Kan Je Te Weinig Vet eten?

Vaak gaan mensen minder vet eten wanneer ze willen afslanken. Op zich prima, want vet bevat veel calorieën. Maar ze gaan vaak de fout in door vet helemaal uit hun eetpatroon te schrappen. Je hebt vet nodig voor allerlei belangrijke processen in je lichaam. Vet helemaal weglaten, kan gevaarlijk zijn voor je gezondheid!

Het is wel verstandig om je bewust te zijn van de hoeveelheid en het soort vet dat je binnenkrijgt. Als je vet eet, dan kun je er het beste voor zorgen dat dit zoveel mogelijk onverzadigd vet is. Verzadigd vet is slecht voor je hart en bloedvaten.

Risico’s van te weinig vet

Te veel vet is niet goed, maar te weinig dus ook niet. Als je te weinig vet eet, dan kun je een aantal problemen krijgen.

* Tekort aan de vetoplosbare vitamines A, D, E en K

Vitamine A is belangrijk voor de opbouw van de huid, ogen, groei en immuunsysteem.
Vitamine D is belangrijk voor stevige botten en tanden.
Vitamine E is belangrijk voor bescherming van het lichaam (werkt als antioxidant) en voor de stofwisseling van de cellen.
Vitamine K is belangrijk tegen bloedklontering.

* Hart- en vaatziekten door een te hoog cholesterol

Dit klinkt vreemd, maar als je nauwelijks nog vet eet wordt de hoeveelheid HDL (goed) cholesterol te laag, waardoor LDL (slecht) cholesterol in verhouding te hoog wordt. Dit zorgt voor bloedklontering en het dichtslibben van je aderen.

* Depressie

Met name de omega-vetzuren spelen een grote rol bij je humeur en gedrag. Eet je te weinig vet, dan worden er te weinig hormonen aangemaakt die je blij maken.

* Meer trek

Vet is een belangrijke smaakmaker. Als je alleen kiest voor vetarme producten, zul je meer trek krijgen. Vetarme producten worden meestal op smaak gebracht met veel suiker. Te veel suiker zorgt ervoor dat je bloedsuikerspiegel heel snel stijgt, maar ook heel snel weer diep daalt met als gevolg: honger! Ook zorgt vet voor een vol gevoel.

* Voedingsstoffen raken uit balans.

Als je te weinig vet eet, krijg je in verhouding te veel koolhydraten en/of eiwit binnen. Te veel koolhydraten kan leiden tot een hogere bloedsuikerspiegel, wat uiteindelijk kan leiden tot diabetes. Te veel eiwit is een belasting voor je lever en nieren. Bovendien kan te veel eiwit ook leiden tot botontkalking.

* Mogelijk verhoogde kans op kanker

Mogelijk een grotere kans op bepaalde vormen van kanker, onder andere darmkanker en hormoongerelateerde kankersoorten (borst en prostaat).
Wat is goed?

Per dag kan 20 à 35 procent van je totale energie bestaan uit vet. Vet levert 9 kcal per gram. Aan de hand van je totale inname, zou je kunnen berekenen hoeveel gram vet je mag binnenkrijgen.

GRATIS 50 Heerlijke Dieetrecepten

Ontdek hoe je op een lekkere manier kan afslanken...

  • zonder honger te lijden
  • zonder JoJO-effect

Vul hieronder je voornaam en emailadres in om je 50 Heerlijke Dieetrecepten meteen te ontvangen en...
ontdek De 7 Simpele Stappen Om (buik)Vet Te Verbranden.

Bijvoorbeeld: je eet elke dag 1400 kcal. Hiervan mag 20 à 35 procent vet zijn. 20 à 35 procent van 1400 = 280 à 490 kcal. 1 gram vet levert 9 kcal. Om 280 à 490 kcal binnen te krijgen van vet, mag je dan 31 à 54 gram vet eten op een dag.

Let er wel op dat je voornamelijk producten met onverzadigd vet eet. Dat zijn onder andere: plantaardige oliën, noten, zaden, olijven, avocado en vette vis.

Moet je dan iedere dag je vetinname gaan tellen om af te slanken?

NEE!

