8 Voordelen van Broccoli voor je Gezondheid

Hoe zou Jij Jezelf Voelen Wanneer Je Zonder Honger of JOJO-Effect Je Overtollig (buik)Vet Verbrandt Hebt?

Broccoli bevat veel goede voedingsstoffen die iedereen goed kan gebruiken en dat maakt het dat deze groente wel 2x per week op je menu mag staan.

Een leuk weetje is dat het eigenlijk een bloem is. Let er daarom wel op dat je broccoli mooi groen is en niet “bloeit”, te herkennen aan het gelig worden, want dan zal die behoorlijk bitter zijn. En om het maximale uit deze groente te halen is het goed om niet alleen het roosje op te eten maar ook de steel.

Maar wat is er zo gezond aan broccoli?

Broccoli voorkomt kanker

Er is erg veel onderzoek gedaan naar broccoli en één van de conclusies uit de verschillende studies is dat broccoli je goed kan helpen om diverse vormen van kanker te voorkomen. Het bevat namelijk isothiocyanaten, waaronder sulforafaan. Deze stof helpt de genen met het afbreken en opbouwen van vitamines en mineralen, wat een normale celexpressie bevordert. Bij kanker muteren de genen en broccoli is dus een goed middel om de cellen goed te laten functioneren en ze in toom te houden. Sulforafaan doet nog veel meer goeds en dat vind je verderop in dit artikel terug. Overigens zijn de kiemen van de broccoli zelfs beter bij gevecht tegen kanker dan de volwassen variant. Deze kan je verwerken in een salade bijvoorbeeld.

Het bevat natuurlijke anti-oxidanten

Teveel antioxidanten binnenkrijgen is niet goed, maar het is natuurlijk wel van belang om er voldoende van binnen te krijgen. Broccoli is één van die groenten waar antioxidanten van nature in voorkomen. Zo bevat het een gezonde dosis vitamine A, maar ook C en E (in de vorm van alpha-tocopherol).

Dit groene ‘superfood’ beschermt je tegen hart- en vaatziekten

Broccoli helpt je lichaam niet alleen te verweren tegen kanker, maar ook tegen de hart- en vaatziekten. Wederom is het sulforafaan dat hiervoor zorgt. Sulforafaan bevordert namelijk de aanmaak van enzymen die de bloedvaten beschermen. Daarnaast vermindert sulforafaan het aantal moleculen die de cellen beschadigen (ROS: Reactive Oxygen Species). Daarnaast stimuleert het de aanmaak van beschermende stoffen bij een zuurstoftekort en verbetert het de bloedsomloop.

Broccoli draagt bij aan goede botten

Broccoli heeft niet alleen een gunstige invloed op je kraakbeen, maar ook op je botten. Dit komt omdat broccoli een behoorlijke portie vitamine K bevat, naast calcium en fosfor. Vitamine K werkt hierbij als een soort activator, waardoor het vitaminen en mineralen effectiefer laat werken. Van calcium is al heel lang bekend dat het de aanmaak van botweefsel stimuleert en fosfor is de tegenhanger van calcium: beide zijn nodig voor het beste effect. En broccoli heeft het allemaal.

Broccoli berperkt de kans op artrose

Artrose is een aandoening waarbij je gewrichten ontstoken raken. Hoe ouder je wordt hoe groter de kans dat dit gebeurt. Broccoli kan deze ziekte vertragen en wellicht zelfs voorkomen. Hier is weer een hoofdrol weggelegd voor sulforafaan: het blokkeert enzymen die het kraakbeen beschadigen.

Broccoli houdt de longen schoon

Tenslotte doet broccoli het ook goed in de strijd tegen longziekten. Opnieuw is sulforafaan hier de held en het werkt als volgt: bij rokers en mensen met COPD (Chronic Obstructive Pulmonay Disease) worden de luchtwegen niet (meer) goed schoongemaakt omdat de macrofagen (witte bloedcellen) hun taak niet uitvoeren. Hierdoor hebben bacteriën de vrije ruimte en gaan de longen achteruit. Sulforafaan kan de luchtwegen herstellen door de molecuul Nrf2 te activeren die vervolgens de macrofagen weer kan aansporen om de longen beter schoon te maken.

