10 Manieren om Alleen de feestdagen goed door te komen

Kom de feestdagen door

Hoe zou Jij Jezelf Voelen Wanneer Je Zonder Honger of JOJO-Effect Je Overtollig (buik)Vet Verbrandt Hebt?

Als je alleen eet op alle of één van de komende feestdagen dan heb je hopelijk wat aan deze 10 Manieren om Alleen de feestdagen goed door te komen.

Er zijn namelijk tal van creatieve opties naast je eenzaam voelen en jezelf volproppen.

Weggaan? 

In tegenstelling tot sommige adviezen van “experts” die zeggen “nooit alleen te eten”, kan een beetje eenzaamheid en zelfverzorging, met inbegrip van alleen dineren, precies zijn wat de dokter besteld. Als je je het kan veroorloven dan is een weekendje weg misschien wel een geweldige aanvulling. Als je niet weg kunt, overweeg dan een traktatie zoals naar de bioscoop of een autoritje en gewoon kijken waar je dan terechtkomt.

Toegegeven, het maakt niet uit waar je bent, je kunt niet om jezelf heen. Dus, als je je funky voelt alleen thuis dan voel je je waarschijnlijk ook zo waar je dan ook bent.

Maar alleen zijn staat niet automatisch gelijk aan eenzaamheid en vakantie depressie. Het ligt geheel aan jou. Verander het en besluit er een unieke ervaring van te maken.

Doe eens iets anders,

misschien zelfs iets wat je nog nooit overwogen hebt. Zelfs op de voedeselgebied. Ik herinner me een Kerst dat ik moest werken als een gezondheidschef in een resort. Ik wist dat er die dag niets speciaals zou staan op het menu.

Ik had net een zelfgemaakte volkoren brood uit de oven gehaald. Ik kreeg plotseling een ingave en sneed een dikke plak brood af. Op dat heerlijk warme sneetje brood smeerde ik een flinke laag boter en verse stukjes knoflook. Als extraatje vond ik een alcoholvrij biertje in de koelkast. Je raadt het al; dit was de meest memorabele kerstmaaltijd die ik ooit heb gegeten!

Geef jouw tijd weg.

Geef wat van jezelf en jouw tijd weg en doe vrijwilligerswerk. Bijvoorbeeld serveren bij een lokale gaarkeuken, het bezoeken van kinderen in een weeshuis of ouderen in een verpleeghuis. Hopelijk zal het je helpen je beter te voelen, en zelfs dankbaar voor wat je wel hebt.

Kom samen.

Er zijn zo veel mensen alleen, dat je vast wel anderen kent waarvan je weet dat ze in hetzelfde schuitje zitten. Waarom organiseer je niet een etentje bij jouw thuis met een aantal vrienden en/of bekenden? Ik heb zo zelf een aantal kerstmaaltijden doorgebracht en zo kerstdepressie van het menu gegooid.

Minderen.

Alleen of niet, je kunt je plannen voor “het vullen” van je gezin of jezelf wat minderen. Heb je toch teveel gemaakt? Bewaar dan wat van het eten voor diezelfde avond of volgende dag of vries het in voor een andere gelegenheid.

alleen-eten-Denk aan een éénpansgerecht.

Creme of soep, gehaktballetjes, broccoli en een zelfgemaakt dessert, zijn andere vriendelijke alternatieven. Natuurlijk kun je altijd gewoon een kant-en-klare maaltijd kopen, maar wees eerlijk: wat is nu gezonder en lekkerder dan een eigengemaakte maaltijd.

Lang leve de groenten.

Je kan eigenlijk ook iets anders proberen; ga voor een volledig vleesloos-menu. Artisjok dip, gebakken paprika, teentjes knoflook, smakelijke ui, groene bonen ovenschotel, gebakken pompoen, spruitjes, broccoli, dressing met ui en selderij, pompoentaart. Wie heeft er nog ruimte voor een stuk vlees?

Prop jezelf niet vol.

