9 Tips Om Je Energieniveau Hoog Te Houden Tijdens Het Afslankproces

Hoe zou Jij Jezelf Voelen Wanneer Je Zonder Honger of JOJO-Effect Je Overtollig (buik)Vet Verbrandt Hebt?

Veel mensen zijn te moe om gezonde boodschappen te doen, te uitgeblust om dagelijks gezond te koken en te afgepeigerd om regelmatig te sporten. Deze dilemma’s bemoeilijken afvallen enorm. Afslanksucces begint namelijk bij een gezonde leefstijl, bestaande uit een gematigd, gevarieerd en uitgebalanceerd eetpatroon en een actief beweegritme.

Daarom hierbij 9 praktische & effectieve tips om toe te zien op je energiepeil tijdens het afvallen…

9 Tips Om Je Energieniveau Hoog Te Houden

1. Onderscheid fysiek van mentaal

Als je je energieloos, futloos, moe of terneergeslagen voelt, gaat er iets niet goed. Het zijn namelijk tekenen van oververmoeidheid, overbelasting, overprikkeling en overspannenheid. Het “positieve” is dat dit soort gewaarwordingen meestal NIET het gevolg zijn van lichamelijke uitputting… Sterker nog: topsporters, bouwvakkers en andere mensen die de hele dag krachtinspanning leveren, blaken veelal van de energie.

Als je fysiek uitgeput bent, merk je dat doorgaans aan lichamelijke symptomen zoals transpiratie, een versnelde ademhaling, een verhoogde hartslag, een verhoogede lichaamstemperatuur en/of spierpijn. Bovendien moet er sprake zijn (geweest) van intensieve lichamelijke inspanning.

2. Doorzie je verlangen naar rust

Het fenomeen ‘energieloosheid’ is veeleer een gemoedsaandoening. Dus niet fysiek (door een lichamelijk mankement), maar “tussen de oren” en hoofdzakelijk het gevolg van invloeden van buitenaf. Het is een emotionele sensatie die (direct of indirect) maar al te vaak wordt veroorzaakt door stress, mentale drukte, monotone werkweken, voortslepende (relatie)problemen, intensief beeldschermwerk, de hele dag mensen te woord moeten staan, een druk gezinsleven of een gebrek aan “tijd voor jezelf”. Ook eentonigheid, continue herhaling, de welbekende sleur en een “bore-out” kunnen tot verregaande futloosheid leiden!

Je hebt simpelweg te veel aan je hoofd (gehad) en daardoor ga je naar “rust” verlangen; dit verlangen vertaalt zich in een vermoeid en futloos gevoel.

3. Afleiding zoeken van mentale stress

Wat je nodig hebt is geen fysieke rust, maar mentale ontspanning. Sporten, winkelen en koken zijn bij uitstek ideale manieren om deze rust c.q. ontspanning te bewerkstelligen. Vooral tijdens het sporten kun je de dagelijkse gemoederen en beslommeringen even helemaal van je af zetten. Je moet jezelf er alleen wel écht toe zetten. Lichaamsbeweging moet een gewoonte en een kwestie van regelmaat worden. Je zult zien dat je op een gegeven moment niet meer zónder je dagelijkse robbertje sport kan!

4. Bewegingsritme inbouwen

Als je je vaak moet voelt, kan het zich juist lonen om ritme in te bouwen qua lichamelijke activiteit. Dagelijks (vóór het eten) naar de winkel wandelen om boodschappen te doen en ’s avonds (na het eten) een rondje joggen. Ook hoelahoepen, springtouwen en (kick)boksen zijn leuke alternatieven. Of koop een crosstrainer om je gedachten te verzetten. een fitnessmatje volstaat al om spieroefeningen (krachttraining) te doen, al dan niet met aanvullende gewichten. En tot slot kun je gaan dansen of aan yoga, pilates of Zumba gaan doen. Waar het om gaat is dat je volgens een vast stramien lichamelijk actief bent.

Verwacht overigens niet dat je bij de eerste keer al geweldige resultaten boekt. Je zult zowel fysiek als mentaal moeten wennen aan sport. Je hoofd staat er nog niet na, maar ook je hart, longen en spieren zijn nog niet berust op lichamelijke inspanning. Het zal een tijdje duren voordat sporten écht leuk wordt en je er energie van krijgt. Tot die tijd kan sporten gevoelsmatig energie kosten. In dat geval zul je er echter echt even doorheen moeten bijten.

