Wil jij genetisch gemanipuleerde zalm eten?

Hoe zou Jij Jezelf Voelen Wanneer Je Zonder Honger of JOJO-Effect Je Overtollig (buik)Vet Verbrandt Hebt?

Wereldwijd vindt er genetische manipulatie plaats met minstens 12 verschillende soorten vis, waaronder baars, forel, meerval en zalm. In Amerika lijkt het erop dat de laatst genoemde vis binnenkort in genetisch gemanipuleerde vorm toegestaan wordt op de markt. Op dit moment overweegt de Amerikaanse Voedselautoriteit (USA Food & Drugs Administration) dit naar aanleiding van een adviesgroep die de nieuwe zalm onderzocht heeft en verklaard heeft dat deze ‘veilig lijkt’.

Gemanipuleerde zalm

Aquabounty

De nieuw zalm waar we het hier over hebben heet Aquabounty en wordt gekweekt/geproduceerd door het Amerikaanse bedrijf A/F Protein. Door genetische manipulatie (het toevoegen van genen van bijvoorbeeld mensen en insecten) groeit deze Aquabounty twee maal zo snel als gewone zalm. Deze GM zalm kan zich dus twee keer zo snel voortplanten; dit in tegenstelling tot de wilde zalm die zich maar één keer per jaar voortplant.

Veiligheid

De veiligheid van genetisch gemanipuleerde vis (gm-vis) voor consumenten is helemaal niet onderzocht door onafhankelijke derde partijen. De onderzoeken die tot nu toe uitgevoerd zijn en het advies dat aan de FDA uitgebracht is, zijn afkomstig van het producerende bedrijf zelf. Genetische manipulatie staat nog in de kinderschoenen en de lange termijn consequenties van consumptie voor mensen zijn geheel onbekend. Sommige bedrijven, zoals A/F Protein willen echter uit winstbejag dat de GM zalm zo snel mogelijk bij de consument op het bord komt te liggen.

Dit geldt overigens voor alle GM producten: de lange termijn gevolgen van consumptie van dit soort producten is onbekend omdat ze nog maar sinds 1990 op de markt zijn.

Daarnaast vormt deze GM zalm ook een ernstige bedreiging voor de wilde zalm. Er hoeven maar een aantal GM zalmen/eitjes te ontsnappen en de consequenties voor de wilde zalm zullen desastreus zijn.

Geen vermelding op het label

Het probleem met de GM zalm is eveneens dat binnen de FDA ernaar gestreefd wordt niet te vermelden op het label dat het hier om een genetisch gemanipuleerd product gaat. Dit betekent dus dat je niet weet of je GM zalm eet, omdat dit simpelweg niet op het label vermeld staat. De FDA is van mening dat dit niet hoeft omdat er in biologisch opzicht geen relevante verschillen zijn tussen de GM zalm en de wilde zalm.

Hoe kun je GM producten vermijden?

* Kies voor producten die 100% gecertificeerd biologisch zijn, deze zijn niet genetisch gemanipuleerd.

* Vermijd niet-biologische soja producten, mais producten, canola en katoenzaad olie.

Zit je nog steeds met overgewicht dat dagelijks door je hoofd spookt waardoor je jezelf niet vrij en onbezorgd voelt, dan is het misschien de moeite om het eens anders aan te pakken door te kijken hoe Het Mentale Dieet Plan jou gaat helpen om eindelijk de strijd met je overgewicht te winnen.

50-heerlijke-recepten Wil jij ein-de-lijk je overtollig (buik)Vet Verbranden en een EFFECTIEVE oplossing vinden voor je overgewicht?

Wil jij ein-de-lijk verlost worden van die overtollige kilo’s en vetrolletjes zonder nog langer last te hebben van het JOJO-effect of het gevoel te hebben dat je constant zit ‘te lijnen’?

Lees dan mijn Afslank Rapport (27 blz.) en ontdek oa. 10 Redenen Waarom Je Momenteel Geen (Buik)vet Verbrandt
en ontvang 50 Heerlijke Dieetrecepten voor een Platte Buik als extra kadootje.Tot binnenkort,
Vriendelijke groetjes,

Katja Callens
Auteur van “Het Mentale Dieet Plan”

P.S. mdpboekppBen jij er nu klaar voor (mee) om je overtollig (buik)Vet te Verbranden en zoek je een EFFECTIEVE oplossing voor je overgewicht?

Word Weer Slank & Fit Zonder Je Nog Langer Kopzorgen te Maken Over Je Gewicht door vandaag RISICOLOOS Het Mentale Dieet Plan te proberen.

Dit wordt beslist je allerlaatste dieet.

Hoe Zou Jij Jezelf Voelen Wanneer Je Jouw overtollig (buik)Vet Kan Verbranden Met Lekkere Gerechten en Eenvoudige Recepten … Zonder Honger of JoJO-effect?

Vul hieronder je voornaam en email adres in om je 50 Heerlijke Dieetrecepten te ontvangen en De 7 Simpele Stappen Om (buik)Vet Te Verbranden te ontdekken.

OVER DE AUTEUR

Katja Callens

Als gewezen model sukkelde ik mijn hele carrière met het befaamde JoJO-effect. Na zowat alle diëten en afslankmethodes tevergeefs te hebben geprobeerd, ging ik de oplossing zoeken 'tussen mijn oren'. Ik slankte succesvol af, hielp talrijke collega-modellen afrekenen met het JoJO-effect en schreef, op verzoek van collega's en vrienden Het Mentale Dieet Plan Coaching Programma. Tienduizenden afslankers hebben hiermee ondertussen succesvol hun overgewicht kwijt gespeeld Zonder last te hebben van het JoJO-effect. Wanneer jij er klaar voor bent help ik jou ook graag voor eens en altijd van je overgewicht af ;-)

  • alain maricou schreef:

    Katja,

    Mijn kilo’s interesseren me iets minder, maar inderdaad gezond voedsel, dat is de essentie van de 21ste eeuw.

    Alain

  • {"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
    >