Ik eet amper- en ik val maar niet af!

Hoe zou Jij Jezelf Voelen Wanneer Je Zonder Honger of JOJO-Effect Je Overtollig (buik)Vet Verbrandt Hebt?

Ik krijg met grote regelmaat mails binnen van mensen die niet bezig zijn met het Mentale Dieet Plan en die absoluut wanhopig zijn.  Ze proberen van alles maar ze vallen gewoon niet af.

Zo kreeg ik onlangs ook een mail van Jannie* binnen die zich net had had ingeschreven voor de gratis tips van het Mentale Dieet Plan. Ze schreef me dat ze weinig at op een dag, maar dat ze gewoon niet afvalt.

Dit is een fragment van Jannie’s mail:

Beste Katja,

(…) Ik snap er helemaal niets van. Ik eet weinig en toch val ik niet af. Dit is wat ik eet:

’s ochtends: tas koffie met een cracker met kaas

’s middags: boterham met vlees of kaas en tas koffie

’s avonds: twee aardappelen, wat groente en vlees

(…)

Ik weeg 78 en wil terug naar de 64 kilo. Ik val echter helemaal niet af. Wat doe ik verkeerd?

 

Groetjes Jannie

 

Dit is iets wat ik vaak zie gebeuren voordat mensen bezig gaan met het Mentale Dieet Plan en het antwoord op haar vraag zal je misschien wat verbazen…

Jannie eet te weinig! Dit klinkt raar, maar toch werkt het zo en zal ze op die manier niet afvallen.

Als je wilt afvallen ben je geneigd minder te gaan eten. En dat is een normale reactie. Maar als je te weinig eet, zal je lichaam denken dat er een crisis situatie is, en zal je stofwisseling in de spaarstand gaan staan.

Afslanken is het laatste waar je lichaam aan denkt en hierdoor zal je lichaam alles dat binnen komt aan voeding, direct opslaan in het lichaam. Een soort appeltje voor de dorst.

Maar dit heeft wel ten gevolg dat je niet afvalt, en dat je lichaam spierweefsel gebruikt voor de energie die het toch nodig heeft. Dat moet natuurlijk niet!

Wat we eigenlijk zouden moeten doen is meer eten van het juiste, en minder eten van het verkeerde.

Dus meer groenten, fruit, proteïnen, vezels, mager vlees en vis, en minder wit brood (bijvoorbeeld), friet, voorverpakt voedsel, kant en klare maaltijden en ga zo maar door.

In het geval van Jannie zou ze meer moeten eten voor het ontbijt. Een cracker met kaas en een tas koffie is echt te weinig. Idealiter is iedere maaltijd minstens 150 gram, en daar komt Jannie natuurlijk niet aan met haar cracker.

Niet iedereen houdt van ontbijten, dat weet ik, maar deelnemers van het Mentale Dieet Plan weten dat het essentieel is dat je het toch doet. Als je niet ontbijt start je stofwisseling namelijk niet op. Je ontbijt is je brandstof voor de dag, en als je dit overslaat, zul je de hele dag trek hebben- en verkeerde dingen snoepen (met als gevolg dat je aankomt…).

Ter illustratie: Jannie zou dus voor haar ontbijt twee volkoren boterhammen met kaas of vleeswaren kunnen eten, met daarbij een flink glas vers geperst fruitsap. Dan om een uurtje of tien, elf zou ze iets kleins kunnen eten. Bijvoorbeeld een appel, of een gezonde muesli reep, of een klein blikje tonijn.

Vervolgens om twaalf uur of wanneer haar lunch is, een lekkere salade (dressing apart), of een flink (bruin) broodje gezond. Dan rond een uurtje of drie, vier weer iets, bijvoorbeeld een soepje, wat bouillon of weer een muesli reep.

En dan rond een uurtje of zes, zeven haar avondeten. En niet te vergeten: over de hele dag natuurlijk ook voldoende water drinken!

Zo zie je maar, de truc zit ‘em niet in heel weinig eten, maar in slim eten!

