Hoeveel Koolhydraten Mag Ik Per Dag Eten?

Vaak wordt gedacht dat koolhydraat-bewust eten betekent dat je helemaal geen koolhydraten meer mag eten. Helaas zijn er de laatste tijd weer heel wat hype koolhydraatarme diëten en deze kan je best mijden omdat ze gegarandeerd leiden tot joJO-effect. Je lichaam heeft koolhydraten nodig als brandstof, om optimaal te kunnen functioneren.

Hieronder ontdek je precies hoeveel koolhydraten je per dag kan eten om op een gezonde manier af te slanken.

Vermijd ‘slechte’ koolhydraten

Voordat ik uitleg hoeveel koolhydraten je per dag kan eten is het belangrijk dat je weet dat je ‘slechte’  koolhydraten het best zo veel mogelijk beperkt wanneer je wilt afslanken.

Beperk brood, rijst, pasta, aardappelen, ontbijtgranen en geraffineerde suikers meer. Het Mentale Dieet Plan toont je hoe je hier toch nog op een gezonde manier van kan genieten.

Vervang ze door goede langzame koolhydraten uit groenten, fruit, quinoa, zoete aardappelen en peulvruchten. Wanneer je bewust met koolhydraten leert omgaan en weet wat het onderscheid is tussen ‘slechte’ en ‘goede’ koolhydraten, dan zit je goed.

Hoeveel koolhydraten mag ik per dag?

Hoeveel van de langzame koolhydraten je per dag kan eten is afhankelijk van wat je doel is. Ieder lichaam is anders dus verschilt dit per persoon hoeveel koolhydraten je nodig hebt per dag.

Dit is afhankelijk van je leeftijd, je lichaamstype, lengte, je huidige gewicht en hoeveel je beweegt.

Zo heeft een grote man die fysieke arbeid verricht meer koolhydraten nodig dan een kleinere dame die minder actief is.

Hieronder vind je enkele richtlijnen over hoeveel koolhydraten per dag je best kan eten:

Ongezond om meer dan 300 gr koolhydraten per dag te eten

GRATIS 50 Heerlijke Dieetrecepten

Ontdek hoe je op een lekkere manier kan afslanken...

  • zonder honger te lijden
  • zonder JoJO-effect

Vul hieronder je voornaam en emailadres in om je 50 Heerlijke Dieetrecepten meteen te ontvangen en...
ontdek De 7 Simpele Stappen Om (buik)Vet Te Verbranden.

De meeste Nederlanders en Vlamingen eten meer dan 300 g koolhydraten per dag. Wij zijn immers gewoon om als ontbijt en lunch veel brood te eten en ’s avonds pasta, rijst of aardappelen.

Verder houden we tussendoor van suikerrijke snacks. Dit is op zich vrij ongezond en je verhoogt hiermee het risico op overgewicht, diabetes en allerlei andere kwalen voor je lichaam.

Wanneer je dus meer dan 300 g koolhydraten per dag eet, raad ik je aan om dit gevoelig te verminderen. Ook wanneer je niet aan het lijnen bent, is het voor je gezondheid erg belangrijk om hier rekening mee te houden.

Je mag deze dingen best eten, alleen dien je te weten ‘hoe’ en ‘wanneer’ zoals je in Het Mentale Dieet Plan, aan de hand van een eenvoudig ‘mentaal’ oefeningetje uitgelegd wordt. Eénmaal je deze korte oefening doorgenomen hebt, zal je in de toekomst automatisch de juiste, gezonde keuze maken en weten welke portie goed voor je is.

Opletten met 150 à 300 gr koolhydraten per dag

De meeste mensen hebben het idee dat ze er een gezonde levensstijl op na houden. Je drinkt niet te veel frisdrank, je let wat op met het snoepen en je let redelijk goed op wat je eet, toch. Toch eet je geregeld brood, rijst, pasta, aardappelen etc. en als ontbijt een snel boordje of ontbijtkoek en als tussendoortje een stukje chocolade, een energiereep.

Je hebt dus het gevoel dat je goed bezig bent en dat je gezond eet. Bovendien is je BMI binnen acceptabele grenzen en je gewicht is ok of maar enkele kilo’s te veel.

Zonder dat je het echter beseft loop je mogelijk gevaar omdat de kilo’s er slechts langzaam doch zeker bijkomen. Dit wordt dan vooral zichtbaar door het feit dat je meer buikvet of zwembandjes rond je middel krijgt.

Gezond om 100 à 150 gr koolhydraten per dag te eten

Heb je momenteel een gebalanceerd gewicht en doe je regelmatig aan beweging dan zit je met 100 à 150 gr koolhydraten per dag goed. Let er wel op dat je kiest voor de goede koolhydraten uit groenten, fruit, quinoa, zoete aardappel, havermout etc.

‘Slechte’ koolhydraten zoals in brood, rijst, pasta, aardappelen en voeding met geraffineerde suikers kan je eten mits je er op een verstandige manier mee omgaat.

Afslanken met 50 à 100 gr koolhydraten per dag

Als je niet tevreden bent over je gewicht en wilt afslanken heb je waarschijnlijk gedurende langere tijd teveel ‘slechte’ koolhydraten gegeten.

Je stofwisseling is uit balans, je hormoonhuishouding werkt slecht waardoor je lichaam meer vet gaat opslaan dan verbranden. Je dient dus huis te houden in het aantal koolhydraten dat je per dag opneemt en vooral goed te weten hoe je op een juiste manier met ‘goede en slechte’ koolhydraten omgaat.