5. Échte rust

Sporten en gezond eten/koken is van cruciaal belang als het aankomt op afslanken en gewichtsafname… Maar af en toe niks doen is óók belangrijk. En met niks doen bedoel ik dan ook echt niks doen; gewoon even in de tuin zitten, in bad liggen of een tukje doen; hooguit een boek lezen. Maar niet ondertussen je e-mail checken, Facebook updaten, computerspelletjes spelen, nieuwssites bijhouden of het internet afstruinen naar leuke nieuwtjes en grappige kattenfoto’s.

Soms moet je echt even tot stilstand komen, je gedachten verzetten, je hoofd leegmaken, je hersenen rust gunnen, tot bedaren komen en “tijd voor jezelf” inplannen. Niet piekeren over gedane zaken, dingen die komen gaan of (eigen dan wel andermans) problemen, maar volledig stilstaan bij het hier en nu.

6. Ga regelmatig naar buiten

Niks geeft zoveel energie als buiten zijn. In je tuin, maar liever nog in de vrije, ongerepte natuur. Een dagje aan het strand, de bergen in, de bossen trotseren, varen op zee of in een rivierrijk natuurgebied, enzovoorts. Zonlicht zorgt er namelijk voor dat er vitamine D wordt aangemaakt in je huid, en vitamine D is onmisbaar voor levensenergie!

Ook bepaalde voedingsmiddelen leveren vitamine D, maar de hoeveelheid en kwaliteit van vitamine D in voeding wordt behoorlijk overschat. Vitamine D uit goedkope pillen/supplementen is al helemáál inferieur. Een injectie met vitamine D3 kan overigens wel flink helpen… Maar voorkom liever een vitamine D-tekort en ga naar buiten voor natuurlijke vitamine D3 uit zonlicht.

Buiten zijn is overigens ook heel erg gezond vanwege de zuurstof- en mineraalrijke lucht. Kies bij voorkeur voor “vrije natuur” en daarmee voor relatief schone lucht!

7. Eet gezond, gevarieerd & uitgebalanceerd…

De uitwerking van gezond voedsel op je energieniveau wordt nog altijd enorm onderschat. Als je niet (of onvoldoende van) de juiste vitamines, macromineralen, spoorelementen, fytonutriënten, vetzuren en/of aminozuren binnenkrijgt, wordt je moe en futloos. Fysieke energie komt dan wel van calorieën, maar van veel calorieën krijg je niet veel per definitie veel energie. Wat we in het dagelijks leven ‘energie’ noemen is namelijk mentale energie, hetgeen ook wel bekendstaat als fitheid, vitaliteit, levendigheid, kracht en levenslust.

Al met al wordt je dus niet energiek van veel energie (lees: veel calorieën). Sterker nog: van een calorieën-overdosis wordt je vaak traag, lamlendig en suf. Alles draait namelijk om de juiste soort energie, de exacte energieleverancier, dus de bron, de soort voeding waar energie uit wordt verkregen. De energiebron bepaalt namelijk hoe snel, hoe gelijkmatig en hoe gedoceerd energie uit je voeding kan worden gehaald. Hoe gevarieerder en uitgebalanceerder je eet, des te optimaler je energieniveau!

8. Niet te grote hoeveelheden tegelijkertijd eten

Het is een paradoxaal gegeven, maar je kunt je enorm energieloos gaan voelen als je plotseling heel veel energie in je lijf stopt. Als je heel veel voedsel tegelijkertijd eet, moet je spijsvertering namelijk heel hard werken, en hierdoor kun je je enorm moe en futloos voelen. De energie (calorieën) die je eet, kunnen zodoende niet op een optimale manier worden vrijgemaakt. Geef je lichaam liever de tijd om voedsel te verwerken, zodat energie op het juiste moment beschikbaar kan worden gesteld. Eet elke paar uur een klein beetje en stort nooit plotsklaps je maag vol.

Ook je bloedsuikerspiegel zal extreem gaan schommelen door toedoen van grote maaltijden en extravagante portiegroottes, waardoor het vermoeidheidseffect nog eens wordt versterkt.