Het verbetert je cholesterol

De rol van sulfurofaan is groter dan je denkt: het zorgt er namelijk voor dat je LDL cholesterol (het ‘slechte’ cholesterol) daalt waardoor je algehele cholesterolspiegel verbetert. Maar ook doordat broccoli rijk is aan oplosbare vezels heeft het een positief effect op je cholesterolspiegel; van oplosbare vezels is namelijk bekend dat ze de LDL waarde verlagen. De oplosbare vezels zorgen er overigens ook voor dat je langer een vol gevoel houdt en dit helpt je om op een jouw Ideale Gewicht te komen en te blijven.

Broccoli bij verbrande huid

En dan nog één keer sulforafaan, deze stof doet een roodverbrande huid door de zon sneller herstellen. Broccoli is een groente die de aanmaak van vitamine D uit zonlicht bespoedigt.

Daarom dus Broccoli!

Ik kan me niet voorstellen dat je nog twijfels hebt over het feit dat 8 Voordelen van Broccoli voor je Gezondheidbroccoli echt heel goed is voor je gezondheid. Sulforafaan speelt dus een grote rol, maar er zit veel meer goeds in broccoli: vitamine A, C, E en K; mineralen zoals calcium en fosfor; oplosbare vezels. Een groente dus die best wekelijks op tafel mag staan.
Nog één opmerking: om optimaal gebruik te maken van de gezondheidsvoordelen van broccoli kun je deze groente het beste stomen, er gaan dan minder nutriënten verloren. Kook- en stoomtijd is maximaal 5 minuten.

Zit je nog steeds met overgewicht dat dagelijks door je hoofd spookt waardoor je jezelf niet vrij en onbezorgd voelt, dan is het misschien de moeite om het eens anders aan te pakken door te kijken hoe Het Mentale Dieet Plan jou gaat helpen om eindelijk de strijd met je overgewicht te winnen.

50-heerlijke-recepten Wil jij ein-de-lijk je overtollig (buik)Vet Verbranden en een EFFECTIEVE oplossing vinden voor je overgewicht?

Wil jij ein-de-lijk verlost worden van die overtollige kilo’s en vetrolletjes zonder nog langer last te hebben van het JOJO-effect of het gevoel te hebben dat je constant zit ‘te lijnen’?

Lees dan mijn Afslank Rapport (27 blz.) en ontdek oa. 10 Redenen Waarom Je Momenteel Geen (Buik)vet Verbrandt
en ontvang 50 Heerlijke Dieetrecepten voor een Platte Buik als extra kadootje.Tot binnenkort,
Vriendelijke groetjes,

Katja Callens
Auteur van “Het Mentale Dieet Plan”

P.S. mdpboekppBen jij er nu klaar voor (mee) om je overtollig (buik)Vet te Verbranden en zoek je een EFFECTIEVE oplossing voor je overgewicht?

Word Weer Slank & Fit Zonder Je Nog Langer Kopzorgen te Maken Over Je Gewicht door vandaag RISICOLOOS Het Mentale Dieet Plan te proberen.

Dit wordt beslist je allerlaatste dieet.

Hoe Zou Jij Jezelf Voelen Wanneer Je Jouw overtollig (buik)Vet Kan Verbranden Met Lekkere Gerechten en Eenvoudige Recepten … Zonder Honger of JoJO-effect?

Vul hieronder je voornaam en email adres in om je 50 Heerlijke Dieetrecepten te ontvangen en De 7 Simpele Stappen Om (buik)Vet Te Verbranden te ontdekken.

OVER DE AUTEUR

Katja Callens

Als gewezen model sukkelde ik mijn hele carrière met het befaamde JoJO-effect. Na zowat alle diëten en afslank methodes tevergeefs te hebben geprobeerd, ging ik de oplossing zoeken 'tussen mijn oren'. Ik slankte succesvol af, hielp talrijke collega-modellen afrekenen met het JoJO-effect en schreef, op verzoek van collega's en vrienden Het Mentale Dieet Plan Coaching Programma. Tienduizenden afslankers hebben hiermee ondertussen succesvol hun overgewicht kwijt gespeeld Zonder last te hebben van het JoJO-effect. Wanneer jij er klaar voor bent help ik jou ook graag voor eens en altijd van je overgewicht af ;-)

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>