De Geheime Krachten van Daslook

Hoe zou Jij Jezelf Voelen Wanneer Je Zonder Honger of JOJO-Effect Je Overtollig (buik)Vet Verbrandt Hebt?

Iedereen kent knoflook; het staat bekend om zijn geneeskrachtige en culinaire kwaliteiten. Niet iedereen kent echter daslook, een inheemse looksoort die bij de Latijnse naam Allium ursinum gaat. Daslook komt massaal als grondbedekker in loofbossen voor, en houdt van donkere, wat vochtige plekken.

De Romeinen kenden deze plant al, en schreven het heilzame kwaliteiten toe. Zo zou het een reinigende werking hebben. Volgens oude geschriften had je de dokter het hele jaar niet nodig als je bij het aanbreken van de zomer daslook at. Het zou je maag en darmen reinigen.

Tegenwoordig wordt steeds meer wetenschappelijk bekend dat daslook goed voor hart en bloedvaten is. Het bezit dezelfde zwavelverbindingen die je ook knoflook vindt. Steeds meer fysiologen zijn van mening dat zwavelrijke voeding zeer gunstig is voor een optimale werking van ons organisme. Alleen daarom al zijn de diverse looksoorten een nuttige aanvulling op onze voeding.

Ons lichaam dekt het tekort aan zwavel in de eerste plaats door de opname van aminozuren: methionine en cysteïne. In bepaalde omstandigheden, o.a. bij het ouder worden, kan deze zwavelreserve uitgeput geraken, waardoor een tekort aan glutathion kan ontstaan. Deze sterk werkende anti-oxydant kan vrije radicalen neutraliseren, die mede verant­woordelijk zijn voor bepaalde degeneratieve aandoenin­gen zoals dementie, aderverkalking en veroudering in het algemeen.

De Geheime Krachten van Daslook

Gezond hart en bloedvaten

Afzettingen op de vaatwanden, zogenaamde plaques, worden onder meer veroorzaakt door schuimcellen (histiocyten). Doordat deze in staat zijn om geoxideerde lipoproteïnen (LDL) op te nemen, komt het tot een verdikking van de vaatwand. Deze vervetting door schuimcellen heeft een vernauwing van de bloedvaten tot gevolg, waardoor een hartinfarct of een beroerte kan ontstaan.

De zwavelactieve stoffen van daslook zorgen er voor dat de lipoproteïnen niet meer kunnen worden opgenomen in de vaatwand. Door de aanwezigheid van glutamyl-peptiden in de bladeren heeft daslook ook een remmende werking op het ACE enzym dat de bloeddruk regelt. Zo kan daslook op verschillende manieren hart en bloedvaten beïnvloeden.

Gebruik van daslook

Er komen steeds meer tincturen op de markt met daslookextracten, maar je kunt zelf heel eenvoudig en op volledig natuurlijke manier profiteren van de eigenschappen van daslook. Je kunt daslookblad plukken in maart, april en mei, of het bij de betere groentehandel kopen. Let goed op als je het zelf gaat plukken; daslook lijkt op een aantal giftige planten, dus controleer goed of je het juiste plukt. Met name het lelietje-van-dalen (Convallaria malus) en de herfstkrokus (weidesaffraan, Amaryllis belladonna, Colchicum autumnale) lijken sterk op daslook. Daslook heeft echter een sterke knoflook-achtige geur, en dat hebben de bovenstaande giftige planten niet.

Je kunt het dus heel eenvoudig zelf gebruiken in een gerecht. Zo kun je het een paar uur in olijfolie laten trekken en het gebruiken als vinegraitte.

Zit je nog steeds met overgewicht dat dagelijks door je hoofd spookt waardoor je jezelf niet vrij en onbezorgd voelt, dan is het misschien de moeite om het eens anders aan te pakken door te kijken hoe Het Mentale Dieet Plan jou gaat helpen om eindelijk de strijd met je overgewicht te winnen.

50-heerlijke-recepten Wil jij ein-de-lijk je overtollig (buik)Vet Verbranden en een EFFECTIEVE oplossing vinden voor je overgewicht?

Wil jij ein-de-lijk verlost worden van die overtollige kilo’s en vetrolletjes zonder nog langer last te hebben van het JOJO-effect of het gevoel te hebben dat je constant zit ‘te lijnen’?

