Giftig Residu In Pangasiusvis

Hoe zou Jij Jezelf Voelen Wanneer Je Zonder Honger of JOJO-Effect Je Overtollig (buik)Vet Verbrandt Hebt?

Uit onderzoek van het programma Kassa blijkt dat er nogal wat mis is met de populaire kweekvis pangasius. Het programma liet 8 monsters van de vis onderzoeken; in 3 daarvan bleken verboden bestrijdingsmiddelen te zitten.

Giftig Residu In Pangasiusvis

Het gaat hierbij om sporen van de bestrijdingsmiddelen trifluralin en chloorpyrifos. In sommige monsters waren de waarden hoger dan de toegestane hoeveelheid. Trifluralin wordt in de Aziatische visteelt gebruikt als middel tegen larven en tegen de overmatige groei van ongewenste planten en algen. Chloorpyrifos is gewassenbestrijder voor plantengroei in en rondom de vijver. Beiden zijn zeer giftig voor vissen.

Nederland

Nederland is een groot afnemer van de pangasiusvis. Zo werd er in 2008 1657 ton van deze vis in Nederland geconsumeerd. Tussen 2005 en 2006 nam de consumptie van pangasiusvis met 400% toe, en in 2007 nam deze toename nog eens met 70% toe.

De nieuwe Voedsel en Waren Autoriteit (nVWA), de instantie die in Nederland de voedselveiligheid controleert, is niet wettelijk verplicht om de consumptievis in het algemeen te controleren op residuen.

Binnen Nederland (en Europa) gelden geen specifieke normen voor residuen van bestrijdingsmiddelen in vis. Volgens de nieuwe VWA staat het dus helemaal niet vast dat de aangetroffen waarden van Trifluralin en Chloorpyrifos schadelijk zijn voor de gezondheid.

Milieudeskundige professor Lucas Reijnders denkt daar anders over. Hij is van mening dat het eten van de visfilets wel degelijk gevaarlijk voor de gezondheid kan zijn, zeker op de langere termijn. De nieuwe VWA heeft echter laten weten dat ze gevonden resultaten in het onderzoek van Kassa wel serieus nemen. De voedselwaakhond zal pangasiusfilet steeksproefsgewijs op residuen controleren.

 

Zit je nog steeds met overgewicht dat dagelijks door je hoofd spookt waardoor je jezelf niet vrij en onbezorgd voelt, dan is het misschien de moeite om het eens anders aan te pakken door te kijken hoe Het Mentale Dieet Plan jou gaat helpen om eindelijk de strijd met je overgewicht te winnen.

50-heerlijke-recepten Wil jij ein-de-lijk je overtollig (buik)Vet Verbranden en een EFFECTIEVE oplossing vinden voor je overgewicht?

Wil jij ein-de-lijk verlost worden van die overtollige kilo’s en vetrolletjes zonder nog langer last te hebben van het JOJO-effect of het gevoel te hebben dat je constant zit ‘te lijnen’?

Lees dan mijn Afslank Rapport (27 blz.) en ontdek oa. 10 Redenen Waarom Je Momenteel Geen (Buik)vet Verbrandt
en ontvang 50 Heerlijke Dieetrecepten voor een Platte Buik als extra kadootje.



Tot binnenkort,
Vriendelijke groetjes,

Katja Callens
Auteur van “Het Mentale Dieet Plan”

P.S. mdpboekppBen jij er nu klaar voor (mee) om je overtollig (buik)Vet te Verbranden en zoek je een EFFECTIEVE oplossing voor je overgewicht?

Word Weer Slank & Fit Zonder Je Nog Langer Kopzorgen te Maken Over Je Gewicht door vandaag RISICOLOOS Het Mentale Dieet Plan te proberen.

Dit wordt beslist je allerlaatste dieet.

Hoe Zou Jij Jezelf Voelen Wanneer Je Jouw overtollig (buik)Vet Kan Verbranden Met Lekkere Gerechten en Eenvoudige Recepten … Zonder Honger of JoJO-effect?

