Top 5 Redenen Om Vanaf Nu Chiazaad Bij Het Ontbijt Te Eten

Je dag beginnen met een ontbijt dat rijk is aan proteïne en antioxidanten is een gewoonte die erg behulpzaam zal zijn om je hart en lever gezond te houden en de gevolgen van vrije radicalen, die vroegtijdige veroudering veroorzaken, tegen te gaan. Zorg er daarom voor dat chiazaad deel uitmaakt van je ochtendroutine!

Chiazaden zijn klein, maar superkrachtig

Misschien heb je wel eens van deze zaden gehoord of ze ergens in de winkel zien liggen. Als je ze echter nog altijd niet geprobeerd hebt, dan wordt het hoog tijd dat je ze eens een kans geeft.

Een van de grootste voordelen die social media en nieuwe technologieën ons bieden, is dat ze ons in staat stellen om informatie met elkaar te delen en zo op de hoogte te worden gebracht van nieuwe dingen in relatie tot ons dieet en onze gezondheid, die zeer gunstig kunnen zijn voor het hele gezin.

Sommige gezonde voedingsmiddelen kunnen hierdoor heel gemakkelijk en snel ontzettend populair worden.

Wellicht heb je al eens ergens gelezen dat chiazaad een superfood is. Natuurlijk kunnen deze zaadjes op zichzelf geen ziekten genezen of ervoor zorgen dat al die ongewenste kilootjes er zonder moeite vanaf vliegen. Deze zaadjes kunnen ook wel worden gezien als ‘bemiddelaars’ voor een goede gezondheid.

Ze kunnen vanwege drie eenvoudige redenen zelfs een onmisbare aanvulling zijn op elk gezond dieet:

    1. Ze zijn rijk aan proteïne.
    2. Ze bevatten helemaal geen vet.
    3. Ze hebben een hoge voedingswaarde.

In dit artikel raad ik je aan om chiazaad te eten bij het ontbijt. Dit is namelijk het beste moment van de dag om volledig te profiteren van alle voordelen die deze zaden bieden.

Waarom je chiazaad het beste kunt eten bij het ontbijt

Chiazaden zijn verkrijgbaar bij vrijwel elke natuurwinkel en ook in sommige supermarkten. Vaak weten mensen echter niet hoe ze deze zaden het beste kunnen bereiden. Het is echter heel eenvoudig: je fantasie is je enige beperking.

Je kunt deze zaden toevoegen aan je yoghurt, eten bij je havermout, door een kom fruit mengen of zelfs gebruiken om heerlijke smoothies mee te maken.

Laten we dan nu eens kijken naar de geweldige voordelen die deze zaden bieden.

GRATIS 50 Heerlijke Dieetrecepten

Ontdek hoe je op een lekkere manier kan afslanken...

  • zonder honger te lijden
  • zonder JoJO-effect

Vul hieronder je voornaam en emailadres in om je 50 Heerlijke Dieetrecepten meteen te ontvangen en...
ontdek De 7 Simpele Stappen Om (buik)Vet Te Verbranden.

1. Chiazaad is een natuurlijke bron van omega 3-vetzuren

Omega 3-vetzuren zijn essentiële vetten en krachtige bondgenoten van je botten. Je lichaam is niet in staat om deze vetsoort zelf aan te maken, waardoor je het wel binnen moet krijgen via voedsel.

Chiazaad is een geweldige manier om vanaf het moment dat je dag begint voor je hart te zorgen. Dankzij de omega 3-vetzuren die deze zaden bevatten, kunnen ze helpen om je cholesterolgehalte te verlagen, je hersenen te verzorgen, je zenuwfunctie te verbeteren en cellulaire hydratatie te stimuleren. (In dit gezondheidsrapport ontdek je waarom omega-3’s zo belangrijk zijn, zeker wanneer je boven de 45 bent).

2. Bevat een goede dosis proteïne

Chiazaad bestaat voor twintig procent uit plantaardige proteïne.

Door eenvoudigweg een eetlepel chiazaad toe te voegen aan een natuurlijke smoothie, kun je je energielevel gedurende de dag gelijk in balans brengen. Vergeet daarnaast niet dat een proteïnerijk ontbijt kan helpen om je stofwisseling te verbeteren, waardoor deze gelijk op gang wordt gebracht en zo ook gewichtsverlies kan vergemakkelijken.

3. Chiazaad is verzadigend

Als je graag wat kilootjes af zou vallen, dan is chiazaad misschien wel de beste natuurlijke manier om dit voor elkaar te krijgen.

Deze zaden zijn rijk aan vezels die helpen je lichaam te zuiveren en constipatie te voorkomen.

Nog een reden waarom chiazaad zo goed is om gewichtsverlies te ondersteunen, is dat de zaden zeer verzadigend zijn. Chiazaden worden namelijk groter wanneer ze in aanraking komen met water of ander vloeistof. Hierdoor zul je na het eten van deze zaden vol genoeg zitten om tot de lunch door te kunnen zonder tussendoor de behoefte te hebben om te snacken.

4. Helpt stress te verminderen

Nog een geweldige reden om vanaf nu chiazaad te eten bij je ontbijt is het vermogen om het cortistolgehalte in de bloedbaan te verlagen.

