5 Gezondheidsmythes Op De Korrel Genomen

Hoe zou Jij Jezelf Voelen Wanneer Je Zonder Honger of JOJO-Effect Je Overtollig (buik)Vet Verbrandt Hebt?

Je hoort af en toe de raarste dingen op het gebied van gezondheid en snel afvallen. Hieronder vind je een aantal mythes op de korrel genomen.

5 Gezondheidsmythes

1. Eieren & cholesterol

Een ei bevat 200 mg cholesterol en dit bevindt zich uitsluitend in die mooie gele dooier. Eiwit is nagenoeg vetvrij (maar wil een stuk minder lekker, toch?). In het verleden was het hoge cholesterolgehalte de aanleiding voor het advies maximaal 2 eieren per week te eten – of zelfs nog minder als je al een hoog cholesterolgehalte had. Intussen weet men dat eieren eten eigenlijk geen invloed heeft op het cholesterolgehalte en dat juist de combinatie van de dooier en het eiwit heel gezond is.

Een hoog cholesterolgehalte wordt negen van de tien keer (uitzonderingen daargelaten) veroorzaakt door een te hoge inname van verzadigd vet, transvetten of gehard vet. Rigoureus de eieren uit je dieet schrappen heeft dus geen zin: eieren zijn zelfs gezond! Ze bevatten niet veel verzadigd vet en veel nuttige stoffen, zoals antioxidanten en vitamines. Conclusie: een eitje of drie, vier per week kan echt geen kwaad.

2. Zout & hartziekten

Al vele decennia krijgen mensen met hart- en vaatziekten de raad om zoutarm te eten: dit heeft een verlagend effect op de bloeddruk en leidt dus tot een betere gezondheid en minder hartproblemen. Maar een recente Belgische studie spreekt die oude raad tegen. Het zout erg beperken zou zelfs slecht zijn voor wie hartproblemen heeft. Deze studie heeft wereldwijd nogal wat stof doen opwaaien. Mensen die ‘gewoon’ zout eten, zouden zelfs tot viermaal minder hartproblemen hebben dan wie het zout beperkt.

3. Yoghurt & je darmen

Er staan tegenwoordig tal van voedingsproducten in de schappen en het koelingsgedeelte van je supermarkt met allerhande gezondheidsclaims. De een verlaagt je cholesterolgehalte, de ander bevat een hele hoop extra calcium en is goed voor je botten en de ander heeft speciale bacteriën die heel goed zijn voor je darmflora en je weerstand. Naar aanleiding van dit soort gezondheidsclaims heeft de EU het afgelopen jaar een hele hoop van die producenten teruggefloten.

Er was bijvoorbeeld helemaal geen wetenschappelijk bewijs dat yoghurtdrankjes met speciale fermenten erin de weerstand oppeppen, zodat je minder vaak ziek wordt. Wil dat dan meteen zeggen dat al deze potjes en drankjes volledig waardeloos zijn? Dat nu ook weer niet. Zo is yoghurt van nature een bron van fermenten die goed zijn voor de darmflora.

4. Chocolade & acne

Acne wordt nog steeds vaak geassocieerd met te vet eten, zoals chocolade en friet. Helaas: acne en voeding hebben in feite weinig met elkaar te maken. Terwijl het natuurlijk nooit kwaad kan om gezond te eten, krijgt de ene op wafels en pizza’s levende puber nauwelijks een puistje die naam waardig, terwijl de andere met een ruim en gezond eetpatroon enkele jaren vol pukkels staat. Genetica heeft er ongetwijfeld iets mee te maken en verder is het gewoon brute pech: de ene huid reageert al wat heviger op de hormonale storm dan de andere.

5. Gezond eten & kanker

Vijf stukken groente of fruit per dag zou het risico op (borst)kanker flink doen dalen. Enkele jaren geleden werden diverse studies over dit onderwerp eens naast elkaar gelegd en wat bleek: wie veel groenten en fruit eet, heeft geen lagere kans op borstkanker. Gezond eten is natuurlijk hartstikke goed, maar kanker is om te beginnen al niet één ziekte, maar vele tientallen ziektes, en heeft eigenlijk altijd verschillende oorzaken: genetische factoren, blootstelling aan schadelijke stoffen en straling via het milieu, de werkomgeving, het rook- en drinkgedrag, en tja, wie weet ook de voeding.

Je kan je kans op borstkanker dus niet ‘afkopen’ door meer groenten en fruit te eten. Dit wil echter niet zeggen dat je dan maar naar fastfood moet grijpen. Uit dezelfde studies bleek namelijk dat vrouwen die veel groenten en fruit eten, er op andere vlakken beter aan toe zijn: het goede effect van gezonde voeding op hart en bloedvaten is namelijk wél bewezen. En de kans is behoorlijk groot dat je daardoor langer meer energie zal hebben, en wie weet ook een mooiere huid en haardos. Mooi meegenomen.

Wat vind jij hiervan? Ken jij nog meer gezondheidsmythes? Laat het ons weten – je bijdrage wordt op prijs gesteld!

Zit je nog steeds met overgewicht dat dagelijks door je hoofd spookt waardoor je jezelf niet vrij en onbezorgd voelt, dan is het misschien de moeite om het eens anders aan te pakken door te kijken hoe Het Mentale Dieet Plan jou gaat helpen om eindelijk de strijd met je overgewicht te winnen.

50-heerlijke-recepten Wil jij ein-de-lijk je overtollig (buik)Vet Verbranden en een EFFECTIEVE oplossing vinden voor je overgewicht?

