Dieetnieuws: Dieetboek voor 6- tot 12-jarigen.

Hoe zou Jij Jezelf Voelen Wanneer Je Zonder Honger of JOJO-Effect Je Overtollig (buik)Vet Verbrandt Hebt?

In oktober dit jaar komt er een dieetboek uit voor 6- tot 12-jarigen. Het boek “Maggie goes on a diet”, losjes vertaald als “Maggie gaat op dieet”, gaat over een 14-jarig meisje dat last heeft van overgewicht. Ze besluit hierop op dieet te gaan en transformeert van een onzeker meisje dat zich het liefste verstopt voor de buitenwereld tot een zelfverzekerd meisje met een ‘normaal postuur’ – en ze wordt ook nog eens de ster van het voetbalteam.

Het boek is geschreven door de Hawaiiaanse schrijver Paul Kramer, die boeken zoals “Do not dread wetting the bed” op zijn naam heeft staan. Het komt pas in okober uit, maar krijgt nu al veel kritiek. Op de omslag staat een afbeelding van een kort en dik meisje met paardestaartjes in een onflatteus outfit – ten minste, zo vindt Laura Barnett van het Britse dagblad The Guardian. Ze kijkt in de spiegel en ziet daar een dunnere versie van zichzelf staan.

Het kinderboekblog TreasuryIslands vindt het boek ongepast en de perfecte manier om je kind een complex aan te praten. Bovendien richt het boek zich op de leeftijdsgroep die het gevoeligste is/de grootste kans heeft om anorexia te ontwikkelen. Ook op Amazon krijgt het boek veel kritiek.

Wat vind jij van zo’n boek? Vind je dat dit nog meer druk legt op kinderen om te voldoen aan het ‘ideaal beeld’? Krijgen kinderen nog wel de kans om kinderen te zijn? Wat vind jij? Laat je je reactie achter?

 

Zit je nog steeds met overgewicht dat dagelijks door je hoofd spookt waardoor je jezelf niet vrij en onbezorgd voelt, dan is het misschien de moeite om het eens anders aan te pakken door te kijken hoe Het Mentale Dieet Plan jou gaat helpen om eindelijk de strijd met je overgewicht te winnen.

50-heerlijke-recepten Wil jij ein-de-lijk je overtollig (buik)Vet Verbranden en een EFFECTIEVE oplossing vinden voor je overgewicht?

Wil jij ein-de-lijk verlost worden van die overtollige kilo’s en vetrolletjes zonder nog langer last te hebben van het JOJO-effect of het gevoel te hebben dat je constant zit ‘te lijnen’?

Lees dan mijn Afslank Rapport (27 blz.) en ontdek oa. 10 Redenen Waarom Je Momenteel Geen (Buik)vet Verbrandt
en ontvang 50 Heerlijke Dieetrecepten voor een Platte Buik als extra kadootje.Tot binnenkort,
Vriendelijke groetjes,

Katja Callens
Auteur van “Het Mentale Dieet Plan”

P.S. mdpboekppBen jij er nu klaar voor (mee) om je overtollig (buik)Vet te Verbranden en zoek je een EFFECTIEVE oplossing voor je overgewicht?

Word Weer Slank & Fit Zonder Je Nog Langer Kopzorgen te Maken Over Je Gewicht door vandaag RISICOLOOS Het Mentale Dieet Plan te proberen.

Dit wordt beslist je allerlaatste dieet.

Hoe Zou Jij Jezelf Voelen Wanneer Je Jouw overtollig (buik)Vet Kan Verbranden Met Lekkere Gerechten en Eenvoudige Recepten … Zonder Honger of JoJO-effect?

Vul hieronder je voornaam en email adres in om je 50 Heerlijke Dieetrecepten te ontvangen en De 7 Simpele Stappen Om (buik)Vet Te Verbranden te ontdekken.

OVER DE AUTEUR

Katja Callens

Als gewezen model sukkelde ik mijn hele carrière met het befaamde JoJO-effect. Na zowat alle diëten en afslankmethodes tevergeefs te hebben geprobeerd, ging ik de oplossing zoeken 'tussen mijn oren'. Ik slankte succesvol af, hielp talrijke collega-modellen afrekenen met het JoJO-effect en schreef, op verzoek van collega's en vrienden Het Mentale Dieet Plan Coaching Programma. Tienduizenden afslankers hebben hiermee ondertussen succesvol hun overgewicht kwijt gespeeld Zonder last te hebben van het JoJO-effect. Wanneer jij er klaar voor bent help ik jou ook graag voor eens en altijd van je overgewicht af ;-)

 • Gelukkig krijg je geen anorexia van het feit dat je ‘zomaar’ wil afvallen, dat denken veel mensen nog steeds, maar anorexia heeft dezelfde psychische oorzaken als jezelf snijden bijvoorbeeld, het komt voort uit een diepe, intense afkeer van jezelf, of van het gevoel dat anderen je leven bepalen op een manier die jij als niet prettig ervaart. De kans dat je deze eetstoornis ontwikkelt door een simpel dieetboek te lezen is erg klein, alleen kinderen die deze psychische achtergrond al hebben, lopen de kans om anorexia te krijgen, dit zijn er dus niet meer dan ‘normaal’.

  Ik vind dit dan ook een erg goede manier om kinderen iets te vertellen over gezonde voeding, en hoe je leven kan worden als je altijd te dik bent, beter voorkomen dan genezen, toch?

  Ook leren de ouders van zo’n kind eens hoe het is als ze hun kind dag aan dag vol blijven proppen met vet, ongezond eten, vooral onder de armen in amerika is dit een probleem, de ouders weten gewoon niet beter!!

  Sorry voor deze lange comment, maar dit is hoe Ik er over denk!!

  Groetjes Els

 • Het kan juist goed zijn om zo’n boek te lezen. Er zijn al zoveel boeken waarin kinderen worden voorgeschoteld hoe ze eruit behoren te zien (slank, gespierd!), en daar heb ik nooit commentaar op gelezen. Nu gaat het een keer over een dik meisje dat (wie herkent het niet?)zich schaamt over haar dik zijn en er wat aan wil doen, daar herkennen dikke kinderen zich in en weten ze dat ze niet de enigen zijn!
  Vaak worden die kinderen gepest om hun dik zijn en kunnen dan ongezonde dingen gaan doen die hen ook in de richting van een eetstoornis jaagt,of nog dikker maakt! En ze worden er onzeker van!
  Als je dus een kind een boek laat lezen als dit, kan hen dat juist stimuleren om gezond om te gaan met hun gewicht en op hun eetgedrag te letten, zouden ouders ook moeten doen!
  Zelfs met een klein budget kun je gezonde dingen kopen, je moet er alleen meer moeite voor doen en alternatieven zoeken. En het natuurlijk ook willen!!

  Groetjes Petra

 • Obviously Children who are in b/n 6-12 don’t have the money to buy their own meal. The parents are defently responsible. So it would have been great if there is a book were u can enlighten parents about nutriition. Parents should be a row model for their kids.They have to guied them how to live a healthy life sytle. Having execess weight is not about how u look but the complication they bring to your health. This is the most important key they should now. It’s true that people judge you on how you look but as a person you always have a choice what to put in your mouth. So i will say we have to take more responsiblites to watch out our kids before its to late. I’m sorry but the book is ridiculous.

 • {"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
  >