Voedingsmiddelen Die Je Immuunsysteem ‘Trainen En Onderhouden’

Het gezegde “je bent wat je eet” is zeker van toepassing op de eerste verdedigingslinie van je lichaam – je immuunsysteem. Het eten van de juiste dingen zal je immuniteit versterken en je zult gemakkelijker microscopische indringers afweren. Eet echter de verkeerde dingen en je kunt je immuunsysteem verzwakken, waardoor je lichaam kwetsbaarder wordt voor aanvallen.

Wat moet je eten? En welke invloed hebben jouw dagelijkse voedselkeuzes op het systeem dat je van binnenuit moet beschermen?

Je kunt jouw immuunsysteem ’trainen en onderhouden’. Jouw eetpatroon beïnvloedt jouw immuunsysteem gezondheid in de darmen. Er zijn meer immuuncellen en antilichamen in de darmen dan in alle andere gecombineerde weefsels.
Voedingsmiddelen Die Je Immuunsysteem 'Trainen En Onderhouden' vis
Hieronder mijn inzichten over voeding en je immuunsysteem.

Vraag: Bestaat er een specifiek “immuunsysteem eetpatroon”?

A: Het goede nieuws is dat er geen bepaald eetpatroon is dat je moet volgen om een ​​gezonde immuniteit te behouden. In plaats daarvan zou je moeten proberen om een ​​grotendeels plantaardig dieet te eten dat ook rijk is aan volle granen en noten, vergelijkbaar met het mediterrane dieet.

Probeer het vlees (met name bewerkt vlees) dat je eet te beperken, evenals bewerkt en gefrituurd voedsel. Zorg er vooral voor dat je veel vers fruit en groenten eet.

Vraag: Hoe verhoogt een gezond eetpatroon je immuniteit?

A: Het bestaande bewijs is duidelijk dat een gezond eetpatroon kan helpen het belangrijkste symptoom van immuunresponsen onder controle te houden – ontsteking.

Vermindering van ontsteking kan ook leiden tot een daling – of op zijn minst vertraging – van veranderingen in verband met veroudering. Zo kan goed eten bijvoorbeeld artritis en vasculaire symptomen verminderen en het risico op degeneratieve ziekten verlagen.

Vraag: Kunnen vitamines de immuniteit verbeteren?

A: Ja, ze hebben direct invloed op hoe goed jouw immuunsysteem werkt. Zorg ervoor dat je het juiste voedsel eet, zodat je genoeg krijgt van deze vitaminen en mineralen.

Eet deze voedingsmiddelen Wat ze doen voor je lichaam
Vis, zoals zalm, haring, ansjovis en sardines Rijk aan omega-3 vetzuren die krachtige ontstekingsremmende eigenschappen hebben om chronische ziekten te bestrijden.
Amandelen, pinda’s, hazelnoten en zonnebloempitten Bevat antioxidanten. Beschermt cellen en stimuleert de productie van antilichamen om infecties te bestrijden.
Kip, kalkoen, zeevruchten, bonen, broccoli en boerenkool Bevat ijzer. Circuleren van zuurstof naar beschermende antilichamen.
Knoflook, broccoli, sardines, tonijn, paranoten en gerst Bevat selenium. Vertraagde overactieve immuunreacties.
Asperges, knoflook, artisjokken, jicama, paardebloem en uien Bevat “probiotica” in de vorm van vezels die door bacteriën worden omgezet in ontstekingsremmende verbindingen.
Oesters, krab, mager vlees, gevogelte, gebakken bonen en yoghurt Bevat zink. Beheersing van ontstekingsreacties.
Citrusvruchten, bladgroene groenten en aardbeien Bevat vitamine C. Versterkt het immuunsysteem.
Bananen, tonijn, kikkererwten Bevat vitamine B6. Een deel van bijna 200 biochemische reacties in ons lichaam. Kritiek op de werking van het immuunsysteem.
Zoete aardappelen, pompoen en wortels Bevat vitamine A. Heb een antioxiderende werking om het immuunsysteem tegen infecties te versterken.
Verrijkte melk, sinaasappelsap en vette vis (zalm of sardines) Bevat vitamine D. Versterkt het immuunsysteem.
Bonen, erwten en bladgroenten Bevat foliumzuur. Verbetert het immuunsysteem.

Vraag: Kunnen voedingsmiddelen jouw immuunsysteem actief beschadigen?

A: Net zoals sommige voedingsmiddelen je kunnen helpen, kunnen andere voedingsmiddelen een negatieve invloed hebben op jouw immuniteit. Als je deze voedingsmiddelen vermijdt, zal jouw immuunsysteem sterker worden. Vergeet niet om echt voedsel te eten, niet-bewerkte voedingsmiddelen.

GRATIS 50 Heerlijke Dieetrecepten

Ontdek hoe je op een lekkere manier kan afslanken...

  • zonder honger te lijden
  • zonder JoJO-effect

Vul hieronder je voornaam en emailadres in om je 50 Heerlijke Dieetrecepten meteen te ontvangen en...
ontdek De 7 Simpele Stappen Om (buik)Vet Te Verbranden.

