10 Tips Tegen Visceraal Buikvet

Buikvet is misschien wel het moeilijkste type vet om kwijt te raken. En buikvet is niet alleen ontsierend (denk maar aan een blouse die net te strak gespannen over je buik zit), maar ook behoorlijk schadelijk voor je gezondheid. Buikvet is namelijk ‘visceraal vet’ en dit type vet is een grote risicofactor voor onder meer hartaandoeningen en diabetes type 2.

Heb ik ook buikvet als ik geen ‘uitpuilend’ buikje heb?

Ja, en dat is nou net het misleidende ervan. Als je verhoudingsgewijs veel visceraal buikvet hebt, dan loop je een verhoogd risico. Je kan dus gewoon een mooie platte buik hebben, maar nog steeds een hoog gehalte visceraal vet hebben. Maar genoeg over wat het is. De vraag is hoe je er effectief vanaf kunt komen of visceraal vet tot een acceptabel niveau kunt terugdringen. Daarom vandaag: 10 tips om visceraal buikvet te verliezen.

 

Tip 1: Vermijd voeding met transvetten

Transvetten, brrrr bah! Je vindt transvetten in sommige soorten broodbeleg (denk aan pindakaas of hazelnootpasta) maar ook in bepaalde soorten verpakte voeding. Transvetten zijn gekoppeld aan ontstekingen in je lichaam, hartaandoeningen, insulineresistentie en de toename van buikvet. Lees dus zorgvuldig de etiketten op wat je eet en probeer zo veel mogelijk transvetten te vermijden.

Tip 2: Vermijd overmatig alcoholgebruik

Een glas rode wijn bij het eten, een fris biertje op een hete zomerdag….heerlijk! Alcohol kan in kleine hoeveelheden best gedronken worden, maar overmatig alcoholgebruik is (onder meer) erg slecht voor de hoeveelheid buikvet. Beperk het tot 1 alcoholische consumptie per dag, en je zult zien dat dat al een wereld van verschil maakt.

Tip 3: Eet producten die een hoog eiwitgehalte hebben

Als je bekend bent met het Mentale Dieet Plan, dan weet je wat ik je nu ga vertellen: eiwit is ontzettend belangrijk bij gewichtscontrole. Zorg er dus voor dat je elke dag en bij elke maaltijd goede bronnen van eiwitten eet (vlees, vis, eieren, zuivel, weyproteine of noten).

Tip 4: Zorg voor voldoende nachtrust

Wellicht sta je van deze tip even te kijken, maar een goede nachtrust is cruciaal voor je geestelijke en lichamelijke gezondheid. Ik kan er simpelweg niet genoeg op hameren: pak die 8 uur nachtrust!

Tip 5: Eet wekelijks vette vis

Oei oei, ik ben zo gek op vette vis! Vette vis zit bomvol hoogwaardige eiwitten en omega 3-vetten en die beschermen je weer tegen allerlei vervelende ziektes. Er is ook wetenschappelijk bewijs dat omega 3-vetten helpen bij het verminderen van buikvet. Visolie-supplementen kunnen ook bijdragen bij een verminderen van buikvet. Eet dus 2 tot 3 keer per week vette vis (zalm, haring, sardines, makreel en ansjovis). Wil je meer weten over omega-3 vetzuren en de cruciale rol voor je gezondheid, lees dan dit gezondheidsrapport.

Tip 6: Drink groene thee

Groene thee is zo ontzettend lekker en ook hartstikke gezond voor je! Ik schreef een tijdje geleden al over de gezonde kwaliteiten van groene thee (hier vind je het artikel). Groene thee bevat stoffen die de spijsvertering bevorderen en die daarmee ontzettend effectief zijn voor buikvet te laten verdwijnen.

Tip 7: Vermijd suikerrijke producten

Het oude gezegde dat je van (te veel) suiker dik wordt, klopt nog steeds. Suiker bevat namelijk fructose en dit is in wetenschappelijke onderzoeken veelvuldig in verband gebracht met allerlei chronische ziektes maar ook een toename van het vetgehalte rond de taille.

GRATIS 50 Heerlijke Dieetrecepten

Ontdek hoe je op een lekkere manier kan afslanken...

  • zonder honger te lijden
  • zonder JoJO-effect

Vul hieronder je voornaam en emailadres in om je 50 Heerlijke Dieetrecepten meteen te ontvangen en...
ontdek De 7 Simpele Stappen Om (buik)Vet Te Verbranden.

Tip 8: Verminder stress in je leven

Nu weet ik dat dit makkelijker gezegd is dan gedaan, maar stress kan leiden tot meer buikvet doordat het je bijnieren een signaaltje geeft om meer cortisol aan te gaan maken. Cortisol is het zogenaamde stresshormoon van ons lichaam. Dit hormoon zorgt ervoor dat je eetlust toeneemt, waardoor de kans bestaat dat je dingen gaat eten die niet gezond voor je zijn. Zorg er voor dat je voldoende ontspanning krijgt zodat je lichaam de kans krijgt om stress op een gezonde, natuurlijke manier te verwerken.

Tip 9: Integreer oplosbare vezels in je voedingspatroon

Nu denk je wellicht “oplosbare vezels, waar heeft ze het over?” ūüėČ maar toch klopt het wat ik zeg. Je vindt oplosbare vezels onder meer in lijnzaad, spruitjes, avocado’s en peulvruchten en deze oplosbare vezels zorgen ervoor dat je voeding langzamer door je spijsverteringsstelsel gaat. Hierdoor voel je je langer verzadigd, waardoor je minder grote porties voeding gaat eten.

