Last van prikkelbare darmen?

Hoe zou Jij Jezelf Voelen Wanneer Je Zonder Honger of JOJO-Effect Je Overtollig (buik)Vet Verbrandt Hebt?

Snel en veel last hebben van je darmen is erg vervelend en dit overkomt vaak vrouwen tussen de 16 en 65 jaar. Onlangs schreef ik over het Godendrankje dat we in het Mentale Dieet Plan gebruiken, en hoe geweldig dit is voor een goede schoonmaak van je darmstelsel. Naar aanleiding hiervan kreeg ik veel mails van deelnemers van Het Mentale Dieet Plan over wat voor tips en trucs ik nog meer had op dit gebied. Dus vandaag zal ik wat dieper ingaan op hoe je prikkelbare darmen kunt voorkomen zonder gelijk naar medicatie te moeten grijpen.

Vervelende fysieke klachten

Prikkelbare darmen kunnen gepaard gaan met vervelende fysieke klachten, zoals constipatie, diarree, winderigheid en een opgeblazen gevoel. Het kan zelfs zover gaan dat je sociale leven hieronder te lijden heeft en dat is natuurlijk helemaal niet de bedoeling. Want het is nou net je sociale leven en de dingen die je geregeld doet die er voor zorgen hoe je jezelf gedraagt en voelt (zie ook het Mentale Dieet Plan).

Wat kun je doen?

Een hele hoop eigenlijk! Ik zet hier een aantal dingen op een rijtje waarmee je prikkelbare darmen weer rustig kunt krijgen.

Ten eerste iets wat ook goed is voor het afvallen: wandelen. Een dagelijkse wandeling is ontzettend goed voor gezonde darmen. Het is zelfs nog beter voor je darmen dagelijks een blokje om te gaan dan hevig te sporten.

Aloë Vera (zie ons blog) zorgt ervoor dat je hele darmstelsel schoon gemaakt wordt en volgens mij is dit één van de gezondste supplementen die je kunt nemen. Je kunt het in een goede reform zaak vinden of via ons winkeltje bestellen waarna het thuis bezorgd wordt.

Pepermuntthee helpt spasmen in de dikke darm te verminderen, en als je last hebt van een opgeblazen gevoel doet venkelthee wonderen.

Voldoende water drinken is niet alleen essentieel voor je gezond afvallen, maar ook onmisbaar voor een goede darmwerking. Dus- zet die flesjes water in de koelkast met dit hete weer en drinken maar!

Ga zoveel mogelijk voor verse producten en vermijd bewerkte voeding die conserveermiddelen bevatten. Deze hebben namelijk een negatieve uitwerking op je darmen. Ook is het goed om vezelrijke producten te eten in plaats van witte bloem producten (bruin brood in tegenstelling tot wit brood).

Daarnaast is het belangrijk regelmatig te eten, je voedsel goed te kauwen en rustig te eten.

En waar moet je nog meer op letten?

Mensen met gevoelige darmen reageren vaak heftig op pikant of zuur voedsel, dus let hiermee op. Hoewel een geheel vetvrij dieet helemaal niet gezond is (zie blog ), moet je wel proberen vet zoveel mogelijk te vermijden en alleen de goede vetten eten.

En als laatste: frequent gebruik van laxerende of constiperende middelen moet het liefst vermeden worden omdat dit je darmen lui maakt. En dit heeft vaak als gevolg dat je darmen afhankelijk worden van dat soort middeltjes. Mee opletten dus!

Zit je nog steeds met overgewicht dat dagelijks door je hoofd spookt waardoor je jezelf niet vrij en onbezorgd voelt, dan is het misschien de moeite om het eens anders aan te pakken door te kijken hoe Het Mentale Dieet Plan jou gaat helpen om eindelijk de strijd met je overgewicht te winnen.

50-heerlijke-recepten Wil jij ein-de-lijk je overtollig (buik)Vet Verbranden en een EFFECTIEVE oplossing vinden voor je overgewicht?

Wil jij ein-de-lijk verlost worden van die overtollige kilo’s en vetrolletjes zonder nog langer last te hebben van het JOJO-effect of het gevoel te hebben dat je constant zit ‘te lijnen’?

Lees dan mijn Afslank Rapport (27 blz.) en ontdek oa. 10 Redenen Waarom Je Momenteel Geen (Buik)vet Verbrandt
en ontvang 50 Heerlijke Dieetrecepten voor een Platte Buik als extra kadootje.Tot binnenkort,
Vriendelijke groetjes,

Katja Callens
Auteur van “Het Mentale Dieet Plan”

P.S. mdpboekppBen jij er nu klaar voor (mee) om je overtollig (buik)Vet te Verbranden en zoek je een EFFECTIEVE oplossing voor je overgewicht?

