Top 9 Voordelen Van Het Eten Van Appels

Appels zijn zeer vullend, houden je eetlust onder controle en verbeteren ook nog eens je spijsvertering. En dit zijn nog maar een paar van de geweldige voordelen die appels bieden!

Meest gegeten fruitsoort

Appels zijn wereldwijd een van de meest geconsumeerde fruitsoorten, niet alleen omdat ze het hele jaar door verkrijgbaar zijn, maar ook omdat ze zo veelzijdig zijn en boordevol geweldige voedingsstoffen zitten.

Appels voorzien het lichaam van een hoop antioxidanten en natuurlijke vezels, die de spijsvertering ondersteunen en het lichaam helpen om gifstoffen te elimineren. Wat echter vooral opmerkelijk is, is dat appeltjes je kunnen helpen om af te vallen, aangezien ze super vullend zijn en je eetlust verminderen en onder controle houden.

Aangezien er nog altijd een hoop mensen zijn die zich helemaal niet bewust zijn van hoe geweldig appels wel niet zijn, zal ik je in detail iets meer over deze fantastische vrucht vertellen.

1. Ze verbeteren de cardiovasculaire gezondheid

Slechts één appel voorziet het lichaam van een aanzienlijke hoeveelheid fytochemicaliën. Dit zijn natuurlijke stoffen die een antioxidante werking hebben en je lichaam beschermen tegen vrije radicalen. Hierdoor blijven je lichaamscellen gezond, wat er weer voor zorgt dat de kans op hartziekte en kanker aanzienlijk kleiner wordt.

Daarnaast bevatten appels oplosbare vezels, zijn ze in staat om het gehalte slecht cholesterol in je bloed te verlagen en voorkomen ze de opeenstapeling van plaque in je aderen.

2. Ze hebben een vochtafdrijvende werking

Deze vrucht onderscheidt zichzelf vooral vanwege het hoge kaliumgehalte. Kalium is een essentieel mineraal dat een vochtafdrijvende werking heeft in het lichaam.

Dit betekent dat je je lichaam door appels te eten aanmoedigt om opgehoopt vocht te elimineren en opgeblazenheid te verminderen. Daarom is deze vrucht ook streng aanbevolen voor mensen die last hebben van ontstekingsziekten of hypertensie.

3. Appels houden je tanden gezond

Regelmatig een appeltje eten is ontzettend goed voor de gezondheid van je tanden. Wanneer je op deze vrucht kauwt, produceert je lichaam namelijk meer speeksel en speeksel houdt de groei van bacteriën, die gaatjes kunnen veroorzaken, onder controle.

Hoewel het eten van appels alleen natuurlijk geen vervanging kan zijn voor een goede mondhygiëne, is het eten van een appeltje wel heel handig als je geen tandenborstel bij de hand hebt.

GRATIS 50 Heerlijke Dieetrecepten

Ontdek hoe je op een lekkere manier kan afslanken...

  • zonder honger te lijden
  • zonder JoJO-effect

Vul hieronder je voornaam en emailadres in om je 50 Heerlijke Dieetrecepten meteen te ontvangen en...
ontdek De 7 Simpele Stappen Om (buik)Vet Te Verbranden.

4. Ze verkleinen de kans op Alzheimer

De hoge concentratie antioxidanten die appels bevatten, kan in verband worden gebracht met een verlaagd risico op cognitieve aandoeningen als Alzheimer.

Daarnaast houdt het vermogen om te voorkomen dat vrije radicalen je lichaamscellen beschadigen in dat je hersenen beschermd zijn tegen vroegtijdige cerebrale veroudering.

5. Ze kunnen je helpen om een gezond gewicht te bereiken

Mensen die regelmatig een appeltje eten, zullen zien dat dit erg bevorderend kan zijn voor hun doel om af te vallen. Hoewel dit natuurlijk geen wondermiddel is om vet te verbranden, geven voedingsdeskundigen wel aan dat appels erg behulpzaam kunnen zijn bij gewichtsverlies.

Het regelmatig consumeren van appels zal na verloop van tijd de eetlust verminderen en ervoor zorgen dat het makkelijker zal zijn om je dagelijkse calorie-inname onder controle te houden.

Bovendien is deze vrucht gunstig voor de gezonde bacteriën in je dikke darm en helpen appels om de stofwisseling te versnellen.

6. Appels optimaliseren de leverfunctie

Leveraandoeningen zijn doorgaans het gevolg van ongezonde eetgewoontes en een voortdurende blootstelling aan gifstoffen uit de omgeving. Hoewel dit orgaan in staat is om zichzelf te ontgiften, kan het ook overbelast raken, waardoor het meer moeite ervaart om zijn taken naar behoren uit te voeren.

Gelukkig kan één glas appelsap al genoeg zijn om het natuurlijke ontgiftingsproces van je lever net dat zetje te geven dat het nodig heeft om dit soort problemen uit de weg te ruimen.

7. Ze versterken je immuunsysteem

De vitamines en essentiële mineralen die appels bevatten, zijn zeer gunstig voor je immuunsysteem.

Dit betekent dat een appeltje per dag kan helpen om de kans op de volgende aandoeningen te verkleinen:

Ademhalingsziekten
Infecties

Andere aandoeningen die verbonden zijn aan de vermenigvuldiging van virussen, bacteriën en schimmels.

