Vermijd producten met meer dan 5 ingredienten

Hoe zou Jij Jezelf Voelen Wanneer Je Zonder Honger of JOJO-Effect Je Overtollig (buik)Vet Verbrandt Hebt?

Onlangs schreef ik een stukje over de beste manier van eten en hier op in hakend zou ik het graag nog even over producten hebben die meer dan vijf ingrediënten bevatten.

Vermijd producten met meer dan 5 ingrediënten

Dit zijn veelal producten die bewerkt zijn in een fabriek, en dit betekent dat ze niet meer natuurlijk zijn. Ze bevatten meestal meer vetten, suikers, kleur- en smaakstoffen dan goed voor je is. Als je op de verpakking kijkt bij de ingredienten, dan zie je vaak een hele lijst staan. Vaak ook met allerlei namen die je helemaal niet kent.

Mijn advies is om dit soort producten lekker te laten staan, en meer natuurlijke alternatieven te pakken. Denk aan verse groente, fruit, ongebrande, rauwe noten en ga zo maar door. Dit zijn producten die geen dure reclame maken voor hoe goed ze wel niet zijn voor de gezondheid, maar het zijn juist deze producten die zo gezond voor je zijn!

Er verschijnen op de schappen in supermarkten steeds meer producten met gezondheidsclaims. Denk maar aan boter die ineens ook goed is voor je hart, muesli die goed is voor je cholesterolhalte en ga zo maar door.

Dit zijn veelal producten die bewerkt zijn in een fabriek, en dit betekent dat ze niet meer natuurlijk zijn. Ze bevatten meestal meer vetten, suikers, kleur- en smaakstoffen dan goed voor je is. Als je op de verpakking kijkt bij de ingrediënten, dan zie je vaak een hele lijst staan.

Vaak ook met allerlei namen die je helemaal niet kent. Mijn advies is om dit soort producten lekker te laten staan, en meer natuurlijke alternatieven te pakken. Denk aan verse groente, fruit, ongebrande, rauwe noten en ga zo maar door. Dit zijn producten die geen dure reclame maken voor hoe goed ze wel niet zijn voor de gezondheid, maar het zijn juist deze producten die zo gezond voor je zijn!

De meest voorkomende producten

Ik krijg vaak mails van deelnemers die vragen of ze dit of dat kunnen eten, want het staat op de verpakking dat het goed voor je is. Dit zijn de meest voorkomende producten:

 • Liga’s en sultana koekjes; dit zijn producten die een heel gezond imago hebben (met name Liga doordat het inspeelt op de zuiverheid van baby’s), maar in feite bevatten dit soort producten een hoop suikers en verzadigde vetzuren. Ze laten je even lekker fit voelen, en daarna zal je weer in elkaar.
 • Cup-a-soup, het lekkere tussendoortje zoals ze in de reclame zeggen. Dit soort producten bevatten een hoop vet en zout. Daarbij zit er qua voedingsstoffen niets in dat nuttig voor je is, dus ik zou je adviseren dit te laten staan.
 • (Light) Frisdrank; spreekt voor zich. Een hoop suikers en kunstmatige kleur- en smaakstoffen waar je helemaal niets aan hebt.
 • Kant-en-klare maaltijden; ze zijn ontzettend gemakkelijk, maar deze maaltijden leveren veel in op versheid, zout, vetten, toegevoegde smaak- en kleurstoffen en conserveringsmiddelen. Het is veel gezonder om lekker zelf een maaltijd te koken.

Door dit soort producten te mijden, zet je al een hele grote stap in de richting van gezond en natuurlijk eten. Je kunt tegenwoordig gewoon niet meer voorzichtig genoeg zijn- herinner je je nog dat stukje dat ik over GE-gemanipuleerde zalm schreef?

Wees je bewust van wat je eet, en lees het etiket op de verpakking. Staat er een hele waslijst aan ingrediënten- gewoon weer terugzetten. Er zijn voldoende gezonde alternatieven.

 

Zit je nog steeds met overgewicht dat dagelijks door je hoofd spookt waardoor je jezelf niet vrij en onbezorgd voelt, dan is het misschien de moeite om het eens anders aan te pakken door te kijken hoe Het Mentale Dieet Plan jou gaat helpen om eindelijk de strijd met je overgewicht te winnen.

50-heerlijke-recepten Wil jij ein-de-lijk je overtollig (buik)Vet Verbranden en een EFFECTIEVE oplossing vinden voor je overgewicht?

Wil jij ein-de-lijk verlost worden van die overtollige kilo’s en vetrolletjes zonder nog langer last te hebben van het JOJO-effect of het gevoel te hebben dat je constant zit ‘te lijnen’?

Lees dan mijn Afslank Rapport (27 blz.) en ontdek oa. 10 Redenen Waarom Je Momenteel Geen (Buik)vet Verbrandt
en ontvang 50 Heerlijke Dieetrecepten voor een Platte Buik als extra kadootje.Tot binnenkort,
Vriendelijke groetjes,

Katja Callens
Auteur van “Het Mentale Dieet Plan”

P.S. mdpboekppBen jij er nu klaar voor (mee) om je overtollig (buik)Vet te Verbranden en zoek je een EFFECTIEVE oplossing voor je overgewicht?

Word Weer Slank & Fit Zonder Je Nog Langer Kopzorgen te Maken Over Je Gewicht door vandaag RISICOLOOS Het Mentale Dieet Plan te proberen.

Dit wordt beslist je allerlaatste dieet.

Hoe Zou Jij Jezelf Voelen Wanneer Je Jouw overtollig (buik)Vet Kan Verbranden Met Lekkere Gerechten en Eenvoudige Recepten … Zonder Honger of JoJO-effect?

Vul hieronder je voornaam en email adres in om je 50 Heerlijke Dieetrecepten te ontvangen en De 7 Simpele Stappen Om (buik)Vet Te Verbranden te ontdekken.

OVER DE AUTEUR

Katja Callens

Als gewezen model sukkelde ik mijn hele carrière met het befaamde JoJO-effect. Na zowat alle diëten en afslankmethodes tevergeefs te hebben geprobeerd, ging ik de oplossing zoeken 'tussen mijn oren'. Ik slankte succesvol af, hielp talrijke collega-modellen afrekenen met het JoJO-effect en schreef, op verzoek van collega's en vrienden Het Mentale Dieet Plan Coaching Programma. Tienduizenden afslankers hebben hiermee ondertussen succesvol hun overgewicht kwijt gespeeld Zonder last te hebben van het JoJO-effect. Wanneer jij er klaar voor bent help ik jou ook graag voor eens en altijd van je overgewicht af ;-)

 • Vraagje: wanneer mag je nu precies zuivelproducten? Ik kreeg een recept voor een gammadag met kwark en slagroom. Laat ik nu denken dat je alleen op alfadagen zuivel mocht? Ik vind het dieet goed te volgen, heb alleen moeite om de alfadagen vol te houden, krijg dan last van vreetbuien!

  • Naar dit antwoord ben ik reuze benieuwd, want ook ik denk dat je alleen maar zuivel mag eten tijdens de Alfa dagen, maar klopt dit dan wel?

   Vriendelijke groet,

   Janny

 • ben net begonnen met dit dieet en het gaat goed, wat me opvalt is dat er toch aardig wat recepten zijn waar zout aan toegevoegd wordt, ik moet oppassen met zout en gebruik dus LoSalt(=min 60% natrium!)of Herbamare van Dr. Vogel

  Heb verder nog een vraag, wie heeft een alternatief voor Tofu, Basashi en Kikkererwten? Ik gruw daarvan dus tips zijn welkom.

 • {"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
  >