16 Dodelijke Voedingsmiddelen Die Je Dagelijks Eet

Met de evolutie in de wereld hebben we ook evolutie gehad in ons voedsel, dat aanzienlijk heeft bijgedragen aan obesitas, hartziekten en diabetes. Dit komt gewoon door minder inname van natuurlijke voedingsstoffen en vitamines en voorkeur voor bewerkte voedingsmiddelen.

We hebben de neiging om op onze voeding te gaan letten nadat we een soort ziekte hebben ervaren, daarvoor leven we allemaal gewoon in het moment, wat een heel verkeerde manier van leven is. We moeten voorzichtig zijn met wat we elke dag eten en we moeten proberen voedsel waarvan we weten dat het gevaarlijk is, te elimineren.

Hier is een lijst met dingen die je elke dag eet en niet meer zou moeten eten.

1. Margarine 

margarine olijfolieWe denken dat boter een slecht product is, terwijl het in werkelijkheid om margarine gaat dat schadelijk is, niet boter. Margarine wordt gemaakt van gehydrogeneerde plantaardige olie, een belangrijke oorzaak van kanker en hartaandoeningen. In plaats daarvan moeten we biologische olijfolie en kokosolie gebruiken.

2. Frisdrank

glas waterEr is een hele lijst van ziekten die worden veroorzaakt door frisdrank, variërend van diabetes, obesitas, hartziekten, beroerte en osteoporose. Experts zeggen dat bijna de helft van de bevolking dagelijks minstens één glas frisdrank consumeert.

3. Bewerkt vlees

soorten ham vleeswaren kaasBewerkt vlees is de belangrijkste oorzaak van kanker en de wereld let er nu pas op. Het maakt niet uit of het bewerkte vlees salami of kip is, het is schadelijk, in elke vorm of grootte. Het verhoogt de gevallen van colorectale kanker.

Onderzoek van het Nederlands Kankerinstituut heeft uitgewezen dat wanneer je een hotdog eet, je 21% kans hebt op darmkanker.

4. Ontbijtgranen

cornflakesHet is misschien makkelijk, maar het is absoluut ongezond. Bijna een miljoen kinderen nemen elke dag granen, maar onderzoek heeft aangetoond dat het onnodig veel vitamine C en zink bevat. Sommige producten bevatten 30% van de voor volwassenen aanbevolen hoeveelheden.

5. Chips

chipsChips bevatten veel vet, zout en calorieën, chips kunnen bij regelmatig gebruik tot een aanzienlijke gewichtstoename leiden. Ze hebben ook een teveel aan cholesterol omdat ze gefrituurd zijn in transvet.

6. Voorverpakte gebakken goederen

donutsHet is heel gemakkelijk om een doos met koekjes gevuld met gehydrogeneerde oliën, zoals palm en kernel, te pakken, waardoor je meer transvetten inneemt. Plus, de suiker die ze bevatten is ook gekoppeld aan hart-en vaatziekten en obesitas.

GRATIS 50 Heerlijke Dieetrecepten

Ontdek hoe je op een lekkere manier kan afslanken...

  • zonder honger te lijden
  • zonder JoJO-effect

Vul hieronder je voornaam en emailadres in om je 50 Heerlijke Dieetrecepten meteen te ontvangen en...
ontdek De 7 Simpele Stappen Om (buik)Vet Te Verbranden.

7. Vetvrije yoghurt

yoghurt slagroom ijsOf het nu melk of yoghurt is, alles wat vetvrij is, wordt verontreinigd met een vetgehalte dat in het algemeen wordt vervangen door suiker, kunstmatige zoetstoffen of fructose-glucosestroop. Vergeet niet dat we vet nodig hebben in ons lichaam, maar niet in dit soort vet.

8. Frietjes

patat frietZelfs de foto is zo verrukkelijk. Als je een kleine hoeveelheid frites eet, neem je 200 tot 340 calorieën in en als je ze in grote hoeveelheden eet, zijn ze ongeveer 700 calorieën. Moet ik nog meer zeggen?

Het is het beste om ze te bakken en niet te frituren.

9. IJs

ijsIk weet dat je van ijs houdt, ik ook, echter te veel ijs of dagelijkse inname van ijs is slecht voor de gezondheid omdat het rijk is aan vetten en zo stijgt de risico’s op diabetes.

10. Kaas

kaas kaasplankWil je kaas? Eet de natuurlijke kaas en niet die ene, verkocht op markten die langdurige bewerkingsprocessen ondergaan. Het maakt je dik, zonder iets positiefs voor je gezondheid te brengen.

11. Rood vlees

vlees barbeque

In de westerse wereld wordt te veel lam, varkensvlees en rundvlees gegeten, wat moeilijk is voor de spijsvertering. Voor iedereen moeilijk eigenlijk. Vooral gezien de omstandigheden van de bio-industrie en onmenselijke omstandigheden.

12. Gefrituurd voedsel

kippenpootjesAlles wat gekookt is in ongezonde olie is slecht voor je. Wanneer je gefrituurd voedsel vaker dan vier keer per week eet, verhoog je het risico op obesitas in vergelijking met twee keer of minder wekelijks. Wat nog belangrijker is, als je zes gefrituurde maaltijden per week eet, verhoog je je risico op een beroerte met 41 procent.