Je lichaam krijgt daardoor de kans om te herstellen en optimaal (buik-)vet te gaan verbranden.

Snel afslanken met 0 à 50 gr koolhydraten per dag

Wanneer je minder dan 50gr koolhydraten per dag eet ga je snel afslanken. Je lichaam gaat dan eiwitten en vetten gebruiken als eerste energiebron in plaats van koolhydraten. In Het TURBO Actie Plan wordt je getoond hoe je dit optimaal aanpakt zonder je stofwisseling uit balans te brengen.

Op de lange termijn is zo weinig koolhydraten eten immers ongezond en leidt vroeg of laat tot joJO-effect. Bovendien is het nauwelijks vol te houden en moet je oppassen voor tekorten in belangrijke voedingsstoffen.

Wanneer jij een slanke lijn en gebalanceerd gewicht wil behouden, raad ik aan om op een verstandige manier om te gaan met koolhydraten zoals je met Het Mentale Dieet Plan doet. Tussen de 50 à 150g koolhydraten per dag is een mooie balans.

Ik bedoel daarmee dat je goed het onderscheid leert maken tussen ‘goede’ en ‘slechte’ koolhydraten. Dus voornamelijk uit groente, fruit, havermout, quinoa en zoete aardappel en in mindere mate uit peulvruchten.

Wanneer je volgens Het Mentale Dieet Plan eet  zit je gemiddeld tussen de 50 à 150 gram koolhydraten per dag. En dit zonder dat je deze telkens hoeft af te wegen. Je leert immers hoe je op een spontane manier de juiste keuzes gaat maken zodat je op ‘automatische piloot’ gaat afslanken.

Dit is slechts één voorbeeld van hoe je met  kleine aanpassingen je eet- en levensgewoonten kan verbeteren.

Wanneer je verschillende van dergelijke kleine mentale aanpassingen maakt, verbeter je spontaan deze gewoonten. Hierdoor slank je op een automatische, natuurlijke en gezonde manier af.
En dit zonder dat je het gevoel hebt dat je aan het lijnen bent.

Dit is meteen ook één van de grootste voordelen van Het Mentale Dieet Plan.

mdp-turboactie

Na de initiële TURBO faze, waarin je snel en effectief de eerste kilo’s vet verliest  (tss. de 15% en 30% overtollig vet in de eerste twee tot drie weken)  ben je ondertussen ‘mentaal’ voorbereid om op een spontane manier een reeks kleine veranderingen te maken in je eetgedrag.

Hierdoor ga je verder op een automatische, evenwichtige en lekkere manier blijft afslanken tot jij jouw ideale gewicht bereikt hebt.

En dit zonder het gevoel te hebben van te ‘lijnen’ en zonder achteraf slachtoffer te worden van het joJO-effect.

Dit verklaart waarom de meeste deelnemers van Het Mentale Dieet Plan ook niet het gevoel hebben dat ze op dieet staan en dat ze zichzelf lekkere dingen moeten ontzeggen.

Ze gaan gewoon op een andere manier met voedsel en eten om en ze genieten zelfs beter van de heerlijke gerechten die op tafel komen.

Ontdek via deze link hoe het Mentale Dieet Plan jou op ‘automatische piloot’ en 2x zo snel laat afslanken, zonder joJO-slachtoffer te blijven.
Klik hier voor meer info.

Heb jij het gevoel dat je te veel eet of dat jij je gewicht NIET onder controle hebt?

Heb je alle diëten reeds uitgeprobeerd zonder dat je ze kon volhouden omwille van allerlei gekke regeltjes die je dagelijks leven onmogelijk maken?

Heb je ondertussen ervaren dat er werkelijk geen enkel pilletje of shake bestaat dat je op lange termijn doet afslanken en je gewicht laat behouden?

Zit je nog steeds met een ongecontroleerd overgewicht dat dagelijks door je hoofd spookt waardoor je jezelf niet vrij en onbezorgd voelt?

Dan is het misschien de moeite om eens iets anders te proberen en te ervaren hoe Het Mentale Dieet Plan jou je Ideale Gewicht Terug Geeft…
50-heerlijke-receptenHoe zou jij jezelf voelen wanneer je jouw overtollig (buik)vet verbrandt hebt met heerlijke recepten…?  

Wat wanneer jij ein-de-lijk verlost bent van die overtollige kilo’s en vetrolletjes en niet langer last hebt van het JOJO-effect of het gevoel hebt dat je constant zit ‘te lijnen’?

Ontdek in mijn Afslank Rapport (27 blz.) oa. de 10 Redenen Waarom Je Momenteel Geen (Buik)vet Verbrandt En Hoe Je Dit Oplost! en ontvang GRATIS 50 Heerlijke Dieetrecepten voor een Platte Buik als extra kadootje.
Klik Hier om het op te slaan.

Tot binnenkort,

Katja Callens
Auteur van “Het Mentale Dieet Plan”

P.S. Dit rapport heeft al meer dan 126,789 afslankers terug op het juiste pad gebracht waardoor ze nu dagelijks van hun ideale gewicht genieten met heerlijke, gezonde gerechten… Voor mij hoef je dit niet te lezen,… zij zijn echter zeer blij dat ze dit wel gedaan hebben.

Deel desgewenst dit artikel

>