Cranberries: Lekker & Verrassend Gezond!

Hoe zou Jij Jezelf Voelen Wanneer Je Zonder Honger of JOJO-Effect Je Overtollig (buik)Vet Verbrandt Hebt?

Uit onderzoek aan de universitaire Medisch Centra van Amsterdam en Maastricht blijkt dat cranberries mogelijk een antibacteriele werking hebben en urineweginfecties bij premenopausale vrouwen kunnen voorkomen. De studie is gepubliceerd in de Archives of Internal Medicine. De studie had alleen betrekking op het voorkomen van urineweginfecties, niet op de behandeling ervan.

Cranberries

Een lage dosis antibiotica kan door de huisarts worden voorgeschreven als een blaasontsteking minimaal drie keer per jaar terugkomt. Uit het onderzoek bleek dat vrouwen die de antibiotica namen gemiddeld 1,8 blaasontstekingen kregen in plaats van 6 per jaar – een afname van ongeveer 70%. Vrouwen die cranberriecapsules namen (500 mg tweemaal per dag), kampten gemiddeld met vier blaasontstekingen per jaar. Daarvoor waren het 7 blaasontstekingen per jaar. Dit is dus een daling van ongeveer 40%.

Een veelvuldig of continu gebruik van antibiotica kan tot gevolg hebben dat bacteriën resistent worden tegen het antibiotica, waardoor het medicijn geen effect meer heeft. Uit het onderzoek blijkt dat bij het gebruik van antibiotica 90% van de darmbacteriën al na één maand resistent worden. De resistentie kan tot maar liefst 3 maanden aanhouden.

Antioxidanten en Vitaminen

Cranberries zijn overigens ontzettend goed voor je gezondheid. Wetenschappers uit Pennsylvania analyseerden het fruit op hun hoeveelheid phenolen, een soort antioxidant met een enorm beschermend potentieel in het lichaam. Als je kijkt naar het gewicht van de phenolen per portie fruit winnen de cranberries met ruime voorsprong in vergelijking met ander fruit. Volgens onderzoeker Vinson bevatten cranberries meer phenolen dan elk ander getest fruit.

Cranberries bevatten ook veel vitamines A, B en C, en de mineralen kalium, fosfor en calcium. Let echter op dat je niet al te veel cranberries op een dag eet, dit kan namelijk misselijkheid en diarree veroorzaken. Een handje per dag is voldoende.

Eet jij regelmatig cranberries? Heb je misschien een lekkere recepttip voor anderen? Deel het en laat je reactie achter! Bedankt!

Zit je nog steeds met overgewicht dat dagelijks door je hoofd spookt waardoor je jezelf niet vrij en onbezorgd voelt, dan is het misschien de moeite om het eens anders aan te pakken door te kijken hoe Het Mentale Dieet Plan jou gaat helpen om eindelijk de strijd met je overgewicht te winnen.

50-heerlijke-recepten Wil jij ein-de-lijk je overtollig (buik)Vet Verbranden en een EFFECTIEVE oplossing vinden voor je overgewicht?

Wil jij ein-de-lijk verlost worden van die overtollige kilo’s en vetrolletjes zonder nog langer last te hebben van het JOJO-effect of het gevoel te hebben dat je constant zit ‘te lijnen’?

Lees dan mijn Afslank Rapport (27 blz.) en ontdek oa. 10 Redenen Waarom Je Momenteel Geen (Buik)vet Verbrandt
en ontvang 50 Heerlijke Dieetrecepten voor een Platte Buik als extra kadootje.Tot binnenkort,
Vriendelijke groetjes,

Katja Callens
Auteur van “Het Mentale Dieet Plan”

P.S. mdpboekppBen jij er nu klaar voor (mee) om je overtollig (buik)Vet te Verbranden en zoek je een EFFECTIEVE oplossing voor je overgewicht?

Word Weer Slank & Fit Zonder Je Nog Langer Kopzorgen te Maken Over Je Gewicht door vandaag RISICOLOOS Het Mentale Dieet Plan te proberen.

Dit wordt beslist je allerlaatste dieet.

Hoe Zou Jij Jezelf Voelen Wanneer Je Jouw overtollig (buik)Vet Kan Verbranden Met Lekkere Gerechten en Eenvoudige Recepten … Zonder Honger of JoJO-effect?

Vul hieronder je voornaam en email adres in om je 50 Heerlijke Dieetrecepten te ontvangen en De 7 Simpele Stappen Om (buik)Vet Te Verbranden te ontdekken.

OVER DE AUTEUR

Katja Callens

Als gewezen model sukkelde ik mijn hele carrière met het befaamde JoJO-effect. Na zowat alle diëten en afslankmethodes tevergeefs te hebben geprobeerd, ging ik de oplossing zoeken 'tussen mijn oren'. Ik slankte succesvol af, hielp talrijke collega-modellen afrekenen met het JoJO-effect en schreef, op verzoek van collega's en vrienden Het Mentale Dieet Plan Coaching Programma. Tienduizenden afslankers hebben hiermee ondertussen succesvol hun overgewicht kwijt gespeeld Zonder last te hebben van het JoJO-effect. Wanneer jij er klaar voor bent help ik jou ook graag voor eens en altijd van je overgewicht af ;-)

 • eet dan vooral de Terschellingse cranberries op de website van cranberriesterschelling nv vindt je leuke recepten en een bestelformulier voor deze oer nederlandse produkten

 • Beste Katja,

  Ben op 8 augustus begonnen met het Mentale Turboplan en ga nu overschakelen naar het Mentale dieetplan. Had nooit gedacht dat het mij ging lukken, ben 8,5kg kwijt in totaal, ben echt fier op mijn eigen en dat dank jou.
  Nogmaals bedankt voor dit fantastisch dieet
  Christine

 • Ik heb 11maanden last gehad van blaasontstekingen zelfs 1keer met 2dagen tussenpauze, in het totaal 8maal.Ik heb ook,1jaar lang cranberry capsules geslikt iedere dag zonder over te slaan(baat het niet dan schaad het niet was mijn gedacht)Op een dag heb ik geen capsules meer genomen en raar maar waar al 7,5maand zonder blaasontstekingen.Conclusie ik neem geen dure craberry capsules meer.
  Groeten Monique

 • Magere kwark met Cranberry’s, banaan, appel en of een mandarijntje. Heerlijk en gezond!

 • {"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
  >