Voorkom Met Deze Handige Tips Dat Je Smoesjes Gaat Gebruiken

Hoe zou Jij Jezelf Voelen Wanneer Je Zonder Honger of JOJO-Effect Je Overtollig (buik)Vet Verbrandt Hebt?

Iedereen maakt zich er aan schuldig….smoesjes en uitwegen zoeken. Het is vaak de gemakkelijke weg uit iets dat je niet wilt doen. Maar door smoesjes te elimineren verrijk je juist je leven!

In het Mentale Dieet Programma hebben we je als eerste gevraagd op te schrijven waarom je eet zonder je achter smoesjes te verschuilen. Weet je nog wat jij hebt opgeschreven?

Iedereen gebruikt wel eens een smoesje om ergens onderuit te komen: een afspraak waar je geen zin in hebt, naar de fitness gaan of beginnen met een dieet. Altijd is er wel iets: hoofdpijn, geen tijd, morgen is er weer een dag, belangrijke afspraken dus nu schikt het niet-en ga zo maar door.

Hoofdoorzaak van smoesjes

De hoofdoorzaak van smoesjes en uitvluchten is tweeledig. Vaak gebruiken we smoesjes uit gemak, zo in de trant van ‘eigenlijk moeten er een paar kilo’s af, maar het komt nu niet uit want we hebben dit aankomend weekend familie afspraken en volgende week moet ik……’ en ga zo maar door. Het is gemakkelijker om er nu niets aan te doen, en van uitstel komt meest uiteindelijk uitstel.

De andere oorzaak van smoesjes en uitwegen is het willen vermijden van conflicten, daar zijn wij mensen erg goed in. Nauw daarmee hangt onschuldig willen zijn. ‘Als het niet mijn schuld is waarom zou ik dan de eerste stap zetten?’ Als we conflicten willen vermijden gebruiken we een smoesje. Het is soms prettiger niet eerlijk te zijn, ook als dit goedbedoeld is. Bijvoorbeeld: als je vriendin of vriend voor je gekookt heeft, en het is ronduit smakeloos, dan zul je dit niet zeggen. Liever zeg je dat het lekker was om conflicten en teleurstelling te voorkomen.

De oplossing

Vraag jezelf eens af waarom je smoesjes verzint. Waarom zoek je iedere keer een uitvlucht? Doe je het omdat je dingen niet wil verergeren? Doe je het omdat je denkt dat het uiteindelijk wel goed komt?

Soms moet je echter toch een keuze maken, iets wel doen, ergens wel ‘ja’ op zeggen, een conflict wel aangaan, en ga zo maar door. Ga deze situaties toch aan en voorkom dat je uberhaupt een smoesje moet gebruiken met de onderstaande tips.

Meer actie- minder uitvluchten!

Meer actie en minder uitvluchten is natuurlijk gemakkelijk gezegd- maar het toepassen hoeft helemaal niet zo moeilijk te zijn als je je aan deze 5 regels houdt:

  1. Organiseer jezelf beter! Is jouw geijkte uitspraak dat je geen tijd hebt om dingen aan te pakken? Geklets! Het is alleen maar een kwestie van je tijd anders en beter indelen. Of is het nou echt zo erg die mentale oefeningen te doen in plaats van weer een avond voor de buis (waar toch niets zinnigs op is!) te hangen?
  2. Denk positief! ‘Smell the roses’ zeggen ze ook wel eens. Zie de positieve dingen in je leven in plaats van lastige en moeilijke dingen (moe, vroeg opstaan, veel werk) die je goede voornemens eventueel met zich meebrengen. Visualiseer het positieve: je voelt je beter met je mooier figuur!
  3. Face the facts! Zie de feiten onder ogen ook al zijn die niet zo leuk. Het ligt niet aan je genen dat je vandaag de dag overgewicht hebt- het ligt aan het feit dat je verkeerd en teveel eet- en te weinig verbrandt!
  4. Kritiek mag! Je hoeft geen kreng te zijn, maar je hoeft ook echt niet iedereen te vriend houden. Vaak wordt het alleen maar gewaardeerd als je eerlijk, oprecht en direct bent. Heb je bijvoorbeeld een vervelend familielid dat je al jarenlang dwars zit? Uit je –op een fatsoenlijke manier!- over bepaalde negatieve kanten van zijn of haar gedrag- anders blijf je je eraan ergeren!
  5. Van uitstel komt afstel! Een oud gezegde, maar oh zo waar. Als je ergens tegen aan loopt te hikken dat je gewoon MOET doen- stel het dan niet uit maar bijt door de zure appel heen. Moet je gaan afvallen- DOE HET! Moet je een potentieel lastig gesprek aangaan met je partner- DOE HET! Er verandert niets als je niets doet! Onthoud dat het geheim in de actie schuilt!

