Help! Mijn Kind Moet Afvallen!

Hoe zou Jij Jezelf Voelen Wanneer Je Zonder Honger of JOJO-Effect Je Overtollig (buik)Vet Verbrandt Hebt?

Steeds meer kinderen hebben last van overgewicht. Ik krijg steeds meer mails van – met name – moeders die vragen wat ze moeten doen omdat hun kind te dik is.

Een streng dieet heeft geen zin voor een kind met overgewicht, maar is bovendien niet altijd even gezond. Help je kind met afvallen door ze te leren wat gezond eten is, hoe leuk bewegen is en wat een positieve houding allemaal kan doen.

te dik kind

Het is heel belangrijk om zelf het goede voorbeeld te geven. Als je kind ziet dat je lekker aan lichaamsbeweging doet en gezond eet, dan pikt hij dat makkelijker op.

Gezond afvallen

Gezond afvallen begint met verantwoord en gezond eten. Hou er rekening mee dat kinderen in de groei meer en andere voedingsstoffen nodig hebben dan een volwassene, dus kies een verantwoord en gevarieerd dieet schema.

Een paar andere tips voor afvallen:

– Maak het dieetprogramma leuk, maak er een soort ‘gezamelijke activiteit’ van, doe zelf ook mee.
– Beperk het aantal snoepmomenten in de dag.
– Een goed ontbijt is altijd belangrijk, dus zorg er ’s ochtends voor het naar school gaan echt voor dat ze dit achter de kiezen hebben.
– Stimuleer je kind om het zakgeld niet aan snoep of fastfood uit te geven, maar aan een blijvend iets, zoals speelgoed.
– Beloon goed gedrag niet met ongezond eten of snoep. Beloon ze op een manier die niets te doen heeft met snoep, zoals het sparen van stempels voor speelgoed of een activiteit (een pretpark).
– Jij bepaalt welke etenswaren er in huis komen. Daarna kan je in samenspraak met je kind besluiten wat er op tafel komt. Je kan je kind ook zelf laten kiezen wat hij wel of niet wil eten. Zo stimuleer je je kind om zelf verantwoordelijkheid te nemen.

Meer lichaamsbeweging

Veel kinderen brengen tegenwoordig een heel groot deel van hun vrije tijd achter de computer of televisie door – net zoals wij dat zelf helaas ook vaak doen… Toch kun je je kind zonder dat hij het merkt stimuleren om meer te bewegen. Maak bijvoorbeeld van een obstakel een uitdaging. Enkele tips voor lichaamsbeweging:

– Maak duidelijke afspraken over wanneer en hoelang je kind achter de tv of computer zit.
– Doe meer met de fiets samen. Neem voor kleine boodschappen de fiets, en niet de auto. Fiets samen naar school als je dat nog niet doet. Lopen kan voor kind met overgewicht vermoeiend zijn, fietsen is vaak makkelijker.
– Doe samen leuke activiteiten, zoals een bezoek aan de speeltuin, een dierentuin, pretpark of zwembad. Je kind heeft plezier en beweegt onbewust toch veel meer.

Positieve houding

Alles omtrent overgewicht kan een kind onzeker maken. Afvallen is leuk! Enkele tips om op een positieve manier met afvallen bezig te zijn:

– Stel haalbare doelen. Onhaalbare doelen leiden tot teleurstelling en boosheid of onzekerheid.
– Zorg ervoor dat je kind weet dat je van hem houdt zoals hij hij is – laat dit ook duidelijk merken.
– Waak ervoor dat er geen vervelende opmerkingen geplaatst worden door anderen in het gezin. De thuissituatie moet een veilige haven zijn voor je kind, dus let goed op dat er geen (onbedoeld) vervelende dingen gezegd worden.
– Benadruk vooruitgang, voorkom een sfeer van beschuldigen en verbieden.

Is mijn kind te dik?

Weet je niet zeker of je kind te dik is? Overleg het met je huisarts of gebruik een van de BMI-rekentools die je online kunt vinden.

Zit je nog steeds met overgewicht dat dagelijks door je hoofd spookt waardoor je jezelf niet vrij en onbezorgd voelt, dan is het misschien de moeite om het eens anders aan te pakken door te kijken hoe Het Mentale Dieet Plan jou gaat helpen om eindelijk de strijd met je overgewicht te winnen.

50-heerlijke-recepten Wil jij ein-de-lijk je overtollig (buik)Vet Verbranden en een EFFECTIEVE oplossing vinden voor je overgewicht?

Wil jij ein-de-lijk verlost worden van die overtollige kilo’s en vetrolletjes zonder nog langer last te hebben van het JOJO-effect of het gevoel te hebben dat je constant zit ‘te lijnen’?

Lees dan mijn Afslank Rapport (27 blz.) en ontdek oa. 10 Redenen Waarom Je Momenteel Geen (Buik)vet Verbrandt
en ontvang 50 Heerlijke Dieetrecepten voor een Platte Buik als extra kadootje.Tot binnenkort,
Vriendelijke groetjes,

Katja Callens
Auteur van “Het Mentale Dieet Plan”

P.S. mdpboekppBen jij er nu klaar voor (mee) om je overtollig (buik)Vet te Verbranden en zoek je een EFFECTIEVE oplossing voor je overgewicht?

Word Weer Slank & Fit Zonder Je Nog Langer Kopzorgen te Maken Over Je Gewicht door vandaag RISICOLOOS Het Mentale Dieet Plan te proberen.

Dit wordt beslist je allerlaatste dieet.

Hoe Zou Jij Jezelf Voelen Wanneer Je Jouw overtollig (buik)Vet Kan Verbranden Met Lekkere Gerechten en Eenvoudige Recepten … Zonder Honger of JoJO-effect?

Vul hieronder je voornaam en email adres in om je 50 Heerlijke Dieetrecepten te ontvangen en De 7 Simpele Stappen Om (buik)Vet Te Verbranden te ontdekken.

OVER DE AUTEUR

Katja Callens

Als gewezen model sukkelde ik mijn hele carrière met het befaamde JoJO-effect. Na zowat alle diëten en afslankmethodes tevergeefs te hebben geprobeerd, ging ik de oplossing zoeken 'tussen mijn oren'. Ik slankte succesvol af, hielp talrijke collega-modellen afrekenen met het JoJO-effect en schreef, op verzoek van collega's en vrienden Het Mentale Dieet Plan Coaching Programma. Tienduizenden afslankers hebben hiermee ondertussen succesvol hun overgewicht kwijt gespeeld Zonder last te hebben van het JoJO-effect. Wanneer jij er klaar voor bent help ik jou ook graag voor eens en altijd van je overgewicht af ;-)

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>