Maken Deze “Gezonde” Voedingsmiddelen Je Dik?

Als je denkt dat je alles goed doet, maar jouw gewicht nog steeds niet naar beneden gaat, kan het heel frustrerend zijn. Hoewel er meerdere redenen voor kunnen zijn, is een grote reden dat je kilo´s voedingsmiddelen eet waarvan je denkt dat ze supergezond zijn … wanneer ze in feite vetmestend zijn.

Hier zijn 3 voedingsmiddelen waarvan je denkt dat ze “schuldvrij” zijn, maar juist de kilo´s op laten lopen.

Sushi

Sushi lijkt een deugdzame maaltijd … verse vis en groenten. Maar afhankelijk van wat je bestelt, kunnen de calorieën echt oplopen.

Sommige rolls zijn gemaakt met roomkaas of mayo, sommige zijn gepaneerd en gebakken en sommige kunnen tot een kopje witte rijst gebruiken voor slechts 1 klein rolls.

Eén kopje witte rijst bevat maar liefst 270 calorieën en 60 gram zetmeelhoudende koolhydraten. Het heeft een Glycemische Index (GI) -waarde van meer dan 70, waarmee het een van de hoogste GI-voedingsmiddelen is die je kunt eten.

Voedsel met een hoge GI-waarde kan pieken in jouw bloedsuikerspiegel veroorzaken en jouw insulinegehalte in het bloed verhogen, waardoor de stofwisselingschakelaar in de vetopslagmodus wordt gezet.

En laten we het zout niet vergeten. Om ervoor te zorgen dat jouw sushi WERKELIJK gezond is, vermijd de geliefde (ook wel vettere) rolls als “regenboog”, “spin” of iets dat als “tempura” wordt omschreven.

Vraag je ober of de kok het rustig aan kan doen met de rijst en vraag om volkoren bruine rijst. Kies voor handrolls en nigiri, die minder rijst hebben dan gesneden rolls. Of sla de rijst over en vraag om sashimi, die zonder rijst is gemaakt.

En houd het bij natriumarme sojasaus.

Instant havermout

Maken havermout Je Dik?Let bij het eten van havermout op de niet-instant

GRATIS 50 Heerlijke Dieetrecepten

Ontdek hoe je op een lekkere manier kan afslanken...

  • zonder honger te lijden
  • zonder JoJO-effect

Vul hieronder je voornaam en emailadres in om je 50 Heerlijke Dieetrecepten meteen te ontvangen en...
ontdek De 7 Simpele Stappen Om (buik)Vet Te Verbranden.

Je hoort het woord “havermout” en automatisch denk je “gezond”. Geen verrassing. Havermout gemaakt van gerold of staal gesneden haver is een geweldige bron van hart-gezonde volle granen. Haver is rijk aan een soort voedingsvezels (oplosbare vezels) die jouw bloedcholesterol helpen verlagen.

Helaas is het instanttype voorgegaard via hoog-warmtebehandeling, zodat je het sneller kunt klaarmaken. Dat betekent ook dat het sneller wordt afgebroken en verteerd door je lichaam, waardoor je veel sneller honger hebt dan bij de staal gesneden versie.

Ook kan een beschrijving als “maple en bruine suiker” gezonder klinken dan “vol kunstmatige kleuren en smaken … en suiker.” Maar dat is in essentie waar de meeste instant havermout uit bestaat.

Als je voor de instante versie gaat, zorg dan dat je de ingrediëntenlijst en de voedingswaarde bekijkt. Ga voor een gekookte portie van 1 kop en combineer het met een beetje eiwit (zoals magere melk, een bolletje magere kwark, een scheutje amandelen), zodat je geen honger zult hebben voor de lunch. Of bekijk dit recept eens voor “overnight havermout”.

Wraps

Maken wraps Je Dik?Zeker, een spinazie wrap gevuld met magere kalkoen en groenten klinkt gezond. Maar hoeveel spinazie zit er echt in?

Niet heel veel.

Waarschijnlijk zelfs niets, omdat de meeste spinazie tortilla wraps worden gemaakt met spinazie poeder.

En die wrap wordt waarschijnlijk gemaakt met geraffineerde granen, niet “whole”, dus ontbreekt het enorm aan voedzame vezels.

En heb ik al gezegd hoe groot de tortilla wrap is? Het er misschien ongevaarlijk uit. Maar de enorme diameter betekent dat het waarschijnlijk ongeveer 300 calorieën bevat.