Zit je nog steeds met overgewicht dat dagelijks door je hoofd spookt waardoor je jezelf niet vrij en onbezorgd voelt, dan is het misschien de moeite om het eens anders aan te pakken door te kijken hoe Het Mentale Dieet Plan jou gaat helpen om eindelijk de strijd met je overgewicht te winnen.

50-heerlijke-recepten Wil jij ein-de-lijk je overtollig (buik)Vet Verbranden en een EFFECTIEVE oplossing vinden voor je overgewicht?

Wil jij ein-de-lijk verlost worden van die overtollige kilo’s en vetrolletjes zonder nog langer last te hebben van het JOJO-effect of het gevoel te hebben dat je constant zit ‘te lijnen’?

Lees dan mijn Afslank Rapport (27 blz.) en ontdek oa. 10 Redenen Waarom Je Momenteel Geen (Buik)vet Verbrandt
en ontvang 50 Heerlijke Dieetrecepten voor een Platte Buik als extra kadootje.Tot binnenkort,
Vriendelijke groetjes,

Katja Callens
Auteur van “Het Mentale Dieet Plan”

P.S. mdpboekppBen jij er nu klaar voor (mee) om je overtollig (buik)Vet te Verbranden en zoek je een EFFECTIEVE oplossing voor je overgewicht?

Word Weer Slank & Fit Zonder Je Nog Langer Kopzorgen te Maken Over Je Gewicht door vandaag RISICOLOOS Het Mentale Dieet Plan te proberen.

Dit wordt beslist je allerlaatste dieet.

Hoe Zou Jij Jezelf Voelen Wanneer Je Jouw overtollig (buik)Vet Kan Verbranden Met Lekkere Gerechten en Eenvoudige Recepten … Zonder Honger of JoJO-effect?

Vul hieronder je voornaam en email adres in om je 50 Heerlijke Dieetrecepten te ontvangen en De 7 Simpele Stappen Om (buik)Vet Te Verbranden te ontdekken.

OVER DE AUTEUR

Katja Callens

Als gewezen model sukkelde ik mijn hele carrière met het befaamde JoJO-effect. Na zowat alle diëten en afslankmethodes tevergeefs te hebben geprobeerd, ging ik de oplossing zoeken 'tussen mijn oren'. Ik slankte succesvol af, hielp talrijke collega-modellen afrekenen met het JoJO-effect en schreef, op verzoek van collega's en vrienden Het Mentale Dieet Plan Coaching Programma. Tienduizenden afslankers hebben hiermee ondertussen succesvol hun overgewicht kwijt gespeeld Zonder last te hebben van het JoJO-effect. Wanneer jij er klaar voor bent help ik jou ook graag voor eens en altijd van je overgewicht af ;-)

 • tot mijn spijt wil ik je vertellen dat het me niet lukt een beetje te vermageren , durf het bijna niet te zeggen , ik voel me ellendig en triestig , wil liever wenen dan lachen durf het niet tonen aan mijn omgeving zou toch graag 2 a 3 kilo willen afvallen , weeg nu 60 kilo maar ben niet zo groot kun je mij aub hierbij helpen , drink nu 2 liter evian per dag voor mij al een grote prestatie , ’s morgens 2 sneetjes bruin brood met choco , tasje koffie en een actimel , ’s middags 2 a 3 sneetjes bruin brood met tonijn , 4uurtje wat fruit of activa youghourt en om 19u een beetje groenten en 1 aardappel met af en toe een stukje vlees of kip of vis ziezo zo ziet er ongeveer mijn dag uit , tot vlug eens met een beetje raad , dank je wel groetjes Linda

 • Hallo Linda,

  Dank je voor je reactie. Jammer te horen dat het je maar niet wil lukken. De bedoeling van Het mentale dieet plan is je net hiermee te helpen zodat het je wel gaat lukken. Uit hetgeen je hier opsomt van eten kan ik je al snelm vertellen dat je a) de verkeerde dingen eet en,…je eet te weinig!!!