Vul hieronder je voornaam en email adres in om je 50 Heerlijke Dieetrecepten te ontvangen en De 7 Simpele Stappen Om (buik)Vet Te Verbranden te ontdekken.

OVER DE AUTEUR

Katja Callens

Als gewezen model sukkelde ik mijn hele carrière met het befaamde JoJO-effect. Na zowat alle diëten en afslankmethodes tevergeefs te hebben geprobeerd, ging ik de oplossing zoeken 'tussen mijn oren'. Ik slankte succesvol af, hielp talrijke collega-modellen afrekenen met het JoJO-effect en schreef, op verzoek van collega's en vrienden Het Mentale Dieet Plan Coaching Programma. Tienduizenden afslankers hebben hiermee ondertussen succesvol hun overgewicht kwijt gespeeld Zonder last te hebben van het JoJO-effect. Wanneer jij er klaar voor bent help ik jou ook graag voor eens en altijd van je overgewicht af ;-)

  • Marianne schreef:

    Beste Katja,
    Ik schrik van dit verhaal over de pangasiusvis.
    Dit is de enige vis die ik eet, elke andere soort van wat dan ook heb ik in mijn hele leven nooit gegeten.
    Ik vind dit erg jammer, met een scheutje ketjap is dit een heerlijke lekkernij.
    groetjes Marianne

  • Beste Katja,
    De grote toename in afzet(en natuurlijk vooral in nederland)is de belachelijk lage aankoopprijs in vergelijking van onze eigen Europese vissoorten,die kwa
    kwaliteit zeker niet moeten onderdoen voor de goedkope asiatische vissoorten.
    sorry ,ik eet liever een noordzeetongetje of babeljauw en daar hoeft echt geen ketjap bij om hem lekker te maken .
    groetjes
    Rob

  • Alexandra schreef:

    Hallo Katja,

    Uiteraard is het schrikken, zo’n bericht.
    Mijn persoonlijke visie is echter: hou gewoon je boerenverstand op scherp en blijf gevarieerd eten. Het is net als met alle andere dingen: OVERdaad schaadt!

    En Marianne:
    Gewoon lekker van je visje blijven genieten. Zolang je geen 7 dagen per week pangafilet naar binnen werkt bij elke maaltijd, is het menselijk lichaam echt wel in staat om die minieme waarden te compenseren en af te voeren. Waarom denk je dat je zoveel water moet blijven drinken? Om te zorgen dat dit soort stoffen geen kans krijgen zich vast te zetten in de vetcellen, want dáár worden ze opgeslagen!
    Nog iets om te proberen: maak een marinade van ½ tl honing, ½ tl mosterd, wat peper, zout en 1 tl olijfolie en smeer daar je pangafilet mee in. Laat het ongeveer 30-60 min. in de koelkast staan om in te trekken, en bak het daarna in een droge antikleefpan. Smullen! (de kinderen zijn er ook gek op 😉 )

    Overigens is het eten uit een antikleefpan alleen echt ‘gezond’ wanneer de antikleeflaag ab-so-luut geen enkel krasje heeft…
    Met andere woorden: maak je niet zo druk! Stress is ook niet goed voor een mens!

    Groet,
    Alexandra

  • Beste Katja,

    Ook ik schrik hier erg van. Ik eet veel vis, omdat ik geen vlees eet.
    Pangafilet wordt bij ons thuis erg veel gegeten. Hoe weet ik nu of ik de goede filet in huis heb. Ik hoop maar dat de nieuwe WWA sterke controle houdt op deze vis.
    Ik vraag me af of de Tilapila ook in de gevarenzône zit. Dat is ook zo’n populaire vis de laatste tijd.

    groeten, Margo

  • dortje schreef:

