Omgaan met stress kun je leren

Hoe zou Jij Jezelf Voelen Wanneer Je Zonder Honger of JOJO-Effect Je Overtollig (buik)Vet Verbrandt Hebt?

Iedereen heeft vroeger of later, vaak of soms te maken met stress. En zo nu en dan even gestrest zijn is helemaal niet verkeerd- het zorgt ervoor dat je lichaam adrenaline aanmaakt, dat je hart even flink moet werken en dat je bloedvaten zich verwijden. Tijdelijke stress kan ook lekker zijn als het loont. Denk hierbij aan een presentatie op je werk die je veel tijd, moeite en stress heeft gekost, maar die een geweldige indruk op je collega’s en baas gemaakt heeft.

Als stress echter te lang duurt kan het een nadelige invloed hebben op je gezondheid, welzijn en gewicht. Door stress kun je bijvoorbeeld geen aandacht meer schenken aan wat je eet, gaan snoepen om je zo beter te voelen en zo langzaam maar zeker last krijgen van overgewicht. En hierdoor werk je weer meer stress in de hand…Je kunt echter leren met stress om te gaan en het zelfs door eenvoudige oefeningen kwijtraken.

Omgaan met stress kun je leren

Ik geef je hier een aantal tips en oefeningen:

De oorzaak identificeren

Dit is iets waar we ook in het Mentale Dieet Plan veel aandacht aan schenken. Het is belangrijk de oorzaak van het gevolg te weten en dus moet je erachter komen wat bij jou stress veroorzaakt. Komt het door je werk, de dagelijkse file, het huishouden? Weten wat stress veroorzaakt kan al een flinke stap voorwaarts zijn. Je kunt jezelf voorbereiden op deze situaties en je bewust proberen te ontspannen.

10 minuten

Iedere dag moet een rustpunt hebben, als is het maar voor tien minuten. Neem even de tijd voor jezelf, lees een mooi boek, een tijdschrift, neem een warm bad of hete douche, of doe iets anders dat je fijn vindt.

Lichaamsbeweging

Door lichaamsbeweging of sporten ontspan je je ook. Het geeft je bovendien energie, het verbetert je humeur en de kracht om vervelende situaties aan te gaan. Nu hoef je niet direct zeven dagen per week in de sportschool te gaan staan, maar iedere dag een half uurtje erop uit om lekker te wandelen is erg goed voor je geest, je lichaam en je gewicht.

Plannen

Stress ontstaat vaak doordat je een gebrek aan tijd hebt om iets te doen. Laat het niet zover komen en plan vooruit wat je moet doen in plaats van alles op het laatste moment te moeten doen. Dit geldt overigens ook voor je voeding. Als je het heel druk hebt en je bent gestrest, dan is het goud waard dat je in ieder geval je voeding op de rit hebt door dit vooruit te plannen en waar mogelijk te bereiden. Door gezond te eten voel je je niet alleen lichamelijk en geestelijk beter, maar je zult ook je slanke lijn kunnen handhaven.

Twee oefeningen

Neem elke dag even vijf minuten de tijd om te ontspannen met deze simpele oefeningen. Zet deze tijd ook even helemaal apart voor jezelf, zet je mobiel uit, leg de telefoon van de haak en sluit je even af van de buitenwereld.

Oefening 1:

Ga in een stoel zitten, sluit je ogen en adem heel langzaam en diep, rustig in en uit. Sta echt even stil bij het ademhalen en concentreer je hierop. Schud je schouders en armen los, ontspan je kaak, je nek, je buikspieren en alle andere spieren in je lichaam. Draai langzame rondjes met je voeten en laat je bovenbenen en kuiten ontspannen terwijl je door blijft gaan met bewust diep adem te halen.

Oefening 2:

Ga in een stoel zitten, sluit je ogen en adem rustig en diep in en uit. Wanneer je dit een tijdje gedaan hebt begin je met je neus in de lucht nummers te schrijven, van 0 tot 9 en weer terug. Schrijf de nummers zo groot als dat je kan en voer de bewegingen langzaam uit.

Dit is een oefening die je met alle gespannen delen van je lichaam kunt uitvoeren, zoals je enkels of je heupen (hierbij sta je en leun je met je handen tegen een muur).

Zo zie je maar dat je met wat simpele tips en oefeningen een wereld van verschil kan maken voor je geest, lichaam en slanke lijn.

Zit je nog steeds met overgewicht dat dagelijks door je hoofd spookt waardoor je jezelf niet vrij en onbezorgd voelt, dan is het misschien de moeite om het eens anders aan te pakken door te kijken hoe Het Mentale Dieet Plan jou gaat helpen om eindelijk de strijd met je overgewicht te winnen.

50-heerlijke-recepten Wil jij ein-de-lijk je overtollig (buik)Vet Verbranden en een EFFECTIEVE oplossing vinden voor je overgewicht?

Wil jij ein-de-lijk verlost worden van die overtollige kilo’s en vetrolletjes zonder nog langer last te hebben van het JOJO-effect of het gevoel te hebben dat je constant zit ‘te lijnen’?

Lees dan mijn Afslank Rapport (27 blz.) en ontdek oa. 10 Redenen Waarom Je Momenteel Geen (Buik)vet Verbrandt
en ontvang 50 Heerlijke Dieetrecepten voor een Platte Buik als extra kadootje.Tot binnenkort,
Vriendelijke groetjes,

Katja Callens
Auteur van “Het Mentale Dieet Plan”

P.S. mdpboekppBen jij er nu klaar voor (mee) om je overtollig (buik)Vet te Verbranden en zoek je een EFFECTIEVE oplossing voor je overgewicht?

Word Weer Slank & Fit Zonder Je Nog Langer Kopzorgen te Maken Over Je Gewicht door vandaag RISICOLOOS Het Mentale Dieet Plan te proberen.

Dit wordt beslist je allerlaatste dieet.

Hoe Zou Jij Jezelf Voelen Wanneer Je Jouw overtollig (buik)Vet Kan Verbranden Met Lekkere Gerechten en Eenvoudige Recepten … Zonder Honger of JoJO-effect?

Vul hieronder je voornaam en email adres in om je 50 Heerlijke Dieetrecepten te ontvangen en De 7 Simpele Stappen Om (buik)Vet Te Verbranden te ontdekken.

OVER DE AUTEUR

Katja Callens

Als gewezen model sukkelde ik mijn hele carrière met het befaamde JoJO-effect. Na zowat alle diëten en afslankmethodes tevergeefs te hebben geprobeerd, ging ik de oplossing zoeken 'tussen mijn oren'. Ik slankte succesvol af, hielp talrijke collega-modellen afrekenen met het JoJO-effect en schreef, op verzoek van collega's en vrienden Het Mentale Dieet Plan Coaching Programma. Tienduizenden afslankers hebben hiermee ondertussen succesvol hun overgewicht kwijt gespeeld Zonder last te hebben van het JoJO-effect. Wanneer jij er klaar voor bent help ik jou ook graag voor eens en altijd van je overgewicht af ;-)

  • Nuttige tips die zeker van toepassing kunnen zijn!

  • {"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
    >