Help, Avocadoschaarste…en zo plant je zelf je avocado.

Hoe zou Jij Jezelf Voelen Wanneer Je Zonder Honger of JOJO-Effect Je Overtollig (buik)Vet Verbrandt Hebt?

Slecht nieuws voor avocado liefhebbers: onze geliefde avodaco’s gaan dezelfde richting uit als zijn collega-superfood quinoa. Door de enorme vraag wereldwijd kunnen de avocado boeren niet meer volgen met de productie en dreigt er een avocadoschaarste.

Plant je eigen avocado

Het beschikbare aanbod van avocado’s kan de enorme wereldwijde vraag naar avocado’s maar met moeite bijhouden, en daar komt nu ook nog eens een natuurlijke conditie bij; aanhoudende droogte bij. Het resultaat; een dreigende avocadoschaarste.

Wat dan? Geen guacamole meer bij de volgende barbecue? Gelukkig hoef je het niet zo ver te laten komen… Plant gewoon zelf een avocado plant.

Wat heb je allemaal nodig om zelf je avocado plant te planten?

1) een avocadopit
2) 4 tandenstokers
3) een glas water
4) engelen geduld

Hoe doe je het?

1. Hou de volgende keer wanneer je avocado gebruikt de pit bij en maak deze  schoon met lauw water (goed afspoelen en geen zeep gebruiken). Beschadig het vliesje rond de pit niet en verwijder het niet.

2. Prik in de helft van de avocadopit vier tandenstokers (2 aan iedere kant) , zodat de pit op de rand van een glas kan steunen dmv. de tandenstokers.

3. Vul een glas tot de top met water en plaats de avocadopit met de tandenstokers op de rand van het glas zodat de pit voor de helft in het water zit.

4.Belangrijk! Zorg dat de brede ronde kant onderaan en in het water zit, terwijl het puntje droog blijft.

5. Vervolgens wacht je tot de pit ontkiemt. Zet het glas op een plaats met veel licht, zoals de vensterbank. Het ontkiemen kan een paar weken in beslag nemen. Normaal gezien zal de pit na 2 tot 4 weken opensplitsen, en onderaan zal er een wortel verschijnen.

6. Ververs het water alle twee tot drie dagen. Wees voorzichtig en beschadig de wortel niet. Na een tijdje zal de avocado ook vanboven opensplitsen, waarna er een stengel met bladeren uit groeit.

7. Als de wortels groot genoeg zijn en er blaadjes op de stengel komen, plant je de avocado pit in een grote pot.

8. Verwijder de vier tandenstokers uit de pit en plant de pit in de grond. Laat de bovenste helft van de pit boven de grond uitsteken. En vervolgens verzorg je je lievelingsplant en je kan weldra je eigen avocado’s eten.

plant je eigen avocado

Ik wens je alvast veel plezier met je eigen avocado plant.

Hieronder vind je vast enkele lekkere ideeën en recepten met avocado:

1) Natuurlijk een guacamole recept.

2) Gevulde Avocado

3) Supersalade met zalm, avocado en guinola

Zit je nog steeds met overgewicht dat dagelijks door je hoofd spookt waardoor je jezelf niet vrij en onbezorgd voelt, dan is het misschien de moeite om het eens anders aan te pakken door te kijken hoe Het Mentale Dieet Plan jou gaat helpen om eindelijk de strijd met je overgewicht te winnen.

50-heerlijke-recepten Wil jij ein-de-lijk je overtollig (buik)Vet Verbranden en een EFFECTIEVE oplossing vinden voor je overgewicht?

Wil jij ein-de-lijk verlost worden van die overtollige kilo’s en vetrolletjes zonder nog langer last te hebben van het JOJO-effect of het gevoel te hebben dat je constant zit ‘te lijnen’?

Lees dan mijn Afslank Rapport (27 blz.) en ontdek oa. 10 Redenen Waarom Je Momenteel Geen (Buik)vet Verbrandt
en ontvang 50 Heerlijke Dieetrecepten voor een Platte Buik als extra kadootje.Tot binnenkort,
Vriendelijke groetjes,

Katja Callens
Auteur van “Het Mentale Dieet Plan”

P.S. mdpboekppBen jij er nu klaar voor (mee) om je overtollig (buik)Vet te Verbranden en zoek je een EFFECTIEVE oplossing voor je overgewicht?

Word Weer Slank & Fit Zonder Je Nog Langer Kopzorgen te Maken Over Je Gewicht door vandaag RISICOLOOS Het Mentale Dieet Plan te proberen.

Dit wordt beslist je allerlaatste dieet.

Hoe Zou Jij Jezelf Voelen Wanneer Je Jouw overtollig (buik)Vet Kan Verbranden Met Lekkere Gerechten en Eenvoudige Recepten … Zonder Honger of JoJO-effect?

Vul hieronder je voornaam en email adres in om je 50 Heerlijke Dieetrecepten te ontvangen en De 7 Simpele Stappen Om (buik)Vet Te Verbranden te ontdekken.

OVER DE AUTEUR

Katja Callens

Als gewezen model sukkelde ik mijn hele carrière met het befaamde JoJO-effect. Na zowat alle diëten en afslankmethodes tevergeefs te hebben geprobeerd, ging ik de oplossing zoeken 'tussen mijn oren'. Ik slankte succesvol af, hielp talrijke collega-modellen afrekenen met het JoJO-effect en schreef, op verzoek van collega's en vrienden Het Mentale Dieet Plan Coaching Programma. Tienduizenden afslankers hebben hiermee ondertussen succesvol hun overgewicht kwijt gespeeld Zonder last te hebben van het JoJO-effect. Wanneer jij er klaar voor bent help ik jou ook graag voor eens en altijd van je overgewicht af ;-)

 • Ramaekers schreef:

  Als alles al lukt….duurt het 7 jaar alvorens men op oogsten kan rekenen!

  • Als het inderdaad al lukt … om de pit wortel te laten schieten ! Hangt de pit in het water of net erboven ? Of zou het kunnen dat de Avocado’s van vandaag afkomstig zijn van een geforceerde kweek en daardoor geen wortel maken?

 • Was dat maar waar ‘weldra je eigen avocado’s eten’
  Ik heb het 2 jaar geleden gedaan, zo gestart met de pit. Nog steeds geen avocado te bespeuren. Het kan heel lang duren, daarbij is de kans dat je een plant hebt die ook daadwerkelijk avocado’s produceert wel heeeel erg klein!

 • christine desmet schreef:

  Mag je dit plantje daarna in een gewone bloempot planten, of in de natuur – tuin?

 • Engelien schreef:

  Het is mij na veel geduld gelukt een plantje te krijgen,er kwamen redelijk snel (8weken) worteltjes aan
  Maar het duurde nog weken voordat er een plantje uit kwam.d e pot moet voor de heeft in het water
  De plant is nu 30 cm hoogte en doet het goed,h ik staat in een pot.
  Of er ooit vruchten aankomen,geen idee,maar ik vind het al leuk dat het gelukt is.
  De plant is niet winterhard,dus wel binnen laten als het koud wordt

 • {"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
  >