9. Denk aan jezelf!

De huidige samenleving is berust op productiviteit. Alles moet sneller, effectiever, beter, efficiënter en goedkoper. Alles wordt geautomatiseerd zodat je nóg meer kan doen in nóg minder tijd. Als je goed bent in wat je doet, vragen mensen bovendien om je hulp, uitleg en expertise. Dat kan leuk en zelfs complimenteus zijn, maar geef bijtijds je grenzen aan. Want voor je het weet ben je andermans problemen aan het oplossen, terwijl die van jezelf zich alleen maar verder opstapelen.

Jouw persoonlijke productiviteit draait bovendien helemaal niet om efficiëntie. Waarom zou je elk moment van de dag willen volproppen met taken, afspraken en bezigheden? Een bomvolle agenda is op geen enkele manier productief te noemen, maar veeleer een sluiproute naar een burn-out. Neem tijd voor de dingen die écht belangrijk voor je zijn: je familie, je vrienden en eventuele huisdieren! Zorg bovenal goed voor jezelf, want een ander zal het niet doen! En wees niet bang om ‘nee’ te zeggen als je ergens geen zin in hebt.

Je hoeft je overigens nooit te verantwoorden; zeg gewoon ‘Nee dank je, daar heb ik nu geen zin in.’

Tot slot

Als je voldoende energie wilt handhaven om succesvol af te vallen, dan zul je af en toe aan jezelf moeten denken. Je hoeft niet egoïstisch, egocentrisch of narcistisch te worden, maar je mag je eigen leven en lichaam nooit uit het oog verliezen. Stel prioriteiten; doe alleen die dingen waar je mentale energie van krijgt en stop met dingen die je eigenlijk al een hele tijd niet meer de moeite waard vindt en een groot deel van je energie opslorpen. Houd je leven simpel, georganiseerd en duidelijk.

 

Zit je nog steeds met overgewicht dat dagelijks door je hoofd spookt waardoor je jezelf niet vrij en onbezorgd voelt, dan is het misschien de moeite om het eens anders aan te pakken door te kijken hoe Het Mentale Dieet Plan jou gaat helpen om eindelijk de strijd met je overgewicht te winnen.

50-heerlijke-recepten Wil jij ein-de-lijk je overtollig (buik)Vet Verbranden en een EFFECTIEVE oplossing vinden voor je overgewicht?

Wil jij ein-de-lijk verlost worden van die overtollige kilo’s en vetrolletjes zonder nog langer last te hebben van het JOJO-effect of het gevoel te hebben dat je constant zit ‘te lijnen’?

Lees dan mijn Afslank Rapport (27 blz.) en ontdek oa. 10 Redenen Waarom Je Momenteel Geen (Buik)vet Verbrandt
en ontvang 50 Heerlijke Dieetrecepten voor een Platte Buik als extra kadootje.



Tot binnenkort,
Vriendelijke groetjes,

Katja Callens
Auteur van “Het Mentale Dieet Plan”

P.S. mdpboekppBen jij er nu klaar voor (mee) om je overtollig (buik)Vet te Verbranden en zoek je een EFFECTIEVE oplossing voor je overgewicht?

Word Weer Slank & Fit Zonder Je Nog Langer Kopzorgen te Maken Over Je Gewicht door vandaag RISICOLOOS Het Mentale Dieet Plan te proberen.

Dit wordt beslist je allerlaatste dieet.

Hoe Zou Jij Jezelf Voelen Wanneer Je Jouw overtollig (buik)Vet Kan Verbranden Met Lekkere Gerechten en Eenvoudige Recepten … Zonder Honger of JoJO-effect?

Vul hieronder je voornaam en email adres in om je 50 Heerlijke Dieetrecepten te ontvangen en De 7 Simpele Stappen Om (buik)Vet Te Verbranden te ontdekken.

OVER DE AUTEUR

Katja Callens

Als gewezen model sukkelde ik mijn hele carrière met het befaamde JoJO-effect. Na zowat alle diëten en afslank methodes tevergeefs te hebben geprobeerd, ging ik de oplossing zoeken 'tussen mijn oren'. Ik slankte succesvol af, hielp talrijke collega-modellen afrekenen met het JoJO-effect en schreef, op verzoek van collega's en vrienden Het Mentale Dieet Plan Coaching Programma. Tienduizenden afslankers hebben hiermee ondertussen succesvol hun overgewicht kwijt gespeeld Zonder last te hebben van het JoJO-effect. Wanneer jij er klaar voor bent help ik jou ook graag voor eens en altijd van je overgewicht af ;-)

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>