Als voedsel jouw verslaving is, dan hoef ik je niet te vertellen over het verraad van de kerstlekkerijen. Onnodig om te zeggen: je alleen en eenzaam voelen tijdens de feestdagen zeker kan een trigger zijn om het eenzame gevoel weg te werken met panetone, chocolade, ijs of oliebollen. Het is je eigen keuze.

Hoewel bovenstaande opties een verfrissende verandering zouden kunnen zijn, kan het zijn dat je echt geen zin of inspiratie hebt voor een goed humeur. Je hebt echter geen excuus om niet alsnog op verantwoorde wijze te eten en te drinken. Doe het gewoon. Eet, drink, fuif, wat dan ook. En doe het met volle teugen: GENIETEN!

Kijk op van de tafel.

Als je je focus verschuift van het voedsel naar jezelf en je omgeving, kom je misschien tot het besef dat wat echt belangrijk is. Het geven van jezelf, teruggeven aan jezelf, het waarderen van jezelf en jezelf de liefde geven die je nodig hebt.

Eat, Pray, Love.

En heb je het nog niet in je bezit, haal dan het boek of de film van Eat, Pray, Love van Elizabeth Gilbert. Haar bekroonde boek kan je inspireren om weer met jezelf in contact te komen!

Zit je nog steeds met overgewicht dat dagelijks door je hoofd spookt waardoor je jezelf niet vrij en onbezorgd voelt, dan is het misschien de moeite om het eens anders aan te pakken door te kijken hoe Het Mentale Dieet Plan jou gaat helpen om eindelijk de strijd met je overgewicht te winnen.

50-heerlijke-recepten Wil jij ein-de-lijk je overtollig (buik)Vet Verbranden en een EFFECTIEVE oplossing vinden voor je overgewicht?

Wil jij ein-de-lijk verlost worden van die overtollige kilo’s en vetrolletjes zonder nog langer last te hebben van het JOJO-effect of het gevoel te hebben dat je constant zit ‘te lijnen’?

Lees dan mijn Afslank Rapport (27 blz.) en ontdek oa. 10 Redenen Waarom Je Momenteel Geen (Buik)vet Verbrandt
en ontvang 50 Heerlijke Dieetrecepten voor een Platte Buik als extra kadootje.Tot binnenkort,
Vriendelijke groetjes,

Katja Callens
Auteur van “Het Mentale Dieet Plan”

P.S. mdpboekppBen jij er nu klaar voor (mee) om je overtollig (buik)Vet te Verbranden en zoek je een EFFECTIEVE oplossing voor je overgewicht?

Word Weer Slank & Fit Zonder Je Nog Langer Kopzorgen te Maken Over Je Gewicht door vandaag RISICOLOOS Het Mentale Dieet Plan te proberen.

Dit wordt beslist je allerlaatste dieet.

Hoe Zou Jij Jezelf Voelen Wanneer Je Jouw overtollig (buik)Vet Kan Verbranden Met Lekkere Gerechten en Eenvoudige Recepten … Zonder Honger of JoJO-effect?

Vul hieronder je voornaam en email adres in om je 50 Heerlijke Dieetrecepten te ontvangen en De 7 Simpele Stappen Om (buik)Vet Te Verbranden te ontdekken.

OVER DE AUTEUR

Katja Callens

Als gewezen model sukkelde ik mijn hele carrière met het befaamde JoJO-effect. Na zowat alle diëten en afslank methodes tevergeefs te hebben geprobeerd, ging ik de oplossing zoeken 'tussen mijn oren'. Ik slankte succesvol af, hielp talrijke collega-modellen afrekenen met het JoJO-effect en schreef, op verzoek van collega's en vrienden Het Mentale Dieet Plan Coaching Programma. Tienduizenden afslankers hebben hiermee ondertussen succesvol hun overgewicht kwijt gespeeld Zonder last te hebben van het JoJO-effect. Wanneer jij er klaar voor bent help ik jou ook graag voor eens en altijd van je overgewicht af ;-)

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>