Ik Eet Amper – En Ik Val Maar Niet Af!

Ik krijg met grote regelmaat mails binnen van mensen die niet bezig zijn met het Mentale Dieet Plan en die absoluut wanhopig zijn.  Ze proberen van alles maar ze vallen gewoon niet af.

Het verhaal van Jannie

Zo kreeg ik onlangs ook een mail van Jannie* binnen die zich net had had ingeschreven voor de gratis tips van het Mentale Dieet Plan. Ze schreef me dat ze weinig at op een dag, maar dat ze gewoon niet afvalt.

Dit is een fragment van Jannie’s mail:

Beste Katja,
(…) Ik snap er helemaal niets van. Ik eet weinig en toch val ik niet af. Dit is wat ik eet:
’s ochtends: tas koffie met een cracker met kaasGezonde Voeding
’s middags: boterham met vlees of kaas en tas koffie
’s avonds: twee aardappelen, wat groente en vlees
(…)
Ik weeg 78 en wil terug naar de 64 kilo. Ik val echter helemaal niet af. Wat doe ik verkeerd?
 
Groetjes Jannie

Jannie is niet de enige…

Dit is iets wat ik vaak zie gebeuren voordat mensen bezig gaan met het Mentale Dieet Plan en het antwoord op haar vraag zal je misschien wat verbazen… Jannie eet te weinig! Dit klinkt raar, maar toch werkt het zo en zal ze op die manier niet afvallen.

Als je wilt afvallen ben je geneigd minder te gaan eten. En dat is een normale reactie. Maar als je te weinig eet, zal je lichaam denken dat er een crisis situatie is, en zal je stofwisseling in de spaarstand gaan staan.

Afslanken is het laatste waar je lichaam aan denkt en hierdoor zal je lichaam alles dat binnen komt aan voeding, direct opslaan in het lichaam. Een soort appeltje voor de dorst.

Maar dit heeft wel ten gevolg dat je niet afvalt, en dat je lichaam spierweefsel gebruikt voor de energie die het toch nodig heeft. Dat moet natuurlijk niet!

De oplossing?

Wat we eigenlijk zouden moeten doen is meer eten van het juiste, en minder eten van het verkeerde. Dus meer groenten, fruit, proteïnen, vezels, mager vlees en vis, en minder wit brood (bijvoorbeeld), friet, voorverpakt voedsel, kant en klare maaltijden en ga zo maar door.

gezonde voeding stuk zalmIn het geval van Jannie zou ze meer moeten eten voor het ontbijt. Een cracker met kaas en een tas koffie is echt te weinig. Idealiter is iedere maaltijd minstens 150 gram, en daar komt Jannie natuurlijk niet aan met haar cracker.

GRATIS 50 Heerlijke Dieetrecepten

Ontdek hoe je op een lekkere manier kan afslanken...

  • zonder honger te lijden
  • zonder JoJO-effect

Vul hieronder je voornaam en emailadres in om je 50 Heerlijke Dieetrecepten meteen te ontvangen en...
ontdek De 7 Simpele Stappen Om (buik)Vet Te Verbranden.

Niet iedereen houdt van ontbijten, dat weet ik, maar deelnemers van het Mentale Dieet Plan weten dat het essentieel is dat je het toch doet. Als je niet ontbijt start je stofwisseling namelijk niet op. Je ontbijt is je brandstof voor de dag, en als je dit overslaat, zul je de hele dag trek hebben- en verkeerde dingen snoepen (met als gevolg dat je aankomt…).

Wat kan Jannie doen?

Ter illustratie: Jannie zou dus voor haar ontbijt twee volkoren boterhammen met kaas of vleeswaren kunnen eten, met daarbij een flink glas vers geperst fruitsap. Dan om een uurtje of tien, elf zou ze iets kleins kunnen eten. Bijvoorbeeld een appel, of een gezonde muesli reep, of een klein blikje tonijn.

Vervolgens om twaalf uur of wanneer haar lunch is, een lekkere salade (dressing apart), of een flink (bruin) broodje gezond. Dan rond een uurtje of drie, vier weer iets, bijvoorbeeld een soepje, wat bouillon of weer een muesli reep.

