Afvallen en de overgang

Hoe zou Jij Jezelf Voelen Wanneer Je Zonder Honger of JOJO-Effect Je Overtollig (buik)Vet Verbrandt Hebt?

Ik hoor vaak van vrouwelijke deelnemers dat zodra ze in de overgang komen, hun hele lichaam verandert. En dat klopt ook, want zodra je in de overgang komt wordt afvallen een stuk moeilijker, en kom je sneller aan dan voorheen. Je lichaamsvorm kan deze periode veranderen en er wordt meer vet rond je buik opgeslagen en minder rond je billen en heupen.

Overgang

De overgang is voor veel vrouwen een lastige periode, en gewichtstoename maakt het er zeker niet gemakkelijker of leuker op. Ik krijg vaak de vraag waarom je als vrouw in de overgang sneller aankomt.

Tijdens de overgang maakt je lichaam minder oestrogeen aan. Oestrogeen is een vrouwelijk hormoon en speelt een belangrijke rol bij de stofwisseling. Doordat je minder oestrogeen in je lichaam hebt, vertraagt je stofwisseling. Door minder oestrogeen wordt bovendien het vet rond je buik en tussen je organen opgeslagen. Voorheen zorgde de oestrogeen er juist voor dat vet oppervlakkig werd opgeslagen.

Het is goed te realiseren dat wanneer je ouder bent je minder calorieën per dag nodig hebt. Je verliest namelijk spiermassa en er wordt meer vet opgestapeld. Ook daalt de hoeveelheid energie die je in rusttoestand verbruikt, want vetweefsel verbruikt minder calorieën dan spierweefsel. Een vrouw van 50 jaar heeft 300-500 calorieën minder nodig dan een vrouw van 25 jaar.

Met een gezonde levensstijl kun je tijdens je overgang wel op gewicht blijven en zelfs afvallen. Naast een goed voedingspatroon is voldoende beweging erg belangrijk, omdat dit de bloedsomloop en de stofwisseling stimuleert. Je verbrandt calorieën door activiteiten waarbij je je uithoudingsvermogen traint. Denk hierbij aan (hard-) lopen, fietsen of zwemmen.

Krachttraining is ook een goede vorm van lichaamsbeweging wanneer je in de overgang bent, want je spieren verbranden vet. Dus des te meer spieren je hebt, hoe meer vet je lichaam verbrandt. Hierdoor verbruik je ook in rusttoestand een hoop meer calorieën.

Hoe ervaren jullie qua afvallen de overgang?

Deel het met andere deelnemers en plaats een reactie op het blog! Schrijf je in op www.WegMetDieKilo’s.com als je handige (gratis) afvaltips wilt ontvangen.

Zit je nog steeds met overgewicht dat dagelijks door je hoofd spookt waardoor je jezelf niet vrij en onbezorgd voelt, dan is het misschien de moeite om het eens anders aan te pakken door te kijken hoe Het Mentale Dieet Plan jou gaat helpen om eindelijk de strijd met je overgewicht te winnen.

50-heerlijke-recepten Wil jij ein-de-lijk je overtollig (buik)Vet Verbranden en een EFFECTIEVE oplossing vinden voor je overgewicht?

Wil jij ein-de-lijk verlost worden van die overtollige kilo’s en vetrolletjes zonder nog langer last te hebben van het JOJO-effect of het gevoel te hebben dat je constant zit ‘te lijnen’?

Lees dan mijn Afslank Rapport (27 blz.) en ontdek oa. 10 Redenen Waarom Je Momenteel Geen (Buik)vet Verbrandt
en ontvang 50 Heerlijke Dieetrecepten voor een Platte Buik als extra kadootje.Tot binnenkort,
Vriendelijke groetjes,

Katja Callens
Auteur van “Het Mentale Dieet Plan”

P.S. mdpboekppBen jij er nu klaar voor (mee) om je overtollig (buik)Vet te Verbranden en zoek je een EFFECTIEVE oplossing voor je overgewicht?

Word Weer Slank & Fit Zonder Je Nog Langer Kopzorgen te Maken Over Je Gewicht door vandaag RISICOLOOS Het Mentale Dieet Plan te proberen.

Dit wordt beslist je allerlaatste dieet.

Hoe Zou Jij Jezelf Voelen Wanneer Je Jouw overtollig (buik)Vet Kan Verbranden Met Lekkere Gerechten en Eenvoudige Recepten … Zonder Honger of JoJO-effect?

Vul hieronder je voornaam en email adres in om je 50 Heerlijke Dieetrecepten te ontvangen en De 7 Simpele Stappen Om (buik)Vet Te Verbranden te ontdekken.

