Gezondheid – Melk Gezond Voor Elk, Of Toch Niet?

Hoe zou Jij Jezelf Voelen Wanneer Je Zonder Honger of JOJO-Effect Je Overtollig (buik)Vet Verbrandt Hebt?

Dit is een discussie die de laatste jaren steeds meer binnen gezondheid en afvallen naar voren komt: is melk nu gezond voor je – of niet? Mensen van mijn leeftijd (30+) en ouder zijn met het idee opgegroeid dat melk gezond voor je is.

Melk Gezond Voor Elk, Of Toch Niet?

Zo weten de meesten van ons eigenlijk niet beter dan dat melk goed voor je botten is, dat het veel calcium bevat en botontkalking tegengaat. Bovendien bevat het veel vitamine D en zijn de eiwitten nuttig voor ons lichaam.

Melk is een onlosmakelijk deel van de Schijf van Vijf. Het Voedingscentrum vertelt ons dat zuivel een belangrijke bron is van eiwitten en mineralen zoals calcium en B-vitamines.

Er komen echter steeds meer berichten naar voren op het internet, wetenschappelijke bladen, dagbladen en kranten dat melk helemaal niet zo gezond voor je is. Consumptie van melk wordt steeds vaker in verband gebracht met bepaalde gezondheidsklachten, zoals migraine, huidproblemen, astma, chronische verkoudheid, allergieen en artritis. Sommige onderzoeken brengen melk zelfs in verband met sommige soorten kanker en andere ziekte (Dr. Campbell).

Mensen zijn de enigen die de melk drinken van andere dieren. Echter, wat goed is voor kalveren is niet per definitie goed voor mensen. Melk is een heel uniek product en gericht op de behoeftes van het specifieke diersoort voor wie de melk bestemd is. Koeienmelk bevat bijvoorbeel veel meer proteinen dan menselijke melk.

Melkproducten bevatten lichaamsvreemde eiwitten die eerst door het lichaam omgezet moeten worden naar lichaamseigen eiwitten. Lactase, het enzym dat het lichaam nodig heeft om de 4-5% lactose (melksuiker) af te breken, wordt door het menselijk lichaam tot het derde levensjaar voldoende aangemaakt hiervoor. Met het ouder worden kunnen we dus moeite krijgen met het verteren van zuivelproducten – lactose intolerantie. Melkproducten kunnen een ‘slijmlaag’ achterlaten op de darmslijmvliezen, wat tot een verminderde opnamen van voedingsstoffen kan leiden. Deze verstoorde darmwerking kan de kans op ziekten zoals kanker vergroten (Dr. Campbell).

Een ander veel gehoord tegenargument voor de consumptie van zuivelproducten is het gebruik van Bovine Recombinant groeihormoon. Dit is een hormoon dat gebruikt wordt om de melkproductie in koeien te verhogen. Echter, de stoffen die een koe binnenkrijgt kunnen ook in de melk terechtkomen.

Dit geldt niet alleen voor dit hormoon, maar ook andere medicatie of antibiotica. Het gebruik van dit hormoon is binnen Europa niet toegestaan en melk van koeien die behandeld zijn met dit hormoon mag niet worden ingevoerd.

Wat zijn dan de alternatieven?

Sojamelk? Dat heeft ook voor- en nadelen, zie DIT artikel. Rijstmelk? Geitenmelk? Zie DIT artikel voor alle voor- en nadelen.

Mijn vraag is echter waarom, als melk niet zo gezond voor je is als dat we dachten, dit niet beter bekend is. Waarom worden de resultaten van onderzoeken niet wijd verspreid bekend gemaakt? Wat denk jij? Laat je je reactie achter?

Zit je nog steeds met overgewicht dat dagelijks door je hoofd spookt waardoor je jezelf niet vrij en onbezorgd voelt, dan is het misschien de moeite om het eens anders aan te pakken door te kijken hoe Het Mentale Dieet Plan jou gaat helpen om eindelijk de strijd met je overgewicht te winnen.