  Het allereerste wat je dient te leren is om regelmatig te eten zodat je metabolisme steeds op maximale toeren draait. Dit houdt ook in dat je voldoende en gevarieerd dient te eten.

  Met Het Mentale dieet plan gaan we je stap voor stap nieuwe, gezonde levensgewoonten aanleren zodat het spontaan en natuurlijk aanvoelt en je toch je ideale gewicht kan bereiken.

  Ik kan je ons programma echt aanbevelen. Het is niet enkel een boek, je wordt gedurende 4 maanden mentaal gecoached en begeleid om je op het juiste pad te loodsen.

  Veel succes,

  Katja

 • Beste Katja,
  Ik ben in Januari begonnen met het Turbo plan en daarna met het Mentale plan.Ik heb sinds 9 jaar een maagband en ben toen 85 kilo afgevallen. Ik heb de eerste 2 jaar geleefd op 400 calorien per dag en had geen enkele hulp hoe ik met mijn maagband moest omgaan. Dat heeft me een heleboel problemen gegeven. na 2 jaar moest ik weer geopereerd worden en daarna 3 maanden op vloeibare voeding die ik van de dokter kreeg. Op die voeding ben ik 14 kilo aangekomen en toen ben ik steeds weer gaan aankomen. Ik was 160 a 165 kilo en afgevallen tot 75 kilo, in Januari was ik 128 kilo en ten einde raad, wat moest ik doen om niet nog zwaarder te worden.En toen heb ik jou gevonden, nu ben ik 118 kil0 en heel blij met wat er nu af is. Nu wil de dokter dat ik een gastric bypass laat doen,maar daar voel ik niets voor, ik hoop dat ik het volhoud om mede door jou mailtjes voltehouden.
  De laatste 4 weken heb ik door alle rompslomp me niet zo goed gehouden aan je adviezen, maar me wel steeds gefocust op wat ik wil bereiken.
  Dank je wel voor je hulp en steun.

 • hallo ik heb een vraag ben 26 jaar lengt ongeveer 1.59 met een gewicht van 47,500, ik ben tijdeje bezig 2 kilo af te krijgen voor wedstrijden maar ik lukt niet zo ik doe 3 x pw spinning 1 x bosypump 1x zumba of steps. dus 5 keer in week.daarnaast loop ik 3 keer in de week naar spinning 3o min heen 30 min terug, is mijn probleem dat ik erg weinig eet??? smorgens 1 glas melk. middag brooje pinda of wat groente maar niet veel en avond meestal een salade en tonijn en wat fruit, geen olie ofzo,of suiker. avond glaasje melk, geen tussendoortjes en wel veel water ik hoor het graag.

 • Dag allemaal, 3 dagen geleden zat ik met een vrouw te praten die mij vroeg hoe het met mijn afvallen ging. Ik vertelde haar dat het maar moeizaam ging en dat ik eigenlijk het meeste moeite had met het vaker op een dag eten. Dat had zij nu ook, zij moest zichzelf dwingen om de dag met een stevig ontbijt 4 sneetjes volkorenbrood te eten en de rest van de dag ook stevig door happen. Ik vond dat zij dat best wel kon gebruiken want ze was erg mager, totdat ik mij bedacht dat ze wel eens anorexia kon hebben wat ze ook beaamde. Zo zien we maar weer we hadden hetzelfde probleem maar in twee verschillende richtingen. Zij probeerde mij te helpen zoeken naar een oplossing, ga sporten bv zet een home trainer op zolder dan hoef je niet naar buiten, en zij is op mijn advies, naast intensief fietsen gaan zwemmen.
  Het gemeenschappelijke tussen ons twee is dat ik veel meer eet dan vroeger, maar om af te vallen, en zij eet meer om haar lichaam op peil te houden.
  Voor alle afvallers (en aankomers) onder ons hou vol hoor want het is de moeite waard.
  Groet Marianne.

 • {"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
  >