Afvallen ondanks een traag werkende schildklier (hypothyreoidie)?

Hoe zou Jij Jezelf Voelen Wanneer Je Zonder Honger of JOJO-Effect Je Overtollig (buik)Vet Verbrandt Hebt?

Snel afslanken is helaas niet iedereen gegund – maar liefst 1 miljoen mensen per jaar krijgt last van hypothyreoidie; een te traag werkende schildklier. Schildklierziekten komen 4 tot 8 keer vaker voor bij vrouwen dan bij mannen en kan onbehandeld leiden tot ernstige gezondheidsproblemen, zoals hart-en vaatziekten, oste
oporose, hyperactiviteit, gewichtstoename en depressie.

Met betrekking tot gezond afvallen speelt de schildklier een belangrijke rol: het is mede verantwoordelijk voor het goed functioneren van stofwisselingsprocessen. Een te traag werkende schildklier vertraagt lichamelijke en geestelijke processen. Je kunt je extreem vermoeid voelen of apathisch, en een van de meest bekende symptomen is gewichtstoename.

Behandeling van een te langzaam werkende schildklier is dus essentieel, maar kan soms niet voorkomen dat de patient problemen heeft bij het afvallen.

Afvallen ondanks hypothyreoidie

Afvallen kan echter wel gestimuleerd worden door deze simpele tips:

 1. Laat de werking van je schildklier regelmatig controleren, zodat je zeker weet dat je de juiste of juiste hoeveelheid medicatie slikt. Schildklierfuncties kunnen erg veranderlijk zijn, dus laat deze elke zes maanden controleren door je huisarts.
 2. Eet meer vezels. Door een te langzaam werkende schildklier vertraagt je spijsvertering, en veel mensen met hypothyreoidie hebben mede hierdoor last van constipatie. Door meer vezels te eten help je je darmen sneller te werken. Tevens zal je lichaam beter vocht opnemen en afvoeren, in plaats van het vast te houden.
 3. Doe meer aan lichaamsbeweging. Nu is dit zeker makkelijker gezegd dan gedaan voor veel mensen met een traag werkende schildklier doordat ze zich vaak vermoeid voelen. Ervaring leert echter dat het een viceeuze cirkel is die doorbroken moet worden. Door lichaamsbeweging gaat je stofwisseling beter werken, waardoor je je uiteindelijk beter gaat voelen. Je hoeft zeker geen marathon te gaan lopen, maar begin met 3 keer een stukje van 10 minuten bijvoorbeeld.
 4. Eet niet te veel voedsel in 1 keer, maar eet 5 tot 6 kleine maaltijden verspreid over de dag. Hierdoor blijft je bloedsuikerspiegel beter in balans (je voorkomt de ‘pieken’ en ‘dalen’), heb je over het algeheel minder trek tussendoor en voorkom je dat je lichaam vet opslaat. Je stofwisseling zal continu moeten werken en op die manier efficienter calorieen verbranden.
 5. Voedingsmiddelen die goed zijn voor je schildklierfunctie zijn wortelen, spinazie, abrikozen, asperges, olijfolie/kokosolie, zonnebloempitten, avocado, volkoren granen, bananen, vette vis.
 6. Vermijd ‘kunstmatige’ stoffen die je schildklierfunctie beinvloeden, zoals  dranken met cafeine (koffie of cola bijvoorbeeld), maar ook roken en alcholische consumpties.
 7. Vermijd stress. Dit is natuurlijk gemakkelijker gezegd dan gedaan, maar probeer toch waar mogelijk stressvolle situaties te vermijden. Deze situaties kunnen per persoon verschillen, maar als je weet welke dingen voor jouw stressvol zijn, dan kun je proberen hier anders mee om te gaan of te vermijden.

Zit je nog steeds met overgewicht dat dagelijks door je hoofd spookt waardoor je jezelf niet vrij en onbezorgd voelt, dan is het misschien de moeite om het eens anders aan te pakken door te kijken hoe Het Mentale Dieet Plan jou gaat helpen om eindelijk de strijd met je overgewicht te winnen.

50-heerlijke-recepten Wil jij ein-de-lijk je overtollig (buik)Vet Verbranden en een EFFECTIEVE oplossing vinden voor je overgewicht?

Wil jij ein-de-lijk verlost worden van die overtollige kilo’s en vetrolletjes zonder nog langer last te hebben van het JOJO-effect of het gevoel te hebben dat je constant zit ‘te lijnen’?

Lees dan mijn Afslank Rapport (27 blz.) en ontdek oa. 10 Redenen Waarom Je Momenteel Geen (Buik)vet Verbrandt
en ontvang 50 Heerlijke Dieetrecepten voor een Platte Buik als extra kadootje.Tot binnenkort,
Vriendelijke groetjes,

Katja Callens
Auteur van “Het Mentale Dieet Plan”

P.S. mdpboekppBen jij er nu klaar voor (mee) om je overtollig (buik)Vet te Verbranden en zoek je een EFFECTIEVE oplossing voor je overgewicht?

Word Weer Slank & Fit Zonder Je Nog Langer Kopzorgen te Maken Over Je Gewicht door vandaag RISICOLOOS Het Mentale Dieet Plan te proberen.

Dit wordt beslist je allerlaatste dieet.

Hoe Zou Jij Jezelf Voelen Wanneer Je Jouw overtollig (buik)Vet Kan Verbranden Met Lekkere Gerechten en Eenvoudige Recepten … Zonder Honger of JoJO-effect?

Vul hieronder je voornaam en email adres in om je 50 Heerlijke Dieetrecepten te ontvangen en De 7 Simpele Stappen Om (buik)Vet Te Verbranden te ontdekken.

OVER DE AUTEUR

Katja Callens

Als gewezen model sukkelde ik mijn hele carrière met het befaamde JoJO-effect. Na zowat alle diëten en afslankmethodes tevergeefs te hebben geprobeerd, ging ik de oplossing zoeken 'tussen mijn oren'. Ik slankte succesvol af, hielp talrijke collega-modellen afrekenen met het JoJO-effect en schreef, op verzoek van collega's en vrienden Het Mentale Dieet Plan Coaching Programma. Tienduizenden afslankers hebben hiermee ondertussen succesvol hun overgewicht kwijt gespeeld Zonder last te hebben van het JoJO-effect. Wanneer jij er klaar voor bent help ik jou ook graag voor eens en altijd van je overgewicht af ;-)

 • Ik heb een zeer traag werkende schildklier en het is mij gelukt om af te vallen. Ik ben nu bijna 3 maanden bezig en ik ben 9 kilo afgevallen. De recepten zijn perfect. Ik eet nog steeds heel lekker. Bedankt voor de tips en de coaching

 • hoi wendy welke recepten bedoel jij dan wil ook graag afvallen met een traag werkende schildklier

 • Bedankt voor de tips!. Heeft u ook de recepten ? ben benieuwd of het werkt.

  mvg
  Agnes

 • hallo ik heb ook last van te traag werkende schildklier en zou ook graag paar kilos kwijt willen 🙂 waar kan ik deze recepten vinden ?
  met dank en vele groetjes

 • Jacqueline Eijkelenkamp schreef:

  Ook ik heb een traagwerkende schildklier omdat ik heel graag wil afvallen heb ik een aantal weken kh arm dieet gevolgd. Ik ben nu 5 kg kwijt maar o wat voel ik me rot, vermoeidheidsklachten, darmproblemen etc heeft mij doen besluiten te stoppen. Na het lezen van dit artikel werd het mij duidelijk ik heb dus te weinig vezels binnen gekregen.

 • {"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
  >