De vergeten functie van voedsel

Hoe zou Jij Jezelf Voelen Wanneer Je Zonder Honger of JOJO-Effect Je Overtollig (buik)Vet Verbrandt Hebt?

Voedsel is brandstof– zo simpel is het. We weten allemaal dat voedsel brandstof is en dat voedsel ons de hele dag van energie voorziet en er mede voor zorgt dat we onze taken kunnen vervullen.

De vergeten functie van voedsel

Denk hier nou nog eens goed over na: voedsel is brandstof.

Als dit de enige rol van voedsel is, waarom zijn we er dan zo geobsedeerd door? Waarom eten we er teveel van? Waarom stoppen we brandstof in ons lichaam dat het niet nodig heeft en dat het niet wil?

Stel je voor als je dat bij je auto zou doen: je staat te tanken bij het tankstation en je blijft gewoon maar doorgaan met tanken terwijl de benzine of diesel allang uit je tank komt stromen. Mensen zouden je voor gek verklaren.

Of stel je voor dat je je mooie auto voltankt met goedkope, rooie diesel. Dit zou ontzettend schadelijk zijn voor de motor van je auto. En toch is dit vergelijkbaar met wat wij ons lichaam dagelijks aandoen wanneer we junk food of andere producten zonder enige voedingswaarde eten.

De afgelopen 100 jaar is onze houding ten opzichte van voedsel ontzettend veranderd en dit is met name veroorzaakt door de marketing en advertenties. Naar schatting ziet de gemiddelde Amerikaan bijvoorbeeld maar liefst 1500 voeding-gerelateerde reclame’s per dag. En deze reclame’s dragen stuk voor stuk de boodschap over dat voedsel zo veel meer is dan alleen brandstof.

Voedsel is vandaag de dag een lifestyle keuze, statussymbool, beloning, troost, genot en boven alles- een emotionele ervaring.

Maar wat gebeurt er als je terug gaat naar de veronderstelling dat voedsel brandstof is? Twee dingen: het eerste gevolg is dat je stopt met over-eten of teveel eten. Het tweede gevolg is dat de kwaliteit van het voedsel dat je kiest verbetert.

Over-eten is iets dat we geleerd hebben en net als met het over-tanken van je auto is dit iets wat we weer moeten afleren.

Er is ons vertelt dat we altijd ons bord leeg moeten eten, ongeacht het feit dat we al vol zitten. Op school leren we dat we vlot onze lunch moeten eten omdat we haast hebben en thuis eten we voor de TV omdat iedereen dat doet.

Maar als we terug gaan naar de wetenschap dat de primaire rol van voedsel brandstof voor je lichaam is, verschuiven onze prioriteiten en stellen we onszelf andere vragen: uit wat voor soort voedingsmiddelen haalt ons lichaam de beste en de meeste energie? En hoeveel moet je voor een optimaal resultaat hiervan eten?

Haal je uit de voedingsmiddelen die je eet de energie die je verdient en nodig hebt? Haal je er de energie uit die je nodig hebt om het leven te kunnen leiden dat je wilt?

Als je voedsel in een ander licht ziet, begin je andere keuzes te maken met betrekking tot wat je eet.

Het gaat er hier niet om wat je op moet geven, maar het gaat erom wat jij verkiest te eten zodat je de persoon kunt zijn die je wilt zijn.

Als je voedsel dus ziet als brandstof gaat het er niet om wat je allemaal op moet geven, maar het gaat erom dat je nieuwe keuzes maakt over:

– Hoe goed je je wilt voelen

– Hoeveel energie je wilt hebben

– Hoezeer je van het leven wilt kunnen genieten

Wanneer je deze knop om kunt zetten zul je zien dat het onder controle krijgen van je gewicht een stuk gemakkelijker wordt.

Zit je nog steeds met overgewicht dat dagelijks door je hoofd spookt waardoor je jezelf niet vrij en onbezorgd voelt, dan is het misschien de moeite om het eens anders aan te pakken door te kijken hoe Het Mentale Dieet Plan jou gaat helpen om eindelijk de strijd met je overgewicht te winnen.

50-heerlijke-recepten Wil jij ein-de-lijk je overtollig (buik)Vet Verbranden en een EFFECTIEVE oplossing vinden voor je overgewicht?

Wil jij ein-de-lijk verlost worden van die overtollige kilo’s en vetrolletjes zonder nog langer last te hebben van het JOJO-effect of het gevoel te hebben dat je constant zit ‘te lijnen’?

