Maakt je mobiele telefoon je dik?

Lees je dit op je smartphone? Leg ´m maar even weg. Ook al ben ik heel blij dat je mijn blog leest, wil ik niet bijdragen aan je groeiende taille.

Of iets gevaarlijkers (daarover later meer) …

Helaas, als je dit op een mobiele telefoon leest, dan doe ik dat misschien wel.

Volgens een studie gepubliceerd in het International Journal of Behavioral Nutrition and Physical Activity, hadden mensen die hun mobiele telefoon gebruikten vaak een hoger percentage lichaamsvet dan leeftijdsgenoten die minder vaak mobiele telefoons gebruikten. (1)

De resultaten verbazen me niet echt. Je kunt tenslotte bijna alles op een smartphone doen, zonder je stoel te verlaten. Vrijwel overal en op elk moment kun je niet alleen bellen, je kunt ook sms, e-mail of tweet verzenden, zoeken op internet, grappen lezen op een Facebook-pagina of zelfs een YouTube-video bekijken.

Zelfs als je beweegt tijdens het sms’en, loop je langzamer dan normaal. Even stoppen om je berichten te checken? Voor je het weet zit je op een bankje in het park een Candy Crush-spel te spelen.

Waarom zou je helemaal stoppen?

De studie in meer detail …

In de studie, ondervroegen onderzoekers meer dan 300 studenten over hoeveel ze hun mobiele telefoons gebruiken. Vervolgens selecteerden ze willekeurig 49 studenten uit de groep voor het testen van de loopband om de aerobe conditie te meten.

Degenen die aan hun telefoons vastgeplakt zaten (gemiddeld ongeveer 14 uur per dag!) Waren aanzienlijk minder fit – en dikker – dan degenen met een schermtijd van minder dan twee uur per dag.

Degenen die de meeste tijd op hun telefoon doorbrachten, meldden ook dat ze meer zittende activiteiten hadden.

GRATIS 50 Heerlijke Dieetrecepten

Ontdek hoe je op een lekkere manier kan afslanken...

  • zonder honger te lijden
  • zonder JoJO-effect

Vul hieronder je voornaam en emailadres in om je 50 Heerlijke Dieetrecepten meteen te ontvangen en...
ontdek De 7 Simpele Stappen Om (buik)Vet Te Verbranden.

Je mobiele telefoon kan je zelfs doden

Ja, niet alleen maakt je mobiele telefoon je dik, maar door al het zitten, tikken, typen en staren dat het veroorzaakt, kan je leven zelfs worden ingekort.

Een studie, gepubliceerd in Medicine & Science in Sports & Exercise, analyseerde de levensstijl van meer dan 17.000 mannen en vrouwen gedurende ongeveer 13 jaar. Ze ontdekten dat mensen die het grootste deel van de dag zitten 54 procent meer kans hebben om te overlijden aan allerlei oorzaken, inclusief hartaandoeningen, in vergelijking met degenen die het minst zitten. (2)

Dus als je de hele dag een Angry Birds-game speelt, verzeker jezelf er dan van een goede levensverzekering te hebben.

Nighttime Screentime = slapeloosheid

Ik weet dat ik hier ook schuldig aan ben, maar te veel schermtijd voordat je naar bed gaat kan je slaap verstoren. Volgens een onderzoek aan het Lighting Research Center van het Rensselaer Polytechnic Institute in Troy, New York, hadden mensen die twee uur besteedden aan het gebruik van een apparaat met een LED-display met achtergrondverlichting – zoals een smartphone – een overeenkomstige dip in melatonineniveaus. (3)

Een opleving van de melatonineproductie, die meestal ongeveer twee uur voor je natuurlijke bedtijd begint, vertelt het lichaam dat het tijd is om weg te dommelen. Wanneer je op het verkeerde moment van de dag wordt blootgesteld aan te veel fel licht, wat het geval is wanneer je laat in de nacht een scherm van zes centimeter hebt, zul je een moeilijke tijd in slaap vallen.

Leg je telefoon neer, red je leven

Het is dus tijd om je mobiele telefoon op te bergen en in beweging te komen! Hier zijn enkele tips om te proberen de verslaving te verminderen. Ten minste een klein beetje..

  • Houd bij hoeveel tijd je op je smartphone doorbrengt. (Ja, het spelen van Candy Crush-spellen telt ook!) Kijk goed naar het aantal en probeer dat aantal elke week met 10 tot 20 procent te verlagen. Schakel je telefoon uit, stop hem in een la en laat hem daar een tijdje liggen.
  • Let op hoe je je voelt zonder dat de telefoon aan je hand zit vastgelijmd. In het begin kan het angst opwekken, maar na verloop van tijd zul je je comfortabeler voelen. En je zult zien dat je veel meer voor elkaar kunt krijgen.
  • Besteed aandacht aan de momenten waarop je de drang voelt om je telefoon te controleren. Zijn er emoties aan verbonden? Verveling? Eenzaamheid? Angst? Kijk of je jezelf op een andere manier kunt bevredigen – maak een wandeling, mediteer of breng tijd door met een vriend(in).
  • Probeer bewust meer persoonlijke tijd door te brengen met mensen om wie je geeft. Probeer iets fysieks zoals een vriendelijk potje voetbal of een natuurwandeling.
  • Zoek alternatieven voor online activiteiten. In plaats van het spelen van een online spel Wordfeud, speel je een good old bordspel Scrabble. Ga naar een film in plaats van een video op YouTube te bekijken.

