Hoe Komt Het Dat Je Dat Buikje Maar Niet Kwijt Geraakt


Ben je al een tijdje flink aan het sporten, wortels aan het kauwen in plaats van chocolade tussendoor, maar ben je nog geen millimeter kwijtgeraakt? Frustratie alom. Maar er is hoop: deze 6 onverwachte oorzaken kunnen ervoor zorgen dat je geen buikvet verliest, en de oplossing ervoor is vaak heel simpel het aanpassen van je eetgewoonten.

  1. Tekort aan magnesium

Ons lichaam heeft magnesium nodig voor meer dan 300 (!) chemische reacties, waaronder je hartritme regelmatig houden en je bloedsuikerspiegel regelen. Maar magnesium kan ook een rol spelen bij gewichtsverlies. Een studie in the Journal of Nutrition uit 2013 bracht de opname van veel magnesium in verband met gewichtsverlies, en een andere Engelse studie concludeerde dat voldoende magnesium helpt tegen een opgeblazen gevoel.

Oplossing: zet genoeg groene bladgroenten, bonen en noten op het menu om de juiste dosis magnesium binnen te krijgen, zo’n 310 à 320 mg per dag.

  1. De foute training

buikvet verliezen wandelenDe meeste mensen kiezen voor cardiotraining in een fitnesscenter om af te vallen. Het probleem daarbij is dat die aanvankelijk wel voor wat gewichtsverlies kan zorgen, maar je metabolisme went er al snel aan.

Om echt een strakker buikje te krijgen, zal je cardiotraining moeten afwisselen met HIIT. Dit staat voor high-intensity interval training, en is zeer efficiënt om vet te verbranden. Daarbij gaat je hartslag de hoogte in terwijl je spieroefeningen doet.

Oplossing: je kan van elke cardio workout zoals zwemmen, lopen of fietsen een HIIT maken, door korte sprintjes of spurtjes in te bouwen. Ook kan je de normale cardiotraining aanvullen met een paar stevige spieroefeningen. Bovendien hoef je hiervoor niet eens de deur uit. Ik laat je straks zien hoe je met slechts 4 intense minuten per dag een strak figuur kan krijgen.

  1. Te weinig slaap

slapenEr zijn genoeg studies die aantonen dat slaaptekort op lange termijn invloed kan hebben op je gewicht. Wie te weinig slaapt, zal meer calorieën consumeren de volgende dag, wat op termijn voor gewichtstoename zorgt.

Oplossing: heel simpel, zorg ervoor dat je genoeg uurtjes onder de wol kruipt en uitgerust bent. Ga voor die 7 à 8 uur per nacht, mijd laptops en smartphones in de slaapkamer en eet ook niks zwaars meer vlak voor het slapengaan.

  1. Je blijft frisdrank drinken

frisdrankblikjesFrisdrank die barst van de suiker en lege calorieën is sowieso een no go om af te vallen, maar zelfs de suikervrije versies kunnen je dieet in de war sturen.

Omdat je lichaam nog altijd naar “echte” suiker snakt, is die drang naar zoet niet gestild door een suikervrije versie van een frisdrank. Met als gevolg dat je dat zoet en die calorieën toch nog elders gaat zoeken. Ik waarschuw er ook steeds voor dat light frisdranken insuline kunnen triggeren, waardoor je lichaam zich in ‘vetopslag-modus’ zet en je dus bij komt.

GRATIS 50 Heerlijke Dieetrecepten

Ontdek hoe je op een lekkere manier kan afslanken...

  • zonder honger te lijden
  • zonder JoJO-effect

Vul hieronder je voornaam en emailadres in om je 50 Heerlijke Dieetrecepten meteen te ontvangen en...
ontdek De 7 Simpele Stappen Om (buik)Vet Te Verbranden.

Oplossing: stop deze vicieuze cirkel door alle zoete drankjes in te ruilen voor water of ongezoeten thee. Koffie kan ook, maar let op met suiker en calorierijke extraatjes.

  1. Te veel zout

zeezoutOok al eens een opgeblazen gevoel gehad na een zoute maaltijd? Dat zit niet in je hoofd. Te veel zout zorgt ervoor dat je lichaam meer vocht vasthoudt, vandaar dat opgeblazen gevoel.

Oplossing: zelfs als je niet te kwistig bent met het zoutvaatje, krijg je al meer dan voldoende zout binnen door producten uit blik, kazen, kant-en-klaarmaaltijden enzovoort. Skip het zout dus zo veel mogelijk in de keuken en vervang het door andere kruiden om gerechten op smaak te brengen.