Lees dan mijn Afslank Rapport (27 blz.) en ontdek oa. 10 Redenen Waarom Je Momenteel Geen (Buik)vet Verbrandt
en ontvang 50 Heerlijke Dieetrecepten voor een Platte Buik als extra kadootje.Tot binnenkort,
Vriendelijke groetjes,

Katja Callens
Auteur van “Het Mentale Dieet Plan”

P.S. mdpboekppBen jij er nu klaar voor (mee) om je overtollig (buik)Vet te Verbranden en zoek je een EFFECTIEVE oplossing voor je overgewicht?

Word Weer Slank & Fit Zonder Je Nog Langer Kopzorgen te Maken Over Je Gewicht door vandaag RISICOLOOS Het Mentale Dieet Plan te proberen.

Dit wordt beslist je allerlaatste dieet.

Hoe Zou Jij Jezelf Voelen Wanneer Je Jouw overtollig (buik)Vet Kan Verbranden Met Lekkere Gerechten en Eenvoudige Recepten … Zonder Honger of JoJO-effect?

Vul hieronder je voornaam en email adres in om je 50 Heerlijke Dieetrecepten te ontvangen en De 7 Simpele Stappen Om (buik)Vet Te Verbranden te ontdekken.

OVER DE AUTEUR

Katja Callens

Als gewezen model sukkelde ik mijn hele carrière met het befaamde JoJO-effect. Na zowat alle diëten en afslankmethodes tevergeefs te hebben geprobeerd, ging ik de oplossing zoeken 'tussen mijn oren'. Ik slankte succesvol af, hielp talrijke collega-modellen afrekenen met het JoJO-effect en schreef, op verzoek van collega's en vrienden Het Mentale Dieet Plan Coaching Programma. Tienduizenden afslankers hebben hiermee ondertussen succesvol hun overgewicht kwijt gespeeld Zonder last te hebben van het JoJO-effect. Wanneer jij er klaar voor bent help ik jou ook graag voor eens en altijd van je overgewicht af ;-)

 • Dag Katja,

  Ik ben in februari begonnen met het Turboactieplan en aansluitend het mentale dieetplan. Ben in totaal zo’n 15 kg afgevallen. Knap van mij, hé ;D
  Mijn vraag is echter: ik ben dus een betalend lid, maar ik krijg de beveiligde receptideetjes op jouw blog niet open. Wat kan ik hiervoor doen?
  Alvast bedankt,
  Ann

 • wil heuts schreef:

  Ik heb in het verleden het mentale dieetplan besteld en het turboplan.
  Ik weet dat het slap klinkt , maar ik was er nog niet aan toe. ik ben nu zo ver dat ik startklaar ben na het lezen van meerdere van jullie artikelen en na eens serieus in de spegel gekeken te hebben. Bovendien begin ik steeds meer problemen met mijn gezondheid te krijgen. Kunnen jullie mij helpen om te starten door mij nog een keer aan te geven, Hoe ik dit het beste kan aanpakken?

  Met vriedelijke groet,

  Wil Heuts

  • Yvonne Goudappel schreef:

   Wil, gewoon beginnen met de juiste boodschappen in huis halen.
   Vooral het water drinken is van groot belang.
   En je voelt je reeds tijdens het dieet een stuk fitter. DOEN !

 • lianne de bruine schreef:

  Ik heb het 5 maanden volgehouden en ben 14 kilo afegevallen. De laatste maand van het mentale dieet viel ik niets meer af. Nu ben ik even gestopt. Kom niets aan, maar zou nog graag 5 kilo afvallen. Heeft het zin opnieuw te beginnen?
  Grüsse,
  Lianne

 • Hallo Wil,

  Dank je voor je berichtje.
  Geen enkel probleem. het belangrijkste is dat je er toch voor wil gaan.
  Stuur me een mailtje op de supportmail en vraag me om je terug in het begin van de coaching te zetten zodat je alle mentale oefeningen op het juiste moment ontvangt.

