Top 5 Voedingstips Voor Een Stralende Huid En Veel Energie

Ons lichaam is constant in beweging om zich te vernieuwen. Na 7 jaar is elke cel in ons lichaam vernieuwd. Maar de huid is al na iets minder dan 1 maand helemaal nieuw. Daarom is het ook zo belangrijk dat je de huid goed verzorgt zowel inwendig als uitwendig.

Ervaring door schoonheidsindustrie

Door mijn achtergrond in de modellenwereld weet ik als geen ander hoe belangrijk het is om je huid goed te verzorgen. Regelmatig naar een schoonheidsspecialiste gaan, is geen overbodige luxe. Niet alleen het stressniveau daalt door de rust en ontspanning maar ook de huid knapt er uitwendig zichtbaar van op.

Hoogwaardige gezichtsverzorging zonder parabenen of andere benzoëzuur verwante stoffen is essentieel.

Daarbij voel je je zonder goede voeding slap en futloos: iets wat ik me niet kon veroorloven! Daarom ging ik me verdiepen in voeding.

Voeding van binnenuit

Zoals gezegd ben je er dus niet alleen met uitwendige verzorging. Het is ook belangrijk om je huid van binnenuit te voeden en te verzorgen en dat kun je heel gemakkelijk doen met gezonde voeding! Elk rimpeltje en elk pukkeltje heeft zijn reden en als je veel afvalstoffen vasthoudt in het lichaam door een verkeerde voedingsgewoonte is dat duidelijk te zien in de huid, zowel aan de rimpels, structuur als oneffenheden.

Veel huidaandoeningen zijn slechts tekenen dat het lichaam essentiële voedingsstoffen mist. En als je gewoon door blijft roken en ongezonde producten blijft eten (met een dosis stress erbij) wordt je huid (maar ook je energieniveau!) steeds slechter.

Een mooie blijvende jonge en strakke huid en goede energieniveaus krijg je alleen als je ook je immuniteitssysteem, hormoonhuishouding, darmflora en gezondheid aanpakt.

De huid – een levend organisme

De huid weegt ongeveer 5 kilo en weerspiegelt de conditie van je gezondheid. Voeding maar ook luchtvervuiling, veel zonnebaden, zonnebank, sigaretten, verkeerde cosmetica enz, spelen allemaal mee hoe de huid eruit ziet.

Wanneer we voldoende gezonde voeding nemen met daarnaast supplementen met veel anti-oxidanten erin (zoals Organico Turbo Green) zal dat zeker te zien zijn op de huid.

Maar wat naast gezonde voeding ook heel belangrijk is, is dat je darmwerking, het ontgiftingsmechanisme, je immuniteitssysteem alle in goede conditie zijn. Als al deze elementen niet goed werken, zul je je slap, futloos en moe voelen.

Het zal ook aan je huid te zien zijn: grauw, slap en droog. Tegenwoordig zijn veel mensen allergisch voor niet alleen cosmetica maar ook voor voeding zonder dat ze dit vaak weten maar dat is wel te zien aan hun huid.

GRATIS 50 Heerlijke Dieetrecepten

Ontdek hoe je op een lekkere manier kan afslanken...

  • zonder honger te lijden
  • zonder JoJO-effect

Vul hieronder je voornaam en emailadres in om je 50 Heerlijke Dieetrecepten meteen te ontvangen en...
ontdek De 7 Simpele Stappen Om (buik)Vet Te Verbranden.

Wat doen vitaminen en mineralen nou eigenlijk voor de huid?

Het collageen dat in de diepere lagen van de huid zit en voor de elasticiteit zorgt, wordt aangemaakt door vitamine C

De keratine in de huid wordt door vitamine A gecontroleerd en zorgt ervoor dat de huid niet droog en ruw wordt.

De celmembranen worden gemaakt door essentiële vetzuren (omega’s). Deze celmembranen zijn erg belangrijk, want als er een tekort is aan vetzuren dan droogt de huid enorm uit. Mensen gaan dan bodymilk gebruiken wat slechts een symptoombestrijder is en het probleem tijdelijk oplost.gezonde voeding voor gezonde huid

De huidcellen zijn afhankelijk van voldoende zink en dat is nogal een probleem tegenwoordig omdat bijna iedereen hieraan een tekort heeft door de huidige manier van eten.

Zink zit veel in: zonnebloem- en pompoenpitten, sesamzaad, noten, soja, peulvruchten, volkorengraan. Zink verlies je wanneer je te veel verzurende producten eet (koffie, suiker, witte bloemproducten, ongezond voedsel).

Je kunt een tekort aan zink herkennen aan striae, acne, eczeem of slecht helende wondjes (deze klachten kunnen ook ontstaan door nog andere problemen zoals allergieën, teveel omega 6 vetzuren en tekorten aan vitaminen en mineralen).

Daarnaast is het van belangrijk voor een gezonde huid om veel water te drinken. Koffie en zwarte/groene thee voegen geen vocht toe in ons lichaam en maken de huid er niet mooier op.