50-heerlijke-recepten Wil jij ein-de-lijk je overtollig (buik)Vet Verbranden en een EFFECTIEVE oplossing vinden voor je overgewicht?

Wil jij ein-de-lijk verlost worden van die overtollige kilo’s en vetrolletjes zonder nog langer last te hebben van het JOJO-effect of het gevoel te hebben dat je constant zit ‘te lijnen’?

Lees dan mijn Afslank Rapport (27 blz.) en ontdek oa. 10 Redenen Waarom Je Momenteel Geen (Buik)vet Verbrandt
en ontvang 50 Heerlijke Dieetrecepten voor een Platte Buik als extra kadootje.Tot binnenkort,
Vriendelijke groetjes,

Katja Callens
Auteur van “Het Mentale Dieet Plan”

P.S. mdpboekppBen jij er nu klaar voor (mee) om je overtollig (buik)Vet te Verbranden en zoek je een EFFECTIEVE oplossing voor je overgewicht?

Word Weer Slank & Fit Zonder Je Nog Langer Kopzorgen te Maken Over Je Gewicht door vandaag RISICOLOOS Het Mentale Dieet Plan te proberen.

Dit wordt beslist je allerlaatste dieet.

Hoe Zou Jij Jezelf Voelen Wanneer Je Jouw overtollig (buik)Vet Kan Verbranden Met Lekkere Gerechten en Eenvoudige Recepten … Zonder Honger of JoJO-effect?

Vul hieronder je voornaam en email adres in om je 50 Heerlijke Dieetrecepten te ontvangen en De 7 Simpele Stappen Om (buik)Vet Te Verbranden te ontdekken.

OVER DE AUTEUR

Katja Callens

Als gewezen model sukkelde ik mijn hele carrière met het befaamde JoJO-effect. Na zowat alle diëten en afslankmethodes tevergeefs te hebben geprobeerd, ging ik de oplossing zoeken 'tussen mijn oren'. Ik slankte succesvol af, hielp talrijke collega-modellen afrekenen met het JoJO-effect en schreef, op verzoek van collega's en vrienden Het Mentale Dieet Plan Coaching Programma. Tienduizenden afslankers hebben hiermee ondertussen succesvol hun overgewicht kwijt gespeeld Zonder last te hebben van het JoJO-effect. Wanneer jij er klaar voor bent help ik jou ook graag voor eens en altijd van je overgewicht af ;-)

 • Melk, ik ben er dol op. Ik beperk tot 250 ml. biologische karnemelk per dag. De meningen over de goede eigenschappen zijn inderdaad verdeeld maar er zijn onderzoeken geweest waarbij werd dat mensen die zuivelproducten gebruiken meer afvallen dan mensen die dit niet doen. Ik zou zeggen met mate en kiezen voor biologische producten.

 • Tilly van Rijn schreef:

  Hi Katja. ik wil graag reageren op het art.over melk. heb nl. 16 augustus mijn arm gebroken. ben sinds een paar dagen uit het gips, dus kun je nagaan. het was een gecompliceerde breuk (spiraalbreuk) bovenarm.het schiet niet echt op omdat ik geen bot anmaak. van alles geprobeerd. heb boek gelezen de voedselzandloper van Kris Vrburg ovr afvallen en langer jong blijven. adviseert geen melkproducten. kom bij de specialist voor een botscan, i.v.m. mijn botopbouw, die zegt je MOET 2 melkproducten tenminste per dag. heel veel mensen zeggen GEEN ZUIVEL de calcium uit roene groenten, broccoli e.d. is veel beter voor je botten. wat moet een mens nou. je weet het toch gewoon niet meer.
  sinds 5 weken heb ik en botstimulator en nu maak ik langzaam maar zeker bot aan. het kan nog wel een half jaar duren voor mijn arm normaal is.
  de eerste 5 maanden ben ik 10 kg aangekomen. inmiddels wel weer 1,5 kg kwijt. maar het valt niet mee.
  Graag jouw reactie. ben ondertussen ook premiummember.
  Gr.

  Tilly (Happygolucky)

 • {"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
  >