Slecht Eetpatroon Gekoppeld Aan Veel Sterfgevallen

Voedselkeuzes kunnen van grote invloed zijn op jouw gezondheid. De meesten van ons weten dat wat we eten onze gezondheid beïnvloedt. Maar de resultaten van een nieuwe studie illustreren dat feit levendig: bijna de helft van de sterfgevallen in één jaar veroorzaakt door hartaandoeningen, beroertes en diabetes type 2 in een grote groep gingen gepaard met een slecht voedingspatroon.

Er werd gekeken naar de dood van meer dan 700.000 mensen in 2012 door hartaandoeningen, beroertes en diabetes type 2 en tien voedingsfactoren werden onderzocht, zoals consumptie van suikerhoudende dranken, vleeswaren en natriuminname.

De analyse toonde aan dat ongeveer 45 procent van de sterfgevallen te maken had met ongezonde eetgewoonten en voedingsstoffen die al lang in verband worden gebracht met het beïnvloeden van cardiovasculaire en metabolische gezondheid.

Het voedsel dat werd bekeken

De onderzoekers keken naar deze 10 voedingsmiddelen:

  • Zout
  • Noten en zaden
  • Bewerkt vlees
  • Zeevruchten omega-3 vetten
  • Groenten
  • Fruit
  • Suikerhoudende dranken
  • Volkoren granen
  • Meervoudig onverzadigde vetten
  • Onbewerkt rood vlees

Het grootste aantal sterfgevallen aan hartziekten ging gepaard met een hoge inname van vleeswaren en suikerhoudende dranken en een lage inname van noten.

Hoog risico op een beroerte werd geassocieerd met een eetpatroon met weinig fruit en groenten en veel zout.

Verhoogd risico op overlijden door diabetes werd geassocieerd met het nuttigen van meer bewerkt vlees en suikerhoudende dranken en niet genoeg volkoren granen.

Het voedsel dat verband hield met de meeste sterfgevallen in het algemeen was zout.

Maak goede keuzes

Voedingskeuzes kunnen een diepgaande invloed hebben op jouw gezondheid. Op basis van deze studie moeten we inname van fruit en groenten verhogen, doorgaan met het vermijden van bewerkte vleeswaren en ook suikerhoudende dranken vermijden. Dat zijn enkele van de grote dingen. De andere boodschap is om je consumptie van noten en vis te verhogen, vooral de omega-3 rijke vis zoals zalm en tonijn.

Het is belangrijk om te onthouden dat de kwaliteit van het voedsel dat je consumeert een directe impact heeft op de kwaliteit van je gezondheid.

Een manier om er naar te kijken, is om voedsel als medicijn te zien. Voeding kan je gezondheid echt verbeteren en kan het risico op het ontwikkelen van deze chronische ziekten verminderen.

Dit is slechts één voorbeeld van hoe je met kleine ‘mentale’ aanpassingen je eet- en levensgewoonten kan verbeteren. Wanneer je verschillende van dergelijke kleine mentale aanpassingen maakt, verbeter je spontaan deze gewoonten waardoor je op een automatische, natuurlijke en gezonde manier afslankt, zonder dat je het gevoel hebt dat je aan het lijnen bent. Dit is meteen ook één van de grootste voordelen van Het Mentale Dieet Plan.

mdp-turboactieNa de initiële TURBO fase, waarin je snel en effectief de eerste kilo’s vet verliest (tussen de 15% en 30% overtollig vet in de eerste twee tot drie weken) ben je ondertussen ‘mentaal’ voorbereid om op een spontane manier een reeks kleine veranderingen te maken in je eetgedrag.

Hierdoor ga je verder op een automatische, evenwichtige en lekkere manier blijft afslanken tot jij jouw ideale gewicht bereikt hebt, en dit zonder het gevoel te hebben van te ‘lijnen’ en zonder achteraf slachtoffer te worden van het joJO-effect.

Dit verklaart waarom de meeste deelnemers van Het Mentale Dieet Plan ook niet het gevoel hebben dat ze op dieet staan en dat ze zichzelf lekkere dingen moeten ontzeggen. Ze hebben gewoon geleerd om op een andere manier met voedsel en eten om te gaan, en ze genieten zelfs beter van de heerlijke gerechten die op tafel komen.

Ontdek via de link hieronder hoe het Mentale Dieet Plan jou kan helpen om op ‘automatische piloot’ en twee maal zo snel af te slanken, zonder joJO-slachtoffer te blijven.
Klik hier voor meer info.

Heb jij het gevoel dat je te veel eet of dat jij je eetgedrag NIET onder controle hebt?

Heb je alle diëten reeds uitgeprobeerd zonder dat je ze kon volhouden omwille van alle gekke regeltjes die je dagelijks leven onmogelijk maken? Heb je ondertussen ervaren dat er werkelijk geen enkel pilletje of shake bestaat die je op lange termijn doet afslanken en je gewicht laat behouden?

Zit je nog steeds met een ongecontroleerd overgewicht dat dagelijks door je hoofd spookt waardoor je jezelf niet vrij en onbezorgd voelt, dan is het misschien de moeite om het eens anders aan te pakken door te kijken hoe Het Mentale Dieet Plan jou gaat helpen om eindelijk de strijd met je overgewicht te winnen.

50-heerlijke-receptenHoe zou jij jezelf voelen indien je tussen vandaag en 14 dagen  5kg tot 17kg (buik)Vet Verbrandt met heerlijke recepten?

Wil jij eindelijk verlost worden van die overtollige kilo’s en vetrolletjes ZONDER nog langer last te hebben van het JOJO-effect of het gevoel te hebben dat je constant zit ‘te lijnen’?

Ontdek dan de 7 simpele stappen om vet te verrbanden zonder last te hebben van het joJO-effect en ontvang 50 Heerlijke Dieetrecepten voor een Platte Buik als extra kadootje.

 

Tot binnenkort,

Vriendelijke groetjes,

Katja Callens
Auteur van “Het Mentale Dieet Plan”

>