Word Weer Slank & Fit Zonder Je Nog Langer Kopzorgen te Maken Over Je Gewicht door vandaag RISICOLOOS Het Mentale Dieet Plan te proberen.

Dit wordt beslist je allerlaatste dieet.

Hoe Zou Jij Jezelf Voelen Wanneer Je Jouw overtollig (buik)Vet Kan Verbranden Met Lekkere Gerechten en Eenvoudige Recepten … Zonder Honger of JoJO-effect?

Vul hieronder je voornaam en email adres in om je 50 Heerlijke Dieetrecepten te ontvangen en De 7 Simpele Stappen Om (buik)Vet Te Verbranden te ontdekken.

OVER DE AUTEUR

Katja Callens

Als gewezen model sukkelde ik mijn hele carrière met het befaamde JoJO-effect. Na zowat alle diëten en afslankmethodes tevergeefs te hebben geprobeerd, ging ik de oplossing zoeken 'tussen mijn oren'. Ik slankte succesvol af, hielp talrijke collega-modellen afrekenen met het JoJO-effect en schreef, op verzoek van collega's en vrienden Het Mentale Dieet Plan Coaching Programma. Tienduizenden afslankers hebben hiermee ondertussen succesvol hun overgewicht kwijt gespeeld Zonder last te hebben van het JoJO-effect. Wanneer jij er klaar voor bent help ik jou ook graag voor eens en altijd van je overgewicht af ;-)

 • hallo,

  Ik ben sinds enkele dagen begonnen met het mdp, en ben al 1,5 kg kwijt.

  Ben zeer gemotiveerd en ga ook elke dag wandelen of joggen (we zijn ook met de start to run begonnen) zie het dus helemaal zitten.

  Doordat ik ook elke avond mijn visualisatie proef doe ben ik ook beter gezind heb het idee dat ik me beter in mn vel voel.
  Het is een super begin. Ben wel nieuwsgierig naar het godendrankje enhoop het gauw te ontvangen

  alvast bedankt,

  els

 • ingrid schreef:

  Hoi, ik herken mezelf hierin erg goed, ook jaren last gehad van mijn buik, weinig kunnen verdragen wat voedsel betreft, zo gezond mogelijk geprobeerd te leven met vele slaatjes en fruit en mezelf afgevraagd of ik mogelijk een terminale ziekte zou hebben … totdat iemand me liet kennis maken met pds … en toen kwamen de antwoorden ineens als een stortvloed over me heen en werd alles me duidelijk, mijn voedingsgewoonte werden aangepast en mijn leven leek plots te herbeginnen, niet als over een paadje met rozeblaadjes maar toch al veel leefbaarder als voorheen. Dit was een jaar geleden en ik leer nog elke dag bij over wat mag en niet mag en waar ik mag mee experimenteren en wat ik liefst laat liggen 🙂
  En nu ben ik hier aanbeland en hoop mijn kennis over mezelf en pds nog verder uit te breiden 🙂

  groetjes,
  Ingrid.

 • Van Buggenhout Myriam schreef:

  Prikkelbare darm: glutenvrije en eventueel lactosearme voeding .

  Tarwe en melk zijn meestal de echte oorzaken!!

 • Ik heb ook pds sedert de bevalling van mijn jongste dochter. ik kan bijna geen groenten en fruit meer eten. Van melk ben ik al afgekickt want ik dronk het met sloten. brood kan ik alleen eten als het wit is. spelt is helemaal uit den boze. ik verga van de buikpijn omdat je volgens mijn dokter stevige gezonde darmen moet hebben om dat te kunnen afbreken. De ene met pds is geholpen met zo veel mogelijk vezels, ik moet ze zo veel mogelijk mijden. Moeilijk… De internist zei dat ik verder koffie moest drinken omdat dat mijn darmen stimuleert. Bij mij zijn alle tips welkom want het is echt een lijdensweg.

 • Elly Stelling schreef:

  wat doe je tegen darmontstekking dan heb medicijnen ervoor maar loop er al 6 week mee

 • Thea volken-klomp schreef:

  Absoluut geen tarwe, spelt daar en tegen wel, maar dan 100%. Geen pepermuntthee, maar pepermuntolie capsules, met een stevige omhulsel. Mag niet in de maag kapot gaan, pepermunt is niet goed voor je maag. Geen gistende groenten of koolsoorten eten. Zuivel van de geit mag, is van nature lactosevrij.

 • {"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
  >