  1. Alcohol

wijnHet spijt me dit te moeten zeggen, maar verschillende studies wijzen erop dat alcohol drinken je hongergevoel aanwakkert. Daarnaast zijn er bepaalde types alcohol die specifiek in verband worden gebracht met buikvet. Een studie uit 2013 in Denemarken suggereert een link tussen bier drinken en buikvet, terwijl een Duitse studie een link vond tussen consumptie van alcohol gedurende het hele leven en buikvet bij 160.000 vrouwen.

De oplossing: een glas wijn of bier op zijn tijd kan geen kwaad, maar overdrijf niet. Probeer ook zoete cocktails en gemixte drankjes met suikerrijke dranken te mijden. Het goede nieuws? Je hoeft alcohol niet helemaal af te zweren.

Een studie uit 2010 ontdekte dat mannen en vrouwen met een normaal gewicht die gematigd alcohol consumeren, minder verzwaarden en een kleinere kans hadden op het ontwikkelen van obesitas dan geheelonthouders. De studie spreidde zich uit over 13 jaar.

Dit is slechts één voorbeeld van hoe je met  kleine aanpassingen je eet- en levensgewoonten kan verbeteren.

Wanneer je verschillende van dergelijke kleine mentale aanpassingen maakt, verbeter je spontaan deze gewoonten. Hierdoor slank je op een automatische, natuurlijke en gezonde manier af.
En dit zonder dat je het gevoel hebt dat je aan het lijnen bent.

Dit is meteen ook één van de grootste voordelen van Het Mentale Dieet Plan.

mdp-turboactie

Na de initiële TURBO faze, waarin je snel en effectief de eerste kilo’s vet verliest  (tss. de 15% en 30% overtollig vet in de eerste twee tot drie weken)  ben je ondertussen ‘mentaal’ voorbereid om op een spontane manier een reeks kleine veranderingen te maken in je eetgedrag.

Hierdoor ga je verder op een automatische, evenwichtige en lekkere manier blijft afslanken tot jij jouw ideale gewicht bereikt hebt.

En dit zonder het gevoel te hebben van te ‘lijnen’ en zonder achteraf slachtoffer te worden van het joJO-effect.

Dit verklaart waarom de meeste deelnemers van Het Mentale Dieet Plan ook niet het gevoel hebben dat ze op dieet staan en dat ze zichzelf lekkere dingen moeten ontzeggen.

Ze gaan gewoon op een andere manier met voedsel en eten om en ze genieten zelfs beter van de heerlijke gerechten die op tafel komen.

Ontdek via deze link hoe het Mentale Dieet Plan jou op ‘automatische piloot’ en 2x zo snel laat afslanken, zonder joJO-slachtoffer te blijven.
Klik hier voor meer info.

Heb jij het gevoel dat je te veel eet of dat jij je gewicht NIET onder controle hebt?

Heb je alle diëten reeds uitgeprobeerd zonder dat je ze kon volhouden omwille van allerlei gekke regeltjes die je dagelijks leven onmogelijk maken?

Heb je ondertussen ervaren dat er werkelijk geen enkel pilletje of shake bestaat dat je op lange termijn doet afslanken en je gewicht laat behouden?

Zit je nog steeds met een ongecontroleerd overgewicht dat dagelijks door je hoofd spookt waardoor je jezelf niet vrij en onbezorgd voelt?

Dan is het misschien de moeite om eens iets anders te proberen en te ervaren hoe Het Mentale Dieet Plan jou je Ideale Gewicht Terug Geeft…
50-heerlijke-receptenHoe zou jij jezelf voelen indien je 5kg tot 17kg (buik)Vet verbrandt hebt met heerlijke recepten…?

Wat wanneer jij ein-de-lijk verlost bent van die overtollige kilo’s en vetrolletjes en niet langer last hebt van het JOJO-effect of het gevoel hebt dat je constant zit ‘te lijnen’?

Ontdek in mijn Afslank Rapport (27 blz.) oa. de 10 Redenen Waarom Je Momenteel Geen (Buik)vet Verbrandt En Hoe Je Dit Oplost! en ontvang GRATIS 50 Heerlijke Dieetrecepten voor een Platte Buik als extra kadootje.
Klik Hier om het op te slaan.

Tot binnenkort,

Katja Callens
Auteur van “Het Mentale Dieet Plan”

P.S. Dit rapport heeft al meer dan 126,789 afslankers terug op het juiste pad gebracht waardoor ze nu dagelijks van hun ideale gewicht genieten met heerlijke, gezonde gerechten… Voor mij hoef je dit niet te lezen,… zij zijn echter zeer blij dat ze dit wel gedaan hebben.

Deel desgewenst dit artikel

>