5 Krachtige Gezondheidsvoordelen Van Asperges Die Je Waarschijnlijk Nog Niet Kende

Hoe zou Jij Jezelf Voelen Wanneer Je Zonder Honger of JOJO-Effect Je Overtollig (buik)Vet Verbrandt Hebt?

Asperges kunnen kanker helpen bestrijden, is goed voor je hersenen en kan je helpen afvallen. Lees meer over de voedingswaarde van asperges en de voordelen van het eten van asperges.

Asperges is een lentegroente die boordevol voeding zit. Wanneer je asperges koopt, vers van de boerenmarkt of in de supermarkt, kun je ze het beste meteen eten. Asperges passen goed bij veel andere lentegroenten en smaken – denk aan erwten, knoflook of nieuwe aardappelen.

1 kop gekookte asperges heeft 40 calorieën, 4 gram eiwit, 4 gram vezels en 404 milligram kalium. Kalium is goed voor de bloeddruk en asperges bevatten ook een stof genaamd asparaptine, die de bloedstroom helpt verbeteren en op zijn beurt de bloeddruk helpt verlagen.

Als je meer redenen nodig hebt om van deze lekkere groente te genieten, lees dan verder om enkele verrassende redenen te zien waarom asperges goed zijn voor je.

Asperges

Het zit boordevol voedingsstoffen

Asperges is een groente dat boordevol voedingsstoffen zit. Het is een zeer goede bron van vezels, foliumzuur, vitamine A, C, E en K, evenals chroom, een sporenmineraal dat het vermogen van insuline verbetert om glucose uit de bloedbaan naar cellen te transporteren. Dat is goed nieuws als je het over bloedsuiker hebt.

Naast al die vitamines bevat 1 kop gekookte asperges 40 calorieën, 4 gram eiwit, 4 gram vezels en 404 milligram kalium.

Gezondheidsvoordelen Van Asperges

Recept: Asperges in Hollandaise Saus

Het kan kanker helpen bestrijden

Deze kruidachtige plant is samen met avocado, boerenkool en spruitjes een bijzonder rijke bron van glutathion, een ontgiftende stof die helpt bij het afbreken van kankerverwekkende stoffen en andere schadelijke stoffen zoals vrije radicalen. Dit is de reden waarom het eten van asperges kan helpen bij het beschermen en bestrijden van bepaalde vormen van kanker, zoals bot-, borst-, colon-, strottenhoofd en longkanker.

Asperges zit boordevol antioxidanten

Het is een van de populairste groenten vanwege het vermogen om celbeschadigende vrije radicalen te neutraliseren. Dit kan het verouderingsproces helpen vertragen en ontstekingen verminderen.

Asperges is een hersenbooster

Een andere anti-verouderingseigenschap van deze heerlijke lentegroente is dat het onze hersenen kan helpen cognitieve achteruitgang te bestrijden. Net als bladgroenten levert asperges folaat, dat werkt met vitamine B12 – te vinden in vis, gevogelte, vlees en zuivelproducten – om cognitieve stoornissen te helpen voorkomen. In een studie van Tufts University presteerden oudere volwassenen met gezonde foliumzuur- en B12-waarden beter op een test van reactiesnelheid en mentale flexibiliteit. (Als je 50-plusser bent, zorg er dan voor dat je voldoende B12 krijgt: jouw vermogen om het op te nemen neemt af met de leeftijd).


Gezondheidsvoordelen Van Asperges

Recept: Gegrillde Asperges

Het is een natuurlijk diureticum

Het bevat hoge niveaus van het aminozuur asparagine, dat dient als een natuurlijk diureticum, en toegenomen urineren geeft niet alleen vocht af, maar helpt het lichaam ook overtollige zouten te verwijderen. Dit is vooral gunstig voor mensen die last hebben van oedeem (een ophoping van vloeistoffen in de weefsels van het lichaam) en mensen met hoge bloeddruk of andere hartgerelateerde ziekten.

