Caroline Viel 73 Kilo (!!) Af: “Ik Kan Weer Genieten Van Mijn Leven!”

Hieronder vind je een uitgebreide getuigenis van Caroline en haar gevecht met haar overgewicht. Ik hoop dat het een echte inspiratie voor je mag zijn. Voor de leesbaarheid van haar lange mail heb ik er de tussentitels aan toegevoegd.

“Beste Katja,

Ik wist niet wat ‘normaal’ eten was


Eigenlijk mijn hele leven al kamp ik met overgewicht. Rond mijn 13e verjaardag moet ik zelfs bloedprikken omdat mijn huisarts dacht dat ik diabetes had. Maar wat bleek, ‘niets’ aan de hand behalve dat ik op dieet moest. Een strikt dieet. Je kan je voorstellen dat dat voor een meisje van 13 heel moeilijk is vol te houden.

Heftige periode


Toen ik 19 jaar was is mijn moeder overleden en 2 jaar later pleegde mijn broertje zelfmoord. In een korte tijd twee hele heftige gebeurtenissen, die mij natuurlijk heel erg bezig hielden. 

Ik stond op de overlevingsmodus, en daar hoorde voor mij geen dieet of op gezond eten letten bij. Erger nog, ik ben een emo-eter, ik voelde me getroost als ik at, dus hoe meer ik van slag was hoe meer ik at. En zoals wel vaker gebeurd bij emo-eters, maakte ook mij het overeten niet blij. Wanneer ik in de spiegel keek voelde ik me triest en beschaamd.

30 jaar en 140 kilo


Op een gegeven moment heb ik rust kunnen vinden in mijn geschiedenis. Ondertussen was ik 30 en stond de weegschaal te springen, op het maximumgewicht van 140kg. Waarschijnlijk woog ik nog wel wat meer. Dat was eigenlijk wel mijn wake-up call. 

De weegschaal sprak boekdelen. Ik besefte dat ik echt met mezelf aan de slag moest. Zo verder doen zou niet lang meer duren. Ik begon terug actief te diëten en probeerde gedurende jaren zowat alle diëten die ik tegenkwam.

Niet meer diëten

Mijn hele leven heb ik me dik gevoeld, vet gevoeld. Geen enkel dieet heeft een positief effect gehad op mij. Soms viel ik wel wat af, maar al snel zat het dubbele er weer bij op. Het welbekende jojo-effect. Ik wilde afvallen op een manier die ik zou kunnen volhouden. Ik was al blij met de gedachte dat ik 30kg zou kunnen afslanken. Dat zou al een stuk gezonder zijn, dacht ik.

In mei vorig jaar las ik jouw verhaal van het Mentale Dieet Plan. Eindelijk iemand die net zo denkt als ik, dacht ik. Het gaat niet om calorieën tellen of minder eten. De gezonde eet- en levensstijl waarover je het had houdt juist in dat je vaker per dag eet, waarbij het ontbijt ook belangrijk is.

Sinds ik je ontbijtbroodjes ken, sla ik geen ontbijt meer over! En verder kon ik eigenlijk gewoon alles eten. Alleen, nu dacht ik er anders over na. Ik ‘mocht’ chocolade eten, maar was dit ook werkelijk wat ik echt wou? Ik had niet langer het gevoel dat ik me dingen ‘moest’ ontzeggen, want dat werkte niet bij mij. ik begon langzaam maar zeker bewustere keuzes te maken die ik zelf wilde maken.

De mentale knop omgedraaid


De mentale verandering was ingezet bij mij. Ik werd door jou met mijn neus op de feiten gedrukt en heb mijn eetpatroon en voedselkeuze geheel aangepast. Afgezien van voldoende water drinken, zorgde ik dat ik om de 2 a 3 uur iets at en mijn eigen gezonde verstand gebruik.

Ik leerde door je coaching nadenken over mijn eetgedrag en begon bepaalde gewoontes aan te passen. Stap voor stap zonder mezelf weer voor de gek te houden met een streng dieet. Nu en dan ‘zondigde’ ik ook gewoon, alleen bekeek ik het nu anders, en was het nietsmentale verandering afvallen, verschil voor en na anders dan het gebruiken van mijn gezond verstand.

GRATIS 50 Heerlijke Dieetrecepten

Ontdek hoe je op een lekkere manier kan afslanken...

  • zonder honger te lijden
  • zonder JoJO-effect

Vul hieronder je voornaam en emailadres in om je 50 Heerlijke Dieetrecepten meteen te ontvangen en...
ontdek De 7 Simpele Stappen Om (buik)Vet Te Verbranden.

Gezonde verstand


Precies, mijn eigen gezonde verstand. Jij liet me gewoon zien wat eigenlijk al in me zat, want heel stiekem wist ik best wat gezond is voor me. Geen bergen eten op mijn bord, meer groente, geen light-producten en minder wit brood, witte rijst en pasta, maar kiezen voor de volkoren variant. Je mentale oefeningen zorgden ervoor dat ik anders begon na te denken en te handelen over eten.

