Tips Om Een Trage Schildklier Te Stimuleren

Hoe zou Jij Jezelf Voelen Wanneer Je Zonder Honger of JOJO-Effect Je Overtollig (buik)Vet Verbrandt Hebt?

Door een trage schildklier val je moeilijk af, krijg je een droge huid en kun je last hebben van koude handen en voeten. De schildklier stimuleert je stofwisseling en heeft namelijk invloed op de darmwerking, doorbloeding en zenuwgeleiding. Een trage schildklier kan onder andere komen door je voedingspatroon.

De werking van de schildklier

De schildklier bevindt zich in de hals onder het strottenhoofd. Het is een belangrijk orgaan en heeft verschillende functies in het lichaam.

Door hormonen aan te maken versnelt het de stofwisseling, verbetert het de doorbloeding en verbrandt het een teveel aan vetten.

Dit doet het door het langzame schildklierhormoon T4 te produceren. Dit hormoon wordt vervolgens omgezet (door je schildklier, je lever of je botten) in het actieve schildklierhormoon T3.

Maar je schildklier is ook erg gevoelig en kan beïnvloed worden door onder andere je voedingspatroon, een ongezonde leefstijl, medicijngebruik en auto-immuunziektes. Hierdoor kan hij te traag of juist te snel gaan werken.

Heb ik een trage schildklier?

Hoewel een trage en snelle schildklier allebei voorkomen, zie je een trage schildklier (hypothyreoïdie) het meest. Bij een trage schildklier maakt de schildklier minder T4 hormonen aan of gaat de omzetting van T4 naar T3 minder goed, waardoor de stofwisseling langzamer gaat werken. En dat heeft gevolgen voor je lichaam; je kunt last krijgen van verschillende kwaaltjes:

  • Gewichtstoename
  • Haaruitval
  • Kouwelijkheid (koude handen en voeten)
  • Obstipatie
  • Vermoeidheid
  • Droge huid en haar
  • Depressie
  • Spierkrampen
  • Depressie
  • Afbrekende nagels

Als je vaak last hebt van een (of meerdere) van bovenstaande symptomen, dan heb je mogelijk een trage schildklier.

Oorzaken traag werkende schildklier

Om iets te kunnen zeggen over oplossingen, is het belangrijk te weten waardoor een trage schildklier precies ontstaat. Ik heb al gezegd dat het verband kan houden met je voedingspatroon, je levensstijl en bepaalde auto-immuunziekten:

  • Jodiumtekort: gaat soms gepaard met een opgezette schildklier (struma).
  • Crashdieet: volg jij een crashdieet en krijg je een lange periode helemaal geen koolhydraten en eiwitten binnen? Dan kan dit een trage schildklier veroorzaken.
  • Tekort aan selenium: selenium zorgt er in je lichaam voor dat het schildklierhormoon T4 wordt omgezet naar T3. Heb jij een tekort aan selenium, dan verloopt deze omzetting minder goed.
  • Stress: veel stress is slecht voor de omzetting van het trage hormoon T4 naar het actieve hormoon T3. Daarnaast maakt het lichaam bij stress Cortisol aan, wat de opname van dit hormoon door de cellen vermindert.
  • Medicijngebruik: ook (langdurig) medicijngebruik kan de werking van de schildklier vertragen.

Tips trage schildklier en afvallen

Allereerst is het belangrijk dat je eerst naar de huisarts gaat om je te laten testen. Die kan je namelijk medicijnen voorschrijven om het tekort aan schildklierhormoon aan te vullen.

Trage schildklier en afvallen? Dit is wat je er zelf aan kunt doen:

Tekort aan jodium aanvullen

Vul je tekort aan jodium aan! De aanbevolen dagelijkse hoeveelheid jodium voor volwassenen is 150 microgram per dag (voor zwangere vrouwen is dit 250 microgram).

Jodium kun je halen uit onder andere witvis en zeewier, venkel en bladpeterselie. Als jij weinig jodium binnenkrijgt kun je dit ook heel eenvoudig oplossen door Kelp tabletten te slikken. Deze kun je in de reformwinkel of online overal bestellen. 1 tablet zorgt precies voor je dagelijkse behoefte aan jodium.