    Hoi Katja,
    dit is nu al het 2de verhaal dat ik hoor en afbreuk doet over die pangasiusvis, hij zou ook gekweekt worden en zwemmen in heel vuil en vies water, maar……….. hoor je iemand klagen over Krab ??? hmmm lekker he, wel duur, en dan wordt er gezegd dat krabben op lijken en kadavers zitten , en de garnalen die ook alles opruimen in zee, dat het vee vol hormonen zit , enpas op met eireren ge weet wel …Samonella,
    ik probeer er allemaal zo weinig mogelijk aan te denken anders kan en mag je niks meer eten, en uiteindelijk om kilo,s kwijt te geraken eet ik nu meer eieren en vis en vlees vooral op de gamma dagen die ik het moeilijkste vind, maar we doen ons best, en ik weet dat he me zal lukken het is al bezig , traag maar zeker en wat er af is blijft er momenteel ook af , dus heb nog geen jojo effect gehad ook al heb ik dagen dat ik uit de bol ga, liefs dortje

  • Nell v.d. Wal schreef:

    Beste mensen

    Wat is nog wel verantwoord om te eten…verschrikkelijk….je kunt echt niets meer vertrouwen…..waar is de mens in godsnaam mee bezig……als het maar geld oplevert….wanneer gaat die absurde mentaliteit eens veranderen…..het is hoog tijd dat we hiervoor de straat op gaan…..weg met die vieze zakkenvullers……
    GEZONDHEID GAAT NOG STEEDS VOOR VELEN VOOR DAT VERWOESTENDE GELD.
    groet Nell

  • Reyhan schreef:

    Het lijkt erop dat, hoe meer we weten, hoe minder we over houden om te eten…

  • Katja, ik ga gewoon door met het consumeren van deze pangasiusfilets. De vis is lekker, betaalbaar en past in mijn voedingspatroon. Zo lang er geen mensen aan doodgaan, blijf ik het gebruiken.

  • Joosje schreef:

    Nou dat is dan weer erg jammer, want ik eet geen vlees, wel vis en de pangasius is op heel veel manieren lekker te maken. Zo langzamerhand word ik als mens wel heel erg moedeloos door al die toevoegingen, manipulaties, en nu weer giffen in onze voeding. Het steeds dikker worden van de mensen heeft ook daarin een oorsprong. Maar gelukkig ben ik erg zuinig op mijn gezondheid . Het wordt wel moeilijk om nog gezond te eten!!!Eiwitten voorlopig alleen maar van onze eigen kippeneitjes………

    hartegroet,
    Joosje

  • Katja, wat goed dat jij hier aandacht aan besteed.
    Toevallig is het op zalm na de vis die ik het meest eet en ook heel erg lekker vind, wat jammer nu toch.
    Toch bedankt.
    Anna

  • regina schreef:

    Beste Katja,
    De mens kan het niet laten om zich overal mee te bemoeien.
    Ben ik toch weer blij dat ik vega ben,hoewel ik wel vis klaar maak voor de rest van de fam.
    Toch weer schrikken,niet meer kopen dan word er wel wat mee gedaan,gr,Regina.

  • Wendy Bakker schreef:

    Tja, wat kun je nog wel eten vraag je je af? Waarom moeten mensen alles wat van nature zo gezond is verpesten tot iets wat schadelijk is voor de gezondheid? Ik vin dat soort dingen dus echt ongelooflijk. Dit is niet de enige vis die verpest is door de handen van de mens. Het is om doodmoe van te worden. Weer een gerecht die van mijn ‘menukaart’ af kan.

    Hopelijk blijft er nog wat over wat we wel ongestoord kunnen eten zonder dat we daar over zeg 15 jaar de wrange vruchten van plukken.

    Groetjes van Wendy

  • Gerrit schreef:

    Weer een verhaal omons de stuipen op hetlijf te jagen
    alles is vergiftigd of besmet.
    wat een wonder dat we met zijn allen steeds ouder worden
    dit is toch onmogelijk met al die giftige voedingswaredie ook nog een vol zitten
    met salmonella en gekke koeienziekte
    laat je de kop niet gek maken: we worden steeds ouder!
    dit is gewoon een truck van mileu activisten die alle boeren/vissers kwekers kapot willen hebben nou dat is gezond helemaal geen voedsel meer.
    word je na een dag of 60 nooit meer ziek

  • {"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
    >