een nekhernia en last van mijn onderrug waardoor sporten meestal op een paar dagen bedrust eindig.
  Ik heb een tredmill aangeschaft, maar heb niet de discipline om het altijd vol te houden.
  Ik heb ook verscheidene keren getracht om met vrienden een groep te vormen om te lopen. Ook dat strandde meestal na een week ofzo.
  Ik heb me gerealiseerd dat andere mensen mijn niet motiveren, doch juist een struikelblok vormen.
  Mijn kracht zit in mezelf, in het ontevreden zijn met mijn gewicht en gezondheid (hoge bloeddruk). En wat mij motiveer is muziek. Dus heb ik een Ipod gekocht, mijn haren kort laten knippen (omdat ik veel zweet) en sindsdien sta ik iedere ochtend om 5 uur op en loop ik 30 tot 45 minuten op muziek heerlijk in de buurt. Soms dans ik zelf de hele route. Regen en wind houd me niet tegen. Wel de felle zon en hitte die wij op Curaçao kennen. Indien mogelijk loop ik ook in de avonduren. Ik loop in de pas van de muziek en het kan me niets schelen hoeveel mensen harder dan ik lopen, ik vermijd zoveel mogelijk heuvels, enfin ik probeer fun te hebben in het wandelen. Ik doe precies waar ik zin in heb en laat me niet vertellen hoe wel of niet, want dat heeft altijd geeindigt in juist niets doen. Ik ben en paar kilos afgevallen, maar het leukste vind ik wel dat ik inderdaad meer energie hebt en mij gezonder voelt.

 • Elke ochtend maak ik een flinke wandeling naar ’t park met mijn hondje. Hij heeft er plezier in en ik ook. Daar ontmoet ik mijn parkvriendinnen, maken we een praatje en gaan weer voort. Af en toe, als het weer en mijn conditie het toelaten, maak ik een fietstocht van zo’n 20 à 30 km. Ondanks de vermoeidheid of de pijnlijke bips, voel ik me dan toch goed en vol energie. Tussendoor ga ik nog naar de fitness en beweeg daar ook nog eens een uurtje. Ik ben al 17 kg afgeslankt en wil er nog 13 verliezen. Alleen de laatste tijd lukt het niet zo goed meer, heb je misschien enkele tips?

 • Ik heb er net zoiets op zitten en vind grappig dat ik niet jojo. Ik ben nu meer dan een maand op het zelfde gewicht maar er mag nog meer af . Ik merk wel dat uitsloven je vaak laat denken dit hou ik niet langer vol ,maar nu heb ik dan toch een stabiel beetje hoog gewicht.Anneke

 • hallo Katja
  Ik ben met het mdp al 15 kg afgevallen.Elke
  dag wandelen gaat er nog wel eens bij in,
  maar verder gaat het prima.
  Ik gebruik ook elke morgen aloe vera gel,werkt
  goed voor de stofwisseling,maar de nasmaak
  vind ik vies.
  groetjes louise

 • {"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
  >