  Ik weet zeker dat het je gaat lukken!
  Veel plezier en succes.

  groetjes,

  Katja Callens

 • Ik ben in 5 maanden 21 kilo afgevallen en dat komt bij mij hoofdzakelijk door de mentale steun.Kijk er altijd naar uit.Nog 6 kilo te gaan en dan ben ik op m,n streef gewicht.Dank je wel Katja

 • Tja het probleem tegenwoordig is dat wij ons vullen maar niet voeden!
  vandaar dat ik naast het MDP (17 kilo kwijt!!!) zorg da ik dagelijks mijn voedingstoffen binnenkrijg! Dat doe ik al vier jaar en zou niet meer anders willen.
  Groeten van Wil

 • Na mijn bestelling in december, uiteindelijk in januari gestart, toch tijdens de feestdagen beelde ik me voor elke hap in dat ik aan de andere kant van de tijdslijn stond. Mentaal hebben me de mails toen al geholpen niet te overdrijven en alles in mijn mondje te stoppen.
  Thanks!

 • Hoi Katja,

  Bedankt voor al die inspirerende mailtjes. Ik kijk elke keer weer uit naar nieuwe tips en recepten. Ook ik heb soms moeite met het openen van de beveiligde gedeeltes,merk dat het nieuwe en oude wachtwoord een beetje door elkaar lopen. 13 februari begonnen en nu 4,5 maanden later er 32 kilo af.. Ben ontzettend trots op mezelf en ik merk dat ik steeds minder behoefte krijg aan zoute en zoete snacks.
  Bedankt!
  Antwanette

 • Dag Katja,
  De stelregel; “Het zit tussen uw twee oren” klopt volledig.
  Door die nieuwe kijk op voeding (is inderdaad brandstof die je in de juiste hoeveelheid moet tanken), ben ik in 4 maanden 18 kg. kwijtgespeeld.
  Tof.

 • Ik ben in februari begonnen met het turboplan en verder gegaan met het MDP. Ben nog niet veel afgevallen. Vooral mijn buik wordt maar niet platter.Ik heb een dikke vetrol.Ik gebruik ook Aloe Vera,elke morgen. Ik blijf doorgaan met het dieet.Het zal wel eens lukken

 • Ik ben inmiddels op mijn ideale gewicht dankzij MDP. En ik blijf de opbeurende en stimulerende mails van Katja lezen. Het leuke is dat ik nu met een glimlach naar de dieeten kan kijken die je allemaal aangeboden worden in de kantlijn en dan fijn kan denken; ha, die heb ik niet meer nodig. Ik blijf op dit gewicht en voel me lekker!

 • Desirée Olthof schreef:

  Beste Katja,

  Eind augustus ben ik begonnen in ruim 5 weken ben ik 10 kg kwijt en zit nu in maat 42. Tot nu toe ben ik constant. ik eet gewoon, let op de calorien maar niets is overdreven. Het was bij mij echt (zoals jij ook beschreef) een mind set (eigenlijk een mind switch). Een aantal dingen wist ik wel, en een aantal dingen heb ik mij niet dusdanig gerealiseerd, een echte eye opener. Nu blijf ik constant het gaat heel goed, ik sport vanwege het jaargetijde iedere week 1x normaal minstens 2x (mtb en racefiets). Na de winter wil ik nog een keer een turbo week doen en zodat er nog 5 à 10 de maanden erna afgaan. Krijg heel veel positieve reacties van mensen en ik voel me ook heel goed over mijn lichaam, alhoewel strakker altijd nog mag. So far so good!

 • Gülsen schreef:

  Hoi katja, ik heb het mdp ooit besteld en betaald. Heb toen ook de turbo plan en recepten voor een platte buik gekregen maar heb deze allemaal per abuis niet opgeslagen, waardoor ik ze nu niet heb en ook dus niets heb gedaan. Zou je mij deze nog een keer willen opsturen ?

  • Hoi Gulsen,

   Dat is geen probleem; als je me even je betaalbewijsje doorstuurt, zorg ik ervoor dat je het zo spoedig mogelijk ontvangt.

   Groetjes,

   Katja

 • Hallo allemaal,

  Ja het gaat soms wel erg langzaam he ? Ik ben blij dat ik niet de enige ben die er wat langer over doe. (5 maanden 11 kilo). Ik ben denk ik eerder centimeters dan kilo’s kwijt en dat is natuurlijk ook prima. Bovendien ik ben 60 jaar en als je dan gaat afvallen komt je velletje er toch niet zo strak uit. Maar ik kan weer beter lopen ondanks mijn chronische knie blessure en daar deed ik het voor ! Ben dus bijna helemaal gelukkig (smile)

  Agnetha

 • {"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
  >