Te Veel Buikvet? Dit Zijn 8 Mogelijke Oorzaken Van Buikvet

Wist je dat niet voldoende slapen invloed kan hebben op je gewicht en buikvet? Wanneer je ‘s nachts niet goed slaapt, laat je lichaam minder hormonen vrij die aangeven wanneer je vol genoeg zit om te stoppen met eten. Er zijn een hoop mensen die voortdurend bezig zijn om van hun buikje af te komen. Het lichaam slaat vet namelijk snel op rond de middel en dit buikvet is vervolgens ook heel moeilijk te elimineren.

De buik is één van de lichaamsdelen die het meeste kan veranderen en het ophopen van vet op dit lichaamsdeel kan een zeer negatieve invloed hebben op je gezondheid.

Onderzoek toont aan dat buikvet niet alleen een esthetisch probleem is – het kan namelijk ook botverlies veroorzaken en de kans op osteoporose en het ontwikkelen van astma vergroten.

Daarom is het belangrijk om erachter te komen wat de reden is waarom jouw lichaam meer buikvet opslaat rond je middel, zodat je op zoek kunt gaan naar een gepaste oplossing.

Genen

Onderzoekers aan het Sanford Burnham Instituut hebben vastgesteld dat onze genen erg bepalend kunnen zijn voor de manier waarop en waar ons lichaam vet opslaat. Andere studies tonen aan dat onze genen een belangrijke rol kunnen spelen in hoe vol we onszelf na het eten voelen.

Mensen die de genetische aanleg hebben om meer te eten, slaan vaak ook meer vet op rond hun middel. En als er meerdere mensen in je familie zijn die last hebben van dit probleem, dan is de kans groot dat ook jouw lichaam meer geneigd is vet op je buik op te slaan.

Niet genoeg slapen

Mensen die niet genoeg slapen, hebben vaak de neiging om meer calorieën naar binnen te werken en als gevolg meer vet op te slaan rond hun middel.

Een gebrek aan slaap zorgt ervoor dat je lichaam minder leptine vrijlaat, terwijl het gehalte ghreline juist omhoog gaat.

Beide hormonen kunnen gewichtstoename veroorzaken. Sommige studies tonen aan dat mensen die over het algemeen zes uur per dag slapen zevenentwintig procent meer kans hebben op obesitas dan mensen die negen uur per dag slapen.

Stress zorgt voor buikvet

Net als te weinig slaap, kan ook stress bepaalde hormonale veranderingen veroorzaken die er uiteindelijk voor zorgen dat je aankomt.

GRATIS 50 Heerlijke Dieetrecepten

Ontdek hoe je op een lekkere manier kan afslanken...

 • zonder honger te lijden
 • zonder JoJO-effect

Vul hieronder je voornaam en emailadres in om je 50 Heerlijke Dieetrecepten meteen te ontvangen en...
ontdek De 7 Simpele Stappen Om (buik)Vet Te Verbranden.

Volgens Patricia Ramirez, voedingsdeskundige, laten onze bijnieren in periodes waarin we veel stress ervaren meer hormonen als adrenaline en cortisol vrij.

En een verhoogd cortisolgehalte zorgt er voor dat het lichaam meer vet opslaat, met name op de buik.

Gebrek aan lichaamsbeweging

Regelmatig aan lichaamsbeweging doen, is een van de beste manieren om je stofwisseling actief te houden en meer vet te verbranden.

Onderzoekers aan de Johns Hopkins Universiteit in Baltimore, Maryland tonen aan dat lichaamsbeweging zeer belangrijk is om een ideaal gewicht te behouden, buikvet is namelijk meer dan alleen een uiterlijk probleem – het is ook slecht voor je gezondheid.

Vet verbranden door middel van lichaamsbeweging is een van de beste manieren om je cardiovasculaire gezondheid te behouden.

Slechte eetgewoonten zorgen voor buikvet

Ook het consumeren van veel koolhydraat- en vetrijke voedingsmiddelen is een belangrijke oorzaak van buikvet.

Tegenwoordig liggen supermarkten vol ongezond voedsel en een hoop restaurants bieden niet veel beters aan.

Als consument is het belangrijk dat je in staat bent om deze voedingsmiddelen te onderscheiden van de gezonde voedingsmiddelen waar je voor kunt kiezen.

Voedingsmiddelen die obesitas kunnen veroorzaken zijn:

 • Verwerkt voedsel
 • Gezouten vleeswaren
 • Gebleekte bloem
 • Frisdrank uit blik

Daarom moet je jezelf ertoe zetten om een gezond dieet aan te houden dat rijk is aan groente, fruit, volkoren granen, mager vlees en voldoende water.

Te veel alcohol drinken

Een overmatige alcoholconsumptie kan ook gewichtstoename veroorzaken, omdat je zo alleen maar lege calorieën binnenkrijgt.

Een studie die gepubliceerd werd in het European Journal of Clinical Nutrition toont aan dat het drinken van veel alcohol de kans op buikvet met wel vijftig procent kan vergroten.

Bepaalde medicijnen

Sommige medicijnen kunnen wanneer je ze zeer lange tijd inneemt op een gegeven moment gewichtstoename veroorzaken.

Medicijnen voor diabetes, toevallen, stemmingswisselingen, migraine, hoge bloeddruk en medicijnen als steroïden, de anticonceptiepil en hormoonvervangers behoren vaak tot deze groep.