Ik ben er zeker van dat ik dit niet eens hoef te zeggen, maar het kan geen kwaad om iedereen eraan te herinneren NOOIT naar whatsapp, e-mail of internet te surfen tijdens het autorijden/fietsen.

Tot slot…

Laatste en waarschijnlijk belangrijkste punt… het eeuwig uitstellen…

Je wilt wel beginnen maar het komt nu even niet goed uit want… je hebt een feestje volgende week, je verjaardag komt eraan, je vertrekt binnenkort op vakantie,… er is altijd wel een reden te bedenken waarom het vandaag niet ‘het juiste moment’ is. Herkenbaar?

Maar laat me je een geheimpje verklappen, er komt nooit een “juist moment”.

De waarheid is dat het geen rol speelt welke dag of maand het is.

…en het speelt geen rol welke periode van het jaar het is…..omdat het idioot is om te wachten op een welbepaalde dag of maand om slank te worden.

Waarom zou je zo dik willen blijven tot een bepaalde “maand” of “periode van het jaar”?

Begin gewoon nu.

Probeer enkele van de 50 Heerlijke Dieetrecepten uit en je zal merken dat je ook op een lekkere manier kan afslanken.  

Want na je verjaardag of je vakantie komt er weer iets nieuws waardoor het net niet uitkomt.

Begin gewoon nu en kijk hoe ver je komt.

Als je blijft wachten op dat ‘juiste moment’ komt er nooit wat van. Wanneer je gewoon begint en kijkt hoe ver je komt zal je merken dat je veel meer bereikt dan je aanvankelijk gedacht had.

Wacht niet op motivatie, maar vertrouw erop dat wanneer je nu begint de eerste resultaten je vanzelf motiveren om door te gaan.

Dat is hoe succesvolle afslankers het doen… ze kiezen een echt goed en gezond programma en zetten er dan hun schouders onder en nemen volop actie.

Tja, misschien geen “pottenbrekend nieuws”, maar zo is het wel.

Kies een programma waar je jezelf goed bij voelt en neem dan actie. Dit is de snelste weg naar een slank, fit en gezond lichaam.

Heb jij het gevoel dat je te veel eet of dat jij je gewicht NIET onder controle hebt?

Heb je alle diëten reeds uitgeprobeerd zonder dat je ze kon volhouden omwille van allerlei gekke regeltjes die je dagelijks leven onmogelijk maken?

Heb je ondertussen ervaren dat er werkelijk geen enkel pilletje of shake bestaat dat je op lange termijn doet afslanken en je gewicht laat behouden?

Zit je nog steeds met een ongecontroleerd overgewicht dat dagelijks door je hoofd spookt waardoor je jezelf niet vrij en onbezorgd voelt?

Dan is het misschien de moeite om eens iets anders te proberen en te ervaren hoe Het Mentale Dieet Plan jou je Ideale Gewicht Terug Geeft…

50-heerlijke-receptenHoe zou jij jezelf voelen wanneer jij je overtollige kilo’s en (buik)vet verbrandt hebt door het eten van heerlijke recepten…?

Wat wanneer jij ein-de-lijk verlost bent van die overtollige kilo’s en vetrolletjes en niet langer last hebt van het JOJO-effect of het gevoel hebt dat je constant zit ‘te lijnen’?

Ontdek in mijn Afslank Rapport (27 blz.) oa. de 10 Redenen Waarom Je Momenteel Geen (Buik)vet Verbrandt En Hoe Je Dit Oplost(!) en ontvang GRATIS 50 Heerlijke Dieetrecepten voor een Platte Buik als extra kadootje.

Klik hier
om het op te slaan.

Tot binnenkort,

Katja Callens
Auteur van “Het Mentale Dieet Plan”

P.S. Dit rapport heeft al meer dan 146,578 afslankers terug op het juiste pad gebracht waardoor ze nu dagelijks van hun ideale gewicht genieten met heerlijke, gezonde gerechten… Voor mij hoef je dit niet te lezen,… zij zijn echter zeer blij dat ze dit wel gedaan hebben.

 

Deel desgewenst dit artikel

 

Referenties

1. Lepp A, Barkley JE, Sanders GJ, Rebold M, Gates P. The relationship between cell phone use, physical and sedentary activity, and cardiorespiratory fitness in a sample of U.S. college students. Int J Behav Nutr Phys Act. 2013;10:79. PMID: 23800133.

2. Katzmarzyk PT, Church TS, Craig CL, Bouchard C. Sitting time and mortality from all causes, cardiovascular disease, and cancer. Med Sci Sports Exerc. 2009;41(5):998-1005. PMID: 19346988.

3. Wood B, Rea MS, Plitnick B, Figueiro MG. Light level and duration of exposure determine the impact of self-luminous tablets on melatonin suppression. Appl Ergon. 2013;44(2):237-240. PMID: 22850476.

>