Vermijd deze voedingsmiddelen Wat ze met je lichaam doen
Rood vlees (in overmaat) Verhoogt het risico op ontsteking en blijkt het kankerrisico te vergroten.
Gefrituurd voedsel Vol vet en ontstekingsreactie. Keer de impact om door gefrituurd voedsel uit jouw eetpatroon te verwijderen.
Frisdrank Frisdrank-drinkers krijgen vaak een onvoldoende aanbod van vitamine A, calcium en magnesium.
Suiker (te veel) Kan het immuunsysteem onderdrukken door zich actief te richten op cellen die bacteriën bestrijden. Het effect kan tot enkele uren na het eten duren.
Zout (in overmaat) Bevordert ontstekingen.

Je lichaam vullen met wat het het meest nodig heeft, kan je immuunsysteem veel helpen bij de dagelijkse strijd.

Het eten van veel vers fruit en groenten, samen met gematigde hoeveelheden volle granen, zeevruchten, magere kip, noten en zaden, zal je lichaam helpen te strijden tegen de indringers van buitenaf die je ziek kunnen maken.

Tot slot…

Laatste en waarschijnlijk belangrijkste punt… het eeuwig uitstellen…

Je wil wel beginnen maar het komt nu even niet goed uit want… je hebt een feestje volgende week, je verjaardag komt eraan, je vertrekt binnenkort op vakantie,… er is altijd wel een reden te bedenken waarom het vandaag niet ‘het juiste moment’ is. Herkenbaar?

Maar laat me je een geheimpje verklappen, er komt nooit een “juist moment”.

De waarheid is dat het geen rol speelt welke dag of maand het is.

…en het speelt geen rol welke periode van het jaar het is…..omdat het idioot is om te wachten op een welbepaalde dag of maand om slank te worden.

Waarom zou je zo dik willen blijven tot een bepaalde “maand” of “periode van het jaar”?

Begin gewoon nu.

Probeer enkele van de 50 Heerlijke Dieetrecepten uit en je zal merken dat je ook op een lekkere manier kan afslanken.  

Want na je verjaardag of je vakantie komt er weer iets nieuws waardoor het net niet uitkomt.

Begin gewoon nu en kijk hoe ver je komt.

Als je blijft wachten op dat ‘juiste moment’ komt er nooit wat van. Wanneer je gewoon begint en kijkt hoe ver je komt zal je merken dat je veel meer bereikt dan je aanvankelijk gedacht had.

Wacht niet op motivatie, maar vertrouw erop dat wanneer je nu begint de eerste resultaten je vanzelf motiveren om door te gaan.

Dat is hoe succesvolle afslankers het doen… ze kiezen een echt goed en gezond programma en zetten er dan hun schouders onder en nemen volop actie.

Tja, misschien geen “pottenbrekend nieuws”, maar zo is het wel.

Kies een programma waar je jezelf goed bij voelt en neem dan actie. Dit is de snelste weg naar een slank, fit en gezond lichaam.

Heb jij het gevoel dat je te veel eet of dat jij je gewicht NIET onder controle hebt?

Heb je alle diëten reeds uitgeprobeerd zonder dat je ze kon volhouden omwille van allerlei gekke regeltjes die je dagelijks leven onmogelijk maken?

Heb je ondertussen ervaren dat er werkelijk geen enkel pilletje of shake bestaat dat je op lange termijn doet afslanken en je gewicht laat behouden?

Zit je nog steeds met een ongecontroleerd overgewicht dat dagelijks door je hoofd spookt waardoor je jezelf niet vrij en onbezorgd voelt?

Dan is het misschien de moeite om eens iets anders te proberen en te ervaren hoe Het Mentale Dieet Plan jou je Ideale Gewicht Terug Geeft…

50-heerlijke-receptenHoe zou jij jezelf voelen wanneer jij je overtollige kilo’s en (buik)vet verbrandt hebt door het eten van heerlijke recepten…?

Wat wanneer jij ein-de-lijk verlost bent van die overtollige kilo’s en vetrolletjes en niet langer last hebt van het JOJO-effect of het gevoel hebt dat je constant zit ‘te lijnen’?

Ontdek in mijn Afslank Rapport (27 blz.) oa. de 10 Redenen Waarom Je Momenteel Geen (Buik)vet Verbrandt En Hoe Je Dit Oplost(!) en ontvang GRATIS 50 Heerlijke Dieetrecepten voor een Platte Buik als extra kadootje.

Klik hier
om het op te slaan.

Tot binnenkort,

Katja Callens
Auteur van “Het Mentale Dieet Plan”

P.S. Dit rapport heeft al meer dan 146,578 afslankers terug op het juiste pad gebracht waardoor ze nu dagelijks van hun ideale gewicht genieten met heerlijke, gezonde gerechten… Voor mij hoef je dit niet te lezen,… zij zijn echter zeer blij dat ze dit wel gedaan hebben.

 

Deel desgewenst dit artikel

>