Tip 10: Combineer de verschillende tips

Als je de tips op de bovenstaande lijst weet te combineren in je dagelijkse leven, dan zul je zien dat dit een groot effect gaat sorteren. Heb geduld, wees consequent, eet gezond en onbewerkt voedsel en drink voldoende water, en je zult zien dat dat koppige buikvet verdwijnt als sneeuw voor de zon! Het belangrijkste is om dergelijke tips als een vaste gewoonte in je leven te integreren en ze spontaan beginnen toe te passen.

Moet ik dan koolhydraat-arm gaan eten? 

Help… NEE!

Als je tientallen dieetgoeroes wilt geloven is dit het ‘wahala’ om af te slanken. En,… natuurlijk slank je af als je nooit nog koolhydraten eet…

Tot je er mee stopt!

Dan komen de kilo’s er dubbel en dik terug bij (jojo-effect is typisch gevolg van elk koolhydraat-arm dieet). Dat heb je waarschijnlijk al wel ervaren…

Plus, heb je gedurende al die tijd nauwelijks van je maaltijden genoten, en kom je uiteindelijk van een kale reis terug.

Hetgeen je wel dient te begrijpen is hoe jij je lichaam (en de hormonen) bewust een beetje voor de gek gaat houden door op een bepaalde manier te genieten van je verschillende maaltijden .

En dit is meteen ook de beste manier om het juiste aantal calorie√ęn binnen te krijgen zodat je effectief afslankt of op gewicht blijft.

Je hoeft met Het Mentale Dieet Plan dan ook geen koolhydraten¬†of calorie√ęn¬†te tellen omdat je spontaan de juiste keuzes gaat maken, koolhydraat-bewust, gevarieerd en lekker eet¬†en naar je lichaam luistert.

In mijn Afslankrapport ga ik hier verder op in. Je kan het hier eenvoudig aanvragen.

Dit is slechts één voorbeeld van hoe je met  kleine aanpassingen je eet- en levensgewoonten kan verbeteren.

Wanneer je verschillende van dergelijke kleine mentale aanpassingen maakt, verbeter je spontaan deze gewoonten. Hierdoor slank je op een automatische, natuurlijke en gezonde manier af.
En dit zonder dat je het gevoel hebt dat je aan het lijnen bent.

Dit is meteen ook één van de grootste voordelen van Het Mentale Dieet Plan.

mdp-turboactie

Na de initi√ęle TURBO faze, waarin je snel en effectief de eerste kilo‚Äôs vet verliest ¬†(tss. de 15% en 30% overtollig vet in de eerste twee tot drie weken) ¬†ben je ondertussen ‚Äėmentaal‚Äô voorbereid om op een spontane manier een reeks kleine veranderingen te maken in je eetgedrag.

Hierdoor ga je verder op een automatische, evenwichtige en lekkere manier blijft afslanken tot jij jouw ideale gewicht bereikt hebt.

En dit zonder het gevoel te hebben van te ‘lijnen’ en zonder achteraf slachtoffer te worden van het joJO-effect.

Dit verklaart waarom de meeste deelnemers van Het Mentale Dieet Plan ook niet het gevoel hebben dat ze op dieet staan en dat ze zichzelf lekkere dingen moeten ontzeggen.

Ze gaan gewoon op een andere manier met voedsel en eten om en ze genieten zelfs beter van de heerlijke gerechten die op tafel komen.

Ontdek via deze link¬†hoe het Mentale Dieet Plan¬†jou¬†op ‘automatische piloot’ en 2x zo snel¬†laat afslanken, zonder joJO-slachtoffer te blijven.
Klik hier voor meer info.

Heb jij het gevoel dat je te veel eet of dat jij je gewicht NIET onder controle hebt?

Heb je alle di√ęten reeds uitgeprobeerd zonder dat je ze kon volhouden omwille van allerlei gekke regeltjes die je dagelijks leven onmogelijk maken?

Heb je ondertussen ervaren dat er werkelijk geen enkel pilletje of shake bestaat dat je op lange termijn doet afslanken en je gewicht laat behouden?

Zit je nog steeds met een ongecontroleerd overgewicht dat dagelijks door je hoofd spookt waardoor je jezelf niet vrij en onbezorgd voelt?

Dan is het misschien de moeite om eens iets anders te proberen en te ervaren¬†hoe Het Mentale Dieet Plan jou je Ideale Gewicht Terug Geeft…
50-heerlijke-receptenHoe zou jij jezelf voelen indien je¬†jouw overtollig (buik)Vet verbrandt hebt met heerlijke recepten…?

Wat wanneer jij ein-de-lijk verlost¬†bent van die overtollige kilo‚Äôs en vetrolletjes en niet langer last hebt van het JOJO-effect of het gevoel hebt¬†dat je constant zit ‚Äėte lijnen‚Äô?

Ontdek in mijn Afslank Rapport (27 blz.) oa. de 10 Redenen Waarom Je Momenteel Geen (Buik)vet Verbrandt En Hoe Je Dit Oplost! en ontvang GRATIS 50 Heerlijke Dieetrecepten voor een Platte Buik als extra kadootje.
Klik Hier om het op te slaan.

Tot binnenkort,

Katja Callens
Auteur van ‚ÄúHet Mentale Dieet Plan‚ÄĚ

P.S. Dit rapport heeft al meer dan 126,789 afslankers terug op het juiste pad gebracht¬†waardoor ze nu dagelijks van¬†hun¬†ideale gewicht genieten met heerlijke, gezonde gerechten… Voor mij¬†hoef je dit niet te lezen,… zij zijn echter zeer blij dat ze dit wel gedaan hebben.

Deel desgewenst dit artikel

>