Als je een wrap wilt, koop dan een kleine of medium volkoren tortilla die minstens 4 of meer gram vezels bevat. Of combineer de helft van een in de winkel gekochte wrap met een kant van bessen en greens. Red de andere helft voor de lunch van morgen.

Of gebruik wat sla als wrap. De crunch is perfect en je krijgt zo gelijk een aantal antioxidanten binnen.

Zo kun je met een aantal aanpassingen in je eetpatroon proberen de kilo´s naar beneden te krijgen. Want wil je afvallen dan is het belangrijk dat je jouw eetpatroon en levensstijl onder de loep neemt.

En tot slot…

Laatste en waarschijnlijk belangrijkste punt… het eeuwig uitstellen…

Je wilt wel beginnen maar het komt nu even niet goed uit want… je hebt een feestje volgende week, je verjaardag komt eraan, je vertrekt binnenkort op vakantie,… er is altijd wel een reden te bedenken waarom het vandaag niet ‘het juiste moment’ is. Herkenbaar?

Maar laat me je een geheimpje verklappen, er komt nooit een “juist moment”.

De waarheid is dat het geen rol speelt welke dag of maand het is.

…en het speelt geen rol welke periode van het jaar het is…..omdat het idioot is om te wachten op een welbepaalde dag of maand om slank te worden.

Waarom zou je zo dik willen blijven tot een bepaalde “maand” of “periode van het jaar”?

Begin gewoon nu.

Probeer enkele van de 50 Heerlijke Dieetrecepten uit en je zal merken dat je ook op een lekkere manier kan afslanken.  

Want na je verjaardag of je vakantie komt er weer iets nieuws waardoor het net niet uitkomt.

Begin gewoon nu en kijk hoe ver je komt.

Als je blijft wachten op dat ‘juiste moment’ komt er nooit wat van. Wanneer je gewoon begint en kijkt hoe ver je komt zal je merken dat je veel meer bereikt dan je aanvankelijk gedacht had.

Wacht niet op motivatie, maar vertrouw erop dat wanneer je nu begint de eerste resultaten je vanzelf motiveren om door te gaan.

Dat is hoe succesvolle afslankers het doen… ze kiezen een echt goed en gezond programma en zetten er dan hun schouders onder en nemen volop actie.

Tja, misschien geen “pottenbrekend nieuws”, maar zo is het wel.

Kies een programma waar je jezelf goed bij voelt en neem dan actie. Dit is de snelste weg naar een slank, fit en gezond lichaam.

Heb jij het gevoel dat je te veel eet of dat jij je gewicht NIET onder controle hebt?

Heb je alle diëten reeds uitgeprobeerd zonder dat je ze kon volhouden omwille van allerlei gekke regeltjes die je dagelijks leven onmogelijk maken?

Heb je ondertussen ervaren dat er werkelijk geen enkel pilletje of shake bestaat dat je op lange termijn doet afslanken en je gewicht laat behouden?

Zit je nog steeds met een ongecontroleerd overgewicht dat dagelijks door je hoofd spookt waardoor je jezelf niet vrij en onbezorgd voelt?

Dan is het misschien de moeite om eens iets anders te proberen en te ervaren hoe Het Mentale Dieet Plan jou je Ideale Gewicht Terug Geeft…

50-heerlijke-receptenHoe zou jij jezelf voelen wanneer jij je overtollige kilo’s en (buik)vet verbrandt hebt door het eten van heerlijke recepten…?

Wat wanneer jij ein-de-lijk verlost bent van die overtollige kilo’s en vetrolletjes en niet langer last hebt van het JOJO-effect of het gevoel hebt dat je constant zit ‘te lijnen’?

Ontdek in mijn Afslank Rapport (27 blz.) oa. de 10 Redenen Waarom Je Momenteel Geen (Buik)vet Verbrandt En Hoe Je Dit Oplost(!) en ontvang GRATIS 50 Heerlijke Dieetrecepten voor een Platte Buik als extra kadootje.

Klik hier
om het op te slaan.

Tot binnenkort,

Katja Callens
Auteur van “Het Mentale Dieet Plan”

P.S. Dit rapport heeft al meer dan 146,578 afslankers terug op het juiste pad gebracht waardoor ze nu dagelijks van hun ideale gewicht genieten met heerlijke, gezonde gerechten… Voor mij hoef je dit niet te lezen,… zij zijn echter zeer blij dat ze dit wel gedaan hebben.

 

Deel desgewenst dit artikel

>