Wanneer je niet genoeg water/ groentesappen of kruidenthee drinkt zal de huid uitdrogen waardoor rimpeltjes meer zichtbaar worden. Bovendien kunnen de cellen zich slecht vernieuwen en afvalstoffen stapelen zich op

Nu je een idee hebt hoe belangrijk voeding is voor een mooie stralende huid (en je energie) zal ik uitleggen wat je kunt doen voor een mooie huid.

5 voedingstips voor een sterke, gezonde, gave en elastische huid

Wil je zoveel mogelijk stoffen binnen krijgen die je huid zacht, gezond en soepel houden, zorg dan dat onderstaande voeding een belangrijk deel uitmaakt van je voedingspatroon.

1. Omega-3 rijke voeding
: Deze meervoudig onverzadigde vetzuren zijn essentieel voor een goede huidverzorging. Ze helpen onder andere je celmembranen gezond te houden door ze te beschermen tegen schadelijke stoffen, ze laten gezonde voedingsstoffen door en voeren afvalstoffen af. Een van de meest gezonde en pure alternatieve bronnen van omega-3 is Krill Oil, maar ook rauwe en pure plantaardige vetten en oliën zoals kokosnootolie, walnoten en lijnzaad dragen bij aan een gezonde huid .

2. Rauwe groente en juicing
: Het eten van groente is uitermate belangrijk voor een gezonde, mooie huid. Groentes zitten vol water en belangrijke voedingsstoffen zoals mineralen en polyfenolen, en helpen bij een optimale werking van het natuurlijke reinigingssysteem van je lichaam. Een makkelijke manier om te zorgen dat je elke dag voldoende verse groente binnenkrijgt is door middel van juicen.

3. Antioxidantrijke voeding
: Bosbessen staan erom bekend dat ze zeer rijk zijn aan antioxidanten en polyfenolen. De plantaardige antioxidanten en fytochemicaliën in bosbessen beschermen de huidcellen tegen schade en aantasting, waardoor de huid langer jong blijft. Ook groene thee, wortels en kurkuma (koenjit) zitten vol antioxidanten.

4. Gefermenteerde voeding
: Gefermenteerde voedingsmiddelen versterken de werking van omega-3 vetzuren en spijsverteringsenzymen in je lichaam, en dragen zo hun steentje bij om de huid sterk en gezond maken .

5. Water
: Je lichaam heeft de hele dag door water nodig, zodat je organen, weefsels en cellen, en dus ook je huid altijd voldoende gehydrateerd zijn. Bij een gezonde vochtbalans kunnen afvalstoffen bovendien efficiënt worden afgevoerd, zowel via het transpireren van de huid als via de urine. Drink dagelijks minimaal zo’n twee liter puur en schoon water, bijvoorkeur natuurlijk bronwater.

Voedingsmiddelen die ongezond zijn voor je huid en energieniveaus

Om je huid mooi te houden is het ook van cruciaal belang dat je voeding vermijdt die je huid aantast, zoals bewerkte levensmiddelen, granen, fructoserijke suikers, verzadigde vetten en transvetten.

Als een gezonde huid belangrijk voor je is, dan vormt een gezonde levensstijl de beste basis: beweeg regelmatig, zorg voor voldoende nachtrust en eet gezond.

Uiteindelijk is de conditie je huid een weerspiegeling van je algehele gezondheid! En daar is geen enkele crème of lotion tegen opgewassen…

Mocht je niet altijd tijd hebben om zelf te juicen, of zie je op tegen de boodschappen of afwas, probeer dan eens een Organico TURBO Green Juice™.

Turbo Green JuiceOrganico Turbo Green juice™ bestaat immers uit maar liefst 27 verschillende groenten- en fruitsoorten, aangevuld met 11 Superfoods zoals tarwegras, spirulina, chorella, citroen, munt, groene thee etc.

En dit in een uitzonderlijk hoge concentratie.

Dit maakt dit drankje op zich ettelijke malen voedzamer dan gelijk welk juice recept dat je zou klaarmaken.

En het smaakt bovendien nog lekker zoet-fris zodat je zou twijfelen dat je wel een gezonde juice aan het drinken bent wanneer je het niet al zou weten.

Hier vind je meer informatie over wat je verder nog meer gaat beleven met je Organico Turbo Green juice en wat het voor je gezondheid en stofwisseling betekent…

 

Geniet ervan!

Vitale groetjes,

Onthoud, we doen dit samen.

Katja Callens
Organico TURBO Green Juice

P.S. Geen juicer? Geen probleem!
Organico Turbo Green juice is een vernuftig samenstelling van maar liefst 27 verschillende groenten- en fruitsoorten, in combinatie met 11 superfoods waaronder tarwegras, spirulina, citroen, munt, moringa, groene thee en meer. Ik heb deze greens ontwikkeld voor drukke vrouwen (zoals ik) en mannen die op zoek zijn naar een manier om hun gezondheid een boost te geven en hun gezonde lifestyle te behouden zonder te veel tijd of geld te spenderen in de keuken.
Probeer het vandaag!

Deel desgewenst dit artikel

>