Roken om slank te worden?

Hoe zou Jij Jezelf Voelen Wanneer Je Zonder Honger of JOJO-Effect Je Overtollig (buik)Vet Verbrandt Hebt?

Zoals de meeste mensen weten, werkt roken eetlustremmend. Eetlustremmend betekent dat je minder trek hebt, wat weer betekent dat je minder eet, wat -in theorie- zou betekenen dat je af zou vallen. Dat is dan ook de reden dat met name veel tienermeisjes roken om hun hongergevoel te onderdrukken en op die manier proberen af te vallen. Maar ook onder volwassenen vrouwen is het een veelbeproefde methode.

Dit neemt niet weg dat de belangrijkste oorzaak van longkanker het roken van sigaretten is. Het hoogste aantal sterfgevallen onder vrouwen in Europa ten gevolge van longkanker is in Groot Brittannie. Dit jaar alleen al zullen er naar schatting 15.562 Britse vrouwen aan longkanker sterven. In 2007 waren dit er 14.900. Maar waarom beginnen zoveel Britse vrouwen met roken? Volgens experts gaat het om afvallen, en dit begint meestal al in de puberteit.

Met name meisjes in de puberteit gebruiken sigaretten als een afvalmethode. Tienermeisjes die denken dat ze dik zijn, roken veel vaker dan meisjes die lekker in hun vel zitten of juist geloven dat ze te dun zijn. Dit blijkt uit een Canadese studie en wordt bevestigd door een een Brits onderzoek. Van de Britse tienermeisjes die op dieet zijn, roken er twee keer zo veel als de tienermeisjes die niet diëten.

Daarnaast is de kans dat meisjes gaan roken nog groter, als ze al andere pogingen hebben ondernomen om af te vallen. Denk aan sporten, maaltijden overslaan, dieetpillen slikken of braken na het eten. De reden dat vooral tienermeisjes geneigd zijn te roken om af te vallen, is dat ze veel meer leven in het hier en nu dan volwassenen. Ze gaan er van uit dat alleen anderen vatbaar zijn voor de gezondheidsrisico’s van roken. Of ze denken dat ze wel zullen stoppen na het afronden van hun middelbare school of op een ander gewenst moment. Echter, tegen die tijd is de ‘gewoonte’ een verslaving geworden, en wordt stoppen met roken echt een stuk lastiger.

De hamvraag is natuurlijk of het echt werkt- val je af als je rookt? De kilo’s zullen er niet afvliegen, dus kort door de bocht genomen is het antwoord nee. Je zult echter wel minder honger hebben en daardoor genegen zijn minder te eten, waardoor je wat kilo’s kwijt kunt raken. Roken bezorgt je namelijk niet alleen een nicotineverslaving, maar het werkt ook verdovend, adrenaline-opwekkend én eetlustremmend. Nicotine in sigaretten gaan het vrijkomen van insuline tegen. Insuline zorgt voor de opname van glucose in cellen, en op het moment dat deze werking vertraagd wordt, ontstaat de eetlustremmende werking. Er blijft namelijk een bepaalde waarde aan glucose in je bloed zitten, en daardoor geven je hersenen geen signaal af dat je moet eten met het logische gevolg dat je dus minder eet.

De gevaarlijke consequenties van roken wegen echter absoluut niet op tegen het eventuele gewichtsverlies dat je door sigaretten krijgt. Er zijn genoeg gezonde alternatieven om van je overgewicht af te komen: meer bewegen, eiwitrijk eten, suiker vermijden, regelmatig kleine porties eten, etc.

 

Zit je nog steeds met overgewicht dat dagelijks door je hoofd spookt waardoor je jezelf niet vrij en onbezorgd voelt, dan is het misschien de moeite om het eens anders aan te pakken door te kijken hoe Het Mentale Dieet Plan jou gaat helpen om eindelijk de strijd met je overgewicht te winnen.

50-heerlijke-recepten Wil jij ein-de-lijk je overtollig (buik)Vet Verbranden en een EFFECTIEVE oplossing vinden voor je overgewicht?

Wil jij ein-de-lijk verlost worden van die overtollige kilo’s en vetrolletjes zonder nog langer last te hebben van het JOJO-effect of het gevoel te hebben dat je constant zit ‘te lijnen’?

Lees dan mijn Afslank Rapport (27 blz.) en ontdek oa. 10 Redenen Waarom Je Momenteel Geen (Buik)vet Verbrandt
en ontvang 50 Heerlijke Dieetrecepten voor een Platte Buik als extra kadootje.Tot binnenkort,
Vriendelijke groetjes,

Katja Callens
Auteur van “Het Mentale Dieet Plan”

P.S. mdpboekppBen jij er nu klaar voor (mee) om je overtollig (buik)Vet te Verbranden en zoek je een EFFECTIEVE oplossing voor je overgewicht?

Word Weer Slank & Fit Zonder Je Nog Langer Kopzorgen te Maken Over Je Gewicht door vandaag RISICOLOOS Het Mentale Dieet Plan te proberen.

Dit wordt beslist je allerlaatste dieet.

Hoe Zou Jij Jezelf Voelen Wanneer Je Jouw overtollig (buik)Vet Kan Verbranden Met Lekkere Gerechten en Eenvoudige Recepten … Zonder Honger of JoJO-effect?

Vul hieronder je voornaam en email adres in om je 50 Heerlijke Dieetrecepten te ontvangen en De 7 Simpele Stappen Om (buik)Vet Te Verbranden te ontdekken.