Iets wat veel mensen niet weten, is dat stress een groot deel van het magnesiumgehalte dat in je lichaam aanwezig is verbruikt. Dit verklaart waarom je bij stress ook last kunt hebben van hoofdpijn, pijnlijke botten of waarom je spieren bijvoorbeeld snel overbelast raken.

Chiazaad geeft je magnesiumgehalte op natuurlijke wijze een boost, waardoor je meer kracht hebt en je cortisolgehalte tegelijkertijd beter gereguleerd wordt en je meer ontspannen zult zijn.

Chiazaad voorziet je lichaam van de perfecte dosis energie om ervoor te zorgen dat je lekker in je vel zit.

5. Chiazaad met bessen, de gezondste combinatie

De reden waarom chiazaad in voedingsbladen altijd gecombineerd wordt met frambozen of aardbeien is erg eenvoudig: deze combinatie voorziet je lichaam van een krachtige hoeveelheid antioxidanten.

Aarzel daarom niet om te kijken of er verse bessen verkrijgbaar zijn in je supermarkt. Eigenlijk maakt het zelfs niet uit of deze bessen op dat moment niet van het seizoen zijn of als je bevroren bessen koopt – zelfs dan bieden ze nog zeer opmerkelijke voordelen.

Je dag beginnen met een ontbijt dat rijk is aan proteïne en antioxidanten is een gewoonte die erg behulpzaam zal zijn om je hart en lever gezond te houden en de gevolgen van vrije radicalen, die vroegtijdige veroudering veroorzaken, tegen te gaan.

Begin vanaf nu dus beter voor jezelf te zorgen – probeer chiazaad te eten bij je ontbijt.

Tot slot…

Laatste en waarschijnlijk belangrijkste punt… het eeuwig uitstellen…

Je wil wel beginnen maar het komt nu even niet goed uit want… je hebt een feestje volgende week, je verjaardag komt eraan, je vertrekt binnenkort op vakantie,… er is altijd wel een reden te bedenken waarom het vandaag niet ‘het juiste moment’ is. Herkenbaar?

Maar laat me je een geheimpje verklappen, er komt nooit een “juist moment”.

De waarheid is dat het geen rol speelt welke dag of maand het is.

…en het speelt geen rol welke periode van het jaar het is…..omdat het idioot is om te wachten op een welbepaalde dag of maand om slank te worden.

Waarom zou je zo dik willen blijven tot een bepaalde “maand” of “periode van het jaar”?

Begin gewoon nu.

Probeer enkele van de 50 Heerlijke Dieetrecepten uit en je zal merken dat je ook op een lekkere manier kan afslanken.  

Want na je verjaardag of je vakantie komt er weer iets nieuws waardoor het net niet uitkomt.

Begin gewoon nu en kijk hoe ver je komt.

Als je blijft wachten op dat ‘juiste moment’ komt er nooit wat van. Wanneer je gewoon begint en kijkt hoe ver je komt zal je merken dat je veel meer bereikt dan je aanvankelijk gedacht had.

Wacht niet op motivatie, maar vertrouw erop dat wanneer je nu begint de eerste resultaten je vanzelf motiveren om door te gaan.

Dat is hoe succesvolle afslankers het doen… ze kiezen een echt goed en gezond programma en zetten er dan hun schouders onder en nemen volop actie.

Tja, misschien geen “pottenbrekend nieuws”, maar zo is het wel.

Kies een programma waar je jezelf goed bij voelt en neem dan actie. Dit is de snelste weg naar een slank, fit en gezond lichaam.

Heb jij het gevoel dat je te veel eet of dat jij je gewicht NIET onder controle hebt?

Heb je alle diëten reeds uitgeprobeerd zonder dat je ze kon volhouden omwille van allerlei gekke regeltjes die je dagelijks leven onmogelijk maken?

Heb je ondertussen ervaren dat er werkelijk geen enkel pilletje of shake bestaat dat je op lange termijn doet afslanken en je gewicht laat behouden?

Zit je nog steeds met een ongecontroleerd overgewicht dat dagelijks door je hoofd spookt waardoor je jezelf niet vrij en onbezorgd voelt?

Dan is het misschien de moeite om eens iets anders te proberen en te ervaren hoe Het Mentale Dieet Plan jou je Ideale Gewicht Terug Geeft…

50-heerlijke-receptenHoe zou jij jezelf voelen wanneer je jouw overtollig (buik)vet verbrandt hebt met heerlijke recepten…?

Wat wanneer jij ein-de-lijk verlost bent van die overtollige kilo’s en vetrolletjes en niet langer last hebt van het JOJO-effect of het gevoel hebt dat je constant zit ‘te lijnen’?

Ontdek in mijn Afslank Rapport (27 blz.) oa. de 10 Redenen Waarom Je Momenteel Geen (Buik)vet Verbrandt En Hoe Je Dit Oplost(!) en ontvang GRATIS 50 Heerlijke Dieetrecepten voor een Platte Buik als extra kadootje.

Klik hier
om het op te slaan.

Tot binnenkort,

Katja Callens
Auteur van “Het Mentale Dieet Plan”

P.S. Dit rapport heeft al meer dan 126,789 afslankers terug op het juiste pad gebracht waardoor ze nu dagelijks van hun ideale gewicht genieten met heerlijke, gezonde gerechten… Voor mij hoef je dit niet te lezen,… zij zijn echter zeer blij dat ze dit wel gedaan hebben.

 

Deel desgewenst dit artikel

>