Dus, heb je de mentale oefeningen deze week niet gedaan omdat je het te druk had? SMOESJE! Ga het nu gelijk doen- je zult er binnenkort al profijt van hebben! 😉

Gewoon doen dus!

Zit je nog steeds met overgewicht dat dagelijks door je hoofd spookt waardoor je jezelf niet vrij en onbezorgd voelt, dan is het misschien de moeite om het eens anders aan te pakken door te kijken hoe Het Mentale Dieet Plan jou gaat helpen om eindelijk de strijd met je overgewicht te winnen.

50-heerlijke-recepten Wil jij ein-de-lijk je overtollig (buik)Vet Verbranden en een EFFECTIEVE oplossing vinden voor je overgewicht?

Wil jij ein-de-lijk verlost worden van die overtollige kilo’s en vetrolletjes zonder nog langer last te hebben van het JOJO-effect of het gevoel te hebben dat je constant zit ‘te lijnen’?

Lees dan mijn Afslank Rapport (27 blz.) en ontdek oa. 10 Redenen Waarom Je Momenteel Geen (Buik)vet Verbrandt
en ontvang 50 Heerlijke Dieetrecepten voor een Platte Buik als extra kadootje.Tot binnenkort,
Vriendelijke groetjes,

Katja Callens
Auteur van “Het Mentale Dieet Plan”

P.S. mdpboekppBen jij er nu klaar voor (mee) om je overtollig (buik)Vet te Verbranden en zoek je een EFFECTIEVE oplossing voor je overgewicht?

Word Weer Slank & Fit Zonder Je Nog Langer Kopzorgen te Maken Over Je Gewicht door vandaag RISICOLOOS Het Mentale Dieet Plan te proberen.

Dit wordt beslist je allerlaatste dieet.

Hoe Zou Jij Jezelf Voelen Wanneer Je Jouw overtollig (buik)Vet Kan Verbranden Met Lekkere Gerechten en Eenvoudige Recepten … Zonder Honger of JoJO-effect?

Vul hieronder je voornaam en email adres in om je 50 Heerlijke Dieetrecepten te ontvangen en De 7 Simpele Stappen Om (buik)Vet Te Verbranden te ontdekken.

OVER DE AUTEUR

Katja Callens

Als gewezen model sukkelde ik mijn hele carrière met het befaamde JoJO-effect. Na zowat alle diëten en afslankmethodes tevergeefs te hebben geprobeerd, ging ik de oplossing zoeken 'tussen mijn oren'. Ik slankte succesvol af, hielp talrijke collega-modellen afrekenen met het JoJO-effect en schreef, op verzoek van collega's en vrienden Het Mentale Dieet Plan Coaching Programma. Tienduizenden afslankers hebben hiermee ondertussen succesvol hun overgewicht kwijt gespeeld Zonder last te hebben van het JoJO-effect. Wanneer jij er klaar voor bent help ik jou ook graag voor eens en altijd van je overgewicht af ;-)

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>