Geen honger


Juist omdat ik om de 2 a 3 uur iets at, heb ik nooit het hongergevoel gekend. En kreeg ik trek, dan dronk ik snel een flesje water leeg. Want eerlijk is eerlijk, mijn hongergevoel was vaak dorst, maar vond ik het makkelijker een chocoladekoekje te pakken dan een glas water. Gelukkig herken ik nu het verschil!

Recepten


Toen ik voor het eerst las dat je geen menu’s stuurt, maar dat je dat zelf moet doen, was ik eigenlijk een beetje teleurgesteld. Mijn gemakzucht kwam om de hoek kijken. Toen je mij echter duidelijk maakte dat ik het meest zou leren over mijn eetstijl door zelf mijn menu’s samen te stellen, heb ik de mouwen opgestroopt en ben ik aan de slag gegaan. 

Dankzij de vele recepten op de blog en in de heerlijke Dieetrecepten had ik keuze genoeg en inspiratie voor mijn eigen gerechten en heb ik eigenlijk nooit verlegen gezeten om een heerlijke en gezonde maaltijd, zowel voor mezelf als de rest van het gezin.

Nieuwe kleren, 20 maten kleiner!


Ondertussen heb ik een hele nieuwe klerencollectie moeten aanschaffen, want van maat 58 zit ik nu op maat 38! Ik weeg nu 67kg wat voor mijn 1,72m perfect is. Daarnaast voel ik me vrijer en beweeglijker en daar geniet ik enorm van.

Regelmatig mag ik van mezelf iets lekkers eten of uit eten gaan, want dat heb ik echt niet laten gaan hoor. Het gaat erom dat je jezelf en je limieten kent en controleert, plus een paar basisstappen en uiteten gaan is terug een feest. Ik voel niet langer die bekritiserende blikken wanneer ik zit te genieten van mijn gerecht, en ik geniet er echt van.

42 jaar en ik geniet eindelijk terug van het leven


Wat ik geleerd heb is dat het belangrijk is tijd te nemen voor jezelf en je eten. Ik denk nu heel anders over eten en doe dit nu spontaan. Ik heb nooit het gevoel gehad dat ik op ‘dieet stond’ en heb mijn eetgewoonten stap voor stap aangepast. Ik zorg dat ik voor een hele week het menu en de boodschappen klaar heb liggen.

Zo heb ik elke dag de tijd om te genieten van mijn kookmoment, vaak zelfs met mijn kinderen, die aangestoken worden door mijn gezonde levensstijl. Het feit dat ik hierbij stil sta en er tijd voor neem, geeft mijn zelfvertrouwen ook een boost, want ik zie het positieve effect. Niet alleen van buiten, maar ook van binnen!

Ik kan terug zorgeloos over straat lopen zonder me nog langer bekeken te voelen, ik kan terug gewone dingen doen, ik kan terug gewone kleren passen in de winkels en hoef me niet meer af te vragen of die stoel op het terras het wel zal houden, als ik er al in pas.
Ik besef nu ook eindelijk dat liefde, steun, gezelligheid en troost niet in m’n eten zitten.

Geen flauwe excuses meer!


Mezelf volproppen met excuses is voorbij. Natuurlijk heb ik tijd voor mezelf en mijn gezondheid. Dat is een keuze die ik nu gewoon spontaan maak. Vroeger had ik altijd wel ‘een’ reden om iets niet te doen en dacht dan dat ik mezelf een plezier deed. Nu weet ik wel beter.  Ik heb mezelf jaren voor de gek gehouden. Jij hebt mijn ogen, of beter gezegd mijn gedachten geopend en daar ben ik je ontzettend dankbaar voor.

Niet alleen heb ik mijn leven en gezondheid terug, ik ben terug enthousiast en energiek en durf terug dingen te ondernemen. Ook op professioneel vlak heeft deze mentale omwenteling een grote invloed gehad en heb nu de droomjob waar ik vroeger nog niet eens aan moest denken. Ik ga nu spontaan om met mijn eetgewoonten zonder dat dit me nog moeite kost. Zo behoud ik mijn gewicht, mijn gezondheid en geniet terug echt van het leven.

Ik ben echt heel blij en trots dat ik jouw Mentale Dieet Plan gevonden heb en, zoals je zelf steeds aangeeft, dat ik actie heb ondernomen. Jouw mailtjes en mentale oefeningen waren een enorme steun en zorgden vooral voor de nieuwe inzichten en gewoontes die ik nu spontaan toepas. En met succes zoals je kan zien. Het heeft ‘even’ geduurd maar ik ben heel trots en blij met het resultaat.