13. Wit brood

wit broodBij het verfijnen van granen worden ze slecht voor je omdat ze hun voedingswaarde verliezen. Hoog op de glykemische schaal, dit koolhydraat staat er om bekend dat het de bloedsuikerspiegels piekt, waardoor jouw risico op insulineresistentie en bijbehorende gezondheidscomplicaties, waaronder diabetes, toeneemt.

14. Magnetron popcorns

popcornVan diacetyl is bekend dat een chemische stof de laag cellen afbreekt die onze hersenen beschermt, om nog maar te zwijgen van het toxine dat bekendstaat als PFOA, dat in de zakken zit.

15. Vruchtensap

water met fruitDacht je dat de sappen die je dronk gezond waren? Het zijn niets meer dan suikerhoudende dranken die het buikvet verhogen en ook de kans op diabetes vergroten. Denk er nog eens over na en maak liever je eigen verse sapjes!

16. Energiedranken

blikje frisdrankHeb je een deadline en wil je een nachtje werken? Gebruik geen energiedrankjes. Ze hebben sucrose, glucose en cafeïne in grotere hoeveelheden dan je nodig hebt. Sommigen noemen ze zelfs te dure chemicaliën.

Haal deze dingen uit jouw eetpatroon en je zult veranderingen ervaren in zowel de fysieke als mentale gezondheid. Ook zal dit je ongetwijfeld lang in leven houden.

Tot slot…

Laatste en waarschijnlijk belangrijkste punt… het eeuwig uitstellen…

Je wil wel beginnen maar het komt nu even niet goed uit want… je hebt een feestje volgende week, je verjaardag komt eraan, je vertrekt binnenkort op vakantie,… er is altijd wel een reden te bedenken waarom het vandaag niet ‘het juiste moment’ is. Herkenbaar?

Maar laat me je een geheimpje verklappen, er komt nooit een “juist moment”.

De waarheid is dat het geen rol speelt welke dag of maand het is.

…en het speelt geen rol welke periode van het jaar het is…..omdat het idioot is om te wachten op een welbepaalde dag of maand om slank te worden.

Waarom zou je zo dik willen blijven tot een bepaalde “maand” of “periode van het jaar”?

Begin gewoon nu.

Probeer enkele van de 50 Heerlijke Dieetrecepten uit en je zal merken dat je ook op een lekkere manier kan afslanken.  

Want na je verjaardag of je vakantie komt er weer iets nieuws waardoor het net niet uitkomt.

Begin gewoon nu en kijk hoe ver je komt.

Als je blijft wachten op dat ‘juiste moment’ komt er nooit wat van. Wanneer je gewoon begint en kijkt hoe ver je komt zal je merken dat je veel meer bereikt dan je aanvankelijk gedacht had.

Wacht niet op motivatie, maar vertrouw erop dat wanneer je nu begint de eerste resultaten je vanzelf motiveren om door te gaan.

Dat is hoe succesvolle afslankers het doen… ze kiezen een echt goed en gezond programma en zetten er dan hun schouders onder en nemen volop actie.

Tja, misschien geen “pottenbrekend nieuws”, maar zo is het wel.

Kies een programma waar je jezelf goed bij voelt en neem dan actie. Dit is de snelste weg naar een slank, fit en gezond lichaam.

Heb jij het gevoel dat je te veel eet of dat jij je gewicht NIET onder controle hebt?

Heb je alle diëten reeds uitgeprobeerd zonder dat je ze kon volhouden omwille van allerlei gekke regeltjes die je dagelijks leven onmogelijk maken?

Heb je ondertussen ervaren dat er werkelijk geen enkel pilletje of shake bestaat dat je op lange termijn doet afslanken en je gewicht laat behouden?

Zit je nog steeds met een ongecontroleerd overgewicht dat dagelijks door je hoofd spookt waardoor je jezelf niet vrij en onbezorgd voelt?

Dan is het misschien de moeite om eens iets anders te proberen en te ervaren hoe Het Mentale Dieet Plan jou je Ideale Gewicht Terug Geeft…

50-heerlijke-receptenHoe zou jij jezelf voelen wanneer jij je overtollige kilo’s en (buik)vet verbrandt hebt door het eten van heerlijke recepten…?

Wat wanneer jij ein-de-lijk verlost bent van die overtollige kilo’s en vetrolletjes en niet langer last hebt van het JOJO-effect of het gevoel hebt dat je constant zit ‘te lijnen’?

Ontdek in mijn Afslank Rapport (27 blz.) oa. de 10 Redenen Waarom Je Momenteel Geen (Buik)vet Verbrandt En Hoe Je Dit Oplost(!) en ontvang GRATIS 50 Heerlijke Dieetrecepten voor een Platte Buik als extra kadootje.

Klik hier
om het op te slaan.

Tot binnenkort,

Katja Callens
Auteur van “Het Mentale Dieet Plan”

P.S. Dit rapport heeft al meer dan 146,578 afslankers terug op het juiste pad gebracht waardoor ze nu dagelijks van hun ideale gewicht genieten met heerlijke, gezonde gerechten… Voor mij hoef je dit niet te lezen,… zij zijn echter zeer blij dat ze dit wel gedaan hebben.

 

Deel desgewenst dit artikel

>