OVER DE AUTEUR

Katja Callens

Als gewezen model sukkelde ik mijn hele carrière met het befaamde JoJO-effect. Na zowat alle diëten en afslankmethodes tevergeefs te hebben geprobeerd, ging ik de oplossing zoeken 'tussen mijn oren'. Ik slankte succesvol af, hielp talrijke collega-modellen afrekenen met het JoJO-effect en schreef, op verzoek van collega's en vrienden Het Mentale Dieet Plan Coaching Programma. Tienduizenden afslankers hebben hiermee ondertussen succesvol hun overgewicht kwijt gespeeld Zonder last te hebben van het JoJO-effect. Wanneer jij er klaar voor bent help ik jou ook graag voor eens en altijd van je overgewicht af ;-)

 • HAllo!

  Ben inmiddels anderhalve week bezig, niet het turboplan, maar het gewone schema. Toch al 2,9 kilo kwijt! Dat is super, want ik doe dit plan aansluitend op een andere aanpak waarmee ik al 35 kilo was afgevallen. Alleen: ik stond al een jaar stil en kon sporten wat ik wilde en exact de dieetlijst volgen en er ging niets af. Alles wat MDP zegt is waar: je lijf went aan weinig eten en veel sporten! Door MDP kan ik dit patroon doorbreken en dat het werkt lijkt me duidelijk. Op naar de volgende 2,9 kilo! Succes allemaal!

  Iecka

 • Michelle schreef:

  Hoi Katja,

  Ik zie mezelf ZO terug in dit artikel. Ik ben bezig met het stoppen met roken, maar ben ook bang dat als ik net dat laatste drempeltje neem en volledig gestopt ben dat ik erg aan ga komen in gewicht.
  Daarnaast moet ik echt afleiding hebben in de eerste periode, dus ben ook voor mijzelf al een soort plan aan het opbouwen om i.p.v. dat wanneer ik behoefte heb aan een sigaret, dat ik dan ga sporten (joggen/hardlopen).
  Ik ga ook morgen beginnen met uw dieet, en daarom wil ik ook echt op zeer kort termijn geen sigaret meer in mijn buurt hebben. De ‘knop’ in mijn hoofd is bijna zo goed als om!

  Groetjes Michelle.

 • Ik kan je niet genoeg bedanken voor de steun, de tips en recepten dat je me gegeven hebt. Op een zestal weken ben ik op mijn gewenst gewicht, min zeven kg en dit dankzij jou en mijn oefeningen. Ben intussen meerdere malen gaan uit eten, het is zeker te doen.
  Voor de mensen die niet overtuigd zijn dat jou plan werkt wil ik zeggen….DOEN!!!
  Ik ben een 60+ heb allerlei manieren om te vermageren uitgeprobeerd, iedereen weet dat als je ouder bent het niet zo gemakkelijk is om af te vallen, wel deze is voor mij de beste en ook de eenvoudigste manier om een resultaat te bekomen
  Sedert een week eet ik in mijn ogen normaal, wel niet te veel op mijn bord en een zes tal keer per dag neem ik wel iets om te eten of drinken. Twee en een half liter water drink ik iedere dag, veel beweging ( wandelen en fietsen)is van groot belang.
  Katja, nog een bedankt, ik voel me in top conditie en heb ook veel meer energie dan zeven weken geleden. Wat er nog bijkomt, ik kan opnieuw in mooie kleren dat ik niet wilde weg doen om dat ze te mooi waren. Het leven kan zo mooi zijn maar men moet er voor open staan en aanvaarden dat het aan je zelf ligt als je niet in de spiegel durft kijken en de moet niet hebt om naar Katja te luisteren.
  Nic.

 • Hallo Katja,

  Sinds ik gestopt ben met roken, zo’n 11 jaar geleden, ben ik 17 kilo zwaarder geworden. Ik ben vorig jaar met het MDP begonnen en ben nu 12 kilo lichter. Nog steeds niet het gewicht wat ik wil bereiken, maar toch. Nu ik je artikel gelezen heb vroeg ik me af, komt het door het roken dat je minder eetlust krijgt, of door de nicotine die je binnen krijgt door het roken? Als nu het laatste het geval is, zou je dan met nicotinekaugum of een ander nicotine vervangend middel ook het hongergevoel kunnen stoppen? Ik hoor graag hier uw mening over.

  Vriendelijke groet,
  Peer

 • monique schreef:

  Hallo Katja,
  Ik wil ook nog graag het turbo boost plan.
  Hoe kan ik dat alsnog bestellen?
  Vriendelijke groetjes Monique

 • connie schreef:

  hoi,
  ik ben 3 januari begonnen en nu 10kg lichter. Ik volg het turbo plan en het gaat super. ik ben erg tevreden en ben aan hetwinkelen in mijn eigen kledingkast, ik pas weer van alles!
  connie

 • Bompa69 schreef:

  Ben al20 jaar gestopt met roken maar ook 20 kg bijgekomen. Ik ben bezig met het lezen van uw commentaar maar daarvan alleen vermager ik niet.

 • Marian schreef:

  Hoi Katja,
  Bovenstaand verhaal is ook erg moeilijk, ik ben 14 jaar geleden gestopt met roken en ben toen 25 kilo aangekomen. Ik weeg nu 84 kilo, en ben in al die tijd 14 kilo afgevallen, steeds weer andere diëten gevolgd. Het resultaat was 14 kilo waarvan er nu weer 4 opnieuw aanzitten. Graag wil ik met je programma beginnen heb het ook al een tijdje in huis,de hele rataplan schema + turboschema. Moet nog steeds beginnen weet ook niet waarom ik nog geen plan heb getrokken, is wel erg veel leesvoer, vandaar dat ik denk ik nog niet gestart ben met je schema.
  Stom hé, en ik wil zo graag 78 kilo wegen als ik 50 jaar word, en dat is al bijna zover. 16 mrt 2011 dat red ik nooit meer, of wel???

  Groetjes,
  Marian ( de loser)

 • {"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
  >