En tot slot, om een ​​vraag te beantwoorden, krijg ik vaak de vraag waarom het eten van asperges een sterke urinegeur veroorzaakt: asperges bevatten een unieke verbinding die, wanneer gemetaboliseerd, een onderscheidende geur afgeeft in de urine.

Jonge asperges bevatten hogere concentraties van de verbinding, dus de geur is sterker na het eten van deze lente-scheuten. Er zijn echter geen schadelijke effecten, noch door de zwavelverbindingen noch door de geur! Hoewel wordt aangenomen dat de meeste mensen deze geurstoffen produceren na het eten van asperges, zijn er weinig mensen die de geur detecteren.

Het meest voorkomende type asperges is groen, maar in supermarkten en restaurants zijn er nog twee andere: wit, dat delicater en moeilijker te oogsten is, en paars, dat kleiner en fruitiger van smaak is. Ongeacht het type dat je kiest, zijn asperges een smakelijke, veelzijdige groente die op talloze manieren kan worden gekookt of rauw in salades kan worden gebruikt

Houd rekening met deze kooktips om antioxidanten te bewaren en de bereiding gezond te houden:

• Braad, grill of roerbak asperges. Deze snelkokende, waterloze methoden behouden de fantastische voedingswaarde en antioxiderende kracht van asperges.

Zit je nog steeds met overgewicht dat dagelijks door je hoofd spookt waardoor je jezelf niet vrij en onbezorgd voelt, dan is het misschien de moeite om het eens anders aan te pakken door te kijken hoe Het Mentale Dieet Plan jou gaat helpen om eindelijk de strijd met je overgewicht te winnen.

50-heerlijke-recepten Wil jij ein-de-lijk je overtollig (buik)Vet Verbranden en een EFFECTIEVE oplossing vinden voor je overgewicht?

Wil jij ein-de-lijk verlost worden van die overtollige kilo’s en vetrolletjes zonder nog langer last te hebben van het JOJO-effect of het gevoel te hebben dat je constant zit ‘te lijnen’?

Lees dan mijn Afslank Rapport (27 blz.) en ontdek oa. 10 Redenen Waarom Je Momenteel Geen (Buik)vet Verbrandt
en ontvang 50 Heerlijke Dieetrecepten voor een Platte Buik als extra kadootje.Tot binnenkort,
Vriendelijke groetjes,

Katja Callens
Auteur van “Het Mentale Dieet Plan”

P.S. mdpboekppBen jij er nu klaar voor (mee) om je overtollig (buik)Vet te Verbranden en zoek je een EFFECTIEVE oplossing voor je overgewicht?

Word Weer Slank & Fit Zonder Je Nog Langer Kopzorgen te Maken Over Je Gewicht door vandaag RISICOLOOS Het Mentale Dieet Plan te proberen.

Dit wordt beslist je allerlaatste dieet.

Hoe Zou Jij Jezelf Voelen Wanneer Je Jouw overtollig (buik)Vet Kan Verbranden Met Lekkere Gerechten en Eenvoudige Recepten … Zonder Honger of JoJO-effect?

Vul hieronder je voornaam en email adres in om je 50 Heerlijke Dieetrecepten te ontvangen en De 7 Simpele Stappen Om (buik)Vet Te Verbranden te ontdekken.

OVER DE AUTEUR

Katja Callens

Als gewezen model sukkelde ik mijn hele carrière met het befaamde JoJO-effect. Na zowat alle diëten en afslank methodes tevergeefs te hebben geprobeerd, ging ik de oplossing zoeken 'tussen mijn oren'. Ik slankte succesvol af, hielp talrijke collega-modellen afrekenen met het JoJO-effect en schreef, op verzoek van collega's en vrienden Het Mentale Dieet Plan Coaching Programma. Tienduizenden afslankers hebben hiermee ondertussen succesvol hun overgewicht kwijt gespeeld Zonder last te hebben van het JoJO-effect. Wanneer jij er klaar voor bent help ik jou ook graag voor eens en altijd van je overgewicht af ;-)

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>