Wil jij ein-de-lijk verlost worden van die overtollige kilo’s en vetrolletjes zonder nog langer last te hebben van het JOJO-effect of het gevoel te hebben dat je constant zit ‘te lijnen’?

Lees dan mijn Afslank Rapport (27 blz.) en ontdek oa. 10 Redenen Waarom Je Momenteel Geen (Buik)vet Verbrandt
en ontvang 50 Heerlijke Dieetrecepten voor een Platte Buik als extra kadootje.Tot binnenkort,
Vriendelijke groetjes,

Katja Callens
Auteur van “Het Mentale Dieet Plan”

P.S. mdpboekppBen jij er nu klaar voor (mee) om je overtollig (buik)Vet te Verbranden en zoek je een EFFECTIEVE oplossing voor je overgewicht?

Word Weer Slank & Fit Zonder Je Nog Langer Kopzorgen te Maken Over Je Gewicht door vandaag RISICOLOOS Het Mentale Dieet Plan te proberen.

Dit wordt beslist je allerlaatste dieet.

Hoe Zou Jij Jezelf Voelen Wanneer Je Jouw overtollig (buik)Vet Kan Verbranden Met Lekkere Gerechten en Eenvoudige Recepten … Zonder Honger of JoJO-effect?

Vul hieronder je voornaam en email adres in om je 50 Heerlijke Dieetrecepten te ontvangen en De 7 Simpele Stappen Om (buik)Vet Te Verbranden te ontdekken.

OVER DE AUTEUR

Katja Callens

Als gewezen model sukkelde ik mijn hele carrière met het befaamde JoJO-effect. Na zowat alle diëten en afslankmethodes tevergeefs te hebben geprobeerd, ging ik de oplossing zoeken 'tussen mijn oren'. Ik slankte succesvol af, hielp talrijke collega-modellen afrekenen met het JoJO-effect en schreef, op verzoek van collega's en vrienden Het Mentale Dieet Plan Coaching Programma. Tienduizenden afslankers hebben hiermee ondertussen succesvol hun overgewicht kwijt gespeeld Zonder last te hebben van het JoJO-effect. Wanneer jij er klaar voor bent help ik jou ook graag voor eens en altijd van je overgewicht af ;-)

 • Het is waar, met statistieken bewijst men wat men wil en zijn tegenovergestelde! Maar jullie spelen het spel mee en zijn niet geloofwaardiger!
  1 Het gehalte aan cholosterol is mijns inziens, grotendeels bepaald door het metabolisme van het individu
  2 Dat standpunt is aan de orde gebracht en de uitkomst is nog niet beslacht. Het is misschien voorbarig om een, toch belangrijke en soms levensreddende maatregel in dyskrediet te brengen: jullie verantwoordelijkheid!
  3-4-5: OK!

 • ja er zijn zo veel dingen hebben ze allemaal all gehoord maar dan de vraag wat heeft het dan voor nut als all die gezonde dingen maar mythes zijn?

 • Hallo,
  Mijn computer is gecrached en nu ben ik mentale dieetplan en de turbo boost dieet kwijt. Is het mogelijk dat ik die nogeens kan krijgen? Als het goed is,is het te zien dat ik in jullie systeem zit. Wil heel graag doorgaan met het dieet. Alvast super bedankt en met vriendelijke groet Monique

 • Hoi Katja,
  Wat geweldig dat je dit allemaal heb uitgezocht en bent nagegaan. Dank-je-wel voor deze fijne “extra” ondersteuning voor het doorvoeren van een gezond en verantwoord eetpatroon !

 • Hallo, Ik woon in Frankrijk en heb met succes (20 kg afgevallen) het Mentale Dieet Plan gevolgd. Nu wilt mijn Franse vriendin ook gaan starten. Bestaat de mogelijk om het dieetplan in het Frans te downloaden? Ik hoor het graag.
  Groetjes, Gerda.

  • Hallo gerda en katja, ik heb dat ook al eens gevraagd, mijn franse vriendinnen in de dordogne vrager er ook om, die zijn mijn metamorfose, en ook dat ik nu op gewicht blijf…….maar ik heb nog steeds geen antwoord gekregen op die vraag…….succes, en graag een reactie Katja , cordialement, jose.

 • over die eieren en cholesterol ben ik het niet eens: ik heb wegens te hoog cholesterol eieren, boter en kaas gelaten gedurende drie maanden en mijn cholesterol zakte van 250 naar 207. Ik moet dit nog drie maanden volhouden (wat niet moeilijk is) en dan weer laten meten.

  Raar dat deze blog pas binnen is en er zijn al zeven reacties (Martine Van der Meersch, Yves Anciaux, Monique Molenaar, Daniel, ….). Ik zou die mensen wel eens in het echt willen contacteren. Zo snel reageren mensen niet op een blog, en zeker niet op een zondagochtend. Wie schrijft die commentaren dan wel?

 • Hallo,
  Ja, ik denk dat veel groente en fruit wel degelijk gezond zijn. Als men hierop overgaat vergeet men vaak om de slechtere voedselsoorten te schrappen, zoals de zgn. vette hap/fastfood en al die andere tussendoortjes: chocola, snoep, koek, enz.

 • shanti schreef:

  het is allemaal heel goed voor je bloedvaten en je nieren in werking te houden,eet in kleine hoeveelheden zoekt evenwicht in al deze voedingswaren bedoelt men hier mee

 • Hallo katja, ik heb nog steeds geen antwoord op mijn vraag gehad, mdp in frankrijk?..Salut Jose

 • {"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
  >