Is Pindakaas Goed Voor De Slanke Lijn?

Hoe zou Jij Jezelf Voelen Wanneer Je Zonder Honger of JOJO-Effect Je Overtollig (buik)Vet Verbrandt Hebt?

Ik krijg steeds vaker de vraag van deelnemers of ze tijdens het Mentale Dieet Plan of het Turbo Plan pindakaas kunnen eten. Veel mensen zijn gek op pindakaas en omdat het van noten gemaakt is, gaan de meeste mensen ervan uit dat het boordevol eiwitten zit. Maar is pindakaas gezond?

De reclames die je over de verschillende merken pindakaas ziet geven je het idee dat pindakaas gezond is, en in bepaald opzicht klopt dit ook wel. Pinda’s zijn op zich een goede bron van eiwitten, onverzadigde vetten en mineralen. Het is echter wel belangrijk dat je voor de juiste pindakaas kiest (dus zonder een hoop toevoegingen) en dat je er niet al te veel van eet, want het blijft een energierijk product.

Mijn probleem met pindakaas uit de supermarkt is dat het onnodig veel suiker en allerlei toevoegingen bevat. Toevoegingen kunnen je stofwisseling verstoren en dit is niet alleen ongezond, maar je valt op die manier evenmin af.

Als je een biologische pindakaas vergelijkt met de standaard pindakaas uit de supermarkt, dan zie je per 100 gram voedingswaarden nogal een verschil. Standaard pindakaas bevat bijvoorbeeld 12 gram koolhydraten terwijl biologische pindakaas 0 koolhydraten bevat. Standaard pindakaas bevat aan energie 2618 kJ / 625 kcal terwijl biologische pindakaas 2376 kJ / 573 kcal bevat. Standaard pindakaas bevat 52 gram vet en biologische pindakaas 47 gram.

Er zit dus nogal wat verschil tussen standaard pindakaas en biologische pindakaas. Maar ook hier speelt de voedingsindustrie handig op in: ‘light’ pindakaas. Laat je hier niet door verleiden! Deze light pindakaas bevat dan wel 10 gram minder vet per 100 gram, maar daar staat tegenover dat het weer veel meer suiker bevat. Je schiet er dus helemaal niets mee op.

De hamvraag is uiteindelijk of je pindakaas kunt eten als je wilt afvallen. Dit kun je doen, maar wel met mate omdat pindakaas zo’n hoge energiewaarde heeft. Beperk het tot bijvoorbeeld 1 of 2 keer per week een lepel.

Pinda’s zijn overigens geen noten maar peulvruchten. Ze bevatten gezonde stoffen zoals vitamine E, kalium, magnesium en zink. Wanneer je een echte notenpasta neemt heb je een nog hogere voedingswaarde. Probeer daarom in plaats van pindakaas eens amandelpasta. Amandelen behoren tot de gezondste noten (na walnoten) en ze zijn rijk aan onder meer magnesium, calcium en vitamine E.

Zit je nog steeds met overgewicht dat dagelijks door je hoofd spookt waardoor je jezelf niet vrij en onbezorgd voelt, dan is het misschien de moeite om het eens anders aan te pakken door te kijken hoe Het Mentale Dieet Plan jou gaat helpen om eindelijk de strijd met je overgewicht te winnen.

50-heerlijke-recepten Wil jij ein-de-lijk je overtollig (buik)Vet Verbranden en een EFFECTIEVE oplossing vinden voor je overgewicht?

Wil jij ein-de-lijk verlost worden van die overtollige kilo’s en vetrolletjes zonder nog langer last te hebben van het JOJO-effect of het gevoel te hebben dat je constant zit ‘te lijnen’?

Lees dan mijn Afslank Rapport (27 blz.) en ontdek oa. 10 Redenen Waarom Je Momenteel Geen (Buik)vet Verbrandt
en ontvang 50 Heerlijke Dieetrecepten voor een Platte Buik als extra kadootje.Tot binnenkort,
Vriendelijke groetjes,

Katja Callens
Auteur van “Het Mentale Dieet Plan”

P.S. mdpboekppBen jij er nu klaar voor (mee) om je overtollig (buik)Vet te Verbranden en zoek je een EFFECTIEVE oplossing voor je overgewicht?

Word Weer Slank & Fit Zonder Je Nog Langer Kopzorgen te Maken Over Je Gewicht door vandaag RISICOLOOS Het Mentale Dieet Plan te proberen.

Dit wordt beslist je allerlaatste dieet.

Hoe Zou Jij Jezelf Voelen Wanneer Je Jouw overtollig (buik)Vet Kan Verbranden Met Lekkere Gerechten en Eenvoudige Recepten … Zonder Honger of JoJO-effect?

Vul hieronder je voornaam en email adres in om je 50 Heerlijke Dieetrecepten te ontvangen en De 7 Simpele Stappen Om (buik)Vet Te Verbranden te ontdekken.

OVER DE AUTEUR

Katja Callens

Als gewezen model sukkelde ik mijn hele carrière met het befaamde JoJO-effect. Na zowat alle diëten en afslankmethodes tevergeefs te hebben geprobeerd, ging ik de oplossing zoeken 'tussen mijn oren'. Ik slankte succesvol af, hielp talrijke collega-modellen afrekenen met het JoJO-effect en schreef, op verzoek van collega's en vrienden Het Mentale Dieet Plan Coaching Programma. Tienduizenden afslankers hebben hiermee ondertussen succesvol hun overgewicht kwijt gespeeld Zonder last te hebben van het JoJO-effect. Wanneer jij er klaar voor bent help ik jou ook graag voor eens en altijd van je overgewicht af ;-)

 • Sandrine schreef:

  Hoi Katja,

  Super tof!

  Ik wens jou vanuit het verre San Diego alvast een leuke Kerst toe en een schitterend en happy NEW YEAR!

  Verder wil ik je bedanken voor je steun en je mailtjes want die hebben me echt geholpen als ik het even niet meer zag zitten.

  Ik voel me zo blij dat ik iedere dag tenminste iets gedaan heb want vele kleintjes…en ondertussen ben ik meer dan 19kg kwijt. Joepie!

  Ik ga 2011 dus een pak lichter in en daarvoor ben ik jou en mezelf heel dankbaar.

  Mijn tip voor anderen te inspireren : Doe iedere dag iets, hoe meer hoe beter natuurlijk maar beloof aan jezelf om minstens 1 ding per dag te doen totdat je dit gewoon spontaan doet en dan het volgende, etc. En dat je Katja haar mails en oefeningen best kan lezen en gebruiken is vanzelfsprekend nietwaar!

  Succes allemaal! Op naar een lichter en schitterend 2011

  Sandrine

 • Roxanne schreef:

  Ik heb een goeie pindakaas gevonden want de meeste biologische pindakaas is sow waterig dat dunne komt gewoon boven opdrijven Ik heb nu biologisch dynamische pindakaas die gaan iets verder dan het EKO merk en die is harstikke lekker gewoon 100% pindas stukjes zonder olie of suiker en bevat meer eiwitten dan de gewone

 • Roxanne,

  Je maakt me nu wel erg nieuwsgierig!!!!
  Welke pindakaas is het want ik ben gek op pindakaas en wil het absoluut eens proberen.

  groetjes Peter

 • @Roxanne Hoi hoi, ik zou ook graag willen weten wat voor pindakaas dat is. Alvast bedankt.

 • Is de “Natural Peanut Butter” van B&D goed om te gebruiken? Dit is nl de beste die ik in de winkels, hier in Israel, kan vinden.
  Bedankt!

 • {"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
  >