Lees dan mijn Afslank Rapport (27 blz.) en ontdek oa. 10 Redenen Waarom Je Momenteel Geen (Buik)vet Verbrandt
en ontvang 50 Heerlijke Dieetrecepten voor een Platte Buik als extra kadootje.Tot binnenkort,
Vriendelijke groetjes,

Katja Callens
Auteur van “Het Mentale Dieet Plan”

P.S. mdpboekppBen jij er nu klaar voor (mee) om je overtollig (buik)Vet te Verbranden en zoek je een EFFECTIEVE oplossing voor je overgewicht?

Word Weer Slank & Fit Zonder Je Nog Langer Kopzorgen te Maken Over Je Gewicht door vandaag RISICOLOOS Het Mentale Dieet Plan te proberen.

Dit wordt beslist je allerlaatste dieet.

Hoe Zou Jij Jezelf Voelen Wanneer Je Jouw overtollig (buik)Vet Kan Verbranden Met Lekkere Gerechten en Eenvoudige Recepten … Zonder Honger of JoJO-effect?

Vul hieronder je voornaam en email adres in om je 50 Heerlijke Dieetrecepten te ontvangen en De 7 Simpele Stappen Om (buik)Vet Te Verbranden te ontdekken.

OVER DE AUTEUR

Katja Callens

Als gewezen model sukkelde ik mijn hele carrière met het befaamde JoJO-effect. Na zowat alle diëten en afslankmethodes tevergeefs te hebben geprobeerd, ging ik de oplossing zoeken 'tussen mijn oren'. Ik slankte succesvol af, hielp talrijke collega-modellen afrekenen met het JoJO-effect en schreef, op verzoek van collega's en vrienden Het Mentale Dieet Plan Coaching Programma. Tienduizenden afslankers hebben hiermee ondertussen succesvol hun overgewicht kwijt gespeeld Zonder last te hebben van het JoJO-effect. Wanneer jij er klaar voor bent help ik jou ook graag voor eens en altijd van je overgewicht af ;-)

 • Wij hebben ooit eens daslook meegebracht van een wandeling, maar nu staat er een heel “bos” onder onze oude es. We hebben er nu soep van gemaakt, lekker, maar blijkbaar mag je daslook niet koken? Op een andere website heb ik gelezen dat de bladeren giftig zouden zijn eens de plant in bloei is.. Klopt dat?

 • in nederland en belgie is het een beschermde plantsoort, mag je dus niet plukken…iemand tips waar te koop?

 • het bos staat hier vol van; ik zal het zeker proberen; iemand zei dat het geen goed idee is om t te koken, is dat zo?

 • hallo katja ik ken daslook niet en heb het nog nooit gezien ga er zeker naar kijken ,ik heb zelf chines bieslook in de tuin en die smaakt ook naar knoflook heb je daar al eens van gehoord
  groetjes marian

 • Weet je ook zo gauw waar je dat kunt kopen? Heb het namelijk nog nooit bij de groenteboer gezien! Ik ken Daslook ook niet, wel Look zonder Look. Is ook family van de Knoflook en de ui… Smaakt ook wel lekker als je dat vers plukt zo uit het fuistje, niet teveel overigens…

 • Kreeg toevallig vandaag wat daslook om in de tuin te zetten met de zelfde aanwijzigen.
  en het recept: Fijn snijden en op de boterham met evt wat olijfolie , boter of alleen. Nellij

 • Wij hebben net met 7 man genoten van een heerlijke daslookstamppot uit eigen tuin. Krachtig is het zeker!

 • Hoi Katja,
  Wat een leuk bericht over de daslook, het is inderdaad een hele mooie kruid.
  Heb zelf jaren geleden een plantje van een Belgische tuinder gekocht, het is zo fijne kruid kijk elk jaar weer wanneer die komt, en dan gebruiken voor de lekkerste recepten heerlijk, bedankt dat je de daslook eigenschappen wilt delen met ons.
  Lieve groet Geerte,

 • Mooi stuk over de Daslook. Alleen erg jammer dat er niet bij staat dat deze steeds zeldzamer wordende plant beschermd is in Nederland en dus niet geplukt mag worden in het wild.
  Daslook is inderdaad te koop bij sommige groenteboeren en biologische webwinkels, maar ook erg makkelijk zelf te telen. Zaden zijn te koop en bij bijvoorbeeld Puur Aroma gehele plantjes.
  Promoot a.u.b niet het plukken van beschermde plantsoorten.

  Vriendelijke groet,
  Jeanette

 • {"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
  >