Voeding als Controlemiddel

Hoe zou Jij Jezelf Voelen Wanneer Je Zonder Honger of JOJO-Effect Je Overtollig (buik)Vet Verbrandt Hebt?

Uit een Amerikaans onderzoek blijkt dat twee op de drie vrouwen tussen de 25 en 45 jaar een verstoorde relatie heeft met voeding en afvallen. Volgens het onderzoek zijn deze vrouwen gefixeert op hun gewicht, hun gezondheid en hun voeding. Ze hebben geen eetstoornis maar wel een ongezonde manier van eten.

Voeding als controlemiddel

Voeding wordt door een heel groot deel van de mensen gebruikt om om te gaan met bepaalde (negatieve) emoties. Denk hierbij aan emoties zoals stress, verdriet en frustratie. Dit wordt ook wel ‘emotie-eten’ genoemd en in mindere of meerdere mate hebben we hier allemaal wel (een keer of meer) last van.

Ga maar na: hoe gemakkelijk je terug valt op ‘snel’ en ongezond eten als je gestresst bent, als je het hartstikke druk hebt of er gewoon even ‘doorheen’ zit voor die dag of week wellicht. Of wat als je je rot voelt, als dingen in de privesfeer niet lekker lopen, of verhoudingen met je man, vriend, vriendin of een familielid gespannen zijn, je recent een dierbaar persoon verloren hebt, en ga zo maar door … Het is maar al te gemakkelijk en al te menselijk om in die valkuil te vallen.

Volgens het onderzoek besteden veel vrouwen veel tijd en energie aan het controleren van hun gedrag. Hiermee wordt bedoeld dat ze zichzelf ‘straffen’ als ze gesnoept hebben. Dit uit zich vaak in een superstreng crashdieet voor een week of langer – en dan de onvermijdelijke terugval in de vorm van een eetbui. Met als gevolg een gevoel van wanhoop, boosheid, teleurstelling enzovoorts, en natuurlijk weer een toename in gewicht. 

Dieethulpmiddelen

Volgens het onderzoek hebben veel vrouwen een ongezonde houding tegenover sporten en zijn ze bekend met dieethulpmiddelen zoals afslankpillen. Voeding krijgt een negatieve lading, en maakt ze angstig en onrustig. Hoewel ze wanhopig proberen hun eetpatroon onder controle te houden, hebben ze het gevoel dat ze maar wat doen. En hier komt het gevaarlijke: een dergelijk eetgedrag kan omslaan in een echte eetstoornis.

Doorbreek de negatieve spiraal

Hoewel makkelijker gezegd dan gedaan kan deze negatieve spiraal maar op 1 manier doorbroken worden: de band tussen voeding en emoties moet doorbroken worden. Deelnemers van het Mentale Dieet Plan zijn bekend met een aantal ’technieken’ om dit te doen, maar er zijn ook hele praktische tips die iedereen kan toepassen.

  • Grijp op het moment dat je je rot, gestresst, verdrietig, gespannen, wanhopig of hoe dan ook voelt niet naar de koektrommel. Bel een vriend of vriendin en praat erover.
  • Leid jezelf af. Hoewel dit niet de oorzaak oplost, is het op dat moment wel een oplossing. Ga een rondje lopen, bel een vriend of vriendin, ga die foto’s inplakken van die vakantie die al zo lang liggen te wachten.
  • Als je gefrustreerd, boos of gestresst bent: pak een stevig kussen, en leef je uit! Laat die boosheid er maar uit. Na die ‘release’ zul je zien dat je je opgelucht voelt.

Zit je nog steeds met overgewicht dat dagelijks door je hoofd spookt waardoor je jezelf niet vrij en onbezorgd voelt, dan is het misschien de moeite om het eens anders aan te pakken door te kijken hoe Het Mentale Dieet Plan jou gaat helpen om eindelijk de strijd met je overgewicht te winnen.

50-heerlijke-recepten Wil jij ein-de-lijk je overtollig (buik)Vet Verbranden en een EFFECTIEVE oplossing vinden voor je overgewicht?

Wil jij ein-de-lijk verlost worden van die overtollige kilo’s en vetrolletjes zonder nog langer last te hebben van het JOJO-effect of het gevoel te hebben dat je constant zit ‘te lijnen’?

Lees dan mijn Afslank Rapport (27 blz.) en ontdek oa. 10 Redenen Waarom Je Momenteel Geen (Buik)vet Verbrandt
en ontvang 50 Heerlijke Dieetrecepten voor een Platte Buik als extra kadootje.Tot binnenkort,
Vriendelijke groetjes,

Katja Callens
Auteur van “Het Mentale Dieet Plan”

P.S. mdpboekppBen jij er nu klaar voor (mee) om je overtollig (buik)Vet te Verbranden en zoek je een EFFECTIEVE oplossing voor je overgewicht?

Word Weer Slank & Fit Zonder Je Nog Langer Kopzorgen te Maken Over Je Gewicht door vandaag RISICOLOOS Het Mentale Dieet Plan te proberen.

Dit wordt beslist je allerlaatste dieet.

Hoe Zou Jij Jezelf Voelen Wanneer Je Jouw overtollig (buik)Vet Kan Verbranden Met Lekkere Gerechten en Eenvoudige Recepten … Zonder Honger of JoJO-effect?

Vul hieronder je voornaam en email adres in om je 50 Heerlijke Dieetrecepten te ontvangen en De 7 Simpele Stappen Om (buik)Vet Te Verbranden te ontdekken.

OVER DE AUTEUR

Katja Callens

Als gewezen model sukkelde ik mijn hele carrière met het befaamde JoJO-effect. Na zowat alle diëten en afslankmethodes tevergeefs te hebben geprobeerd, ging ik de oplossing zoeken 'tussen mijn oren'. Ik slankte succesvol af, hielp talrijke collega-modellen afrekenen met het JoJO-effect en schreef, op verzoek van collega's en vrienden Het Mentale Dieet Plan Coaching Programma. Tienduizenden afslankers hebben hiermee ondertussen succesvol hun overgewicht kwijt gespeeld Zonder last te hebben van het JoJO-effect. Wanneer jij er klaar voor bent help ik jou ook graag voor eens en altijd van je overgewicht af ;-)

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>