En dan rond een uurtje of zes, zeven haar avondeten. En niet te vergeten: over de hele dag natuurlijk ook voldoende water drinken!

Zo zie je maar, de truc zit ‘em niet in heel weinig eten, maar in slim eten! Gewoon doen dus!

Tot slot…

Laatste en waarschijnlijk belangrijkste punt… het eeuwig uitstellen…

Je wil wel beginnen maar het komt nu even niet goed uit want… je hebt een feestje volgende week, je verjaardag komt eraan, je vertrekt binnenkort op vakantie,… er is altijd wel een reden te bedenken waarom het vandaag niet ‘het juiste moment’ is. Herkenbaar?

Maar laat me je een geheimpje verklappen, er komt nooit een “juist moment”.

De waarheid is dat het geen rol speelt welke dag of maand het is.

…en het speelt geen rol welke periode van het jaar het is…..omdat het idioot is om te wachten op een welbepaalde dag of maand om slank te worden.

Waarom zou je zo dik willen blijven tot een bepaalde “maand” of “periode van het jaar”?

Begin gewoon nu.

Probeer enkele van de 50 Heerlijke Dieetrecepten uit en je zal merken dat je ook op een lekkere manier kan afslanken.  

Want na je verjaardag of je vakantie komt er weer iets nieuws waardoor het net niet uitkomt.

Begin gewoon nu en kijk hoe ver je komt.

Als je blijft wachten op dat ‘juiste moment’ komt er nooit wat van. Wanneer je gewoon begint en kijkt hoe ver je komt zal je merken dat je veel meer bereikt dan je aanvankelijk gedacht had.

Wacht niet op motivatie, maar vertrouw erop dat wanneer je nu begint de eerste resultaten je vanzelf motiveren om door te gaan.

Dat is hoe succesvolle afslankers het doen… ze kiezen een echt goed en gezond programma en zetten er dan hun schouders onder en nemen volop actie.

Tja, misschien geen “pottenbrekend nieuws”, maar zo is het wel.

Kies een programma waar je jezelf goed bij voelt en neem dan actie. Dit is de snelste weg naar een slank, fit en gezond lichaam.

Heb jij het gevoel dat je te veel eet of dat jij je gewicht NIET onder controle hebt?

Heb je alle diëten reeds uitgeprobeerd zonder dat je ze kon volhouden omwille van allerlei gekke regeltjes die je dagelijks leven onmogelijk maken?

Heb je ondertussen ervaren dat er werkelijk geen enkel pilletje of shake bestaat dat je op lange termijn doet afslanken en je gewicht laat behouden?

Zit je nog steeds met een ongecontroleerd overgewicht dat dagelijks door je hoofd spookt waardoor je jezelf niet vrij en onbezorgd voelt?

Dan is het misschien de moeite om eens iets anders te proberen en te ervaren hoe Het Mentale Dieet Plan jou je Ideale Gewicht Terug Geeft…

50-heerlijke-receptenHoe zou jij jezelf voelen wanneer je jouw overtollig (buik)vet verbrandt hebt met heerlijke recepten…?

Wat wanneer jij ein-de-lijk verlost bent van die overtollige kilo’s en vetrolletjes en niet langer last hebt van het JOJO-effect of het gevoel hebt dat je constant zit ‘te lijnen’?

Ontdek in mijn Afslank Rapport (27 blz.) oa. de 10 Redenen Waarom Je Momenteel Geen (Buik)vet Verbrandt En Hoe Je Dit Oplost(!) en ontvang GRATIS 50 Heerlijke Dieetrecepten voor een Platte Buik als extra kadootje.

Klik hier
om het op te slaan.

Tot binnenkort,

Katja Callens
Auteur van “Het Mentale Dieet Plan”

P.S. Dit rapport heeft al meer dan 126,789 afslankers terug op het juiste pad gebracht waardoor ze nu dagelijks van hun ideale gewicht genieten met heerlijke, gezonde gerechten… Voor mij hoef je dit niet te lezen,… zij zijn echter zeer blij dat ze dit wel gedaan hebben.

 

Deel desgewenst dit artikel

>