Geen crashdieet volgen

Zorg dat je gebalanceerd omgaat met de hoeveelheid koolhydraten en eiwitten. Van koolhydraten moet je niet te veel nemen, maar – zoals je hierboven kunt lezen – dus ook niet te weinig!

Bij een traag werkende schildklier is een goede balans van voeding dus belangrijk. Je hoeft geen ‘schildklier dieet’ te volgen, maar ga wel bewust om met wat je eet.

Seleniumtekort voorkomen

Een tekort aan selenium kun je voorkomen door selenium supplementen te slikken. Daarnaast zit selenium ook in paranoten. Door dus af en een stuk of 3 paranoten te nemen, kun je de werking van je schildklier stimuleren.

Weg met die stress

Yoga, meditatie, planningen maken, op tijd slapen, de tijd nemen… Zorg ervoor dat je stress verbant uit je leven! En dat is niet alleen goed voor je schildklier..

Gebruik de weekmenu’s van het Mentale Dieet Plan die zorgen voor een uitgebalanceerd voedingspatroon met een klein beetje gezonde koolhydraten, veel gezonde vetten en eiwitten.

Zit je nog steeds met overgewicht dat dagelijks door je hoofd spookt waardoor je jezelf niet vrij en onbezorgd voelt, dan is het misschien de moeite om het eens anders aan te pakken door te kijken hoe Het Mentale Dieet Plan jou gaat helpen om eindelijk de strijd met je overgewicht te winnen.

50-heerlijke-recepten Wil jij ein-de-lijk je overtollig (buik)Vet Verbranden en een EFFECTIEVE oplossing vinden voor je overgewicht?

Wil jij ein-de-lijk verlost worden van die overtollige kilo’s en vetrolletjes zonder nog langer last te hebben van het JOJO-effect of het gevoel te hebben dat je constant zit ‘te lijnen’?

Lees dan mijn Afslank Rapport (27 blz.) en ontdek oa. 10 Redenen Waarom Je Momenteel Geen (Buik)vet Verbrandt
en ontvang 50 Heerlijke Dieetrecepten voor een Platte Buik als extra kadootje.



Tot binnenkort,
Vriendelijke groetjes,

Katja Callens
Auteur van “Het Mentale Dieet Plan”

P.S. mdpboekppBen jij er nu klaar voor (mee) om je overtollig (buik)Vet te Verbranden en zoek je een EFFECTIEVE oplossing voor je overgewicht?

Word Weer Slank & Fit Zonder Je Nog Langer Kopzorgen te Maken Over Je Gewicht door vandaag RISICOLOOS Het Mentale Dieet Plan te proberen.

Dit wordt beslist je allerlaatste dieet.

Hoe Zou Jij Jezelf Voelen Wanneer Je Jouw overtollig (buik)Vet Kan Verbranden Met Lekkere Gerechten en Eenvoudige Recepten … Zonder Honger of JoJO-effect?

Vul hieronder je voornaam en email adres in om je 50 Heerlijke Dieetrecepten te ontvangen en De 7 Simpele Stappen Om (buik)Vet Te Verbranden te ontdekken.

OVER DE AUTEUR

Katja Callens

Als gewezen model sukkelde ik mijn hele carrière met het befaamde JoJO-effect. Na zowat alle diëten en afslank methodes tevergeefs te hebben geprobeerd, ging ik de oplossing zoeken 'tussen mijn oren'. Ik slankte succesvol af, hielp talrijke collega-modellen afrekenen met het JoJO-effect en schreef, op verzoek van collega's en vrienden Het Mentale Dieet Plan Coaching Programma. Tienduizenden afslankers hebben hiermee ondertussen succesvol hun overgewicht kwijt gespeeld Zonder last te hebben van het JoJO-effect. Wanneer jij er klaar voor bent help ik jou ook graag voor eens en altijd van je overgewicht af ;-)

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>