8. Ze zorgen ervoor dat je huid gezond en jeugdig blijft

Werkelijk alle soorten appels bevatten antioxidanten, vitamines en mineralen die de uitstraling van je huid verbeteren.

Zowel het uitwendig aanbrengen van appel in de vorm van een masker als het consumeren van appels kan helpen om cellulaire oxidatieve schade te beperken, en laat dit nu net de voornaamste oorzaak zijn van vroegtijdige huidveroudering.

De mineralen die appels bevatten verbeteren de zuurstofvoorziening van bloed, waardoor het lichaam gezuiverd en verjongd wordt.

9. Appels bevorderen de spijsvertering

Appels en de schil van appels bevatten een vezelsoort die pectine genoemd wordt. Pectine is zeer gunstig voor de spijsvertering. Dit komt doordat pectine het darmslijmvlies voedt en de pH-waarde in je maag onder controle houdt, om de kans op het ontwikkelen van verschillende soorten ziekten te verkleinen.

Daarnaast kunnen appels het lichaam beschermen tegen de ontwikkeling van verschillende soorten kanker en chronische aandoeningen als constipatie.

Zoals je ziet, zijn er genoeg redenen om deze vrucht vanaf nu veel vaker te eten. Laat de appel een deel uitmaken van je dieet en ontdek zelf hoeveel voordelen deze vrucht kan bieden!

Tot slot…

Laatste en waarschijnlijk belangrijkste punt… het eeuwig uitstellen…

Je wil wel beginnen maar het komt nu even niet goed uit want… je hebt een feestje volgende week, je verjaardag komt eraan, je vertrekt binnenkort op vakantie,… er is altijd wel een reden te bedenken waarom het vandaag niet ‘het juiste moment’ is. Herkenbaar?

Maar laat me je een geheimpje verklappen, er komt nooit een “juist moment”.

De waarheid is dat het geen rol speelt welke dag of maand het is.

…en het speelt geen rol welke periode van het jaar het is…..omdat het idioot is om te wachten op een welbepaalde dag of maand om slank te worden.

Waarom zou je zo dik willen blijven tot een bepaalde “maand” of “periode van het jaar”?

Begin gewoon nu.

Probeer enkele van de 50 Heerlijke Dieetrecepten uit en je zal merken dat je ook op een lekkere manier kan afslanken.  

Want na je verjaardag of je vakantie komt er weer iets nieuws waardoor het net niet uitkomt.

Begin gewoon nu en kijk hoe ver je komt.

Als je blijft wachten op dat ‘juiste moment’ komt er nooit wat van. Wanneer je gewoon begint en kijkt hoe ver je komt zal je merken dat je veel meer bereikt dan je aanvankelijk gedacht had.

Wacht niet op motivatie, maar vertrouw erop dat wanneer je nu begint de eerste resultaten je vanzelf motiveren om door te gaan.

Dat is hoe succesvolle afslankers het doen… ze kiezen een echt goed en gezond programma en zetten er dan hun schouders onder en nemen volop actie.

Tja, misschien geen “pottenbrekend nieuws”, maar zo is het wel.

Kies een programma waar je jezelf goed bij voelt en neem dan actie. Dit is de snelste weg naar een slank, fit en gezond lichaam.

Heb jij het gevoel dat je te veel eet of dat jij je gewicht NIET onder controle hebt?

Heb je alle diëten reeds uitgeprobeerd zonder dat je ze kon volhouden omwille van allerlei gekke regeltjes die je dagelijks leven onmogelijk maken?

Heb je ondertussen ervaren dat er werkelijk geen enkel pilletje of shake bestaat dat je op lange termijn doet afslanken en je gewicht laat behouden?

Zit je nog steeds met een ongecontroleerd overgewicht dat dagelijks door je hoofd spookt waardoor je jezelf niet vrij en onbezorgd voelt?

Dan is het misschien de moeite om eens iets anders te proberen en te ervaren hoe Het Mentale Dieet Plan jou je Ideale Gewicht Terug Geeft…

50-heerlijke-receptenHoe zou jij jezelf voelen wanneer je jouw overtollig (buik)vet verbrandt hebt met heerlijke recepten…?

Wat wanneer jij ein-de-lijk verlost bent van die overtollige kilo’s en vetrolletjes en niet langer last hebt van het JOJO-effect of het gevoel hebt dat je constant zit ‘te lijnen’?

Ontdek in mijn Afslank Rapport (27 blz.) oa. de 10 Redenen Waarom Je Momenteel Geen (Buik)vet Verbrandt En Hoe Je Dit Oplost(!) en ontvang GRATIS 50 Heerlijke Dieetrecepten voor een Platte Buik als extra kadootje.

Klik hier
om het op te slaan.

Tot binnenkort,

Katja Callens
Auteur van “Het Mentale Dieet Plan”

P.S. Dit rapport heeft al meer dan 126,789 afslankers terug op het juiste pad gebracht waardoor ze nu dagelijks van hun ideale gewicht genieten met heerlijke, gezonde gerechten… Voor mij hoef je dit niet te lezen,… zij zijn echter zeer blij dat ze dit wel gedaan hebben.

 

Deel desgewenst dit artikel

>