Met het Mentale Dieet Plan leer je om automatisch je eetgewoonten aan te passen naar een gezond eetpatroon dat je spontaan gaat blijven toepassen omdat het verankerd wordt in je manier van leven. Hierdoor gaat je lichaam optimaal (buik)vet gaat verbranden.

Wanneer je enkele lekkere voorbeelden wilt van heerlijke en gezonde recepten dan kan je hier je gratis exemplaar meteen opslaan.

Tot slot…

Laatste en waarschijnlijk belangrijkste punt wanneer je wil afslanken… het eeuwig uitstellen…

Je wil wel beginnen maar het komt nu even niet goed uit want… je hebt een feestje volgende week, je verjaardag komt eraan, je vertrekt binnenkort op vakantie,… er is altijd wel een reden te bedenken waarom het vandaag niet ‘het juiste moment’ is. Herkenbaar?

Maar laat me je een geheimpje verklappen, er komt nooit een “juist moment”.

De waarheid is dat het geen rol speelt welke dag of maand het is.

…en het speelt geen rol welke periode van het jaar het is…..omdat het idioot is om te wachten op een welbepaalde dag of maand om slank te worden.

Waarom zou je zo dik willen blijven tot een bepaalde “maand” of “periode van het jaar”?

Begin gewoon nu.

Probeer enkele van de 50 Heerlijke Dieetrecepten uit en je zal merken dat je ook op een lekkere manier kan afslanken.  

Want na je verjaardag of je vakantie komt er weer iets nieuws waardoor het net niet uitkomt.

Begin gewoon nu en kijk hoe ver je komt.

Als je blijft wachten op dat ‘juiste moment’ komt er nooit wat van. Wanneer je gewoon begint en kijkt hoe ver je komt zal je merken dat je veel meer bereikt dan je aanvankelijk gedacht had.

Wacht niet op motivatie, maar vertrouw erop dat wanneer je nu begint de eerste resultaten je vanzelf motiveren om door te gaan.

Dat is hoe succesvolle afslankers het doen… ze kiezen een echt goed en gezond programma en zetten er dan hun schouders onder en nemen volop actie.

Tja, misschien geen “pottenbrekend nieuws”, maar zo is het wel.

Kies een programma waar je jezelf goed bij voelt en neem dan actie. Dit is de snelste weg naar een slank, fit en gezond lichaam.

Heb jij het gevoel dat je te veel eet of dat jij je gewicht NIET onder controle hebt?

Heb je alle diëten reeds uitgeprobeerd zonder dat je ze kon volhouden omwille van allerlei gekke regeltjes die je dagelijks leven onmogelijk maken?

Heb je ondertussen ervaren dat er werkelijk geen enkel pilletje of shake bestaat dat je op lange termijn doet afslanken en je gewicht laat behouden?

Zit je nog steeds met een ongecontroleerd overgewicht dat dagelijks door je hoofd spookt waardoor je jezelf niet vrij en onbezorgd voelt?

Dan is het misschien de moeite om eens iets anders te proberen en te ervaren hoe Het Mentale Dieet Plan jou je Ideale Gewicht Terug Geeft…

50-heerlijke-receptenHoe zou jij jezelf voelen wanneer je jouw overtollig (buik)vet verbrandt hebt met heerlijke recepten…?

Wat wanneer jij ein-de-lijk verlost bent van die overtollige kilo’s en vetrolletjes en niet langer last hebt van het JOJO-effect of het gevoel hebt dat je constant zit ‘te lijnen’?

Ontdek in mijn Afslank Rapport (27 blz.) oa. de 10 Redenen Waarom Je Momenteel Geen (Buik)vet Verbrandt En Hoe Je Dit Oplost(!) en ontvang GRATIS 50 Heerlijke Dieetrecepten voor een Platte Buik als extra kadootje.

Klik hier
om het op te slaan.

Tot binnenkort,

Katja Callens
Auteur van “Het Mentale Dieet Plan”

P.S. Dit rapport heeft al meer dan 126,789 afslankers terug op het juiste pad gebracht waardoor ze nu dagelijks van hun ideale gewicht genieten met heerlijke, gezonde gerechten… Voor mij hoef je dit niet te lezen,… zij zijn echter zeer blij dat ze dit wel gedaan hebben.

 

Deel desgewenst dit artikel

>