Slanke en gezonde groetjes,

Caroline

P.S. Als het je helpt om meer mensen te motiveren mag je de bijgevoegde foto’s bij mij getuigenis plaatsen. Ik heb trouwens al zeker 20 mensen hier in het dorp geïnspireerd om jouw Mentale dieet plan te volgen. En de meesten ook met zeer goede resultaten. ”

(NOOT van Katja : Caroline is op 14 mei 2014 gestart met het Mentale Dieet Plan. Na 4 dagen kreeg ik een mailtje dat ze haar geld terug wilde “omdat het niets voor haar was” en dat ze het allemaal niet zag zitten. Zoals steeds (ik beschouw dit als mijn verantwoordelijkheid) geef ik het echter niet zo snel op en ik motiveerde haar om er gewoon mee te beginnen.  Als ze na 60 dagen niet tevreden zou zijn met haar vooruitgang, zou ik haar onmiddellijk terugbetalen.

Tot vorige week had ik niets meer van haar vernomen omdat ze ook niet in het V.I.P. coaching programma zat. Mijn verbazing was dan ook groot toen ik haar mailtje opende en de foto’s bekeek. Ik voelde me blij dat ik weer eens ‘de harde tante’ gespeeld had, en niet meteen toegaf aan de typische excuses waarmee ze zichzelf bijna weer bedrogen had.)

Tot slot…

Laatste en waarschijnlijk belangrijkste punt… het eeuwig uitstellen…

Je wil wel beginnen maar het komt nu even niet goed uit want… je hebt een feestje volgende week, je verjaardag komt eraan, je vertrekt binnenkort op vakantie,… er is altijd wel een reden te bedenken waarom het vandaag niet ‘het juiste moment’ is. Herkenbaar?

Maar laat me je een geheimpje verklappen, er komt nooit een “juist moment”.

De waarheid is dat het geen rol speelt welke dag of maand het is.

…en het speelt geen rol welke periode van het jaar het is…..omdat het idioot is om te wachten op een welbepaalde dag of maand om slank te worden.

Waarom zou je zo dik willen blijven tot een bepaalde “maand” of “periode van het jaar”?

Begin gewoon nu.

Probeer enkele van de 50 Heerlijke Dieetrecepten uit en je zal merken dat je ook op een lekkere manier kan afslanken.  

Want na je verjaardag of je vakantie komt er weer iets nieuws waardoor het net niet uitkomt.

Begin gewoon nu en kijk hoe ver je komt.

Als je blijft wachten op dat ‘juiste moment’ komt er nooit wat van. Wanneer je gewoon begint en kijkt hoe ver je komt zal je merken dat je veel meer bereikt dan je aanvankelijk gedacht had.

Wacht niet op motivatie, maar vertrouw erop dat wanneer je nu begint de eerste resultaten je vanzelf motiveren om door te gaan.

Dat is hoe succesvolle afslankers het doen… ze kiezen een echt goed en gezond programma en zetten er dan hun schouders onder en nemen volop actie.

Tja, misschien geen “pottenbrekend nieuws”, maar zo is het wel.

Kies een programma waar je jezelf goed bij voelt en neem dan actie. Dit is de snelste weg naar een slank, fit en gezond lichaam.

Heb jij het gevoel dat je te veel eet of dat jij je gewicht NIET onder controle hebt?

Heb je alle diëten reeds uitgeprobeerd zonder dat je ze kon volhouden omwille van allerlei gekke regeltjes die je dagelijks leven onmogelijk maken?

Heb je ondertussen ervaren dat er werkelijk geen enkel pilletje of shake bestaat dat je op lange termijn doet afslanken en je gewicht laat behouden?

Zit je nog steeds met een ongecontroleerd overgewicht dat dagelijks door je hoofd spookt waardoor je jezelf niet vrij en onbezorgd voelt?

Dan is het misschien de moeite om eens iets anders te proberen en te ervaren hoe Het Mentale Dieet Plan jou je Ideale Gewicht Terug Geeft…

50-heerlijke-receptenHoe zou jij jezelf voelen wanneer je jouw overtollig (buik)vet verbrandt hebt met heerlijke recepten…?

Wat wanneer jij ein-de-lijk verlost bent van die overtollige kilo’s en vetrolletjes en niet langer last hebt van het JOJO-effect of het gevoel hebt dat je constant zit ‘te lijnen’?

Ontdek in mijn Afslank Rapport (27 blz.) oa. de 10 Redenen Waarom Je Momenteel Geen (Buik)vet Verbrandt En Hoe Je Dit Oplost(!) en ontvang GRATIS 50 Heerlijke Dieetrecepten voor een Platte Buik als extra kadootje.

Klik hier
om het op te slaan.

Tot binnenkort,

Katja Callens
Auteur van “Het Mentale Dieet Plan”

P.S. Dit rapport heeft al meer dan 126,789 afslankers terug op het juiste pad gebracht waardoor ze nu dagelijks van hun ideale gewicht genieten met heerlijke, gezonde gerechten… Voor mij hoef je dit niet te lezen,… zij zijn echter zeer blij dat ze dit wel gedaan hebben.

 

Deel desgewenst dit artikel

>