Tien Natuurlijke Antibiotica Uit Je Keukenkastje

Veel ziektes ontstaat door verborgen chronische ontstekingen. We zien en voelen ze niet totdat ons immuunsysteem zo verzwakt is dat we ziek worden. Chronische ontstekingen kan je “chronisch behandelen” met allerlei heerlijke producten uit je keuken. Ontdek mijn tien favorieten.

Antibiotica kunnen levensreddend zijn, maar……

Antibiotica zijn stoffen tegen bacteriële infecties in je lichaam. Als je weinig weerstand hebt is het moeilijk voor je lichaam om infecties zelf te bestrijden. Antibiotica komen voor in de natuur maar er bestaan ook veel farmaceutische antibiotica, die levensreddend kunnen zijn. Ze worden door artsen voorgeschreven bij verschillende ontstekingen of infecties.

….het nadeel is: je darmflora in complete chaos

Een nadeel van farmaceutische antibiotica is dat bacteriën er resistentie tegen kunnen opbouwen; dan zijn ze er ongevoelig voor geworden kan de bacterie er niet meer mee bestreden worden. Ook zorgt antibiotica ervoor dat niet alleen de ziekmakende bacterie wordt gedood, maar ook alle andere, waaronder vele goede, die in je darmen leven. Daardoor kunnen de slechte bacteriën de overhand krijgen. Dit verzwakt je immuunsysteem en leidt zo weer tot nieuwe problemen. Bovendien duurt het erg lang voordat de darmflora zich weer heeft hersteld.

Kijk eens in je keukenkastje

Kijk daarom bij een lichte ontsteking eens in je keukenkastje, of er geen natuurlijk antibioticum te vinden is. Want de natuur heeft ons vele geneesmiddelen gegeven, die we kunnen gebruiken tegen verborgen, chronische ontstekingen in ons lichaam.

Gember

Verse gember werkt als een antibioticum bij voedselvergiftigingen. Ook bij zeeziekte of misselijkheid werkt het goed. Gember stimuleert de aanmaak van maagzuur en heeft een ontstekingsremmende werking dankzij het stofje gingerol. Kan worden toegevoegd aan veel verschillende gerechten, of maak er thee van.

Knoflook

Het pletten van een teentje knoflook zorgt voor het vrijkomen van het stofje allicine, dat werkt tegen bacteriën, schimmels en virussen Knoflook helpt ook om een gezonde darmflora te behouden. Zet er thee van, eet het rauw of verwerk het in licht gekookt voedsel.

Uien en sjalotjes

Uien werken ontstekingsremmend en bloeddrukverlagend. Ze maken bacteriën in je mond onschadelijk en leveren een bijdrage aan sterkere botten en bindweefsel. En een doorgesneden ui naast je bed bij verkoudheid helpt echt!

Rauwe honing

Donkere rauwe honing heeft krachtige antibacteriële eigenschappen. Het werkt goed bij o.a. brandwonden en blaren, kan tandvleesontstekingen stoppen en tandplak verminderen. Het helpt zelfs tegen de lastige bacterie Helicobacter Pylori.

Kaneel

Het bekendste gezondheidsvoordeel van kaneel is dat het helpt om je bloedsuikerspiegel te stabiliseren, waardoor het meehelpt om te herstellen van diabetes 2.

Extra vergine kokosolie

Sinds kort is bekend dat kokosolie heel gezond is. Het is een speciaal soort verzadigd vet (met middellange vetzuren), dat wel energie geeft, maar waar we niet dik van worden. Het laurinezuur in kokosolie gaat bacteriën, schimmels en virussen te lijf en ondersteunt je darmflora. Je kunt het zowel eten als op je huid smeren. Kokosolie is prima om in te bakken en kan goed verhit worden.

GRATIS 50 Heerlijke Dieetrecepten

Ontdek hoe je op een lekkere manier kan afslanken...

  • zonder honger te lijden
  • zonder JoJO-effect

Vul hieronder je voornaam en emailadres in om je 50 Heerlijke Dieetrecepten meteen te ontvangen en...
ontdek De 7 Simpele Stappen Om (buik)Vet Te Verbranden.

Cayennepeper

Cayennepeper heeft ontstekingsremmende effecten vanwege de stof erin capsaïcine, bekend om zijn pijnstillende en ontstekingsremmende werking. Capsaïcine helpt bij verkoudheid en bij keelontsteking door streptokokken. Cayennepeper verhoogt de afgifte van spijsverteringssappen in je maag, zodat voeding beter verteerd kan worden, wat bijdraagt aan een beter immuunsysteem.