Het is wel belangrijk om duidelijk te stellen dat niet al deze medicijnen gewichtstoename veroorzaken en dat de werking kan verschillen van persoon tot persoon.

Ongezond snacken tussen je maaltijden door

Hoewel het eten van meerdere kleine maaltijden juist aangeraden is om gewicht te verliezen en je stofwisseling te bevorderen, kan het eten van ongezonde snacks tussen je maaltijden door juist het tegenovergestelde effect hebben.

Snacks als chips, koekjes en snoep zorgen er alleen maar voor dat je meer calorieën binnenkrijgt en meer vet opslaat rond je middel.

Wat kun je nog meer doen om buikvet tegen te gaan?

Wat de reden ook is waarom jouw lichaam de neiging heeft om meer vet op te slaan rond je middel, je moet een manier zien te vinden om dit probleem tegen te gaan om de gezondheidsproblemen die eraan verbonden zitten te kunnen voorkomen.

Enkele effectieve manieren om buikvet tegen te gaan zijn:

 • Een gezond dieet aanhouden (zoals Het Mentale Dieet Plan)
 • Wandelen, fietsen, zwemmen en korte, gerichte, intensieve spieroefeningen doen (bijvoorbeeld Fit in 4 Minuten)
 • Minstens acht uur per dag slapen
 • Voldoende water drinken
 • Je lichaam ontgiften
 • Niet te veel alcohol drinken
 • Je eten zorgvuldig kauwen

Tot slot…

Laatste en waarschijnlijk belangrijkste punt… het eeuwig uitstellen…

Je wil wel beginnen maar het komt nu even niet goed uit want… je hebt een feestje volgende week, je verjaardag komt eraan, je vertrekt binnenkort op vakantie,… er is altijd wel een reden te bedenken waarom het vandaag niet ‘het juiste moment’ is. Herkenbaar?

Maar laat me je een geheimpje verklappen, er komt nooit een “juist moment”.

De waarheid is dat het geen rol speelt welke dag of maand het is.

…en het speelt geen rol welke periode van het jaar het is…..omdat het idioot is om te wachten op een welbepaalde dag of maand om slank te worden.

Waarom zou je zo dik willen blijven tot een bepaalde “maand” of “periode van het jaar”?

Begin gewoon nu.

Probeer enkele van de 50 Heerlijke Dieetrecepten uit en je zal merken dat je ook op een lekkere manier kan afslanken.  

Want na je verjaardag of je vakantie komt er weer iets nieuws waardoor het net niet uitkomt.

Begin gewoon nu en kijk hoe ver je komt.

Als je blijft wachten op dat ‘juiste moment’ komt er nooit wat van. Wanneer je gewoon begint en kijkt hoe ver je komt zal je merken dat je veel meer bereikt dan je aanvankelijk gedacht had.

Wacht niet op motivatie, maar vertrouw erop dat wanneer je nu begint de eerste resultaten je vanzelf motiveren om door te gaan.

Dat is hoe succesvolle afslankers het doen… ze kiezen een echt goed en gezond programma en zetten er dan hun schouders onder en nemen volop actie.

Tja, misschien geen “pottenbrekend nieuws”, maar zo is het wel.

Kies een programma waar je jezelf goed bij voelt en neem dan actie. Dit is de snelste weg naar een slank, fit en gezond lichaam.

Heb jij het gevoel dat je te veel eet of dat jij je gewicht NIET onder controle hebt?

Heb je alle diëten reeds uitgeprobeerd zonder dat je ze kon volhouden omwille van allerlei gekke regeltjes die je dagelijks leven onmogelijk maken?

Heb je ondertussen ervaren dat er werkelijk geen enkel pilletje of shake bestaat dat je op lange termijn doet afslanken en je gewicht laat behouden?

Zit je nog steeds met een ongecontroleerd overgewicht dat dagelijks door je hoofd spookt waardoor je jezelf niet vrij en onbezorgd voelt?

Dan is het misschien de moeite om eens iets anders te proberen en te ervaren hoe Het Mentale Dieet Plan jou je Ideale Gewicht Terug Geeft…

50-heerlijke-receptenHoe zou jij jezelf voelen wanneer je jouw overtollig (buik)vet verbrandt hebt met heerlijke recepten…?

Wat wanneer jij ein-de-lijk verlost bent van die overtollige kilo’s en vetrolletjes en niet langer last hebt van het JOJO-effect of het gevoel hebt dat je constant zit ‘te lijnen’?

Ontdek in mijn Afslank Rapport (27 blz.) oa. de 10 Redenen Waarom Je Momenteel Geen (Buik)vet Verbrandt En Hoe Je Dit Oplost(!) en ontvang GRATIS 50 Heerlijke Dieetrecepten voor een Platte Buik als extra kadootje.

Klik hier
om het op te slaan.

Tot binnenkort,

Katja Callens
Auteur van “Het Mentale Dieet Plan”

P.S. Dit rapport heeft al meer dan 126,789 afslankers terug op het juiste pad gebracht waardoor ze nu dagelijks van hun ideale gewicht genieten met heerlijke, gezonde gerechten… Voor mij hoef je dit niet te lezen,… zij zijn echter zeer blij dat ze dit wel gedaan hebben.

 

Deel desgewenst dit artikel

>