OVER DE AUTEUR

Katja Callens

Als gewezen model sukkelde ik mijn hele carrière met het befaamde JoJO-effect. Na zowat alle diëten en afslankmethodes tevergeefs te hebben geprobeerd, ging ik de oplossing zoeken 'tussen mijn oren'. Ik slankte succesvol af, hielp talrijke collega-modellen afrekenen met het JoJO-effect en schreef, op verzoek van collega's en vrienden Het Mentale Dieet Plan Coaching Programma. Tienduizenden afslankers hebben hiermee ondertussen succesvol hun overgewicht kwijt gespeeld Zonder last te hebben van het JoJO-effect. Wanneer jij er klaar voor bent help ik jou ook graag voor eens en altijd van je overgewicht af ;-)

 • hoi katja ,

  ik ben nu 2 weken bezig en ben nog maar 2.4 kg afgevallen ,
  of wel doe ik iets verkeerd of wel lukt da bij mij ni !!

  ik doe alles wat ik moet doen eet enkel vlees en groenten maar toch gaat het niet zo rap bij mij !!

  grtz joke

  • Hallo Joke,

   Dank je voor je berichtje.

   2,4kg op zich zegt niet veel hé. Wanneer je slechts 5kg wenst af te slanken is dit enorm na twee weken.

   maar verder, het MDP gaat niet over vlees en groeten hé!

   Buiten met het Turbo actie plan , ‘mag’ je eigenlijk zo goed als alles eten.
   de VRAAG is echter of je dit nog WIL eten wanneer je je MENTALE OEFENINGEN goed doet??

   Doe je de mentale oefeningen? zowel de grote als de heel eenvoudige trukjes die je leert.
   OK, 2 weken is nog vroeg omdat je nog talrijke waardevolle mails gaat ontvangen die je mentaal anders gaan helpen leren denken en dus…handelen.

   Ik raad je aan om alles even terug rustig door te nemen, trouwens ik raad sowieso aan om dit geregeld te doen zodat je je brein traint in je nieuwe gedachtengang. vervolgens begin je er gewoon aan.

   Eet je misschien te weinig? Drink je voldoende water? Hoe zit het met het kauwen? En wat blijft er op je bord liggen? Enfin, ik som slechts enkele puntjes op en je merkt dat het iets anders is dan vlees en groenten hé. Waarom zou je geen vis eten? Wild? Kip? Er is zoveel lekkers te eten.

   Het gaat er vooral over hoe je je eetgedrag en levensgewoonten langzaam maar zeker aanpast aan een gezondere stijl ; Met behulp van de eenvoudige, soms onbenullige mentale oefeningen, leer je dit nieuwe gedrag spontaan te maken. Daar gaat het om.

   Stel dat je met het Turbo plan bezig bent, dan gaat er inderdaad iets verkeerd en dien je dus zeker alles goed na te lezen en EXACT(!) toe te passen. Denk aan het verhaaltje van de ballon! (…BOEM!)

   Veel succes verder.

   Katja Callens

 • hoi katia ,
  ik denk da ik de bedoeling dan niet goed snap !
  ik mocht toch in de eerste week enkel vlees en charcutrie eten en nadien groenten erbij , ook eieren en magere yochurt en platte kaas !
  dus eet ik dit alleen maar , ma mag ik dan nog eten ?
  had me deze week gewogen en was maar 300 gr kwijt , nu moet k wel bekennen da ik zondag naar de quick ben geweest maar voor de rest hou ik me altijd aan het schema !

  ik weet ni wa ik verkeerd doe !!!!

  grtz joke

  • Beste Joke,

   Bedankt voor je reactie. Het is even belangrijk om te kijken of je gevarieerd genoeg eet, en of je wel voldoende eet. Als dit niet het geval is zal je stofwisseling niet efficiënt verbranden, en zul je dus niet zoveel afvallen. Hier kunnen we snel genoeg achter komen: je kunt me je eetdagboek even toesturen op het support adres, dan kan ik kijken waar de spreekwoordelijke schoen knelt.

   Groetjes,

   Katja

 • hey , katja

  wat is het juiste adres waar ik mijn eet gewoonte’s mag naar toe sturen , om een te kijken of ik het goed doe !!!

  grtz joke

 • Voor vlees en vis eters is een eiwit dieet goed te doen. Maar als vegetarier is het toch een andere verhaal.

  met vriendelijke groet,

  Tineke

 • Beste Katja,
  Ben nu een week bezig met TURBO, prima!!!!!!!
  Ik ben ook een vrouw in de overgang en ben in deze week 5kg afgevallen en ga nu beginnen met de groente erbij,, wat ik toch wel miste.
  Ik heb nu ook de aloe vera gel gekocht.
  Ik hoop dat hiermee ook de ontlasting mee opgang kom ,want hier heb ik de eerste week niet veel van kwijtgeraakt.
  m.vr.gr. Anja

 • Ik wil graag wat kilo,s afvallen maar het lukt niet.ik ben in de overgang en wandel veel.Ik ben 73 kilo en 1.78.Ik wil graag 65 kilo wegen.

 • {"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
  >