Nederland Niet Bezorgd Over Transvetten

Hoe zou Jij Jezelf Voelen Wanneer Je Zonder Honger of JOJO-Effect Je Overtollig (buik)Vet Verbrandt Hebt?

De Nederlandse overheid maakt zich niet erg zorgen over transvet. In Denemarken en in een aantal Amerikaanse staten is het gebruik van industriële transvetten verboden. De Nederlandse overheid vindt dit niet nodig omdat er al dingen ondernomen worden op dat vlak.

Zo geldt in Nederland het advies van de Gezondheidsraad om de inname van transvetten zoveel mogelijk te beperken met een aanvaardbare bovengrens van maximaal 1% van de totale dagelijkse energie- inname. Dat wordt in ons land aan de betrokken branches zelf overgelaten. Zo is er bijvoorbeeld een Task Force Verantwoorde Vetzuursamenstelling en het keurmerk Verantwoord Frituren.

Wat is transvet?

Transvet is een onverzadigd vet dat nog slechter is voor de gezondheid dan verzadigd vet. Het eten van te veel transvet vergroot het risico op hart- en vaatziekten. Onlangs bleek uit onderzoek dat te veel transvet ook de kans op een depressie vergroot.

Het merendeel van transvet in eten ontstaat in de fabriek. Transvet komt van nature voor in zuivel en vlees van herkauwers. In mindere mate komt het voor als geconjugeerd linolzuur (CLA).

Industrieel ‘gehard’ vet

Wanneer onverzadigd vet industrieel wordt omgezet in verzadigd vet (wordt ‘gehard’), worden ook transvetten gevormd, zoals elaídinezuur. De olie of het zachte vet krijgt zo een steviger, harder karakter. Daardoor kan het gebruikt worden voor de bereiding van harde margarines, frituur- en bak- en braadvetten en voor het maken van gebak en koek en (gefrituurde) snacks.

In het recente verleden konden margarines en bak- en braadvetten veel transvet bevatten. Door aanpassing van de techniek en andere grondstoffen is dit bij deze producten teruggebracht naar minder dan één procent. In frituurvet voor de horeca (fast food) en vetten voor het maken van koekjes en gebak kan nog steeds transvet voorkomen

Vermelding transvet op voedingsmiddelen

Fabrikanten mogen vreemd genoeg wettelijk gezien transvet niet vermelden in de voedingswaarde tabel op de verpakking. Het gebruik van (gedeeltelijk) geharde of gehydrogeneerde plantaardige olie of vet moet wel altijd aangegeven worden in de ingrediëntendeclaratie. Als dat het geval is, zit er bijna altijd transvet in.

In Brussel worden de verouderde regels voor etikettering op voedingsmiddelen herzien. Er is een voorstel ingediend om het vermelden van transvetten op de voorkant van de verpakking te verplichten. De kans dat dit binnenkort verplicht is, is groot. Een ruime meerderheid in Brussel is voor verplichte vermelding.

Zit je nog steeds met overgewicht dat dagelijks door je hoofd spookt waardoor je jezelf niet vrij en onbezorgd voelt, dan is het misschien de moeite om het eens anders aan te pakken door te kijken hoe Het Mentale Dieet Plan jou gaat helpen om eindelijk de strijd met je overgewicht te winnen.

50-heerlijke-recepten Wil jij ein-de-lijk je overtollig (buik)Vet Verbranden en een EFFECTIEVE oplossing vinden voor je overgewicht?

Wil jij ein-de-lijk verlost worden van die overtollige kilo’s en vetrolletjes zonder nog langer last te hebben van het JOJO-effect of het gevoel te hebben dat je constant zit ‘te lijnen’?

Lees dan mijn Afslank Rapport (27 blz.) en ontdek oa. 10 Redenen Waarom Je Momenteel Geen (Buik)vet Verbrandt
en ontvang 50 Heerlijke Dieetrecepten voor een Platte Buik als extra kadootje.Tot binnenkort,
Vriendelijke groetjes,

Katja Callens
Auteur van “Het Mentale Dieet Plan”

P.S. mdpboekppBen jij er nu klaar voor (mee) om je overtollig (buik)Vet te Verbranden en zoek je een EFFECTIEVE oplossing voor je overgewicht?

Word Weer Slank & Fit Zonder Je Nog Langer Kopzorgen te Maken Over Je Gewicht door vandaag RISICOLOOS Het Mentale Dieet Plan te proberen.

Dit wordt beslist je allerlaatste dieet.

Hoe Zou Jij Jezelf Voelen Wanneer Je Jouw overtollig (buik)Vet Kan Verbranden Met Lekkere Gerechten en Eenvoudige Recepten … Zonder Honger of JoJO-effect?

Vul hieronder je voornaam en email adres in om je 50 Heerlijke Dieetrecepten te ontvangen en De 7 Simpele Stappen Om (buik)Vet Te Verbranden te ontdekken.

OVER DE AUTEUR

Katja Callens

Als gewezen model sukkelde ik mijn hele carrière met het befaamde JoJO-effect. Na zowat alle diëten en afslankmethodes tevergeefs te hebben geprobeerd, ging ik de oplossing zoeken 'tussen mijn oren'. Ik slankte succesvol af, hielp talrijke collega-modellen afrekenen met het JoJO-effect en schreef, op verzoek van collega's en vrienden Het Mentale Dieet Plan Coaching Programma. Tienduizenden afslankers hebben hiermee ondertussen succesvol hun overgewicht kwijt gespeeld Zonder last te hebben van het JoJO-effect. Wanneer jij er klaar voor bent help ik jou ook graag voor eens en altijd van je overgewicht af ;-)

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>