Kurkuma of geelwortel

Kurkuma kan zowel inwendig als uitwendig worden gebruikt bij reumatische klachten, maag-, darm- en hart- en vaatziektes. De werkzame stof is curcumine; een krachtige antioxidant. Het wordt ook ingezet bij de preventie en bestrijding van kanker. Kan toegevoegd worden aan allerlei gerechten en sauzen.

Oregano

Oregano werkt ontstekingsremmend, schimmelwerend, antibacterieel en het is actief tegen parasieten, door de etherische oliën erin, die thymol en carvacrol bevatten. Ook heeft oregano kankerwerende eigenschappen. Je kunt het inzetten bij een candida infectie. Het werkt ontspannend en het is een goede antioxidant. Gebruik het volop in je keuken naast de andere Provençaalse kruiden.

Kruidnagel

De werkzame stof euganol in kruidnagel werkt antiseptisch. Het helpt tegen kiespijn en tegen schimmels en kalknagels. Kruidnagelpoeder is makkelijk te verwerken in o.a. soepen, pittige bonenschotels en zelfs in worteltaart.

Tot slot…

Laatste en waarschijnlijk belangrijkste punt… het eeuwig uitstellen…

Je wil wel beginnen maar het komt nu even niet goed uit want… je hebt een feestje volgende week, je verjaardag komt eraan, je vertrekt binnenkort op vakantie,… er is altijd wel een reden te bedenken waarom het vandaag niet ‘het juiste moment’ is. Herkenbaar?

Maar laat me je een geheimpje verklappen, er komt nooit een “juist moment”.

De waarheid is dat het geen rol speelt welke dag of maand het is.

…en het speelt geen rol welke periode van het jaar het is…..omdat het idioot is om te wachten op een welbepaalde dag of maand om slank te worden.

Waarom zou je zo dik willen blijven tot een bepaalde “maand” of “periode van het jaar”?

Begin gewoon nu.

Probeer enkele van de 50 Heerlijke Dieetrecepten uit en je zal merken dat je ook op een lekkere manier kan afslanken.  

Want na je verjaardag of je vakantie komt er weer iets nieuws waardoor het net niet uitkomt.

Begin gewoon nu en kijk hoe ver je komt.

Als je blijft wachten op dat ‘juiste moment’ komt er nooit wat van. Wanneer je gewoon begint en kijkt hoe ver je komt zal je merken dat je veel meer bereikt dan je aanvankelijk gedacht had.

Wacht niet op motivatie, maar vertrouw erop dat wanneer je nu begint de eerste resultaten je vanzelf motiveren om door te gaan.

Dat is hoe succesvolle afslankers het doen… ze kiezen een echt goed en gezond programma en zetten er dan hun schouders onder en nemen volop actie.

Tja, misschien geen “pottenbrekend nieuws”, maar zo is het wel.

Kies een programma waar je jezelf goed bij voelt en neem dan actie. Dit is de snelste weg naar een slank, fit en gezond lichaam.

Heb jij het gevoel dat je te veel eet of dat jij je gewicht NIET onder controle hebt?

Heb je alle diëten reeds uitgeprobeerd zonder dat je ze kon volhouden omwille van allerlei gekke regeltjes die je dagelijks leven onmogelijk maken?

Heb je ondertussen ervaren dat er werkelijk geen enkel pilletje of shake bestaat dat je op lange termijn doet afslanken en je gewicht laat behouden?

Zit je nog steeds met een ongecontroleerd overgewicht dat dagelijks door je hoofd spookt waardoor je jezelf niet vrij en onbezorgd voelt?

Dan is het misschien de moeite om eens iets anders te proberen en te ervaren hoe Het Mentale Dieet Plan jou je Ideale Gewicht Terug Geeft…

50-heerlijke-receptenHoe zou jij jezelf voelen wanneer je jouw overtollig (buik)vet verbrandt hebt met heerlijke recepten…?

Wat wanneer jij ein-de-lijk verlost bent van die overtollige kilo’s en vetrolletjes en niet langer last hebt van het JOJO-effect of het gevoel hebt dat je constant zit ‘te lijnen’?

Ontdek in mijn Afslank Rapport (27 blz.) oa. de 10 Redenen Waarom Je Momenteel Geen (Buik)vet Verbrandt En Hoe Je Dit Oplost(!) en ontvang GRATIS 50 Heerlijke Dieetrecepten voor een Platte Buik als extra kadootje.

Klik hier
om het op te slaan.

Tot binnenkort,

Katja Callens
Auteur van “Het Mentale Dieet Plan”

P.S. Dit rapport heeft al meer dan 126,789 afslankers terug op het juiste pad gebracht waardoor ze nu dagelijks van hun ideale gewicht genieten met heerlijke, gezonde gerechten… Voor mij hoef je dit niet te lezen,… zij zijn echter zeer blij dat ze dit wel gedaan hebben.

 

Deel desgewenst dit artikel

>